X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    też bym chciała taką sesję noworodkową ale nie wiem czy coś znajdę u siebie w małym mieście.

mi też nie chce się dziś nic wymyślać na obiad, liczę na to że może mój mąż pomyśli i mnie gdzieś zaprosi :) albo sam pizze np. upiecze :) bo mam ochotę.

od jutra znów jestem sama bo mój mąż na miesiać jedzie na węgry :(

Ewi, oby ten miesiąc szybko zlecial... ja nie wiem jakbym wytrzymała :( jak mój jedzie na 4 dni to ja świra dostaje

Ewi25, afrykanka lubią tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    BlackLuna my to już obojętnie kiedy, oby było w końcu bo po 2 latach starań już traciliśmy nadzieje, więc mogę sobie ponarzekać, że gorąco, ale i tak Bogu dziękuję, że mam ten cud w sobie, bo w moim przypadku to był duży cud:)

ale następne chciałabym na zime i na wiosnę urodzić, wydaje mi się, że jednak lżej dla organizmu, niż w te okropne upały, ale jak wyjdzie tak będzie. Chcemy jeszcze co najmniej jedno i mam nadzieje, że tym razem krócej się zejdzie ze staraniami, mówią, że najtrudniej o 1 maleństwo, a potem to już łatwiej, bo organizm wie o co chodzi :) zobaczymy :)

tak to zupełnie inna sytuacja, i nic tylko życzyć łagodnego porodu i drugiego maluszka do pełni szczęścia :)
    jest lżej zdecydowanie :) nie pamiętam takich rzeczy jak spuchnięte nogi czy ręce i o wiele mniej się męczyłam, nie wspomnę o potowych kąpielach przy takich upałach jeden minus więcej się przytyło :P tylko nie wiem czy to kwestia zimy i odkładanego tłuszczyku bo mniej ruchu czy po prostu pierwszej ciąży :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Ewi, oby ten miesiąc szybko zlecial... ja nie wiem jakbym wytrzymała :( jak mój jedzie na 4 dni to ja świra dostaje

jakoś wcześniej wytzrymywałam te 2 tyg, 3 tyg a czasami miesiać, no trudno taka praca ale teraz co innego, to koncówka cąży będzie i różnie moze być a chciała bym zeby był ze mną przy porodzie...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    jakoś wcześniej wytzrymywałam te 2 tyg, 3 tyg a czasami miesiać, no trudno taka praca ale teraz co innego, to koncówka cąży będzie i różnie moze być a chciała bym zeby był ze mną przy porodzie...

może jednak się uda? :) jeśli mówisz, że wyjeżdża na miesiąc. To 1 września będzie z Tobą, tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina ty z tych ciuszków mogłabyś ubrać całe przedszkole :D

My ogólnie za długo się nie staraliśmy bo tak naprawdę 1 cykl był z porządną obserwacją i 1 z samym termometrem (bez śluzu z codziennym seksem :D)... Jak widać się udało :) Z drugim pewnie nie będziemy się spieszyć, mój mąż mówi że można by się postarać jak pierwsze pójdzie do szkoły czyli za jakieś 5,6 lat. Ja twierdzę że jak się ma okazję to trzeba ją wykorzystać, oczywiście nie że odrazu ale za jakieś 2,3 lata można by znowu próbować...
    hmmm... ja wiem, może jak mu zacznę truć dupę to postaramy się tak żeby był/była na następny kwiecień, maj :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Diabla Ty z Wawy, co nie ? :) i u Ciebie 24 stopnie?!?!
    Nom :) W Ursusie jest dzisiaj cudownie :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    może jednak się uda? :) jeśli mówisz, że wyjeżdża na miesiąc. To 1 września będzie z Tobą, tak?

tak :) mam nadzieje że nawet wczęśniej z dzień czy dwa bo 30 sierpnia mamy ślub mojej przyjaciółki :) i liczę na to że nawet trochę potańczę :D

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:

to ja niedaleko od Ciebie a u mnie dosłownie jak w Egipcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Kaarolina ty z tych ciuszków mogłabyś ubrać całe przedszkole :D

My ogólnie za długo się nie staraliśmy bo tak naprawdę 1 cykl był z porządną obserwacją i 1 z samym termometrem (bez śluzu z codziennym seksem :D)... Jak widać się udało :) Z drugim pewnie nie będziemy się spieszyć, mój mąż mówi że można by się postarać jak pierwsze pójdzie do szkoły czyli za jakieś 5,6 lat. Ja twierdzę że jak się ma okazję to trzeba ją wykorzystać, oczywiście nie że odrazu ale za jakieś 2,3 lata można by znowu próbować...
    hmmm... ja wiem, może jak mu zacznę truć dupę to postaramy się tak żeby był/była na następny kwiecień, maj :)

mój mi truje tyłek, że chciałby niewielką różnice. Najlepiej 2 lata,ale ja jestem innego zdania i jednak tak szybko nie będę chciała planować. Może i są tego plusy, ale nie wiem czy dałabym radę. Poza tym chcę też trochę zregenerować siły, organizm, ciało :) na 2 maleństwo przyjdzie czas :) ale 2 lata dla mnie za szybko. A facetom to łatwo mówić

BlackLuna lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:

ja tez z Wawy ale z drugiej strony i u mnie od rana paròwa :/ o 10 bylo 26 stopni i zaduch straszby.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Aaa Stardust gdzie kupilas turkusowy?????
    Ja poluje najakiekolwiek ladne dodatki (typu koszyczki) i NIC nie ma :/
    W ikei w gdańsku

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuustardust zaraz sie rozplacze :P
    A w tej ikei było nawet na tych metkach napisane ze sostepny turkus a koles (pracownik) mi mowi zne nie nie oni takiego kolory nigdy nie mieli :/
    Na ebayu tez patrzylam i ńie ma :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia 19, moja starsza córcia jest z kwietnia, jeśli tylko ci się uda to powodzenia z planowaniem :P ja tak jak i o pierwsza tak i o druga ciąże starałam się ponad rok, ale wiadomo to są kwestie indywidualne :)

ej dziewczyny miała któraś z was może kolkę nerkową? matko bo ja jak nie urok to sraczka za przeproszeniem...jak nie cukrzyca, którą do tej pory żaden diabetolog mi się nie zajął bo badania z mojego szpitala są jednym słowem do dupy nie te z których diabetyk może coś zdiagnozować.. dobitny przykład ze jak chcesz mieć coś dobrze zrobione zrób to sama i tak idę w tym tygodniu na własna rękę robić badania na hemoglobinę glikowana Hb(nie wspomnę, że lekarka nagle zawaliła mnie wszystkimi zaległymi badaniami na które wiecznie był czas.. bo sie okazało ze ZUS sobie zażyczył moja kartotekę) i 11.08 muszę się zgłosić do poradni cukrzycowej..chociaż nie wiem co mi to da na 4tyg przed porodem, a prawdopodobna cukrzyca w czerwcu wykryta...kpina jakaś..tak teraz jest obawa kamieni nerkowych bo mam cykliczne napady własnie kolko nerkowej plus dzienne skurcze :/

Gosia19 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Gosia 19, moja starsza córcia jest z kwietnia, jeśli tylko ci się uda to powodzenia z planowaniem :P ja tak jak i o pierwsza tak i o druga ciąże starałam się ponad rok, ale wiadomo to są kwestie indywidualne :)

ej dziewczyny miała któraś z was może kolkę nerkową? matko bo ja jak nie urok to sraczka za przeproszeniem...jak nie cukrzyca, którą do tej pory żaden diabetolog mi się nie zajął bo badania z mojego szpitala są jednym słowem do dupy nie te z których diabetyk może coś zdiagnozować.. dobitny przykład ze jak chcesz mieć coś dobrze zrobione zrób to sama i tak idę w tym tygodniu na własna rękę robić badania na hemoglobinę glikowana Hb(nie wspomnę, że lekarka nagle zawaliła mnie wszystkimi zaległymi badaniami na które wiecznie był czas.. bo sie okazało ze ZUS sobie zażyczył moja kartotekę) i 11.08 muszę się zgłosić do poradni cukrzycowej..chociaż nie wiem co mi to da na 4tyg przed porodem, a prawdopodobna cukrzyca w czerwcu wykryta...kpina jakaś..tak teraz jest obawa kamieni nerkowych bo mam cykliczne napady własnie kolko nerkowej plus dzienne skurcze :/

kolkę nerkową z tego jak pamiętam miała w ciąży moja siostra. W szpitalu leżała kilka dni

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    tak to zupełnie inna sytuacja, i nic tylko życzyć łagodnego porodu i drugiego maluszka do pełni szczęścia :)
    jest lżej zdecydowanie :) nie pamiętam takich rzeczy jak spuchnięte nogi czy ręce i o wiele mniej się męczyłam, nie wspomnę o potowych kąpielach przy takich upałach jeden minus więcej się przytyło :P tylko nie wiem czy to kwestia zimy i odkładanego tłuszczyku bo mniej ruchu czy po prostu pierwszej ciąży :)
    słyszałam, że przy pierwszej ciąży się najwięcej tyje, zobaczymy jak to się sprawdzi u mnie :) na razie dramatyczne +15 kg mam.

7w3d 💔
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    mój mi truje tyłek, że chciałby niewielką różnice. Najlepiej 2 lata,ale ja jestem innego zdania i jednak tak szybko nie będę chciała planować. Może i są tego plusy, ale nie wiem czy dałabym radę. Poza tym chcę też trochę zregenerować siły, organizm, ciało :) na 2 maleństwo przyjdzie czas :) ale 2 lata dla mnie za szybko. A facetom to łatwo mówić

zgadzam się choć każda z nas na to pewne inaczej patrzy, jedne wola mała różnicę wieku żeby dzieci się mogły razem wychowywać czy bawić, a inne w tym ja wolałam odchować, dojść do siebie i zobaczyć co mi życie przyniesie no i w starszej córci jednak będzie jakaś pomoc :P brzydka mama ze mnie :D..jeszcze sie mała nie urodziła a juz chce starsza córe do pomocy zagonic :P ale jak to ona mówi przebieranie pampersów i tak bedzie należało do obowiązków taty :D

kark lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    słyszałam, że przy pierwszej ciąży się najwięcej tyje, zobaczymy jak to się sprawdzi u mnie :) na razie dramatyczne +15 kg mam.

ja dziś będę wiedzieć ile na dzień dzisiejszy, az boję stanąć na wagę :)

• Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę z P na miasto, moze coś na obiad wykminimy :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ja dziś będę wiedzieć ile na dzień dzisiejszy, az boję stanąć na wagę :)

wizytę masz? o której? powodzenia w takim razie :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    zgadzam się choć każda z nas na to pewne inaczej patrzy, jedne wola mała różnicę wieku żeby dzieci się mogły razem wychowywać czy bawić, a inne w tym ja wolałam odchować, dojść do siebie i zobaczyć co mi życie przyniesie no i w starszej córci jednak będzie jakaś pomoc :P brzydka mama ze mnie :D..jeszcze sie mała nie urodziła a juz chce starsza córe do pomocy zagonic :P ale jak to ona mówi przebieranie pampersów i tak bedzie należało do obowiązków taty :D

ale to fajnie, że starsza siostra chce pomagać ;)

‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ