Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula55, czytałam trochę o tym, ale wiesz jak to jest jeśli informacja jest negatywna, dotyczy dziecka i to jeszcze w tak poważnej kwestii
Człowiek chce zminimalizować ryzyko do absolutnego minimum. A do mnie te ochraniacze w sumie tak średnio przemawiają choćby z tego względu, że ja ani mój brat nie mieliśmy takich i też żyjemy
Za jakąś super panikarę nie uważam się, bo na monitor oddechu jednak się nie zdecydowałam, uznałam po prostu, że jeśli z małą będzie o.k., nie będzie wcześniakiem itp., to jest to zbędna rzecz dla nas, a jeszcze może nas w jakąś nerwicę wprowadzić, więc zdecydowałam, że kupię tylko nianię z kamerką.
Może po prostu kupię te ochraniacze i umieszczę je tylko po stronie ścian. Ja chcę przez szczebelki ją widzieć
Ech, K_A_M_A, tak, najlepiej robić na złość ciężarnej i jeszcze wiecznie pod górkę, najważniejsze jest zrobić sobie dobrze i mieć wszystko w d
Majeczka2014, ja to normalnie całe to towarzystwo bym wypierdzieliła z domu! Nie wyobrażam sobie takich akcji w moim rodzinnym domu, takiego podejścia ojca do dzieci, ech. Szkoda, że nowego domu możemy szukać dopiero po porodzie
-
Zaczarowana wrote:najważniejsze jest zrobić sobie dobrze
hehehe, wycięłam to na poprawę humoru
Ale choćbym chciała Ci coś doradzić to nic mi nie przychodzi do głowy... Sama się z tym problemem bujam. Niesamowicie mnie to wkurza-ostatnio znowu mnie szwagier wkurzył, bo nie chce nam odkupić wykładziny, którą pogryzł jego tępy pies (a nie tylko to już zniszczył). Nie to nie-ja się prosić nie będę. Jak moje dziecko mu coś zniszczy to też nie odkupię -
Weszłam do 5.10.15 po czapeczkę. Wyszłam z kurtką i dresikiem
Ale z przecenki więc warto. Wyglądają na duże, ale to rozm 62
Paula, masz
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ba38c8d0b6f.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d1e2dd273ab.jpg
A teraz piję Bavarię brzoskwiniową i nadrabiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 21:23
verynice, Majeczka2014, Paula55, nenka, doti77, Kaarolina, anulka81, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zaczarowana ja kupilam nianie bo jesli bedziemy (a napewno w koncu bedziemy) mieszkac w domu to nie wyobrazam sobie jej nie miec. A nie zaweze dziecko bede na rece miala
a ze dostalam z polecenia angelcare z monitorem to kupilam.
Dawniej nie bylo wielu rzeczy i ludzie zyli, pradu tez nie bylo
Ale popadanie w jakies skrajnosci to nie dla mnie
Chcesz to kupisz ten ochraniacz, nie to nikt cie za to nie zbije
Dla mnie to dwa w jednym bo dziecko sie nie uderzy i ladnie wyglada
Uhhh zamowienie z gemini poszlo. Ciekawe ile bede czekac.
Teaz jescze minky i kilka rzeczy z allegroi koniec zmowien z pl
reszte kupimy w pon albo wt w sklepie.
Kama szwagier jest nie fairjak by moj pies cos komus zniszczyl to sama bym sie ze wstydu spalila i odkupila
Stardust jestes mega hahadzieki za foto
Syn bedzie rasowy dresiarzsuper komplecik
Verynice dobrej nockiverynice lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:
Tak w skrocie...przyczyny sids :
Niedojrzałości ośrodkowego układu nerwowego
Obniżonym napięciu mięśni górnych dróg oddechowych
Nadczynności kory nadnerczy
Uszkodzeniu pnia mózgu
Zaburzeniach kontroli ciśnienia krwi
Bezdechu (brak oddechu trwający dłużej niż 20 sekund)
Zaciśnięciu się tętnicy szyjnej podczas unoszenia główki w trakcie spania na brzuchu
Obciążeniu genetycznym (dzieci z rodzin, których doszło do przypadków SIDS, są bardziej narażone)
Silnym stresie, w jakim znajduje się niemowlę i nieregularnym rytmie odpoczynku i karmienia
Do czynnikow zwiekszajacych zagrozenie naleza:
Kładzenie dziecka na brzuchu w nocy
Przegrzewanie dziecka (zbyt gruba warstwa ubrań, zbyt wysoka temperatura w pomieszczeniu, w którym śpi dziecko)
Zbyt miękki materac, na którym ułożone jest dziecko oraz poduszki i kocyki, w które może zaplątać się śpiące niemowlę
Palenie papierosów w ciąży i w obecności dziecka
Spożywanie alkoholu i przyjmowanie narkotyków w ciąży
Spanie wspólnie z dzieckiem
Sztuczne karmienie
Sztuczne karmienie? W sensie mlekiem modyfikowanym? Czy sondą żołądkową? bo jak mlekiem modyfikowanym to ktoś chyba przesadził..
-
Paula55 wrote:Zaczarowana ja kupilam nianie bo jesli bedziemy (a napewno w koncu bedziemy) mieszkac w domu to nie wyobrazam sobie jej nie miec. A nie zaweze dziecko bede na rece miala
a ze dostalam z polecenia angelcare z monitorem to kupilam.
Dawniej nie bylo wielu rzeczy i ludzie zyli, pradu tez nie bylo
Ale popadanie w jakies skrajnosci to nie dla mnie
Chcesz to kupisz ten ochraniacz, nie to nikt cie za to nie zbije
Dla mnie to dwa w jednym bo dziecko sie nie uderzy i ladnie wyglada
Uhhh zamowienie z gemini poszlo. Ciekawe ile bede czekac.
Teaz jescze minky i kilka rzeczy z allegroi koniec zmowien z pl
reszte kupimy w pon albo wt w sklepie.
Kama szwagier jest nie fairjak by moj pies cos komus zniszczyl to sama bym sie ze wstydu spalila i odkupila
Stardust jestes mega hahadzieki za foto
Syn bedzie rasowy dresiarzsuper komplecik
Verynice dobrej nockiPoza tym to amerykańska liga basebolowa te ciuchy więc nie będzie tak źle
-
ehehe.. tak sobie pomyślałam właśnie, że tak mówimy wszystkie ja będę robić tak, ja będę robić tak, a tego nie wolno, a tak trzeba... A jak bobasy się urodzą to i tak wszystko same zweryfikują.. Bo jak dziecko za chiny ludowe nie będzie chciało spać w śpiworku czy rożku, to przecież będę musiała je przykryć kołderką czy kocykiem, choć broniłam się rękoma i nogami... i pewnie z milionem naszych postanowień tak będzie
Majeczka2014, doti77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:ehehe.. tak sobie pomyślałam właśnie, że tak mówimy wszystkie ja będę robić tak, ja będę robić tak, a tego nie wolno, a tak trzeba... A jak bobasy się urodzą to i tak wszystko same zweryfikują.. Bo jak dziecko za chiny ludowe nie będzie chciało spać w śpiworku czy rożku, to przecież będę musiała je przykryć kołderką czy kocykiem, choć broniłam się rękoma i nogami... i pewnie z milionem naszych postanowień tak będzie
dokładnieteraz najwięcej mamy my do powiedzenia
a dzieciaczki porządzą po swojemu
doti77 lubi tę wiadomość
-
Stardust poczytalam i pisze ze karmienie piersia w jakis sposob wplywa moze nie nazmniejszenie wystapienia sids ale w jakis sposob jednak pomaga... Szczegolnie jak w nocy karmi sie piersia.
No i chlopcy sa zdecydowanie bardziej narazeni...
Pewka ze jawkadopiero po urodzeniu sie zaczna wymiany zdan... A ja robie tak, a ja tak a ja to wogole srak
A ze ja jestem zapobiegliwa to pokupilam wsio haha
W razie czego bede oddawac w dobkre rece albo sprzedawac
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Stardust poczytalam i pisze ze karmienie piersia w jakis sposob wplywa moze nie nazmniejszenie wystapienia sids ale w jakis sposob jednak pomaga... Szczegolnie jak w nocy karmi sie piersia.
No i chlopcy sa zdecydowanie bardziej narazeni...
Pewka ze jawkadopiero po urodzeniu sie zaczna wymiany zdan... A ja robie tak, a ja tak a ja to wogole srak
A ze ja jestem zapobiegliwa to pokupilam wsio haha
W razie czego bede oddawac w dobkre rece albo sprzedawac
zawsze lepiej mieć więcej niż mniejmniej stresu, że może czegoś braknąć
-
nenka wrote:laski ratujcie ktora jest mniej wiecej gabarytami podobna do mnie
waga 61 wzrost 152 mniej wiecej -
Witam,
Bardzo dziękuję za imieninowe życzenia. Jestem tak wykończona, jak nigdy, ale od rana byłam na nogach, żeby wszystko przygotować na imieniny. A jest nas 3 Anny: ja, teściowa i szwagierka
Co do ochraniaczy, to ja mam 2. Jeden mniejszy, który założę teraz, ale tak niestandardowo, bo tylko za główkę i jeden bok. Jeden będzie nieosłonięty, bo muszę mieć na Małą cały czas oko.
Drugi ochraniacz jest prawie na całe łóżeczko, więc założę go później.
Pościeli narazie nie kupuję, bo dziecko będzie spało w rożku.