WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dziewczyny, z tymi ochraniaczami to kiedyś jedna dziewczyna dawała tu jakiś link o tym, że one są niby jednym z powodów śmierci łóżeczkowej. Nie boicie się ich zakładać ? Ja mam mieszane uczucia, z jednej strony dobrze byłoby ochronić maleństwo, a z drugiej co jak wtuli w to buźkę i się zadusi ? :(

pralinka, moja Julcia w 32+4 ważyła 2300g.

Ja mam dziś paskudny dzień :( Wczoraj cały czas męczyła mnie zgaga, nawet w nocy, więc nie spałam dobrze i dziś od rana też mnie męczy. Wszystko mnie wkurza. Moje rzeczy przyszły z Polski i leżą porozpierdzielanie na ziemi, bo nie mam gdzie ich poukładać :( Mąż nie widzi problemu - gdzieś się poukłada, no pewnie, najlepiej kurde w kartonie w piwnicy, a obcy babiszon płaszczy mi tyłek w moim pokoju i zajmuje moje szafy!! Siedzę, patrzę na to wszystko i nie mam siły nawet poryczeć się z tej bezsilności. Teść dalej ściemnia, kręci i kombinuje żeby wyszło na jego, żeby baba siedziała tu jak najdłużej, mam dość tego człowieka! No mówię wam, mam dziś taki dzień, że komuś łeb normalnie urwę :/ Przepraszam, że wam w kółko nawijam o tym samym, ale nie mam komu się wygadać nawet.
    Powinnam iść zrobić obiad, bo Mąż zaraz wróci od dentysty, ale tak mi się nie chce, że głowa mała...

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka bardzo mi przykro:-( bo też mam shi-tzu.sa to kochane pieski.zero sierści, moja Balbinka w ogóle nie szczeka, jest przekochana.a strata psa boli tak samo, jak członka rodziny.bo każdy z moich psów jest albo był dla mnie jak rodzina.teraz mam jeszcze buldożke.ma dokladnie tyle ile moja ciąża, bo myśleliśmy z mężem, że niestety poronilam i mąż nie chciał, żebym wyła, a wiedział, że to moje marzenie.i teraz mam w brzuchu dzidziusia 8 miesiecznego a w domu psiaka 8miesiecznego.nie straszna mi jest zadna kupa, bo jestem wprawiona w bojach:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do verynice czekolada nic nie da, jej brak seksu :P hehehe kochana jutro bedzie lepiej!
    Zaczarowana nie dziwie sie wcale, ze jestes zla-ale w sumie to ten twoj tesc to jakis niepowazny, ale tak to jest, najlepiej komus na zlosc zrobic, jeszcze ciezarnej, skad ja to znam!

verynice lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Do verynice czekolada nic nie da, jej brak seksu :P hehehe kochana jutro bedzie lepiej!
    Zaczarowana nie dziwie sie wcale, ze jestes zla-ale w sumie to ten twoj tesc to jakis niepowazny, ale tak to jest, najlepiej komus na zlosc zrobic, jeszcze ciezarnej, skad ja to znam!

Kama może faktycznie coś w tym jest.... :)

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana, nie dziwię Ci się wcale..jejku... nie rozumiem... Ja bym najchętniej tego babsztyla wyniosła z domu :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha kama no przeciez rozmawiasz z downem- ze mna :) hahha :) troche sie nie zrozumialysmy ;)
    A do mam do zamowienia??? Jakies termoopakowanie na butle, chyba pokrowiec na ptzewijak, pieluchy tetrowe kilka szt jeszcze... W zasadzie takie duperele.,.

Zaczarowana smierc lozeczkowa z powodu posiadania ochraniacza jest jak jeden do miliona...
    Ehh. Pusci ktos taka pierdole w neta a potem panika ;) to tak samo jak wlozenie dziecka w spiworek, przykrycie kocem...
    Czytal wogole ktos o przyczynach smierci lozeczkowej? Ja troszke tak i uwiezcie mi ze wiekszosc z tych przyczyn nie tkwi w tym czy bedzie kolderka czy nie...

Tak w skrocie...przyczyny sids :

Niedojrzałości ośrodkowego układu nerwowego
    Obniżonym napięciu mięśni górnych dróg oddechowych
    Nadczynności kory nadnerczy
    Uszkodzeniu pnia mózgu
    Zaburzeniach kontroli ciśnienia krwi
    Bezdechu (brak oddechu trwający dłużej niż 20 sekund)
    Zaciśnięciu się tętnicy szyjnej podczas unoszenia główki w trakcie spania na brzuchu
    Obciążeniu genetycznym (dzieci z rodzin, których doszło do przypadków SIDS, są bardziej narażone)
    Silnym stresie, w jakim znajduje się niemowlę i nieregularnym rytmie odpoczynku i karmienia

Do czynnikow zwiekszajacych zagrozenie naleza:

Kładzenie dziecka na brzuchu w nocy
    Przegrzewanie dziecka (zbyt gruba warstwa ubrań, zbyt wysoka temperatura w pomieszczeniu, w którym śpi dziecko)
    Zbyt miękki materac, na którym ułożone jest dziecko oraz poduszki i kocyki, w które może zaplątać się śpiące niemowlę
    Palenie papierosów w ciąży i w obecności dziecka
    Spożywanie alkoholu i przyjmowanie narkotyków w ciąży
    Spanie wspólnie z dzieckiem
    Sztuczne karmienie

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem pisza tu o poscielach i kocykach ale czy to znaczy ze dziecko ma spac nago???

Zreszta tak jak napisalam. Kazda z nas ma swoj rozum i zrobi tak jaj jej bedzie podpowiadal ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 20:07

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Owszem pisza tu o poscielach i kocykach ale czy to znaczy ze dziecko ma spac nago???

ja w ogóle nie dopuszczam do siebie myśli, że mogłoby się coś takiego stać ;)
    bo jak tak serio byśmy brały wszystko do siebie to połowa zakupionych rzeczy byłaby na "Nie". Wiadomo, obawy są większości to nasze pierwsze dzieciaczki i chcemy najlepiej. Ale nie dajmy się zwariować :) o ochraniacz zaptałam min. zeby wiedzieć co o tym myslicie i czy naprawde jest taki potrzebny:) bynajmniej na początku. Ale nie zaszkodzi mieć 2 zamiast 1

• assantea Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już cała zestresowana siedzę. Zrobił mi się duży naczyniak (prawdopodobnie) na palcu i jadę jutro do szpitala go wyciąć. Chirurg pokazał mi jak długie będzie cięcie to normalnie mi się słabo zrobiło bo blizna normalnie na pół palca. Jeszcze się wczoraj naczytalam że podobne oobjawy daje czerniak to już w ogóle się naryczałam. Boję się tego zabiegu i wiem że zanim nie dostanę wyników badania wycinka to będę miala dwa tygodnie wyjęte z życiorysu :-(

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. i mam nadzieję, że przy drugim dzieciaczku będzie prościej :P bo te zakupy to wcale nie są takie proste jakby to się wydawało ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    A ja już cała zestresowana siedzę. Zrobił mi się duży naczyniak (prawdopodobnie) na palcu i jadę jutro do szpitala go wyciąć. Chirurg pokazał mi jak długie będzie cięcie to normalnie mi się słabo zrobiło bo blizna normalnie na pół palca. Jeszcze się wczoraj naczytalam że podobne oobjawy daje czerniak to już w ogóle się naryczałam. Boję się tego zabiegu i wiem że zanim nie dostanę wyników badania wycinka to będę miala dwa tygodnie wyjęte z życiorysu :-(

od czego? Tak nagle?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka masz racje. W necie to wszystko jest zle i nie dobre. :)
    Ja dodatkowo mam monitor oddechu wiec tym bardziej chce byc spokojna.
    Kazda chce jak najlepiej ale nie mozna popadac w paranoje.
    Chyba kazda z nas sie wychowala od urodzenia w poscielach, koldrach z pierzem i becikach i jakie z nas dorodne baboki :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, no to juz wiem czemu Ty taka roztrzepana :D zartuje Paulus-uznajmy ze jestes pozytywnie zakrecona ;) a ja np zamawialam ostatnio od flaming24-polecam, teraz czekam na margotkrakowpl-wlasnie ta poducha ciekawe co przyjdzie.

Mysle ciagle co by tu zjesc... Boziu lodowka do mnie wola...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Majeczka masz racje. W necie to wszystko jest zle i nie dobre. :)
    Ja dodatkowo mam monitor oddechu wiec tym bardziej chce byc spokojna.
    Kazda chce jak najlepiej ale nie mozna popadac w paranoje.
    Chyba kazda z nas sie wychowala od urodzenia w poscielach, koldrach z pierzem i becikach i jakie z nas dorodne baboki :)

nie dziwię się, że my kobiety i te pierworódki mogą mieć dylemat i stracha jak wpisując w google "ochraniacze na łóżeczko opinie" wyskakują strony z hasłami" śmierć, śmierć, śmierć..... Uwaga, uwaga, uwaga,..niebezpieczenstwo"... ale trzeba troszkę się swoim rozumiem kierować. A w praktyce okaże się jak to wyjdzie :) ja jestem mega panikara, ciężko czasami mi z tym ale próbuje troszkę się ogarniać haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Haha, no to juz wiem czemu Ty taka roztrzepana :D zartuje Paulus-uznajmy ze jestes pozytywnie zakrecona ;) a ja np zamawialam ostatnio od flaming24-polecam, teraz czekam na margotkrakowpl-wlasnie ta poducha ciekawe co przyjdzie.

Mysle ciagle co by tu zjesc... Boziu lodowka do mnie wola...

hmm..też bym coś zjadła :) ale mi jedynie zostały kanapeczki do zrobienia

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie aktualnie racuszk :)
    Majeczka ja tez sie boje jak to bedzie. Ale kurde dorosle babki z nas ;) damy rade :)

Ojj kama ja poki co moge na ciaze zgonic ;)
    A o tej margotkrakow wlasnie wiem bo caly czas mam jej zakladke otwarta i chcialam u ńiej zamawiac ale wolalam spytac co i jak :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• assantea Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    od czego? Tak nagle?
    Miałam od jakiegos czasu male naczynko. Niestety przez nieuwagę je uszkodzilam i zaczęlo mi rosnąć w zastraszającym tempie, najgorszejest to że praktycznie nie ma na nim skóry. I przy byle lekkim uderzeniem krew się leje jak z wiadra. Dobrze że usuną mi go w ciąży bo nie wiem ile by mi urósł i jak przy małym mogłabym cokolwiek robić

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde assantea nie fajnie... Ale masz racje lepiej to zrobic teraz zeby sie podgilo niz potem cierpiec jak bedzie male dziecko w domu przy ktorym trzeba wszystko zrobic...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assantea trzymam kciukasy żeby wszystko było w porządku-i będzie, zobaczysz!

Matko w lodówce mam metkę cebulową, ale że to produkt zakazany to musiałam pocieszyć się czymś innym, żeby już do mnie nie wołała "zjedz mnie" :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assaneta, będzie dobrze!!

A ja zjadłam znów leczo :)

‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ