X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;)

Co do sesji zdjęciowych to my będziemy mieli w przyszłym tygodniu sesję brzuszkową u nas na ogrodzie ;) Ja, Mąż, brzuszek no i nasz psiak :D kolorowo i wesoło... a właśnie - macie jakieś pomysły jakie gadżety przygotować? Myślałam o niebieskiej wstążce satynowej, którą przewiążę brzuch, małych bucikach, jakimś słodkim bodziaku i o literkach które mamy kupione na ścianę z imieniem "Marcel"...ale co jeszcze? :) O, może jakieś fajne zdjęcie z USG?

A sesję noworodkową też robimy i właśnie w ciągu pierwszych 2 tyg życia dziecka ;) Tylko nie wiem kto Ci ofcoo powiedział cenę 2 tys zł?? To ja tyle nie płaciłam za sesję ślubną a fotograf był z nami cały dzien... Ja zgłaszam się do koleżanki mojego męża http://kamilagilfotografia.blogspot.com/ I cena takiej sesji to 350zł...

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo, okazalo sie ze jednak mam internet w telefonie, ale megadrogi:-/ eee tam, przynajmniej Was nadrobilam:-)
    W szpitalu noc przeokropna, mam chyba jakies kulawe szczescie do chrapiacych dziewczyn. Jedna u mnie chrapala gorzej niz stary pijany chlop z polamanym nosem spiacy na plecach w pokoju z suchym powietrzem:-/ spalam moze z godzine. Do tego dzis znow beda mnie badac zeby zobaczyc czy na pewno nic zlego sie nie dzieje wiecej.
    No i lezy z nami na sali jeszcze dziewczyna w 12 tygodniu z ciaza obumarla, tak jej wspolczuje ze nie wiem:-(

Milego dnia moje drogie, trzymajcie kciuki zeby jutro wypisali nas do domu, bo nie wyrobie kolejnej nieprzespanej nocy, buziaki:-*

jovi81, kark, stardust87, betinka lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki :)
    Ale się tutaj dzieje, jak Was podczytuje to od razu dostałam przyspieszenia z wyprawką. W czwartek mam wizytę i zobaczymy co tam u mnie w środku słychać. Mało się udzielam bo zleciała i zjechała się do mnie rodzinka : brat i siostra z UK i rodzice. Wszyscy pomagają i jest super - porządki i szafa dla małego będzie gotowa, łóżeczko dzisiaj skręcone. cieszę się że przyjechali bo Mąż dużo pracuje a ja w te upały jestem dętka :(
    Trzymajcie się Mamuśki i zaciskać nogi mocno proszę :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    zapowiedziałam mężowi, że o drugie dziecko chce sie starac w sierpniu zeby tylko miec pewność, że omine lato, bo drugi raz szlak mnie trafi w takie upły z dzieckiem i w ciąży :) gorzej jak sie nie uda za pierwszym-drugim razem i znów wyjdzie na to samo :D
    My celowalismy tak w tamtym roku zeby ominac lato w ciazy ale niestety los tak chcial ze pierwsza ciaze poronilam.. i kolejne starania wypadly jak wypadly i teraz zdycham...jak zdecydujemy sie na kolejne Dziecko to bede unikac seksu w grudniu-lutym ewentualnie jeszcze marcu zeby drugi raz nie przezywac takich katuszy :P

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    kiedy byłam na targach "szczęśliwa mama" to było tam takie stoisko fotografa ciążowego - koszt sesji noworodkowej - 2 tys. zł i robi sie ją ok. 2-3 tygodnie po porodzie właśnie żeby dzidzia dużo spała i dała sie wyginać i układać ;)
    Ofcoo to bardzo drogo u Ciebie.u mnie ceny zaczynają się od 280za podstawowe parę zdjęć a kończą bodajże na 600za takie mega wypas;-) ta fotografka sama jest mamą i rozumie chyba, że rodzice mają masę wydatków i myślę, że 2 tysie to trochę za dużo

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice piękne te zdjęcia!!!! Takie mi się właśnie podobają, taki styl...
    No i cena bardzo fajna. Moja zażyczyła 600zł (+ dodatkowe opłaty za dodatkowe zdjęcia jakbym chciała) Jeszcze się zastanawiam nad nią.
    Co do pomysłów to nic na tą chwilę mi nie przychodzi prócz tego co już napisałaś :)

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/pages/Wioletta-Szymaniak-Fotografia/349438975119054?fref=ts
    ja do tej pisałam o sesję

• verynice Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    https://www.facebook.com/pages/Wioletta-Szymaniak-Fotografia/349438975119054?fref=ts
    ja do tej pisałam o sesję

Też piękne zdjęcia robi <3 ja myślę, że nawet za 600zł warto - jednak to jest pamiątka na całe życie... same będziemy miliony zdjęć dzieciom pstrykały jednak taka sesja to coś innego ;)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazlam fajna dziewczyne ktora robi za 200zl u Nas :) musze sie z Nia skontaktowac :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Też piękne zdjęcia robi <3 ja myślę, że nawet za 600zł warto - jednak to jest pamiątka na całe życie... same będziemy miliony zdjęć dzieciom pstrykały jednak taka sesja to coś innego ;)

zgadzam się całkowicie z Tobą :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale na sierpniówkach się dzieje, chyba ze 3 dziewczyny dziś urodzą!a to lipiec! to u nas w sierpniu też pogrom będzie:)

a ja dziś na zakupy jade, upatrzyłam sobie sukienke na chrzciny bo mamy w sierpniu i jadą właśnie po nią, oby był rozmiar i dobrze leżała, ale to dopiero po 16 jak mąż wróci :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no i witam się w 33 tygodniu ciąży :) oby do 37 wytrwać :) potem to już tylko czekać na poród :)

Paula55, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Hejoo, okazalo sie ze jednak mam internet w telefonie, ale megadrogi:-/ eee tam, przynajmniej Was nadrobilam:-)
    W szpitalu noc przeokropna, mam chyba jakies kulawe szczescie do chrapiacych dziewczyn. Jedna u mnie chrapala gorzej niz stary pijany chlop z polamanym nosem spiacy na plecach w pokoju z suchym powietrzem:-/ spalam moze z godzine. Do tego dzis znow beda mnie badac zeby zobaczyc czy na pewno nic zlego sie nie dzieje wiecej.
    No i lezy z nami na sali jeszcze dziewczyna w 12 tygodniu z ciaza obumarla, tak jej wspolczuje ze nie wiem:-(

Milego dnia moje drogie, trzymajcie kciuki zeby jutro wypisali nas do domu, bo nie wyrobie kolejnej nieprzespanej nocy, buziaki:-*
    akuszerka trzeba było budzić tą chrapiącą i poprosić żeby na boku spała, to nię będzie tak "nadawać"! masakra jakaś.
    Dobrze że u Was na razie wszystko się uspokoiło, daj znać jak tam po badaniach i czy Cię wypuszczą do domu dziś :)

jovi to super, że masz takie wsparcie w rodzinie! rzadko się zdarza, że jak ktoś Cię odwiedza, to jeszcze Ci pomoże, zamiast oczekiwać, że Ty go obsłużysz i ugościsz. Super domyślna i pomocna familia ! gratuluję :) pochwal się fotkami z wykonanych prac :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka Ty teraz 2 sierpnia masz wesele? masz sukienkę? pochwal się !

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Karolinko i jak tam???

My tez myslimy o sesji malego no ale zobaczymy. Poki co wyczytalam w moim przewodniku ciazy ze po porodze w paczce ze szpitala dostane (powinnam) kupon na ok 10 darmowych, profesjonalnych zdjec z pierwszych chwil zycia dziecka :)
    Wiec jak to sie okaze prawda to chyba tylko na to sie zdecydujemy a potem na druga w Pl jak maly bedzie mial 3 mies ;)

My dzis pierwsza noc na nowym miejscu mamy za soba :)
    Cudownie bylo sie obudzic i patrzec na lozeczko w ktorym zaraz bedzie synek :)

Moj to sie smial ze tak spalam ze nie slyszalam malego a on dwa razy juz karmil i przewijal haha. Ale sie z niego usmialam :P

verynice, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Stardust gdzie kupilas turkusowy?????
    Ja poluje najakiekolwiek ladne dodatki (typu koszyczki) i NIC nie ma :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula widzisz jaki Twoj T wyczulony juz karmi a Ty co :P
    Ja to sie zastanawiam czy juz "ubrac" lozeczko czy nie czy bedzie sie niepotrzebnie kurzyc :D ja to mam problemy..

Zaraz sie Wam pochwale tym co moj Krzysztof znowu dostal :D

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek mamusie :)

u nas pogoda tez daje popalić idzie się ugotować..

akuszerka, jeszcze nie nadrobiłam wszystkiego więc jestem w tyle, ale trzymaj się tam, spokojnego pobytu w szpitalu co by się tam Wami dobrze opiekowali i szybciutkiego powrotu do domciu.

oj ja już podziękuję 2 dziewuszki w zupełności mi wystarczą :) i jeżeli to nie będzie "szczęśliwy traf" przy menopauzie :D więcej dzieci nie planuje :) odchować, odetchnąć i ewentualnie czekać na wnuki, żeby rozpieszczać :P

kaarolina, to samo u mnie..termin miałam na 19 marca, niestety los zadecydował tak a nie inaczej, ale jak to ktoś mi ładnie wtedy powiedział..nasze nienarodzone maluszki nie umierają tylko zmieniają datę swoich narodzin :) i tak mnie mała dama wykiwała ze teraz 7 wakacyjne poty z siebie wylewamy :P

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna my to już obojętnie kiedy, oby było w końcu bo po 2 latach starań już traciliśmy nadzieje, więc mogę sobie ponarzekać, że gorąco, ale i tak Bogu dziękuję, że mam ten cud w sobie, bo w moim przypadku to był duży cud:)

ale następne chciałabym na zime i na wiosnę urodzić, wydaje mi się, że jednak lżej dla organizmu, niż w te okropne upały, ale jak wyjdzie tak będzie. Chcemy jeszcze conajmniej jedno i mam nadzieje, że tym razem krócej się zejdzie ze staraniami, mówią, że najtrudniej o 1 maleństwo, a potem to już łatwiej, bo organizm wie o co chodzi :) zobaczymy :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Karolinko no wlasnie ja karmienie przespalam :) ale tak sie z tana usmialam z tego :)

Ja lozeczka jeszcze nie ubieram. Najpierw pranko, prasowanko. Ubiore na koniec sierpnia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ