Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry mamusie
Co do sesji zdjęciowych to my będziemy mieli w przyszłym tygodniu sesję brzuszkową u nas na ogrodzieJa, Mąż, brzuszek no i nasz psiak
kolorowo i wesoło... a właśnie - macie jakieś pomysły jakie gadżety przygotować? Myślałam o niebieskiej wstążce satynowej, którą przewiążę brzuch, małych bucikach, jakimś słodkim bodziaku i o literkach które mamy kupione na ścianę z imieniem "Marcel"...ale co jeszcze?
O, może jakieś fajne zdjęcie z USG?
A sesję noworodkową też robimy i właśnie w ciągu pierwszych 2 tyg życia dzieckaTylko nie wiem kto Ci ofcoo powiedział cenę 2 tys zł?? To ja tyle nie płaciłam za sesję ślubną a fotograf był z nami cały dzien... Ja zgłaszam się do koleżanki mojego męża http://kamilagilfotografia.blogspot.com/ I cena takiej sesji to 350zł...
Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
Hejoo, okazalo sie ze jednak mam internet w telefonie, ale megadrogi:-/ eee tam, przynajmniej Was nadrobilam:-)
W szpitalu noc przeokropna, mam chyba jakies kulawe szczescie do chrapiacych dziewczyn. Jedna u mnie chrapala gorzej niz stary pijany chlop z polamanym nosem spiacy na plecach w pokoju z suchym powietrzem:-/ spalam moze z godzine. Do tego dzis znow beda mnie badac zeby zobaczyc czy na pewno nic zlego sie nie dzieje wiecej.
No i lezy z nami na sali jeszcze dziewczyna w 12 tygodniu z ciaza obumarla, tak jej wspolczuje ze nie wiem:-(
Milego dnia moje drogie, trzymajcie kciuki zeby jutro wypisali nas do domu, bo nie wyrobie kolejnej nieprzespanej nocy, buziaki:-*jovi81, kark, stardust87, betinka lubią tę wiadomość
-
Witajcie Mamuśki
Ale się tutaj dzieje, jak Was podczytuje to od razu dostałam przyspieszenia z wyprawką. W czwartek mam wizytę i zobaczymy co tam u mnie w środku słychać. Mało się udzielam bo zleciała i zjechała się do mnie rodzinka : brat i siostra z UK i rodzice. Wszyscy pomagają i jest super - porządki i szafa dla małego będzie gotowa, łóżeczko dzisiaj skręcone. cieszę się że przyjechali bo Mąż dużo pracuje a ja w te upały jestem dętka
Trzymajcie się Mamuśki i zaciskać nogi mocno proszę -
Patu wrote:zapowiedziałam mężowi, że o drugie dziecko chce sie starac w sierpniu zeby tylko miec pewność, że omine lato, bo drugi raz szlak mnie trafi w takie upły z dzieckiem i w ciąży
gorzej jak sie nie uda za pierwszym-drugim razem i znów wyjdzie na to samo
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
ofcooo wrote:kiedy byłam na targach "szczęśliwa mama" to było tam takie stoisko fotografa ciążowego - koszt sesji noworodkowej - 2 tys. zł i robi sie ją ok. 2-3 tygodnie po porodzie właśnie żeby dzidzia dużo spała i dała sie wyginać i układaćhttps://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
nick nieaktualnyverynice piękne te zdjęcia!!!! Takie mi się właśnie podobają, taki styl...
No i cena bardzo fajna. Moja zażyczyła 600zł (+ dodatkowe opłaty za dodatkowe zdjęcia jakbym chciała) Jeszcze się zastanawiam nad nią.
Co do pomysłów to nic na tą chwilę mi nie przychodzi prócz tego co już napisałaśverynice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Majeczka2014 wrote:https://www.facebook.com/pages/Wioletta-Szymaniak-Fotografia/349438975119054?fref=ts
ja do tej pisałam o sesję
Też piękne zdjęcia robija myślę, że nawet za 600zł warto - jednak to jest pamiątka na całe życie... same będziemy miliony zdjęć dzieciom pstrykały jednak taka sesja to coś innego
Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyverynice wrote:Też piękne zdjęcia robi
ja myślę, że nawet za 600zł warto - jednak to jest pamiątka na całe życie... same będziemy miliony zdjęć dzieciom pstrykały jednak taka sesja to coś innego
zgadzam się całkowicie z Tobąverynice lubi tę wiadomość
-
ale na sierpniówkach się dzieje, chyba ze 3 dziewczyny dziś urodzą!a to lipiec! to u nas w sierpniu też pogrom będzie:)
a ja dziś na zakupy jade, upatrzyłam sobie sukienke na chrzciny bo mamy w sierpniu i jadą właśnie po nią, oby był rozmiar i dobrze leżała, ale to dopiero po 16 jak mąż wróci7w3d 💔 -
akuszerka89 wrote:Hejoo, okazalo sie ze jednak mam internet w telefonie, ale megadrogi:-/ eee tam, przynajmniej Was nadrobilam:-)
W szpitalu noc przeokropna, mam chyba jakies kulawe szczescie do chrapiacych dziewczyn. Jedna u mnie chrapala gorzej niz stary pijany chlop z polamanym nosem spiacy na plecach w pokoju z suchym powietrzem:-/ spalam moze z godzine. Do tego dzis znow beda mnie badac zeby zobaczyc czy na pewno nic zlego sie nie dzieje wiecej.
No i lezy z nami na sali jeszcze dziewczyna w 12 tygodniu z ciaza obumarla, tak jej wspolczuje ze nie wiem:-(
Milego dnia moje drogie, trzymajcie kciuki zeby jutro wypisali nas do domu, bo nie wyrobie kolejnej nieprzespanej nocy, buziaki:-*
Dobrze że u Was na razie wszystko się uspokoiło, daj znać jak tam po badaniach i czy Cię wypuszczą do domu dziś
jovi to super, że masz takie wsparcie w rodzinie! rzadko się zdarza, że jak ktoś Cię odwiedza, to jeszcze Ci pomoże, zamiast oczekiwać, że Ty go obsłużysz i ugościsz. Super domyślna i pomocna familia ! gratulujępochwal się fotkami z wykonanych prac
7w3d 💔 -
Dzien dobry
Karolinko i jak tam???
My tez myslimy o sesji malego no ale zobaczymy. Poki co wyczytalam w moim przewodniku ciazy ze po porodze w paczce ze szpitala dostane (powinnam) kupon na ok 10 darmowych, profesjonalnych zdjec z pierwszych chwil zycia dziecka
Wiec jak to sie okaze prawda to chyba tylko na to sie zdecydujemy a potem na druga w Pl jak maly bedzie mial 3 mies
My dzis pierwsza noc na nowym miejscu mamy za soba
Cudownie bylo sie obudzic i patrzec na lozeczko w ktorym zaraz bedzie synek
Moj to sie smial ze tak spalam ze nie slyszalam malego a on dwa razy juz karmil i przewijal haha. Ale sie z niego usmialam
verynice, betinka lubią tę wiadomość
-
Paula widzisz jaki Twoj T wyczulony juz karmi a Ty co
Ja to sie zastanawiam czy juz "ubrac" lozeczko czy nie czy bedzie sie niepotrzebnie kurzycja to mam problemy..
Zaraz sie Wam pochwale tym co moj Krzysztof znowu dostalhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Dzieńdoberek mamusie
u nas pogoda tez daje popalić idzie się ugotować..
akuszerka, jeszcze nie nadrobiłam wszystkiego więc jestem w tyle, ale trzymaj się tam, spokojnego pobytu w szpitalu co by się tam Wami dobrze opiekowali i szybciutkiego powrotu do domciu.
oj ja już podziękuję 2 dziewuszki w zupełności mi wystarcząi jeżeli to nie będzie "szczęśliwy traf" przy menopauzie
więcej dzieci nie planuje
odchować, odetchnąć i ewentualnie czekać na wnuki, żeby rozpieszczać
kaarolina, to samo u mnie..termin miałam na 19 marca, niestety los zadecydował tak a nie inaczej, ale jak to ktoś mi ładnie wtedy powiedział..nasze nienarodzone maluszki nie umierają tylko zmieniają datę swoich narodzini tak mnie mała dama wykiwała ze teraz 7 wakacyjne poty z siebie wylewamy
-
BlackLuna my to już obojętnie kiedy, oby było w końcu bo po 2 latach starań już traciliśmy nadzieje, więc mogę sobie ponarzekać, że gorąco, ale i tak Bogu dziękuję, że mam ten cud w sobie, bo w moim przypadku to był duży cud:)
ale następne chciałabym na zime i na wiosnę urodzić, wydaje mi się, że jednak lżej dla organizmu, niż w te okropne upały, ale jak wyjdzie tak będzie. Chcemy jeszcze conajmniej jedno i mam nadzieje, że tym razem krócej się zejdzie ze staraniami, mówią, że najtrudniej o 1 maleństwo, a potem to już łatwiej, bo organizm wie o co chodzizobaczymy
BlackLuna lubi tę wiadomość
7w3d 💔