X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Niestety nie udało mi się Was nadrobić.Czytałam,czytałam i już rano.Pozdrawiam Was serdecznie.Ja mam wizytę 4.08 i to będzie już ostatnia moja wizyta.Z tego co wyczytałam,to nie tylko ja będę miała w tym dniu wizytę.
    Synek popołudniu sie rozruszał w brzuszku.Nażarłam się dzisiaj jabłek,śliwek,mam ostatnio mega smaka na owoce.Mogłabym je jeśc non stop.Nadal siara leci z piersi,ale co jakiś czas,brzuszek też czuję jakby się obniżył.Idę spać,bo już oczy mi się zamykają.Pa.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę spać... :( masakra...
    i pierwszy raz od początku ciąży zrobiłam się o tej porze strasznie głodna!!! Musiałam napić mleka i zjeść jogobellę ....
    Małą cały czas czuję,chyba też zrobiła wolne od spania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 04:08

• Szonka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nenka ja mam 161 i obecnie warzę 69 i kupiłam gatki Baby Ono w rozmiarze M.

Jeśli chodzi o nianie elektroniczną ( taką bez innych funkcji ) to ja mam tą :
    http://www.mall.pl/elektroniczne-nianie/babyono-niania-elektroniczna-194?gclid=CNjdmtvj5L8CFY_ItAodmm4Amg - tu kosztuje 99 zł więc nie majątek, a mogę ją naprawdę polecić. Korzystaliśmy z niej jak się młodsza córka urodziła, przydawała się ok 3 lata, zwłaszcza w lato. My robiliśmy ognisko, a dzieci spały. Niania działa bez zarzutów, zasięg 450m jest prawdziw, dobrze i wyraźnie słychać dzieci. Po 7 latach wykopałam ją z szuflady i sprawdziłam nadal działa! :) Więc niania nie musi być wcale droga, żeby była dobra :)

A ja się dziś obudziłam z bólem w biodrze :/ tak jakbym miała jakiś skurcz tam z lewej strony. W ogóle ostatnio w nocy zaczeły mnie skurcze w łydkach łapać :( Ta ostatnia prosta to niestety najcięższa prosta.

Życzę wam kibitki udanej niedzieli. My dziś jedziemy na działkę do znajomych odebrać nasze córeczki po tygodniowej nieobecności, i przede mną cały tydzień dziećmi :) cieszę się bo bez nich mnie nuda dopada. A za tydzien znowu wyjeżdżają tym razem na 3 tyg. Ciekawa jestem czy dziewczynom spodobają się zmiany w domu :) Wczoraj jeszcze odmalowaliśmy ich pokój, pokoik Szymka prawie gotowy no i piękna nowa kuchnia na wejściu :)

Paula55 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś chyba szukał kosza wiklinowego o wys. 15 ch - http://allegro.pl/kosz-wiklinowy-bialy-g640-koszyk-pudelko-h15x40x28-i4409565065.html

Ja też zamierzam kupić te kosze. Szukam białych wiklinowych, jeden na brudne ciuszki małego i 2 na parapet na jego gadżety ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaci poporodowych to ja propnuję kupić rozmiar większe niż nosiłyście przed ciążą. Ja przy córce kupiłam takie jak sprzed ciąży, a potem mnie tak gniotły i musiałam je wciskać na siłę, bo po naturalnym "wypchnięciu" kości są strasznie szerokie jeszcze. Teraz kupiłam większe i mimo, że jestem w ciąży to przymierzałam i są fajne :)

A ja wczoraj popołudnie i wieczór wycięte z życia, jechałam na dodatkowych magnezach i nospie :/
    Najlepsze jest to, że dziś moja babcia zaprosiła nas na imieniny, jutro teściowie wracają, a pojutrze szwagierka co urodziła nas zaprasza, więc kurcze trzy dni pod rząd będę sama, a moi będą się bawić :(

Miłej niedzieli dziewczyny :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Kark nie bedziesz sama masz Nas :)

A ja sie obudzilam i pociagam nosem i mam zawalone gardlo.. eh nawet w taki skwar mozna sie czegos nabawic..

kark lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    tak myslalam wlasnie ze to Ty :) bedziesz
    jaki rozmiar gaci poporod. kupowalas?
    ja kupiła. S/m z Canpol. Mega się rozciągają.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dzień dobry. Jeszcze w łóżku ale chyba trzeba ruszyć tyłek do kuchni po kawę :)

• nenka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję laski
    Dzień dobry :-)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie :)
    U nas sie pogoda skiepścila. :/ za to moj ukochany wymyslil ze skoro pada to trzeba na zakuoy jechac :) bo potem jak bedzie pogoda to nie bedzie vzasu i pojedziemy na wycieczke :)
    Tak wiec dzis konvzymy wyprawke mam nadzieje :)

Szonka super ze niania tyle lat sie spisuje!!!
    Daj znac jak dzieciaki zareagowaly na zmiany :) i cieszcie sie soba :)

Kark karola ma racje. Nie jestes sama ;)

Stardust ja tez kupilam te s/m i mysle ze powinny byc dobre :)

kark lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Chyba mnie też dopadły ciążowe nastoje i hormony biorą górę nad zdrowym rozsądkiem, mam doła i sama nie wiem dlaczego :( wkurzam się że nie zapytałam lekarza ile mały waży a tak chciałam wiedzieć! co prawda powiedział że wszystko jest ok, ale jakoś to do mnie nie trafia. Jakoś ta wizyta nie była taka jakbym chciała :( Gin każe mi się śmiać i niczym nie przejmować a ja łapie doła.... chyba spędzę dzień w łóżku, bo na nic nie mam ochoty :(

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj puscilam lezki w lozku ale ze szczescia haha.
    Tak sie przytulilam do mojego miska, synek sie krecil i tak mi sie blogo zrobilo i czulam sie taka szczesliwa ze ich mam ze lezka poleciala :)

Szonka, stardust87, Kaarolina, Io lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godzina 5:30....

http://tinypic.com/player.php?v=qsv5l1%3E&s=8#.U9SwnbGY4qM

Diabla85, justyna14, kark, Io, nenka, Gosia19 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uśmiechy dziewczynki!!!! Słońce dziś wyszło ( z czego nie koniecznie cieszę ) ale głowy do góry!!!

• Szonka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mnie też radość jakaś ostatnio rozpiera :) Więc hormony ciążowe wcale nie muszą być takie złe :) Na mnie burza hormonów wpływa bardzo pozytywnie, cieszę się strasznie na zmiany jakie szykują się w naszym życiu i codziennie dziękuję Bogu za te chwile i za moją cudowną rodzinę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 10:03

Paula55 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Paula mnie też radość jakaś ostatnio rozpiera :) Więc hormony ciążowe wcale nie muszą być takie złe :) aA mnie burza hormonów wpływa bardzo pozytywnie, cieszę się strasznie na zmiany jakie szykują się w naszym życiu i codziennie dziękuję Bogu za te chwile i za moją cudowną rodzinę :)

ja mam raz tak raz siak. Raz mogę płakać ze szczęscia, a raz sama nie wiem o co mi chodzi i płaczę " Bo tak" :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziobki :) ja bylam w kosciele, zjadlam sniadanie a teraz leze i gnije bo jest goraco... Tak mi sie spac chce ze w kosciele non stop ziewalam-az mi sie ucho zatkalo :D heh

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka, powiem Ci, że dała czadu.. o 5.30... Mój bąbel na szczęscie tylko w dzień tak się pcha, bo w nocy śpi jak zabity do 7-8 :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    majeczka, powiem Ci, że dała czadu.. o 5.30... Mój bąbel na szczęscie tylko w dzień tak się pcha, bo w nocy śpi jak zabity do 7-8 :)

jeśli będzie tak w realu to ona chyba spać w ogóle nie będzie.... :) będziemy mieć z nią niezłe przeboje

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :)

wczoraj miałam dzień z mężem u teściów i wróciliśmy dopiero koło 22 i padłam jak zabita spać :)

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ