X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wszystkiego co najlepsze

Nelus lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku, nie wyrobie z tego goraca :( Ugotuje mi sie mozg zaraz!!!! Mati tez juz ma dosc. Help!!!!!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę Wam jeszcze moje ostatnie zdobycze.

Zestaw prosiaczkowy ;) body, kaftanik, półśpiochy i czapka. Chciałam kupić z Kubusiem Puchatkiem, ale nie było małych rozmiarów jak na złość. A głowa prosiaczka jest oczywiście na tyłeczku ;)
    f87b930d8c681f0cmed.jpg

Śliniaczki, komplecik w kaczuszki: kaftanik, półśpiochy i czapeczka.
    b4bb5cce23c81b78med.jpg

Śpiworki, jeden na cieplejsze dni, drugi na chłodniejsze, gruszka, pierwsza grzechotka i pieluszki flanelowe. Kupiłam jeszcze 3 prześcieradła flanelowe z gumką; różowe, żółte i w paseczki.
    24ba51a3056790f4med.jpg

Prezent od moich rodziców; body i kaftanik.
    f2f2e60f2a16fef9med.jpg

Dalsza część prezentu: pieluszki tetrowe ;) I podgrzewacz, który wczoraj zakupiłam.
    72f8532e96929e59med.jpg

ofcooo, afrykanka, doti77, betina89, Nelus, nenka, BlackLuna, kark, Kaarolina, anulka81, magdzia26, stardust87, Gosia19, Ewi25, K_A_M_A, Majeczka2014, Io, verynice, madiiiii lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana zestaw prosiaczkowy wymiata:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana, BOSKIE zakupki! Prosiaczek mistrz!

• betina89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, wszystkiego dobrego;D Pieknie spędziłaś te wyjątkową chwilę ;D

Nelus lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana, ja tez tak mam z paliczkami, rano masakrycznie czasem ledwo ruszam ale w ciagu dnia ustaje choc czuje ze sa troche napuchniete. Dobrze ze w pore zdjelam bizuterie bo teraz trzeba by ciac a szkoda obraczki...

relg2n0a1g998ci6.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotorelacja z jednego dnia! (ślub, wesele, miesiac miodowy) :D

Pierścionek zaręczynowy plus obrączka. Narazie noszę na środkowym palcu bo sa za duze
    mlksci.jpg

2vlweg7.jpg
    2uo6rh4.jpg
    2ce6lic.jpg
    2rr333q.jpg
    2pqnzgx.jpg
    wksk5c.jpg
    35b6ooi.jpg
    ab070p.jpg
    2n7dp5l.jpg
    122f5vm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 00:30

afrykanka, doti77, betinka, BlackLuna, kark, Kaarolina, anulka81, magdzia26, stardust87, Gosia19, nenka, Ewi25, K_A_M_A, justyna14, Majeczka2014, Paula55, Patu, pralinka, Diabla85, Io, verynice, assantea, madiiiii, AniaDS, Zaczarowana, JagoodkaK, betina89 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana udane zakupy, wszystko mi sie podoba ale faktycznie ten prosiaczek wymiata :D ah mam ten sam podgrzewacz! A jakie kupilas butelki? Tommee tippee? Pasują do aventa? Co do teściowej to ty sie przejmujesz ze twoja nic nawet nie kupiła a moja nawet nie zapytała o plec i jakie wybraliśmy imię! Ha ha moze teraz sie zmieni bo juz mamy ślub i jest mniej wiecej po bozemu :p

Tysia właśnie przeczytałam co ci sie śniło, dobrze ze zazwyczaj sny sa przewrotne bo tak jak pisze kark moj "livek" nosilby sukienki :D tak w ogóle dziękuje za troskę :*

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam u lekarza, Livka wielkością odpowiada 36tyg ale podobno nie ma co sie przejmować bo te pomiary nie do końca sa wiarygodne! Ogólnie wszystko jest dobrze i narazie nie zanosi sie na poród :) za dwa tyg bede miała pobierany wymaz z pochwy i odbytu zeby wykluczyć infekcje, choć podobno sa one dość czeste i wystarczy antybiotyk zeby dziecko sie nie zaraziło przy porodzie. W szpitalu sa możliwe 3 rożne rodzaje znieczulenia podczas porodu, o ile dobrze zrozumiałam po ang to gaz, druga metoda najbardziej popularna to znieczulenie w kręgosłup ktore podobno jest bezpieczne dla dziecka i jeszcze jakaś trzecia podobno rzadko używana bo dziecko jest ospale i moze przestać oddychać!

Tak w ogóle to mam wstydliwy problem-zrobił mi sie hemoroid! Nie boli i nie krwawi ale boje sie ze przy porodzie peknie a potem bedzie sie papral i nie zniknie :/ skąd to cholerstwo?! Buu

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, jak ksiezniczka! Przepieknie wygladalas! Wszystkie wiedzialysmy, ze tak bedzie :)
    Super,ze z corcia wszystko w porzadku i ze rosnie jak na drozdzach.
    A co do nowego towarzysza, to moze sprobuj czopka? Moze sie obkurczy troche...

Nelus lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sesje zdjeciowa chcialabym zrobic zaraz po urodzeniu, mamy dobry aparat wiec postaram sie zaoszczedzic i sama cos wykombinowac a jak nie to poprosze kolezanke ktora robi cudowne foty za przyslowiowy grosz
    A 2 tys zl to szok, kogo na to stac?! rozumiem ze to wazne ale musialabym byc albo milionerka albo zdesperowana zeby tyle placic za zdjecia:/

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka dzieki :*
    podobno wiele nie mozna z tym zrobic, tylko czekac az sam zniknie. a jesli peknie i bedzie uciazliwy to podobno przepisuja tutaj jakas masc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 01:19

201703012752.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra spac sie nie da taka duchota :(

zaczarowana, komplecik świetny, a prosiaczek na tyłku boski :D

Nelus, przede wszystkim dużo miłości, szczęścia i wzajemnego zrozumienia na nowej drodze życia :)
    a wyglądałaś ślicznie, niby nic takiego nie robiliście, na zupełnym spontanie ale po zdjęciach widać że radość bije od ciebie ogromna, a takiej "imprezy" 3 w 1 tylko pozazdrościć :) naprawdę coś pięknego :)

Nelus lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie śpię. Wyszorowałam łazienkę i kuchnię i nadal mi się spać nie chce.Poprostu extra.Ja raczej nie bede miec w szpitalu internetu jak pojade rodzic,wiec w razie czego wysle do którejś z dziewczyn smsa. Jutro mąż obiecał grilla.Mam nadzieje,że pogoda dopisze. Nelus fotki extra,życzę Ci wszystkiego najlepszego.Chyba zgaga nadchodzi,no jeszcze jej mi brakuje do szczescia.Trzymajcie się dziewczyny.Postaram się w najblizszym czasie odezwac.Pa.

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś, dobrze, że będzie Livia, a nie Livek, bo odziedziczy po tobie urodę i na świecie będzie więcej pięknych ludzi :P
    Wszystkiego najlepszego :)

Zaczarowana, prosiaczek jest słodki i wymiata :D

Szonka, OWA to inaczej WR (wassermann, czy jakoś tak...), na początku ciąży na pewno miałaś :)

BlackLuna, zapomniałam wczoraj napisać, ale zaopatrz się w wodę Jan i pij jak najwięcej. No i ja np. mam nakaz leżenia na lewym boku, żeby nie uciskać mojej felernej prawej nerki, ale skoro Ciebie boli z dwóch stron to chyba nie ma różnicy. Mi kiedyś kamień super w ciągu tygodnia rozpuścił mix piwo+fitolizyna, ale teraz chyba nie możesz tego stosować :/

To ja byłam ta leżąca na plecach przez położną :) Jak leżałam na boku (i lewym i prawym, nie było różnicy) to Kajetan miał tętno 175 i wyżej, położne kazały się położyć na plecach i po kilku minutach miał 135-145.

Ech, wieczorem pokłóciłam się z mężem, ryczałam cały czas, teraz też wstałam, brzuch boli chyba z nerwów i tak mi smutno...

BlackLuna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mamy jakieś wrześniowe fatum, bo nasza wrześniowa mama w 3-paku napisała na ciąży bliźniaczej, że też jest w szpitalu:
    Likable wrote:
    hej! ja dzisiaj po 3godzinnych skurczach trafiłam do szpitala. Na KTG skurczy już nie było, ale szyjka z 3 cm z zeszłego poniedziałku skróciła się do 1,5 i lekarz stwierdził, że mnie zatrzymają, bo nie wiadomo czy te bóle były tego przyczyną i muszą to poobserwować. Dostałam pierwszą dawkę sterydów, jutro druga i badania. Mam nadzieję, że się zatrzyma, bo samo leżenie nie pomoże skoro leże od 3 tygodni a i tak stało się jak się stało.

Liczę jednak, że rozwiązanie nie wcześniej niż za 4 tygodnie.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    No Nelus w koncu sie Ciebie doczekalysmy :) pieknie wygladalas po porostu cudownie :) oczywiscie samych radosnych chwil i wszystkiego co najlepsze na nowej drodze!
    Zaczarowana zakupy meeega :)
    A ja jestem zalamana bo to dopiero po 7mej a u Nas juz skwar :/

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Nelus wyglądałas ślicznie, dużo miłości i szczęścia Wam życzę, nich każdy kolejny dzień przynosi Wam radość z bycia razem :-)

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :)

Kark a o co wan poszło? Szkoda nerwów, trzeba oszczędzać nasze maluszki bo one stresują sie piec razy bardziej! Na pewno sie szybko pogodzicie a maz kto wie moze zaskoczy cie z kwiatkami :) głowa do gory :*

201703012752.png
‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ