X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;)

Co do sesji zdjęciowych to my będziemy mieli w przyszłym tygodniu sesję brzuszkową u nas na ogrodzie ;) Ja, Mąż, brzuszek no i nasz psiak :D kolorowo i wesoło... a właśnie - macie jakieś pomysły jakie gadżety przygotować? Myślałam o niebieskiej wstążce satynowej, którą przewiążę brzuch, małych bucikach, jakimś słodkim bodziaku i o literkach które mamy kupione na ścianę z imieniem "Marcel"...ale co jeszcze? :) O, może jakieś fajne zdjęcie z USG?

A sesję noworodkową też robimy i właśnie w ciągu pierwszych 2 tyg życia dziecka ;) Tylko nie wiem kto Ci ofcoo powiedział cenę 2 tys zł?? To ja tyle nie płaciłam za sesję ślubną a fotograf był z nami cały dzien... Ja zgłaszam się do koleżanki mojego męża http://kamilagilfotografia.blogspot.com/ I cena takiej sesji to 350zł...

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo, okazalo sie ze jednak mam internet w telefonie, ale megadrogi:-/ eee tam, przynajmniej Was nadrobilam:-)
    W szpitalu noc przeokropna, mam chyba jakies kulawe szczescie do chrapiacych dziewczyn. Jedna u mnie chrapala gorzej niz stary pijany chlop z polamanym nosem spiacy na plecach w pokoju z suchym powietrzem:-/ spalam moze z godzine. Do tego dzis znow beda mnie badac zeby zobaczyc czy na pewno nic zlego sie nie dzieje wiecej.
    No i lezy z nami na sali jeszcze dziewczyna w 12 tygodniu z ciaza obumarla, tak jej wspolczuje ze nie wiem:-(

Milego dnia moje drogie, trzymajcie kciuki zeby jutro wypisali nas do domu, bo nie wyrobie kolejnej nieprzespanej nocy, buziaki:-*

jovi81, kark, stardust87, betinka lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki :)
    Ale się tutaj dzieje, jak Was podczytuje to od razu dostałam przyspieszenia z wyprawką. W czwartek mam wizytę i zobaczymy co tam u mnie w środku słychać. Mało się udzielam bo zleciała i zjechała się do mnie rodzinka : brat i siostra z UK i rodzice. Wszyscy pomagają i jest super - porządki i szafa dla małego będzie gotowa, łóżeczko dzisiaj skręcone. cieszę się że przyjechali bo Mąż dużo pracuje a ja w te upały jestem dętka :(
    Trzymajcie się Mamuśki i zaciskać nogi mocno proszę :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    zapowiedziałam mężowi, że o drugie dziecko chce sie starac w sierpniu zeby tylko miec pewność, że omine lato, bo drugi raz szlak mnie trafi w takie upły z dzieckiem i w ciąży :) gorzej jak sie nie uda za pierwszym-drugim razem i znów wyjdzie na to samo :D
    My celowalismy tak w tamtym roku zeby ominac lato w ciazy ale niestety los tak chcial ze pierwsza ciaze poronilam.. i kolejne starania wypadly jak wypadly i teraz zdycham...jak zdecydujemy sie na kolejne Dziecko to bede unikac seksu w grudniu-lutym ewentualnie jeszcze marcu zeby drugi raz nie przezywac takich katuszy :P

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    kiedy byłam na targach "szczęśliwa mama" to było tam takie stoisko fotografa ciążowego - koszt sesji noworodkowej - 2 tys. zł i robi sie ją ok. 2-3 tygodnie po porodzie właśnie żeby dzidzia dużo spała i dała sie wyginać i układać ;)
    Ofcoo to bardzo drogo u Ciebie.u mnie ceny zaczynają się od 280za podstawowe parę zdjęć a kończą bodajże na 600za takie mega wypas;-) ta fotografka sama jest mamą i rozumie chyba, że rodzice mają masę wydatków i myślę, że 2 tysie to trochę za dużo

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice piękne te zdjęcia!!!! Takie mi się właśnie podobają, taki styl...
    No i cena bardzo fajna. Moja zażyczyła 600zł (+ dodatkowe opłaty za dodatkowe zdjęcia jakbym chciała) Jeszcze się zastanawiam nad nią.
    Co do pomysłów to nic na tą chwilę mi nie przychodzi prócz tego co już napisałaś :)

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/pages/Wioletta-Szymaniak-Fotografia/349438975119054?fref=ts
    ja do tej pisałam o sesję

• verynice Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    https://www.facebook.com/pages/Wioletta-Szymaniak-Fotografia/349438975119054?fref=ts
    ja do tej pisałam o sesję

Też piękne zdjęcia robi <3 ja myślę, że nawet za 600zł warto - jednak to jest pamiątka na całe życie... same będziemy miliony zdjęć dzieciom pstrykały jednak taka sesja to coś innego ;)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazlam fajna dziewczyne ktora robi za 200zl u Nas :) musze sie z Nia skontaktowac :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Też piękne zdjęcia robi <3 ja myślę, że nawet za 600zł warto - jednak to jest pamiątka na całe życie... same będziemy miliony zdjęć dzieciom pstrykały jednak taka sesja to coś innego ;)

zgadzam się całkowicie z Tobą :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale na sierpniówkach się dzieje, chyba ze 3 dziewczyny dziś urodzą!a to lipiec! to u nas w sierpniu też pogrom będzie:)

a ja dziś na zakupy jade, upatrzyłam sobie sukienke na chrzciny bo mamy w sierpniu i jadą właśnie po nią, oby był rozmiar i dobrze leżała, ale to dopiero po 16 jak mąż wróci :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no i witam się w 33 tygodniu ciąży :) oby do 37 wytrwać :) potem to już tylko czekać na poród :)

Paula55, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Hejoo, okazalo sie ze jednak mam internet w telefonie, ale megadrogi:-/ eee tam, przynajmniej Was nadrobilam:-)
    W szpitalu noc przeokropna, mam chyba jakies kulawe szczescie do chrapiacych dziewczyn. Jedna u mnie chrapala gorzej niz stary pijany chlop z polamanym nosem spiacy na plecach w pokoju z suchym powietrzem:-/ spalam moze z godzine. Do tego dzis znow beda mnie badac zeby zobaczyc czy na pewno nic zlego sie nie dzieje wiecej.
    No i lezy z nami na sali jeszcze dziewczyna w 12 tygodniu z ciaza obumarla, tak jej wspolczuje ze nie wiem:-(

Milego dnia moje drogie, trzymajcie kciuki zeby jutro wypisali nas do domu, bo nie wyrobie kolejnej nieprzespanej nocy, buziaki:-*
    akuszerka trzeba było budzić tą chrapiącą i poprosić żeby na boku spała, to nię będzie tak "nadawać"! masakra jakaś.
    Dobrze że u Was na razie wszystko się uspokoiło, daj znać jak tam po badaniach i czy Cię wypuszczą do domu dziś :)

jovi to super, że masz takie wsparcie w rodzinie! rzadko się zdarza, że jak ktoś Cię odwiedza, to jeszcze Ci pomoże, zamiast oczekiwać, że Ty go obsłużysz i ugościsz. Super domyślna i pomocna familia ! gratuluję :) pochwal się fotkami z wykonanych prac :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka Ty teraz 2 sierpnia masz wesele? masz sukienkę? pochwal się !

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Karolinko i jak tam???

My tez myslimy o sesji malego no ale zobaczymy. Poki co wyczytalam w moim przewodniku ciazy ze po porodze w paczce ze szpitala dostane (powinnam) kupon na ok 10 darmowych, profesjonalnych zdjec z pierwszych chwil zycia dziecka :)
    Wiec jak to sie okaze prawda to chyba tylko na to sie zdecydujemy a potem na druga w Pl jak maly bedzie mial 3 mies ;)

My dzis pierwsza noc na nowym miejscu mamy za soba :)
    Cudownie bylo sie obudzic i patrzec na lozeczko w ktorym zaraz bedzie synek :)

Moj to sie smial ze tak spalam ze nie slyszalam malego a on dwa razy juz karmil i przewijal haha. Ale sie z niego usmialam :P

verynice, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Stardust gdzie kupilas turkusowy?????
    Ja poluje najakiekolwiek ladne dodatki (typu koszyczki) i NIC nie ma :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula widzisz jaki Twoj T wyczulony juz karmi a Ty co :P
    Ja to sie zastanawiam czy juz "ubrac" lozeczko czy nie czy bedzie sie niepotrzebnie kurzyc :D ja to mam problemy..

Zaraz sie Wam pochwale tym co moj Krzysztof znowu dostal :D

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek mamusie :)

u nas pogoda tez daje popalić idzie się ugotować..

akuszerka, jeszcze nie nadrobiłam wszystkiego więc jestem w tyle, ale trzymaj się tam, spokojnego pobytu w szpitalu co by się tam Wami dobrze opiekowali i szybciutkiego powrotu do domciu.

oj ja już podziękuję 2 dziewuszki w zupełności mi wystarczą :) i jeżeli to nie będzie "szczęśliwy traf" przy menopauzie :D więcej dzieci nie planuje :) odchować, odetchnąć i ewentualnie czekać na wnuki, żeby rozpieszczać :P

kaarolina, to samo u mnie..termin miałam na 19 marca, niestety los zadecydował tak a nie inaczej, ale jak to ktoś mi ładnie wtedy powiedział..nasze nienarodzone maluszki nie umierają tylko zmieniają datę swoich narodzin :) i tak mnie mała dama wykiwała ze teraz 7 wakacyjne poty z siebie wylewamy :P

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna my to już obojętnie kiedy, oby było w końcu bo po 2 latach starań już traciliśmy nadzieje, więc mogę sobie ponarzekać, że gorąco, ale i tak Bogu dziękuję, że mam ten cud w sobie, bo w moim przypadku to był duży cud:)

ale następne chciałabym na zime i na wiosnę urodzić, wydaje mi się, że jednak lżej dla organizmu, niż w te okropne upały, ale jak wyjdzie tak będzie. Chcemy jeszcze conajmniej jedno i mam nadzieje, że tym razem krócej się zejdzie ze staraniami, mówią, że najtrudniej o 1 maleństwo, a potem to już łatwiej, bo organizm wie o co chodzi :) zobaczymy :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Karolinko no wlasnie ja karmienie przespalam :) ale tak sie z tana usmialam z tego :)

Ja lozeczka jeszcze nie ubieram. Najpierw pranko, prasowanko. Ubiore na koniec sierpnia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ