X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wszystkiego co najlepsze

Nelus lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku, nie wyrobie z tego goraca :( Ugotuje mi sie mozg zaraz!!!! Mati tez juz ma dosc. Help!!!!!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę Wam jeszcze moje ostatnie zdobycze.

Zestaw prosiaczkowy ;) body, kaftanik, półśpiochy i czapka. Chciałam kupić z Kubusiem Puchatkiem, ale nie było małych rozmiarów jak na złość. A głowa prosiaczka jest oczywiście na tyłeczku ;)
    f87b930d8c681f0cmed.jpg

Śliniaczki, komplecik w kaczuszki: kaftanik, półśpiochy i czapeczka.
    b4bb5cce23c81b78med.jpg

Śpiworki, jeden na cieplejsze dni, drugi na chłodniejsze, gruszka, pierwsza grzechotka i pieluszki flanelowe. Kupiłam jeszcze 3 prześcieradła flanelowe z gumką; różowe, żółte i w paseczki.
    24ba51a3056790f4med.jpg

Prezent od moich rodziców; body i kaftanik.
    f2f2e60f2a16fef9med.jpg

Dalsza część prezentu: pieluszki tetrowe ;) I podgrzewacz, który wczoraj zakupiłam.
    72f8532e96929e59med.jpg

ofcooo, afrykanka, doti77, betina89, Nelus, nenka, BlackLuna, kark, Kaarolina, anulka81, magdzia26, stardust87, Gosia19, Ewi25, K_A_M_A, Majeczka2014, Io, verynice, madiiiii lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana zestaw prosiaczkowy wymiata:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana, BOSKIE zakupki! Prosiaczek mistrz!

• betina89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, wszystkiego dobrego;D Pieknie spędziłaś te wyjątkową chwilę ;D

Nelus lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana, ja tez tak mam z paliczkami, rano masakrycznie czasem ledwo ruszam ale w ciagu dnia ustaje choc czuje ze sa troche napuchniete. Dobrze ze w pore zdjelam bizuterie bo teraz trzeba by ciac a szkoda obraczki...

relg2n0a1g998ci6.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotorelacja z jednego dnia! (ślub, wesele, miesiac miodowy) :D

Pierścionek zaręczynowy plus obrączka. Narazie noszę na środkowym palcu bo sa za duze
    mlksci.jpg

2vlweg7.jpg
    2uo6rh4.jpg
    2ce6lic.jpg
    2rr333q.jpg
    2pqnzgx.jpg
    wksk5c.jpg
    35b6ooi.jpg
    ab070p.jpg
    2n7dp5l.jpg
    122f5vm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 00:30

afrykanka, doti77, betinka, BlackLuna, kark, Kaarolina, anulka81, magdzia26, stardust87, Gosia19, nenka, Ewi25, K_A_M_A, justyna14, Majeczka2014, Paula55, Patu, pralinka, Diabla85, Io, verynice, assantea, madiiiii, AniaDS, Zaczarowana, JagoodkaK, betina89 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana udane zakupy, wszystko mi sie podoba ale faktycznie ten prosiaczek wymiata :D ah mam ten sam podgrzewacz! A jakie kupilas butelki? Tommee tippee? Pasują do aventa? Co do teściowej to ty sie przejmujesz ze twoja nic nawet nie kupiła a moja nawet nie zapytała o plec i jakie wybraliśmy imię! Ha ha moze teraz sie zmieni bo juz mamy ślub i jest mniej wiecej po bozemu :p

Tysia właśnie przeczytałam co ci sie śniło, dobrze ze zazwyczaj sny sa przewrotne bo tak jak pisze kark moj "livek" nosilby sukienki :D tak w ogóle dziękuje za troskę :*

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam u lekarza, Livka wielkością odpowiada 36tyg ale podobno nie ma co sie przejmować bo te pomiary nie do końca sa wiarygodne! Ogólnie wszystko jest dobrze i narazie nie zanosi sie na poród :) za dwa tyg bede miała pobierany wymaz z pochwy i odbytu zeby wykluczyć infekcje, choć podobno sa one dość czeste i wystarczy antybiotyk zeby dziecko sie nie zaraziło przy porodzie. W szpitalu sa możliwe 3 rożne rodzaje znieczulenia podczas porodu, o ile dobrze zrozumiałam po ang to gaz, druga metoda najbardziej popularna to znieczulenie w kręgosłup ktore podobno jest bezpieczne dla dziecka i jeszcze jakaś trzecia podobno rzadko używana bo dziecko jest ospale i moze przestać oddychać!

Tak w ogóle to mam wstydliwy problem-zrobił mi sie hemoroid! Nie boli i nie krwawi ale boje sie ze przy porodzie peknie a potem bedzie sie papral i nie zniknie :/ skąd to cholerstwo?! Buu

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, jak ksiezniczka! Przepieknie wygladalas! Wszystkie wiedzialysmy, ze tak bedzie :)
    Super,ze z corcia wszystko w porzadku i ze rosnie jak na drozdzach.
    A co do nowego towarzysza, to moze sprobuj czopka? Moze sie obkurczy troche...

Nelus lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sesje zdjeciowa chcialabym zrobic zaraz po urodzeniu, mamy dobry aparat wiec postaram sie zaoszczedzic i sama cos wykombinowac a jak nie to poprosze kolezanke ktora robi cudowne foty za przyslowiowy grosz
    A 2 tys zl to szok, kogo na to stac?! rozumiem ze to wazne ale musialabym byc albo milionerka albo zdesperowana zeby tyle placic za zdjecia:/

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka dzieki :*
    podobno wiele nie mozna z tym zrobic, tylko czekac az sam zniknie. a jesli peknie i bedzie uciazliwy to podobno przepisuja tutaj jakas masc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 01:19

201703012752.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra spac sie nie da taka duchota :(

zaczarowana, komplecik świetny, a prosiaczek na tyłku boski :D

Nelus, przede wszystkim dużo miłości, szczęścia i wzajemnego zrozumienia na nowej drodze życia :)
    a wyglądałaś ślicznie, niby nic takiego nie robiliście, na zupełnym spontanie ale po zdjęciach widać że radość bije od ciebie ogromna, a takiej "imprezy" 3 w 1 tylko pozazdrościć :) naprawdę coś pięknego :)

Nelus lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie śpię. Wyszorowałam łazienkę i kuchnię i nadal mi się spać nie chce.Poprostu extra.Ja raczej nie bede miec w szpitalu internetu jak pojade rodzic,wiec w razie czego wysle do którejś z dziewczyn smsa. Jutro mąż obiecał grilla.Mam nadzieje,że pogoda dopisze. Nelus fotki extra,życzę Ci wszystkiego najlepszego.Chyba zgaga nadchodzi,no jeszcze jej mi brakuje do szczescia.Trzymajcie się dziewczyny.Postaram się w najblizszym czasie odezwac.Pa.

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś, dobrze, że będzie Livia, a nie Livek, bo odziedziczy po tobie urodę i na świecie będzie więcej pięknych ludzi :P
    Wszystkiego najlepszego :)

Zaczarowana, prosiaczek jest słodki i wymiata :D

Szonka, OWA to inaczej WR (wassermann, czy jakoś tak...), na początku ciąży na pewno miałaś :)

BlackLuna, zapomniałam wczoraj napisać, ale zaopatrz się w wodę Jan i pij jak najwięcej. No i ja np. mam nakaz leżenia na lewym boku, żeby nie uciskać mojej felernej prawej nerki, ale skoro Ciebie boli z dwóch stron to chyba nie ma różnicy. Mi kiedyś kamień super w ciągu tygodnia rozpuścił mix piwo+fitolizyna, ale teraz chyba nie możesz tego stosować :/

To ja byłam ta leżąca na plecach przez położną :) Jak leżałam na boku (i lewym i prawym, nie było różnicy) to Kajetan miał tętno 175 i wyżej, położne kazały się położyć na plecach i po kilku minutach miał 135-145.

Ech, wieczorem pokłóciłam się z mężem, ryczałam cały czas, teraz też wstałam, brzuch boli chyba z nerwów i tak mi smutno...

BlackLuna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mamy jakieś wrześniowe fatum, bo nasza wrześniowa mama w 3-paku napisała na ciąży bliźniaczej, że też jest w szpitalu:
    Likable wrote:
    hej! ja dzisiaj po 3godzinnych skurczach trafiłam do szpitala. Na KTG skurczy już nie było, ale szyjka z 3 cm z zeszłego poniedziałku skróciła się do 1,5 i lekarz stwierdził, że mnie zatrzymają, bo nie wiadomo czy te bóle były tego przyczyną i muszą to poobserwować. Dostałam pierwszą dawkę sterydów, jutro druga i badania. Mam nadzieję, że się zatrzyma, bo samo leżenie nie pomoże skoro leże od 3 tygodni a i tak stało się jak się stało.

Liczę jednak, że rozwiązanie nie wcześniej niż za 4 tygodnie.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    No Nelus w koncu sie Ciebie doczekalysmy :) pieknie wygladalas po porostu cudownie :) oczywiscie samych radosnych chwil i wszystkiego co najlepsze na nowej drodze!
    Zaczarowana zakupy meeega :)
    A ja jestem zalamana bo to dopiero po 7mej a u Nas juz skwar :/

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Nelus wyglądałas ślicznie, dużo miłości i szczęścia Wam życzę, nich każdy kolejny dzień przynosi Wam radość z bycia razem :-)

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :)

Kark a o co wan poszło? Szkoda nerwów, trzeba oszczędzać nasze maluszki bo one stresują sie piec razy bardziej! Na pewno sie szybko pogodzicie a maz kto wie moze zaskoczy cie z kwiatkami :) głowa do gory :*

201703012752.png
‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ