X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka to musimy sie w 4 spotkać i może mój coś Twojemu nagada ;p

Justyna z solą to jeszcze zwróć uwagę na sery, szczególnie feta i mięsa - konserwy, szynki mają dużo soli.

Do teściowej jechać muszę, bo mój oczywiście stwierdził, że sam nie pojedzie. I potem będę miała wypominane, że przeze mnie rodziny nie widuje, bo najpierw ciąża, potem połóg, potem pewnie mała będzie nieraz chora... znaczy on mi nie wypomni.

justyna14, JagoodkaK lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchate laseczki :)

Wczoraj padłam jak kawka, nawet się nie zdążyłam umyć :P Ale za to wiadomo-prysznic z rana jak śmietana :D

Paula trzymam też kciukasy-tylko jak już będziesz w nowej chacie to wstaw duuużą lodówę co by pomieściła te wszystkie Twoje butelki z piwkiem :D hehe Powodzenia :)

Neluś ale super wyglądasz-fajne te kiecki, mi się osobiście strasznie podoba 1 ale z racji tego, że masz zgrabną nogę to 2 jest idealna :) Ciekawe jaką zakupiłaś i czekam na fotencje ;) Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!

Paula55 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś "dzień dobry" w 35 tygodniu :) i +100g na wadze od zeszłego tygodnia.

zrobię naleśniki i zabiorę się za czytanie :)

akuszerka89, Paula55, verynice lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Betinka ja wczoraj nie padlam tylko moj mnie do lozka wywlukł ;) chyba sie stesknil i chcial uczcic rozpoczecie urlopu haha ;)

Iwonka i wogole dziewczyny dziekje wam za wsparcie!!! Jestescie nie ocenione :*

Kama ty draniu bedziesz mi wypominac??? ;)

Nelus powodzonka Kochana. Napewno bedziesz slicznie wygladac ;)

A ja sie witam w 34 tyg misiaki :)

Majeczka2014, stardust87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo:-)
    Nelus, jakbys sie dopiela to ta pierwsza kieca byla cuuuudowna, taka wlasnie chcialabym miec:-)

Paula, jak Ci pozwola to zrob zdjecia domku i poka nam:-D

Jagoodka zrob tak jak mowi Fipsik, spotkajcie sie we 4 i ona juz temu Twojemu da popalic:-P

A ja mam chyba dzis dzien-len, nic nie bede robic, mojemu tylko powiem co ma posprzatac a ja bedeblezec i patrzec czy aby na pewno dobrze kurze sciera hehe

Milego dnia majjj dirrr:-*

Paula55, stardust87, JagoodkaK lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jak tylko bede mogla to zrobie fotki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!
    Witam się w 32 tygodniu :)
    Foty nie ma,bo w tej chwili jestem sama i nie ma kto cyknąć :( ale może jutro mojego T pomęcze :)
    Neluś, pięknie wyglądasz!! Dla mnie to szalone,ale w pozytywnym znaczeniu posunięcie. Powiem szczerze, że byłabym przeszczęśliwa gdyby i u nas tak było :) czyli spontanicznie na maxa. A od początku ciąży wiedzieliśmy , że chcemy wziać cywilny,byle wyrobić do września :)
    Wszystkiego pięknego dla Was!!!!

I oczywiście się zacięłam, niby nie wiele ale już nie pamiętam kto co pisał :) wrrr... Tak czy siak, życzę miłego dnia :)
    ja dziś w domku znów.. Czeka mnie troszkę sprzątania, ale póki co jeszcze leniuchuję :) i kończę śniadanie

Paula55, stardust87 lubią tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :)

Nelus, ale Ty pięknie wyglądasz. nie mogłąm sie napatrzec, slicznotko nasza!

co do mężów, mój z początku tez kompletnie nie umiał sie zaangazowac. jak źle sie czułam to pół żartem pół serio mówił, ze sama chciałam dziecka. jak mówiłam, że nie moge czegos zrobic czy prosiłam o pomoc to wprost nie powiedział ale dawał do zrozumienia ze przesadzam mimo, że był krwiak i miałam lezec to marudził, że nie ma czasu na zmywanie itp itd. az kiedys wprost zapytałam czy wogóle chce tego dziecka i je kocha. było mi bardzo przykro i czasem płakałam. a teraz? zupełnie inny facet. potrzebował po prostu czasu. całuje brzuszek, mówi duzo do małej, tłumaczy jak ją kocha i czeka na nią, ale zeby grzecznie siedziała w brzuszku jeszcze bo tam jest jej lepiej. podkresla, jak to jest jego córeczka, mówi, jak będzie sie z nią bawił nosił na rączkach, jak będą razem mieli komitywe i dadzą mamusi popalic :D a wiecie jak mała reaguje na niego? jak jest zdenerwowana, kopie jak najęta to wystarczy ze mąż podejdzie, położy reke do brzucha, powie kilka słów małej i cisza, nagle spokojna. i tak jest zawsze. niesamowite wrecz :)

a co do zakupów, u nas wyszło kompletne nieporozumienie. zawsze kupowałam wszystko sama, mąż nie angazował sie tylko akceptował albo wybierał jak mu dałam dwa czy trzy i nie mogłam wybrac. azkiedys sie wkurzyłam ze w niczym nie pomaga, ze o wszystkim musze decydowac sama, a ze skad mam wiedziec jaki fotelik najlepszy bedzie czy jaki materac itp itd. a ten na mnie patrzy zdziwiony i mówi, że chciał po prostu mi dac wolną rękę, zebym mogła wybrac co mi sie podoba i nie chce sie wtrącac.

później więc wyboierałam np 10 poscieli co mi sie podoba i razem siadalismy wieczorem wybierac. co prawda mąż zmeczony, pracy mega duzo bo sezon i te remonty wiec faktycznie nie ma czasu i sił siedziec i od podstaw wybierac czytac o materiałach atestach itd, dlatego tu zdawał sie na mnie, ale jak miał kilka do wyboru to siadał przed snem i pokazywał co woli. wybrał mi nawet koszule do karmienia :)

i jego ulubione body to takie z napisem "córusia tatusia" :)

a mi sie dzis strasznie głupio zrobiło. baaaaardzo chciałam dziecka kocham je całą sobą i nie żałuje, marzyłam zawsze o rodzinie. ale jak Szwagierka wczoraj przyszła spytac czy bym jej nie pozyczyła ciucha jakiegos fajnego na impreze i widziałam jak przymierza moje sukienki, w które nie wchodze pół roku i jak wróciła w środku nocy to taki smutek mnie ogarnął, że ja nie moge. ze bym chciała wbic sie w sexi sukienke i isc na ta impreze z nią. a nie moge bo mąż i dziecko. a przeciez kocham ich tak mocno i zycia sobie bez nich nie wyobrazam. a jak przypomniałam sobie, że pewnie juz nigdy nie będę mogłą sobie od tak gdzies wyskoczyc bo z dzieckiem kazde wyjscie to wyprawa, a poza tym mąż ma taką prace, ze co dzien o 5 na nogach musi byc, wiec nocne imprezy odpadaja to taka mała pustka. sama siebie nie rozumiem i jestem na siebie wściekła.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla każdej Ani z okazji imienin :)

anulka81 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja też Cię kocham :* :D Ale ja Ci nie wypominam-po prostu mogła byś się podzielić, bo ja tam gruszkowego piwka nigdzie nie widziałam a na pewno jest dobre :P

Matko, jak to dobrze, że dziś nie muszę gotować... Mam z wczoraj obiada ;) Za to dziś zacznę się pakować :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Patu ja też tak czasami mam i nie miej wyrzutów sumienia bo mysle, ze to normalne.Moja rodzina też jest dla mnie wszystkim, ale myślę, że nam mamom, też się należy jakiś wypad.nie mówię, o imprezach co weekend, ale raz na pół roku chociaż .Tak mi wczoraj ulzylo jak koleżanka straciła 16 kg po ciąży w 4 tygodnie. Az sobie szafę otworzylam i uśmiechnęłam się do seksoenych sukienek;-)bo teraz to namiot na zmianę z plachtą haha

Patu lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podpowiedzcie mi jakie dwa kosze kupić do półek w komodzie na zabawki dla malucha i inne tego typu pierdy:
    naturalne wiklinowe kosze:
    http://allegro.pl/kosze-wiklinowe-wiklina-super-cena-41-29-20cm-i4450887337.html
    http://allegro.pl/kosze-wiklinowe-wiklina-40-26-20cm-747b-i4443248489.html
    czy może niby plecione plastikowe:
    http://allegro.pl/curver-koszyk-style-m-do-przechowywania-ciemno-bra-i4420582297.html
    ?

• verynice Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie...

Wlasnie mykam do sprzątania i prasowania, bo poprałam ubranka małego w poniedziałek a już sobota a to wszystko niepoprasowane :| :| a jego łóżeczko wygląda jak graciarnia, ostatnio mówiłam do męża, ze jak coś zginie w domu to na pewno odnajdziemy to w łóżeczku... i miałam rację - już kilka rzeczy się tam odnalazło....czas trochę je ogranąć bo niedługo mojego psa tam znajde zakopanego w tonie ciuchów...

Miłej soboty dziewczęta! :*

stardust87, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama chetnie bym ci wyslala ale nie gwarantuje w jakim stanie by doszlo :P
    Ojj gruszkowe pyyyszne jest :) jeszcze takie z lodem ;)

Ja tam juz od dawna nie tesknie za imprezami w klubie :) dobrowolnie z nich dawno temu zrezygnowalam i jest mi z tym dobrze.
    Zdecydowanie wole domowke z przyjaciolmi :)
    A jak doswiadczenie mi pokazuje mawet z malym dzieckiem to nie problem. U mojej szwagierki bylo spotkanie ok 12 os kiedy maly mial troszke ponad 2 tyg, powiedzielismy, posmialismy sie, pijedlismy, panowie sie napili i kazdy byl happy :)
    Do restauracji tez z dzieciem mozna isc wic na nie mam z tym problemow :)
    A w ciuszki sprzed ciazy juz niedlugo mam nadzoeje ze sie wbije :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Dziewczyny, podpowiedzcie mi jakie dwa kosze kupić do półek w komodzie na zabawki dla malucha i inne tego typu pierdy:
    http://allegro.pl/kosze-wiklinowe-wiklina-super-cena-41-29-20cm-i4450887337.html
    http://allegro.pl/curver-koszyk-style-m-do-przechowywania-ciemno-bra-i4420582297.html
    ?

Ja mam te plastikowe, wydaje mi się, że łatwiej utrzymać w czystości bo jak się zakurzą czy coś się zabrudzi to wystarczy umyć i osuszyć a z wikliną już chyba nie jest tak łatwo. Ja te plastikowe mam do kosmetyków małego na komodzie..

Majeczka2014, kark lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark dla mnie faworytem jest ten pierwszy :)
    Tez chce takie kupic :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice ale wikline tez wystarczy przeplukac ;) ew z kurzu suszarka wydmuchac ;)

kark, verynice lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    ?

do zabawek to bym kupiła plastikowy :) ogólnie podobają mi się te wiklinowe i sama będę chciała kupić, ale do rzeczy np. higienicznych :) szampony,olejek, itp

kark lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Przede wszystkiem wszystkiego wszytkiego naj Nelus!

Po drugie to Paula - ja też czekam na foty domu i trzymam kciuki :)

A tak poza tym to u nas poprawiła się wreszcie pogoda. Specjalnie się z tego nie cieszę :P Chociaż tyle, że będzie ten grill u teściowej. Ja już jestem załamana bo zawsze po grillu waże 1 kg więcej. W sumie to nie wiem jak się to dzieje bo zjadam dwie kiełbaski i troche sałatki więc chyba nie tak dużo jak na cały wieczór siedzenia. W każdym razie grill działa na mnie zabójczo.

Teraz czekam głodna aż mąż łaskawie wstanie bo obiecałam mu na śniadanie jajecznice a on jeszcze śpi. Umrzemy z Kubą z głodu. :P

A wczoraj się jeszcze z mężem pokłóciłam. Mamy w sypialni fototapetę z angielską uliczką i czerwoną budką telefoniczną (cała sypialnia jest czerwono szara). No i niestety z braku dodatkowego pokoju nasza sypialnia będzie też pokoikiem dziecięcym. Łóżeczko ustawiliśmy pod tą fototapetą i wczoraj mąż powiedział, że będzie wieszać te literki, które zrobiliśmy i zamierza wbić gwoździe w tą fototapetę. Dodam, że kosztowała nas sporo kasy. Myślałam, że go uduszę. Przy czym on nie widzi nic złego w niszczeniu fototepety bo wmawia mi, że dziecko i tak szybko nam zdemoluje mieszkanie. 3 lata temu robiliśmy gruntowny remont, a teraz mam wszystko psuć bo nie warto nad tym skakać? Masakra.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa bo to na zabawki ma byc????
    To moze faktycznie lepiej plastikowe :)

kark lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1278 1279 1280 1281 1282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ