WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55, czytałam trochę o tym, ale wiesz jak to jest jeśli informacja jest negatywna, dotyczy dziecka i to jeszcze w tak poważnej kwestii :P Człowiek chce zminimalizować ryzyko do absolutnego minimum. A do mnie te ochraniacze w sumie tak średnio przemawiają choćby z tego względu, że ja ani mój brat nie mieliśmy takich i też żyjemy ;) Za jakąś super panikarę nie uważam się, bo na monitor oddechu jednak się nie zdecydowałam, uznałam po prostu, że jeśli z małą będzie o.k., nie będzie wcześniakiem itp., to jest to zbędna rzecz dla nas, a jeszcze może nas w jakąś nerwicę wprowadzić, więc zdecydowałam, że kupię tylko nianię z kamerką.
    Może po prostu kupię te ochraniacze i umieszczę je tylko po stronie ścian. Ja chcę przez szczebelki ją widzieć :)

Ech, K_A_M_A, tak, najlepiej robić na złość ciężarnej i jeszcze wiecznie pod górkę, najważniejsze jest zrobić sobie dobrze i mieć wszystko w d :/
    Majeczka2014, ja to normalnie całe to towarzystwo bym wypierdzieliła z domu! Nie wyobrażam sobie takich akcji w moim rodzinnym domu, takiego podejścia ojca do dzieci, ech. Szkoda, że nowego domu możemy szukać dopiero po porodzie :(

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    najważniejsze jest zrobić sobie dobrze

hehehe, wycięłam to na poprawę humoru :D

Ale choćbym chciała Ci coś doradzić to nic mi nie przychodzi do głowy... Sama się z tym problemem bujam. Niesamowicie mnie to wkurza-ostatnio znowu mnie szwagier wkurzył, bo nie chce nam odkupić wykładziny, którą pogryzł jego tępy pies (a nie tylko to już zniszczył). Nie to nie-ja się prosić nie będę. Jak moje dziecko mu coś zniszczy to też nie odkupię :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam do 5.10.15 po czapeczkę. Wyszłam z kurtką i dresikiem :D Ale z przecenki więc warto. Wyglądają na duże, ale to rozm 62 :)

Paula, masz :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ba38c8d0b6f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d1e2dd273ab.jpg

A teraz piję Bavarię brzoskwiniową i nadrabiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 21:23

verynice, Majeczka2014, Paula55, nenka, doti77, Kaarolina, anulka81, Gosia19 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle patrze na te nianie to ceny są przerażające :)
    kiedyś takich rzeczy nie było i było ok, się żyło :) czasy się zmieniają szybko..nie wiadomo czy na dobre ;)

• verynice Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak seksu...no na to nie wpadłam :)

Cieszę się, że już taka godzina, że można iść spać...także dobranoc dziewczyny <3

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana ja kupilam nianie bo jesli bedziemy (a napewno w koncu bedziemy) mieszkac w domu to nie wyobrazam sobie jej nie miec. A nie zaweze dziecko bede na rece miala :) a ze dostalam z polecenia angelcare z monitorem to kupilam.
    Dawniej nie bylo wielu rzeczy i ludzie zyli, pradu tez nie bylo :)
    Ale popadanie w jakies skrajnosci to nie dla mnie :)
    Chcesz to kupisz ten ochraniacz, nie to nikt cie za to nie zbije :)

Dla mnie to dwa w jednym bo dziecko sie nie uderzy i ladnie wyglada :)

Uhhh zamowienie z gemini poszlo. Ciekawe ile bede czekac.
    Teaz jescze minky i kilka rzeczy z allegro :) i koniec zmowien z pl :) reszte kupimy w pon albo wt w sklepie.

Kama szwagier jest nie fair :/ jak by moj pies cos komus zniszczyl to sama bym sie ze wstydu spalila i odkupila :/

Stardust jestes mega haha :) dzieki za foto ;)
    Syn bedzie rasowy dresiarz ;) super komplecik :)

Verynice dobrej nocki ;)

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Tak w skrocie...przyczyny sids :

Niedojrzałości ośrodkowego układu nerwowego
    Obniżonym napięciu mięśni górnych dróg oddechowych
    Nadczynności kory nadnerczy
    Uszkodzeniu pnia mózgu
    Zaburzeniach kontroli ciśnienia krwi
    Bezdechu (brak oddechu trwający dłużej niż 20 sekund)
    Zaciśnięciu się tętnicy szyjnej podczas unoszenia główki w trakcie spania na brzuchu
    Obciążeniu genetycznym (dzieci z rodzin, których doszło do przypadków SIDS, są bardziej narażone)
    Silnym stresie, w jakim znajduje się niemowlę i nieregularnym rytmie odpoczynku i karmienia

Do czynnikow zwiekszajacych zagrozenie naleza:

Kładzenie dziecka na brzuchu w nocy
    Przegrzewanie dziecka (zbyt gruba warstwa ubrań, zbyt wysoka temperatura w pomieszczeniu, w którym śpi dziecko)
    Zbyt miękki materac, na którym ułożone jest dziecko oraz poduszki i kocyki, w które może zaplątać się śpiące niemowlę
    Palenie papierosów w ciąży i w obecności dziecka
    Spożywanie alkoholu i przyjmowanie narkotyków w ciąży
    Spanie wspólnie z dzieckiem
    Sztuczne karmienie

Sztuczne karmienie? W sensie mlekiem modyfikowanym? Czy sondą żołądkową? bo jak mlekiem modyfikowanym to ktoś chyba przesadził.. :?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Zaczarowana ja kupilam nianie bo jesli bedziemy (a napewno w koncu bedziemy) mieszkac w domu to nie wyobrazam sobie jej nie miec. A nie zaweze dziecko bede na rece miala :) a ze dostalam z polecenia angelcare z monitorem to kupilam.
    Dawniej nie bylo wielu rzeczy i ludzie zyli, pradu tez nie bylo :)
    Ale popadanie w jakies skrajnosci to nie dla mnie :)
    Chcesz to kupisz ten ochraniacz, nie to nikt cie za to nie zbije :)

Dla mnie to dwa w jednym bo dziecko sie nie uderzy i ladnie wyglada :)

Uhhh zamowienie z gemini poszlo. Ciekawe ile bede czekac.
    Teaz jescze minky i kilka rzeczy z allegro :) i koniec zmowien z pl :) reszte kupimy w pon albo wt w sklepie.

Kama szwagier jest nie fair :/ jak by moj pies cos komus zniszczyl to sama bym sie ze wstydu spalila i odkupila :/

Stardust jestes mega haha :) dzieki za foto ;)
    Syn bedzie rasowy dresiarz ;) super komplecik :)

Verynice dobrej nocki ;)
    ahahah.. a w życiu nie będzie dresiasz... bluza do dżinsów, spodenki do spania, a kurtka do koszuli... żeby nie było, że żul :P Poza tym to amerykańska liga basebolowa te ciuchy więc nie będzie tak źle :P

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz ze nie wiem o co dokladnie kaman z tym karmieniem.. Jak nie zapomne to poszukam. W kazdym razie to mialo byc tak pogladowo :)

Spoko loko Stardust. Dla mnie ten dres wymiata :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehehe.. tak sobie pomyślałam właśnie, że tak mówimy wszystkie ja będę robić tak, ja będę robić tak, a tego nie wolno, a tak trzeba... A jak bobasy się urodzą to i tak wszystko same zweryfikują.. Bo jak dziecko za chiny ludowe nie będzie chciało spać w śpiworku czy rożku, to przecież będę musiała je przykryć kołderką czy kocykiem, choć broniłam się rękoma i nogami... i pewnie z milionem naszych postanowień tak będzie :P

Majeczka2014, doti77 lubią tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    No wiesz paula zalezy co musisz zamowic :P ja teraz czekam na poduche do karmienia i stanik-i zamowilam ta poduche w sowy zeby nie bylo ze tu taki trend a ja w sowy nic nie mam heheheh

tez mam w sowy a co :)
    a jaka bralas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ehehe.. tak sobie pomyślałam właśnie, że tak mówimy wszystkie ja będę robić tak, ja będę robić tak, a tego nie wolno, a tak trzeba... A jak bobasy się urodzą to i tak wszystko same zweryfikują.. Bo jak dziecko za chiny ludowe nie będzie chciało spać w śpiworku czy rożku, to przecież będę musiała je przykryć kołderką czy kocykiem, choć broniłam się rękoma i nogami... i pewnie z milionem naszych postanowień tak będzie :P

dokładnie :) teraz najwięcej mamy my do powiedzenia :) a dzieciaczki porządzą po swojemu ;)

doti77 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust poczytalam i pisze ze karmienie piersia w jakis sposob wplywa moze nie nazmniejszenie wystapienia sids ale w jakis sposob jednak pomaga... Szczegolnie jak w nocy karmi sie piersia.
    No i chlopcy sa zdecydowanie bardziej narazeni...

Pewka ze jawka :) dopiero po urodzeniu sie zaczna wymiany zdan... A ja robie tak, a ja tak a ja to wogole srak :P
    A ze ja jestem zapobiegliwa to pokupilam wsio haha :)
    W razie czego bede oddawac w dobkre rece albo sprzedawac :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Stardust poczytalam i pisze ze karmienie piersia w jakis sposob wplywa moze nie nazmniejszenie wystapienia sids ale w jakis sposob jednak pomaga... Szczegolnie jak w nocy karmi sie piersia.
    No i chlopcy sa zdecydowanie bardziej narazeni...

Pewka ze jawka :) dopiero po urodzeniu sie zaczna wymiany zdan... A ja robie tak, a ja tak a ja to wogole srak :P
    A ze ja jestem zapobiegliwa to pokupilam wsio haha :)
    W razie czego bede oddawac w dobkre rece albo sprzedawac :)

zawsze lepiej mieć więcej niż mniej ;) mniej stresu, że może czegoś braknąć :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otoz to :)
    A ze ja jestem pro Polska to ile sie dalo przytachalam wlasnie z tamtad :) bo nie mam takiej mozliwosci jak wy wyskoczyc do pl sklepu czy apteki :)
    A tutejszych rzeczy tez nie znam bo nie ze wszysjtkim mialam juz do czynienia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski ratujcie ktora jest mniej wiecej gabarytami podobna do mnie
    waga 61 wzrost 152 mniej wiecej

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka zalezy co masz na mysli z ta poducha :) no taka normalna rogal do karmienia, nie taka wielgachna, a wzor to taka bezowa z niebieskimi sowami :) jak juz dotrze to dam fote. A teraz dobranoc robaki :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    laski ratujcie ktora jest mniej wiecej gabarytami podobna do mnie
    waga 61 wzrost 152 mniej wiecej
    a co się stało? Tzn ja nie pomogę bo AŻ 164 mam, ale zaintrygowałaś mnie :P

• nenka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak myslalam wlasnie ze to Ty :) bedziesz
    jaki rozmiar gaci poporod. kupowalas?

• AniaDS Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Bardzo dziękuję za imieninowe życzenia. Jestem tak wykończona, jak nigdy, ale od rana byłam na nogach, żeby wszystko przygotować na imieniny. A jest nas 3 Anny: ja, teściowa i szwagierka ;-)

Co do ochraniaczy, to ja mam 2. Jeden mniejszy, który założę teraz, ale tak niestandardowo, bo tylko za główkę i jeden bok. Jeden będzie nieosłonięty, bo muszę mieć na Małą cały czas oko.
    Drugi ochraniacz jest prawie na całe łóżeczko, więc założę go później.
    Pościeli narazie nie kupuję, bo dziecko będzie spało w rożku.

5djy0dw4bdolsu1h.png
‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ