Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kark mi osobiście bardziej podobają się te wiklinowe, ja sama taki kupuję ale jeden duży na komodę takie np. w pepco mają po 3 dyszki, ale nie wiem jaki to rozmiar, choć jest spory ten kosz i naprawdę mi się podobają, bo sam materiał zawsze można sobie zdjąć i wyprać
kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Majeczka2014 wrote:widziałam w pepco,ale ciekawe czy są wytrzymałe????
Przekonam się jak kupięRaczej będą tam lekkie rzeczy typu kosmetyki dla dziecka czy inne drobne gadżety, więc myślę, że nie powinno się nic z tym stać. A co do zabawek to też z pepco mam taką pufę kolorową za 2 dyszki na której już starsze dziecko może usiąść
Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno w sumie racja
ale dopiero kupię kiedy będę miała gdzie ten kosz postawić. Jak narazie to u mnie w pokoju robi się jedna wielka graciarnia.
Chyba zbieram się do tych porządków i za obiad bo im dłużej wyleguję w łóżku tym mniej już mi sie chcenie szalejcie z klikaniem
-
Majeczka – ja kupiłam prześcieradła 60x120 w smyku 19.90 za sztukę. Zwykłe, frote, ale jest mięciutkie a nie szorstkie. Mają tam też takie nieprzemakające za 40 zł, ale ja mam specjalną matę na materac więc kupiłam zwykłe prześcieradła. A kosze mam głównie z pepco i nawet zębom fretki się oparły więc można powiedzieć, że są wytrzymałe
Verynice – przykro mi, że Twój facet się nie angażuje, ale często jest tak, że panowie „nie wierzą” w dziecko dopóki nie mają go na rękach. My dziecko czujemy, ruchy itd. a facet tylko brzuch widzi. Może mu się wszystko odmienić jak dziecko się pojawi na świecieChociaż ja mam kolegę, który ma roczną córeczkę i nigdy jeszcze nic przy niej nie zrobił. Tzn bawi się z nią, czasem trochę nakarmi jak mu żona podstawi jedzenie dla dziecka pod nos, ale nigdy nie wykąpał, nie przewinął, nie ubrał, nie przebrał... Niezbyt to pocieszające
lo – to przykre, że kobiety z rodziny tak reagują. Bo u mnie to aż do przesady o mnie dbają.. bez przerwy tylko „usiądź, nie chodź, ja przyniosę, ja pomogę, połóż się” itd.. do tego stopnia, że aż ostatnio mąż musiał powiedzieć, że pani dr kazała mi chodzić normalnie, żebym zakrzepów nie dostałaa co do porodów to ja też czekam na 38 tydzień i dawaj sprzątanie, mycie okien, może jeszcze trawę uda mi się skosić, no i seks do oporu.
Paula – nie martw się, mój też jest pod tym względem dziwny. Gada do malucha, szczególnie jak coś podpadnę to mówi „synuś, kopnij matkę”wózek też on wybierał od początku do końca, mnie tylko pytał o takie szczegóły typu czy lepiej zapinany pokrowiec na zatrzask czy zamek, kosz zamknięty czy otwarty, ale design to jego wybór. A jak chciałam kupić wanienkę to on z ryjem, że on będzie wybierał, bo to on będzie kąpał
zobaczymy ile w tym prawdy
co do majtek to pewnie masz brazylijskie seksowne pośladki i dlatego
nelus – cudownie w tych sukienkach wyglądasz! Życzymy powodzenia dziś – żeby to był najpiękniejszy dzień w Twoim życiu
Kark – kwietniówki? Już? A ja pamiętam jak co dopiero podczytywałam kwietniówki 2014, że się rozsypują..
Patu – śmieszne, że dzieciaki tak reagują na ojców mimo że ich nie znają właściwie jeszcze. Mój dzidź to ma tak, że jak tylko P z pracy wróci (czy to rano, jak ja jeszcze śpię czy po południu) i się odezwie to od razu się budzi. I to nie tak, że mój P do brzucha mówi, po prostu np. wchodzi do sypialni i coś tam do mnie mówi a ja od razu kopniaki czuję i się śmieję, że znowu dziecko obudził
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 11:00
Patu, Majeczka2014, verynice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień Dobry
A ja dziś wyjątkowo się wyspałam i wstałam dopiero o 7
Pogoda super więc i cały weekend zaplanowany imprezowo.
Dziś 9 urodziny Wiktora (męża chrześniaka), wieczorkiem grill u znajomych
Jutro 6 urodzinki kuzynki męża i urodzinki 2 mojej chrześnicy
Na szczęście prezenty zakupione - zaskurniaki wydane a Lenka od rana podskakuje z niecierpliwości ... tak się cieszy na weekend pełen wrażeń
Aaaa jeszcze rano byłam w Rossmanie po płyn do prania dla niemowlaków i w netto zakupiłam pampersy 186szt za 99zł
Strasznie się cieszę, wkońcu od poniedziałku zacznę mega pranie i prasowanie dzidziusiowych ubranek. Może jeszcze spakuję torbę i będę z wszystkim na czysto? No zobaczymy
Edit: Jeśli chodzi o mnie to my również świętujemy początek 35 tygodnia, na wadze nadal +9kg, w brzuszku 117cmno i do porodu zostało 41 dni, o matko, niedawno pamiętam jak patrzyłam z niedowierzaniem na test ciążowy, a teraz mimo wszystko nie mogę uwierzyć w to że za kilka tygodni zobaczę przy boku swojego wyczekanego bąbelka
Kaarolina, Patu, Paula55, stardust87, kark, Majeczka2014, Karolaaa91, anulka81, doti77, Ewi25 lubią tę wiadomość
-
kark wrote:Dziewczyny, podpowiedzcie mi jakie dwa kosze kupić do półek w komodzie na zabawki dla malucha i inne tego typu pierdy:
naturalne wiklinowe kosze:
http://allegro.pl/kosze-wiklinowe-wiklina-super-cena-41-29-20cm-i4450887337.html
http://allegro.pl/kosze-wiklinowe-wiklina-40-26-20cm-747b-i4443248489.html
czy może niby plecione plastikowe:
http://allegro.pl/curver-koszyk-style-m-do-przechowywania-ciemno-bra-i4420582297.html
?
Te plastikowe widziałam wczoraj w Auchan tylko że z przykrywką za 20zł chyba a mniejsze jeszcze tańsze. Ja chciałam kupić takie koszyki na zabawki i pod łóżko małemu włożyć, ale maksymalna wysokość takiego koszyka musiałaby być 15 cm i ciężko mi znaleźć. Mniejszy na kosmetyki już mam.kark lubi tę wiadomość
-
Gosia19 wrote:Dzień Dobry
A ja dziś wyjątkowo się wyspałam i wstałam dopiero o 7
Pogoda super więc i cały weekend zaplanowany imprezowo.
Dziś 9 urodziny Wiktora (męża chrześniaka), wieczorkiem grill u znajomych
Jutro 6 urodzinki kuzynki męża i urodzinki 2 mojej chrześnicy
Na szczęście prezenty zakupione - zaskurniaki wydane a Lenka od rana podskakuje z niecierpliwości ... tak się cieszy na weekend pełen wrażeń
Aaaa jeszcze rano byłam w Rossmanie po płyn do prania dla niemowlaków i w netto zakupiłam pampersy 186szt za 99zł
Strasznie się cieszę, wkońcu od poniedziałku zacznę mega pranie i prasowanie dzidziusiowych ubranek. Może jeszcze spakuję torbę i będę z wszystkim na czysto? No zobaczymy
Edit: Jeśli chodzi o mnie to my również świętujemy początek 35 tygodnia, na wadze nadal +9kg, w brzuszku 117cmno i do porodu zostało 41 dni, o matko, niedawno pamiętam jak patrzyłam z niedowierzaniem na test ciążowy, a teraz mimo wszystko nie mogę uwierzyć w to że za kilka tygodni zobaczę przy boku swojego wyczekanego bąbelka
Gosia19 lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Stardust chyba duza dupe mam a nie brazylijskie posladki haha
Ja przescieradlo poki co mam tylko jedno 60x120 bawelniane. Jeszcze ze 2 musze dokupic.
Gosia gratki kolejnego tygi super z waga stoisz
Pogódź się z tym, że jesteś seksowna i koniec!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 11:47
Patu, Paula55 lubią tę wiadomość
-
stardust87 wrote:eheheh... belly jest świetne. Ja też dziś weszłam w 35 tydzień a mam do porodu 44 dni a nie 41 jak Ty
stardust87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyDzięki Diabla, muszę sprawdzić gdzie w okolicy jest Auchan. Ja bym mogła mieć nawet wysokość 30cm, bo mam półki 36cm, więc zapas do tego będzie
Też chcę na zabawki, ale do komody, bo mam dwie puste półki i chyba lepiej będzie tam mieć koszyki niż zabawki porozwalane byle gdzie
Stardust, u nas mąż też tak z wanienką szalał przy córce. Najlepsze jest to, że stwierdził wtedy, że kąpiel to tautsiowe zadanie i tylko on może kąpać córkę, mimo, że ani teść ani mój tata w życiu swoich dzieci nie kąpali. Także wstyd się przyznać, ale ja pierwszy raz kąpałam nasze dziecko jak miało 8 miesięcy i to tylko dlatego, że były korki, mała śpiąca i po prostu nie dążył
Heh, u nas syn jak czuje rękę taty to tak szaleje i tak go kopie, że masakra. No i jak był jeszcze seksik to też dostawał szałuMąż się śmieje, że z niego prawdziwy mężczyzna i już broni "swojej" kobiety przed innymi facetami
Ja też 34 tydzień, do porodu 46 dni, ale jak będzie cesarka, to 38 dni
Aha, wszystkiego najlepszego dla AńWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 12:15
stardust87, anulka81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyok, siadam na chwilę odpocząć.. kręgosłup odmawia posłuszeństwa...
z grubsza ogarnięte, ręczne pranie zrobione. Później muszę jeszcze wstawić pralkę na większe pranie. Jak przestanie boleć kręgosłup biorę za obiad.
Wkurzyłam się też, bo uprałam (ręcznie) tunikę, nową..bo miałam ją na sobie, raz, może dwa. Styl marynarski czyli białe i granatowe paski. Uprałam ją ręcznie bo nie chciałam wkładać do pralki i jej szybko niszczyć, bo ta moja pralka też pierze jakby chciała a nie mogłazbieram suche pranie ,patrze na nią i widzę smugi niebieskie na bialych paskach
się wsciekłam... przefarbowała mi.. i co teraz?
-
Fajne przescieradelka sa w ikei za 30 zl 2 sztuki. Sa grube i mieciutkie. No i bawelniane a nie frotte. Ja osobiscie nienawidze wszystkiego co frotte, gryzie mnie to u drapie, nie wiem jak mozna w czyms takim spac:-P nawet w poscieli z kory nie umiem spac, tylko musi byc 100% miekka bawelna wyprasowana:-D
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydzięki stardust za odp
może uda mi się być w smyku, bo próbuję namówić T na wypad jakiś do kina i małe zakupy, a w Galerii jest SMYK
sobie zerknę.
Mój też mówi do brzucha "Fasolinka, kopnij matkę"ja tylko odpowiadam mu " nie matkę, a mamę ew. mamusię"
będzie mi matkował
A i rzadko jeszcze mówi na małą Maja... Chyba jeszcze nie jest dla niego realnaFasolinkuje mi cały czas
Gosia, sliczny brzusioWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 12:41
Gosia19 lubi tę wiadomość
-
Witam.Troszkę zaczęłam się martwić dzisiaj ,bo od rana nie czułam ruchów.Na szczęście przed chwilą poczułam.Mąż pojechał do pracy i zaczął się martwić,więc zadzwoniłam do Niego .Spróbuję później Was nadrobić.Na razie zmykam do sprzątania i pościel muszę wyprać,bo super pogoda.Pozdrawiam.https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png