WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Niestety nie udało mi się Was nadrobić.Czytałam,czytałam i już rano.Pozdrawiam Was serdecznie.Ja mam wizytę 4.08 i to będzie już ostatnia moja wizyta.Z tego co wyczytałam,to nie tylko ja będę miała w tym dniu wizytę.
    Synek popołudniu sie rozruszał w brzuszku.Nażarłam się dzisiaj jabłek,śliwek,mam ostatnio mega smaka na owoce.Mogłabym je jeśc non stop.Nadal siara leci z piersi,ale co jakiś czas,brzuszek też czuję jakby się obniżył.Idę spać,bo już oczy mi się zamykają.Pa.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę spać... :( masakra...
    i pierwszy raz od początku ciąży zrobiłam się o tej porze strasznie głodna!!! Musiałam napić mleka i zjeść jogobellę ....
    Małą cały czas czuję,chyba też zrobiła wolne od spania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 04:08

• Szonka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nenka ja mam 161 i obecnie warzę 69 i kupiłam gatki Baby Ono w rozmiarze M.

Jeśli chodzi o nianie elektroniczną ( taką bez innych funkcji ) to ja mam tą :
    http://www.mall.pl/elektroniczne-nianie/babyono-niania-elektroniczna-194?gclid=CNjdmtvj5L8CFY_ItAodmm4Amg - tu kosztuje 99 zł więc nie majątek, a mogę ją naprawdę polecić. Korzystaliśmy z niej jak się młodsza córka urodziła, przydawała się ok 3 lata, zwłaszcza w lato. My robiliśmy ognisko, a dzieci spały. Niania działa bez zarzutów, zasięg 450m jest prawdziw, dobrze i wyraźnie słychać dzieci. Po 7 latach wykopałam ją z szuflady i sprawdziłam nadal działa! :) Więc niania nie musi być wcale droga, żeby była dobra :)

A ja się dziś obudziłam z bólem w biodrze :/ tak jakbym miała jakiś skurcz tam z lewej strony. W ogóle ostatnio w nocy zaczeły mnie skurcze w łydkach łapać :( Ta ostatnia prosta to niestety najcięższa prosta.

Życzę wam kibitki udanej niedzieli. My dziś jedziemy na działkę do znajomych odebrać nasze córeczki po tygodniowej nieobecności, i przede mną cały tydzień dziećmi :) cieszę się bo bez nich mnie nuda dopada. A za tydzien znowu wyjeżdżają tym razem na 3 tyg. Ciekawa jestem czy dziewczynom spodobają się zmiany w domu :) Wczoraj jeszcze odmalowaliśmy ich pokój, pokoik Szymka prawie gotowy no i piękna nowa kuchnia na wejściu :)

Paula55 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś chyba szukał kosza wiklinowego o wys. 15 ch - http://allegro.pl/kosz-wiklinowy-bialy-g640-koszyk-pudelko-h15x40x28-i4409565065.html

Ja też zamierzam kupić te kosze. Szukam białych wiklinowych, jeden na brudne ciuszki małego i 2 na parapet na jego gadżety ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaci poporodowych to ja propnuję kupić rozmiar większe niż nosiłyście przed ciążą. Ja przy córce kupiłam takie jak sprzed ciąży, a potem mnie tak gniotły i musiałam je wciskać na siłę, bo po naturalnym "wypchnięciu" kości są strasznie szerokie jeszcze. Teraz kupiłam większe i mimo, że jestem w ciąży to przymierzałam i są fajne :)

A ja wczoraj popołudnie i wieczór wycięte z życia, jechałam na dodatkowych magnezach i nospie :/
    Najlepsze jest to, że dziś moja babcia zaprosiła nas na imieniny, jutro teściowie wracają, a pojutrze szwagierka co urodziła nas zaprasza, więc kurcze trzy dni pod rząd będę sama, a moi będą się bawić :(

Miłej niedzieli dziewczyny :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Kark nie bedziesz sama masz Nas :)

A ja sie obudzilam i pociagam nosem i mam zawalone gardlo.. eh nawet w taki skwar mozna sie czegos nabawic..

kark lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    tak myslalam wlasnie ze to Ty :) bedziesz
    jaki rozmiar gaci poporod. kupowalas?
    ja kupiła. S/m z Canpol. Mega się rozciągają.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dzień dobry. Jeszcze w łóżku ale chyba trzeba ruszyć tyłek do kuchni po kawę :)

• nenka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję laski
    Dzień dobry :-)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie :)
    U nas sie pogoda skiepścila. :/ za to moj ukochany wymyslil ze skoro pada to trzeba na zakuoy jechac :) bo potem jak bedzie pogoda to nie bedzie vzasu i pojedziemy na wycieczke :)
    Tak wiec dzis konvzymy wyprawke mam nadzieje :)

Szonka super ze niania tyle lat sie spisuje!!!
    Daj znac jak dzieciaki zareagowaly na zmiany :) i cieszcie sie soba :)

Kark karola ma racje. Nie jestes sama ;)

Stardust ja tez kupilam te s/m i mysle ze powinny byc dobre :)

kark lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Chyba mnie też dopadły ciążowe nastoje i hormony biorą górę nad zdrowym rozsądkiem, mam doła i sama nie wiem dlaczego :( wkurzam się że nie zapytałam lekarza ile mały waży a tak chciałam wiedzieć! co prawda powiedział że wszystko jest ok, ale jakoś to do mnie nie trafia. Jakoś ta wizyta nie była taka jakbym chciała :( Gin każe mi się śmiać i niczym nie przejmować a ja łapie doła.... chyba spędzę dzień w łóżku, bo na nic nie mam ochoty :(

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj puscilam lezki w lozku ale ze szczescia haha.
    Tak sie przytulilam do mojego miska, synek sie krecil i tak mi sie blogo zrobilo i czulam sie taka szczesliwa ze ich mam ze lezka poleciala :)

Szonka, stardust87, Kaarolina, Io lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godzina 5:30....

http://tinypic.com/player.php?v=qsv5l1%3E&s=8#.U9SwnbGY4qM

Diabla85, justyna14, kark, Io, nenka, Gosia19 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uśmiechy dziewczynki!!!! Słońce dziś wyszło ( z czego nie koniecznie cieszę ) ale głowy do góry!!!

• Szonka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mnie też radość jakaś ostatnio rozpiera :) Więc hormony ciążowe wcale nie muszą być takie złe :) Na mnie burza hormonów wpływa bardzo pozytywnie, cieszę się strasznie na zmiany jakie szykują się w naszym życiu i codziennie dziękuję Bogu za te chwile i za moją cudowną rodzinę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 10:03

Paula55 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Paula mnie też radość jakaś ostatnio rozpiera :) Więc hormony ciążowe wcale nie muszą być takie złe :) aA mnie burza hormonów wpływa bardzo pozytywnie, cieszę się strasznie na zmiany jakie szykują się w naszym życiu i codziennie dziękuję Bogu za te chwile i za moją cudowną rodzinę :)

ja mam raz tak raz siak. Raz mogę płakać ze szczęscia, a raz sama nie wiem o co mi chodzi i płaczę " Bo tak" :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziobki :) ja bylam w kosciele, zjadlam sniadanie a teraz leze i gnije bo jest goraco... Tak mi sie spac chce ze w kosciele non stop ziewalam-az mi sie ucho zatkalo :D heh

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka, powiem Ci, że dała czadu.. o 5.30... Mój bąbel na szczęscie tylko w dzień tak się pcha, bo w nocy śpi jak zabity do 7-8 :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    majeczka, powiem Ci, że dała czadu.. o 5.30... Mój bąbel na szczęscie tylko w dzień tak się pcha, bo w nocy śpi jak zabity do 7-8 :)

jeśli będzie tak w realu to ona chyba spać w ogóle nie będzie.... :) będziemy mieć z nią niezłe przeboje

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :)

wczoraj miałam dzień z mężem u teściów i wróciliśmy dopiero koło 22 i padłam jak zabita spać :)

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ