Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Pokażę Wam jeszcze moje ostatnie zdobycze.
Zestaw prosiaczkowybody, kaftanik, półśpiochy i czapka. Chciałam kupić z Kubusiem Puchatkiem, ale nie było małych rozmiarów jak na złość. A głowa prosiaczka jest oczywiście na tyłeczku
Śliniaczki, komplecik w kaczuszki: kaftanik, półśpiochy i czapeczka.
Śpiworki, jeden na cieplejsze dni, drugi na chłodniejsze, gruszka, pierwsza grzechotka i pieluszki flanelowe. Kupiłam jeszcze 3 prześcieradła flanelowe z gumką; różowe, żółte i w paseczki.
Prezent od moich rodziców; body i kaftanik.
Dalsza część prezentu: pieluszki tetroweI podgrzewacz, który wczoraj zakupiłam.
ofcooo, afrykanka, doti77, betina89, Nelus, nenka, BlackLuna, kark, Kaarolina, anulka81, magdzia26, stardust87, Gosia19, Ewi25, K_A_M_A, Majeczka2014, Io, verynice, madiiiii lubią tę wiadomość
-
Fotorelacja z jednego dnia! (ślub, wesele, miesiac miodowy)
Pierścionek zaręczynowy plus obrączka. Narazie noszę na środkowym palcu bo sa za duze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 00:30
afrykanka, doti77, betinka, BlackLuna, kark, Kaarolina, anulka81, magdzia26, stardust87, Gosia19, nenka, Ewi25, K_A_M_A, justyna14, Majeczka2014, Paula55, Patu, pralinka, Diabla85, Io, verynice, assantea, madiiiii, AniaDS, Zaczarowana, JagoodkaK, betina89 lubią tę wiadomość
-
Zaczarowana udane zakupy, wszystko mi sie podoba ale faktycznie ten prosiaczek wymiata
ah mam ten sam podgrzewacz! A jakie kupilas butelki? Tommee tippee? Pasują do aventa? Co do teściowej to ty sie przejmujesz ze twoja nic nawet nie kupiła a moja nawet nie zapytała o plec i jakie wybraliśmy imię! Ha ha moze teraz sie zmieni bo juz mamy ślub i jest mniej wiecej po bozemu :p
Tysia właśnie przeczytałam co ci sie śniło, dobrze ze zazwyczaj sny sa przewrotne bo tak jak pisze kark moj "livek" nosilby sukienkitak w ogóle dziękuje za troskę :*
-
Dzisiaj byłam u lekarza, Livka wielkością odpowiada 36tyg ale podobno nie ma co sie przejmować bo te pomiary nie do końca sa wiarygodne! Ogólnie wszystko jest dobrze i narazie nie zanosi sie na poród
za dwa tyg bede miała pobierany wymaz z pochwy i odbytu zeby wykluczyć infekcje, choć podobno sa one dość czeste i wystarczy antybiotyk zeby dziecko sie nie zaraziło przy porodzie. W szpitalu sa możliwe 3 rożne rodzaje znieczulenia podczas porodu, o ile dobrze zrozumiałam po ang to gaz, druga metoda najbardziej popularna to znieczulenie w kręgosłup ktore podobno jest bezpieczne dla dziecka i jeszcze jakaś trzecia podobno rzadko używana bo dziecko jest ospale i moze przestać oddychać!
Tak w ogóle to mam wstydliwy problem-zrobił mi sie hemoroid! Nie boli i nie krwawi ale boje sie ze przy porodzie peknie a potem bedzie sie papral i nie zniknieskąd to cholerstwo?! Buu
-
Nelus, jak ksiezniczka! Przepieknie wygladalas! Wszystkie wiedzialysmy, ze tak bedzie
Super,ze z corcia wszystko w porzadku i ze rosnie jak na drozdzach.
A co do nowego towarzysza, to moze sprobuj czopka? Moze sie obkurczy troche...Nelus lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
sesje zdjeciowa chcialabym zrobic zaraz po urodzeniu, mamy dobry aparat wiec postaram sie zaoszczedzic i sama cos wykombinowac a jak nie to poprosze kolezanke ktora robi cudowne foty za przyslowiowy grosz
A 2 tys zl to szok, kogo na to stac?! rozumiem ze to wazne ale musialabym byc albo milionerka albo zdesperowana zeby tyle placic za zdjecia:/ -
masakra spac sie nie da taka duchota
zaczarowana, komplecik świetny, a prosiaczek na tyłku boski
Nelus, przede wszystkim dużo miłości, szczęścia i wzajemnego zrozumienia na nowej drodze życia
a wyglądałaś ślicznie, niby nic takiego nie robiliście, na zupełnym spontanie ale po zdjęciach widać że radość bije od ciebie ogromna, a takiej "imprezy" 3 w 1 tylko pozazdrościćnaprawdę coś pięknego
Nelus lubi tę wiadomość
-
Ja tez nie śpię. Wyszorowałam łazienkę i kuchnię i nadal mi się spać nie chce.Poprostu extra.Ja raczej nie bede miec w szpitalu internetu jak pojade rodzic,wiec w razie czego wysle do którejś z dziewczyn smsa. Jutro mąż obiecał grilla.Mam nadzieje,że pogoda dopisze. Nelus fotki extra,życzę Ci wszystkiego najlepszego.Chyba zgaga nadchodzi,no jeszcze jej mi brakuje do szczescia.Trzymajcie się dziewczyny.Postaram się w najblizszym czasie odezwac.Pa.
Nelus lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
nick nieaktualnyNeluś, dobrze, że będzie Livia, a nie Livek, bo odziedziczy po tobie urodę i na świecie będzie więcej pięknych ludzi
Wszystkiego najlepszego
Zaczarowana, prosiaczek jest słodki i wymiata
Szonka, OWA to inaczej WR (wassermann, czy jakoś tak...), na początku ciąży na pewno miałaś
BlackLuna, zapomniałam wczoraj napisać, ale zaopatrz się w wodę Jan i pij jak najwięcej. No i ja np. mam nakaz leżenia na lewym boku, żeby nie uciskać mojej felernej prawej nerki, ale skoro Ciebie boli z dwóch stron to chyba nie ma różnicy. Mi kiedyś kamień super w ciągu tygodnia rozpuścił mix piwo+fitolizyna, ale teraz chyba nie możesz tego stosować
To ja byłam ta leżąca na plecach przez położnąJak leżałam na boku (i lewym i prawym, nie było różnicy) to Kajetan miał tętno 175 i wyżej, położne kazały się położyć na plecach i po kilku minutach miał 135-145.
Ech, wieczorem pokłóciłam się z mężem, ryczałam cały czas, teraz też wstałam, brzuch boli chyba z nerwów i tak mi smutno...BlackLuna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChyba mamy jakieś wrześniowe fatum, bo nasza wrześniowa mama w 3-paku napisała na ciąży bliźniaczej, że też jest w szpitalu:Likable wrote:hej! ja dzisiaj po 3godzinnych skurczach trafiłam do szpitala. Na KTG skurczy już nie było, ale szyjka z 3 cm z zeszłego poniedziałku skróciła się do 1,5 i lekarz stwierdził, że mnie zatrzymają, bo nie wiadomo czy te bóle były tego przyczyną i muszą to poobserwować. Dostałam pierwszą dawkę sterydów, jutro druga i badania. Mam nadzieję, że się zatrzyma, bo samo leżenie nie pomoże skoro leże od 3 tygodni a i tak stało się jak się stało.
Liczę jednak, że rozwiązanie nie wcześniej niż za 4 tygodnie. -
Dzien dobry
No Nelus w koncu sie Ciebie doczekalysmypieknie wygladalas po porostu cudownie
oczywiscie samych radosnych chwil i wszystkiego co najlepsze na nowej drodze!
Zaczarowana zakupy meeega
A ja jestem zalamana bo to dopiero po 7mej a u Nas juz skwarNelus lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png