X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Fajne przescieradelka sa w ikei za 30 zl 2 sztuki. Sa grube i mieciutkie. No i bawelniane a nie frotte. Ja osobiscie nienawidze wszystkiego co frotte, gryzie mnie to u drapie, nie wiem jak mozna w czyms takim spac:-P nawet w poscieli z kory nie umiem spac, tylko musi byc 100% miekka bawelna wyprasowana:-D

dla porównania kupię jedno z frote, drugie bawełniane :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 34+0

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d906052fc36.jpg

Gosia19, Majeczka2014, Diabla85, pralinka, Patu, Paula55, kark, karolcia:)))), Kaarolina, K_A_M_A, doti77, akuszerka89, anulka81, Io, Karolaaa91, nenka, Ewi25 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja 34+0

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d906052fc36.jpg

jaka szczuplutka :) tylko brzusio najbardziej widoczny :) sliczny

stardust87, K_A_M_A lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna sexi mamusia :D

stardust87 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Fajne przescieradelka sa w ikei za 30 zl 2 sztuki. Sa grube i mieciutkie. No i bawelniane a nie frotte. Ja osobiscie nienawidze wszystkiego co frotte, gryzie mnie to u drapie, nie wiem jak mozna w czyms takim spac:-P nawet w poscieli z kory nie umiem spac, tylko musi byc 100% miekka bawelna wyprasowana:-D
    ja mam to samo! Krepa fuj! Frote też :P Ale nie było innych, jak gdzieś znajdę bawełniane na gumce to kupię, ale na wszelki wypadek wzięłam te frote. No i jest naprawdę mięciutkie więc może nie będzie tak źle..

• pralinka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, wczoraj mielismy wizyte i Szczescie rosnieee
    Gin okreslila wage na ok 2400, z tymze zaznaczyla granice bledu ok 400gm
    Ile waza, mierza Wasze dzieciaczki w 33tygodniu? Ktg wyszlo super, mamy skierowanie do szpitala by ustalili szczegoly itd.

Bylismy tez w Rossmannie kupić kosmetyczne rzeczy uffff coraz blizej!

Tysia87, Majeczka2014, verynice, Gosia19, kark, Kaarolina, K_A_M_A, anulka81, Diabla85, Io, Karolaaa91, nenka, doti77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Ile waza, mierza Wasze dzieciaczki w 33tygodniu? Ktg wyszlo super, mamy skierowanie do szpitala by ustalili szczegoly itd.

to fajnie, że wszystko ok :)
    ja niestety nie wiem ile waży na tą chwilę. Pewnie we wtorek też się nie dowiem.
    Ostatnio na USG III trymestru ( w 28-29 tyg.ważyła 1248 g jak pamiętam) USG miałam umówione na sam początek 3go trymestru bo miałabym we wtorek teraz czyli w 32, ale jako że umówiłam z ginem na USG 3d to powiedział,że przy okazji zrobimy USG bo łapię się tygodniowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 13:03

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:

To mi ulzylo, bo już myślałam, że tylko ja klocuszka mam . Mój synek waży 2100.ciesze się, bo nie daj Boże trzeba będzie rodzic przed czasem to nasze klocuszki juz mają troche ciałka:-)

pralinka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja urodziłam się w 37 tyg. z wagą 2700 i zdrowa ze mnie babka ;)

doti77, Tysia87, JagoodkaK lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:

Mój w 33+2 ważył 2227.

• pralinka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    To mi ulzylo, bo już myślałam, że tylko ja klocuszka mam . Mój synek waży 2100.ciesze się, bo nie daj Boże trzeba będzie rodzic przed czasem to nasze klocuszki juz mają troche ciałka:-)
    Nie wiem jak Twoj gin, ale moja mowi ze jakby cosik zaczelo sie nawet 3tyg przed terminem to dziecko jest gotowe..nie wiem na ile w to wierzyc:-) kocham te kopniaczki<3 chociaz moje zebra mniej....

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem co sie ze mna dzieje...obudzilam sie po 7 (tak jak na belly sie przywitalam) polozylam sie do lozka i co zasnelam :O przebudzilam sie ok 10tej (i znowu cos naskrobalam tu na belly) i co zjadlam no i polozylam sie i co znowu zasnelam :O i gdyby nie telefon ktory dostalam dalej bym spala :O. I nawet nie pamietam kiedy zasnelam.. chyba musze usiasc bo pewnie zaraz znowu usne :/ pierwszy raz zdazylom i sie cos takiego :O

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Nie wiem jak Twoj gin, ale moja mowi ze jakby cosik zaczelo sie nawet 3tyg przed terminem to dziecko jest gotowe..nie wiem na ile w to wierzyc:-) kocham te kopniaczki<3 chociaz moje zebra mniej....
    No mój podobnie.3 tygodnie przed to 37 tydzień, więc myślę, że dzidzius byłby zdrów jak ryba i gotowy do życia poza naszymi brzuchami:-) juz bym chciala 20sierpnia.wtedy mogę rodzic:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    A ja nie wiem co sie ze mna dzieje...obudzilam sie po 7 (tak jak na belly sie przywitalam) polozylam sie do lozka i co zasnelam :O przebudzilam sie ok 10tej (i znowu cos naskrobalam tu na belly) i co zjadlam no i polozylam sie i co znowu zasnelam :O i gdyby nie telefon ktory dostalam dalej bym spala :O. I nawet nie pamietam kiedy zasnelam.. chyba musze usiasc bo pewnie zaraz znowu usne :/ pierwszy raz zdazylom i sie cos takiego :O
    kochana, śpij do oporu! później sen będzie ostatnią rzeczą na jaką będziesz miała czas :P

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała ok 20 sierpnia urodzić. Co prawda mam ciążę donoszoną już 16 sierpnia (wg belly), ale na 18 sierpnia mam jeszcze wizytę u gin, na której ma mi zlecić ostatnie badania do porodu więc byłoby dobrze do tego 20 poczekać :)

Tysia87, kark lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkooooo :( Wlasnie dostalam telefon, ze rodzice musieli uspic mojego psiaka :((( Faficzek mial 15 lat i od kilku tygodni strasznie podupadal na zdrowiu, od kilku dni z dnia na dzien bylo gorzej i gorzej, wpadal na wszystko, przewracal sie, zawsze jak u shih-tzu sterczacy ogonek mu opadl, coraz czestsze padaczki i dzis poszli mu ulzyc w cierpieniach. Nawet sie z nim nie pozegnalam :(((((((((( 15 lat, to jak czlonek rodziny :(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka, tak mi przykro :( wiem co czujesz. też musiałam uśpić pieska po ponad 12 latach - dorastałam razem z nim. Ale jak patrzyłam jak się męczy pod koniec i cierpi to wydawało się jedyne słuszne wyjście. Ale do tej pory jak o nim pomyślę to płaczę :( Trzymaj się kochana :*

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. W końcu dotarłam po wizycie do domu. Z małym wszystko ok, następna wizyta 21 sierpnia no chyba że wcześniej urodzę ;) nie mam zdjęcia bo mały się odwrócił i nie chciał pokazać buźki, miałam tyle pytań do gina że zapomniałam zapytać ile mały waży no i nie wiem :| Gin nie kazał sie niczym denerwować i powiedział że teraz to się możemy śmiać że po tylu przejściach jestem już w 33 tygodniu i nic nie będziemy przyspieszać ani zatrzymywać, gdyby się coś działo mam dzwonić, termin cc ustali mi dokładnie na kolejnej wizycie, myślę że to będzie na początku września.

Jako Ania dziękuję za życzenia :)

Ps. Byliśmy w tesco i oczywiście pokupowałam troche ciuszków dla małego potem porobię zdjęcia to sie pochwalę :D lubię takie zakupy :D teraz idę coś zjeść ;)

Gosia19, Majeczka2014, Kaarolina, Io, kark, doti77 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, Kochana! Wiem,ze dla niego tak jest lepiej. Mial naprawde dobre zycie, wszyscy o niego dbali i go kochali. A teraz weterynarz powiedzial,ze bardzo cierpi i trzeba bylo mu pomoc :( Ale teraz mam w glowie te wszystkie lata z nim, zawsze jak mi bylo smutno, to on jakby to czul i do mnie przychodzil i sie przytulal. Teraz co odwiedzalam rodzicow, to kazal sie podsadzac na kanape i od razu kladl mi sie na kolanach, a ja sie z nim nie zdazylam pozegnac :( Rodzice wiedzieli jak bardzo jestem z nim zwiazana i sie bali teraz o mnie,bo to silne przezycie :( Tata z nim wszedl do gabinetu jak dostal zastrzyk. Nie moge w to uwierzyc, choc sie z tym liczylam od wielu tygodni...

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka przykro mi :( psiaka nie posiadam ,ale wiem jak można szybko się zżyć...

‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ