X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak glupia zaczelam sie martwic gdzie pewnie powinnam sie cieszyc no ale... dzisiaj z ciekawosci stanelam na wage i mysle a pewnie z 2 kg przybylo bo sie ostatnio nie oszczedzalam batoniki ciasteczka lody... a tu patrze kolejny 1kg na minusie.. przez 2tyg schudlam 2.5kg.. i zaczynam sobie wkrecac ze Krzys nie rosnie i w ogole.. jakies schizy mam :/ a wizyta dopiero za 8 dni :|

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    A ja jak glupia zaczelam sie martwic gdzie pewnie powinnam sie cieszyc no ale... dzisiaj z ciekawosci stanelam na wage i mysle a pewnie z 2 kg przybylo bo sie ostatnio nie oszczedzalam batoniki ciasteczka lody... a tu patrze kolejny 1kg na minusie.. przez 2tyg schudlam 2.5kg.. i zaczynam sobie wkrecac ze Krzys nie rosnie i w ogole.. jakies schizy mam :/ a wizyta dopiero za 8 dni :|

ja też czasami sie martwie że za mało przytyłąm bo aby 6,5 kg :( i dlatego moze mój maluszek waży aby 1785 gram, a wasze są takie już ponad 2 kilowe.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciężarówki;-) Kaarolina nie ma się co martwić. Ja przez miesiac zamiast przytyc schudłam 1,5kg, ale dziecko rozwija się prawidłowo i rośnie.dzieci sobie poradzą nawet jak my chudniemy:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie obiada i spadam nad jezioro wygrzac dupsko ;) moze uda mi sie dopchac gdzies blizej wody co bym mogla sie rozebrac i wskoczyc do wody bo nie usmiecha mi sie kisic na brzegu :)

betinka lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Ja nie wiem jak Wy to robicie, że wstajecie tak wcześnie. Ja kiedyś budziłam się 7-8 a teraz wstaję coraz później. Dziś pobiłam rekord bo spałam do 11. Kładę się też późno bo koło 12-1 w nocy i to też nie dlatego, że chce mi się spać tylko dlatego, że wypadałoby w końcu iść spać. Przejmuję zwyczaje mojego męża. Chyba to też zwyczaje mojego syna bo on w nocy i rano śpi. Czasami się tylko poprzeciąga ale ogólnie to w nocy jakby go nie było. Zaczyna się rozkecać dopiero jak zjem śniadanie.

Wczorajszy grill u teściów bardzo fajny, ale mnie wymęczył. Ogólnie mam tak, że jak dłużej posiedzę to młody zaczyna pchać mi nóżki pod żebra albo w prawy bok. Boli tak, że wysiedzieć nie mogę. Jak się położę to odpuszcza. Także co jakiś czas muszę się kłaść. Dzisiaj znowu jedziemy do znajomych. Wcale mi się nie chce, ale inaczej musiałabym ich zaprosić do siebie a oni zazwyczaj przyjeżdzają koło 20 i siedzą do 5 nad ranem wiec wolę sama do nich pojechać.

Coraz bardziej męcza mnie te niby miesiączkowe bóle. Jak tylko trochę pochodzę to zaraz się zaczyna. Tzn nie jest to jakiś straszny ból i normalnie bym to olała, ale widziałam, że moja gin nie była zachwycona jak jej o nich powiedziałam. Niby nic mi się nie skraca, ale mam byc ciągle na luteinie i jak tylko zacznie boleć to nospę łykać. A wczoraj to jak tylko się z kanapy podniosłam to się zacyznało. Niby po nospie odpuszcza, ale na krótko. Dobrze, ze wizyty mam teraz co 2 tygodnie.

Jak któras się martwi, że za mało przytyła to ja chętnie oddam parę moich kg. :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko dla mnie to jest o tyle dziwne bo ja tylam duzo i gdzies z 15kg mam na plusie.. a tu takie cos oby moj Glutek zdrowo sobie rosl..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 12:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

karola nic sie nie martw:) jak to moja gin twierdzi , te male pasozyty sobie poradza hehe:) ja tez schudlam 1,5 kg:)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa wlasnie stwierdzila ze ja niepotrzebnie tak cuduje z tym lozeczkim (w sensie posciele, karuzela itp) bo nasze dziecko i tak NA PEWNO bedzie spalo z nami jak KAZDE INNE DZIECKO-poziom wkurzania mnie-HARD :P takze dziewczyny nie kupujcie lozek ni poscieli-dobre rady :D

karolcia:)))), kark, stardust87, Paula55 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym chudnięciem się nie przejmujcie, widocznie dzieciaczek też ściąga z Was :) ja póki co pewnie cały czas do góry (we wtorek ważenie) ponad 80 już będzie pewnie.

Ja dziś się słabo czuję, okropne mam mdłości. Rano wymiotowałam przed sniadaniem. Tak mnie męczyło... Upał okropny, nie daje się żyć..czyli codziennie będę marudzić w tej sprawie :P wybaczcie :)
    Mieliśmy dziś jechać do Galeri na małe zkaupy,ale wybieramy za tydzień. Może uda się kupić jakieś łóżeczko w Ikei.
    Niedawno wróciliśmy z zakupów, z tesco i Jysk. Kupiłam dwa ręczniki dla siebie do szpitala, klapki pod prysznic. Widziałam w tesco w f&f fajny taki milutki,ale mega puchowy i ciepły szlafrok. Wydaje mi się, że za ciepły jak na wrzesień/październik?
    No i tatuś kupił Mai buciki :)
    (któraś z wrześniowych cioć też ma takie dla swojego maluszka) :)

mvrg9z.jpg

2yvqhr5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 14:11

Kaarolina, Io, betinka, Karolaaa91, anulka81, Tysia87, kark, nenka, Paula55, Gosia19, justyna14 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Moja tesciowa wlasnie stwierdzila ze ja niepotrzebnie tak cuduje z tym lozeczkim (w sensie posciele, karuzela itp) bo nasze dziecko i tak NA PEWNO bedzie spalo z nami jak KAZDE INNE DZIECKO-poziom wkurzania mnie-HARD :P takze dziewczyny nie kupujcie lozek ni poscieli-dobre rady :D

dla niektórych najlepiej NIC nie kupować, bo po co :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo- mnie od tygodnia regularnie męczą bóle jak na miesiączkę. Już zapomniałam jak to jest ,ale jest to nie miłe :/ do wytrzymania,ale niemiłe i chwilami bardziej bolesne ..Tak cały dzień prawie i w nocy szczególności.
    We wtorek wspomnę o tym gin. ciekawe co on na to powie... ciekawe jak moja szyjka

ps. i zauważyłam większą ilość śluzu... zbierają mi się takie gluty..przepraszam za wyrażenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 14:10

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie macie poduszki dla maluszków?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    a jakie macie poduszki dla maluszków?

ja jeszcze nie kupowałam żadnej podusi . Na początek pewnie nie przydadzą,ale patrzyłam na allegro. Nawet tak dla ozdoby :)a potem może przydać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 14:12

• betinka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!
    Dziękuję za wczorajsze słowa wsparcia :* Tak mnie to rozwaliło, że musiałam trochę dojść do siebie. Jakoś do mnie nie dociera nadal,że nie ma już mojego Faficzka :( Ale najważniejsze, że już nie cierpi.

Wieczorkiem pewnie przysiądę do nadrabiania. W Wawie upał przepotworny. Do tego chyba w nocy mi się bob przekręcił w poprzek, bo jakiś 'pusty' mam brzuch od góry, jego stópki czuję mocno z boku i mam dużo skurczów.

Siostra mi zrobiła dzisiaj niespodziankę i podjechała do mnie z... ubrankami! Wpadła w zakupowy szał dla siostrzeńca :) Śliczne te ciuszki. Niestety jeden komplet jest już na kilkumiesięcznego boba, ale jest taki śliczny, że się jej nie dziwię, że go kupiła :) Zaraz wrzucę zdjęcia.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweterek jest dwustronny (z drugiej strony szary z turkusem wzdłuż suwaka i małą kieszonką z boku), a te spodenki są z takiego mięciutkiego jeansu:
    2ike98n.jpg

Komplecik na 0-3:
    1zgta4i.jpg

No i ten zestaw na kilka miesięcy, ale z bliska ta aplikacja jest tak cudowna, że już się nie mogę doczekać aż będzie dobry!
    2cr14cx.jpg

Kaarolina, Ewi25, Majeczka2014, anulka81, Io, Karolaaa91, kark, nenka, stardust87, Paula55, Gosia19, justyna14 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak dla uczczenia 34tygodnia bo niestety 33 nie miałam jak przez ten szpital :)
    no więc M Krzysia w ubraniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:26

Ewi25, anulka81, Io, Majeczka2014, Karolaaa91, kark, nenka, Paula55, Gosia19, justyna14 lubią tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka nie jesteś sama z narzekaniem na pogodę mi dziś strasznie te upały dają się we znaki, właśnie wróciliśmy z obiadu u teściów prawie tam zemdlalam siedząc na łóżku jakaś taka słabość mnie ogarnęła to chyba przez burze bo u nas adciagaja dość solidne chmury burzowe, oby spadł deszcz i trochę się ochłodzilo. Nastrój mi się nie poprawił dalej mam dola nawet się teściowej pozalilam, na szczęście to złota kobieta i mnie rozumie zresztą ona rodziła szwagra pod koniec sierpnia i mówi że rozumie ze mam dość.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka ale cudne kompleciki :-) jak do jutra humor mi się nie poprawi to idę na ciuszkowe zakupy!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 14:34

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina fajny brzuszek, mój jest dużo większy, no ale to nie dziwne jak ja tylko jem i mi waga idzie do góry a Tobie spada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 14:37

Kaarolina lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina fajny brzusio :) ja juz powoli was doganiam :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1287 1288 1289 1290 1291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ