X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Kark, a ile tego wapna piłaś? Mi babeczka w aptece powiedziała że jedną tabletke dziennie mogę...
    Kurcze, nie pamiętam, chyba jedną albo dwie na wieczór sobie piłam. Ja wtedy miałam tak, że po jakimkolwiek nabiale wymiotowałam i nie wiem czemu, ale sobie ubzdurałam, że córa będzie przez to jakieś kłopotów z kośćmi miała. Łykałam praktycznie od 25tc raz dziennie, dopiero w tym 35 albo 36 przestałam.

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Kurcze, nie pamiętam, chyba jedną albo dwie na wieczór sobie piłam. Ja wtedy miałam tak, że po jakimkolwiek nabiale wymiotowałam i nie wiem czemu, ale sobie ubzdurałam, że córa będzie przez to jakieś kłopotów z kośćmi miała. Łykałam praktycznie od 25tc raz dziennie, dopiero w tym 35 albo 36 przestałam.

ja nabiału nie jem już od marca (zero mleka, jogurtów, serów białych i żółtych, lodów itd). jem za to inne rzeczy które mają wapń w mniejszych ilościach ale zawsze dobre i to.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola brzuszek sliczny ;)
    ja opędzlowałam 10 małych pierogów z truskawkami i śmietaną i co? Mało!! :) właśnie wstawiłam kolejne 10 :) szlaeństwo!! Żarłok ze mnie :) ale mi starczy do kolacji..jeszcze arbuzika mam

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba dziś zgrzesze i męża na kebeba zabiorę albo pizze:)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a ja chyba dziś zgrzesze i męża na kebeba zabiorę albo pizze:)

ja w niedzielę planuję wyrwać na pizzę :) w ciąży jadłam raz , w ogóle do fastfoodów nie ciągnie. Ale w sumie teraz może warto skorzystać :) niedługo jedynie ślinka będzie mogła mi lecieć na sam widok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 13:48

• nenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela mam nadzieje ze wszystko sie ulozy i maz pojdzie po rozum do glowy a ty sie nie deneruj bo ci nie wolno

hela lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ja w niedzielę planuję wyrwać na pizzę :) w ciąży jadłam raz , w ogóle do fastfoodów nie ciągnie. Ale w sumie teraz może warto skorzystać :) niedługo jedynie ślinka będzie mogła mi lecieć na sam widok ;)
    no my tak raz w miesiącu coś fastfoodowego zjemy :) albo pizza, albo chinol albo właśnie kebab. czasem mc donalds:)

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela a ja tak z innej beczki zebys juz sie mezem nie denerwowala.. dostalam juz maila z tym kodem do odebrania nagrody z rossmana??

hela lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wkoncu przebrnelam
    brzuszki tzn brzuchole cudenka <3

co do zwierzat ja nie wyobrazam sobie zycia bez nich mam psa husky i kota dachwca kocham ich na maxa kurcze zapomnialam co jeszcze
    a tysia info na biezaco
    trzymam kciuki za wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 14:02

• marta_kwk Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy u którejś z Was lekarz stwierdził już starzejące się łożysko?
    Wczoraj byłam na usg to mój 32 tc i lekarz stwierdził że łożysko się już świeci czyli jest postarzałe jak na ten etap ciąży... no i jak sobie poczytałam o tym to powiem że trochę zaczęłam się stresować... następną wizytę u mojego lekarza mam za miesiąc i nie wiem co robić....

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela – przykro mi z powodu męża. Ja bym mojemu powiedziała „Jedź! I mam nadzieję, że urodzę jak ciebie nie będzie, żebyś ominął najważniejszy dzień w swoim życiu chlejąc piwsko z kumplami!”. Nie wiem jak Twój, ale mój by od razu zrezygnował :P

pralinko – już Ci pisałam, że ja tak mam z łopatką prawą i prawą nogą. To dzidzia na nerw uciska. Nie masz po co wapna pić, bo to nic nie pomoże. Czasem mi cały dzień ta łopatka mrowi/swędzi (takie uczucie, jakby mi tam pryszcz wychodził :P) Ale to na pewno od ucisku nerwu.

akuszerka89, afrykanka, hela lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak o mężach mowa, to mnie zadziwia logika facetów. byłam wściekła, ale nie na męża, tylko ogółem na daną sytuacje i ide do męża sie wygadac. więc wiadomo, że nie mówie tego tuląc sie z usmiechem i spokojnym głosem, tylko gestykulując, lekko podniesionym tonem, zła itp. no chyba to normalne że tak sie wyraza emocje jakie sie czuje. ale jak chciał przyytulic to nie odepchnęłam ani nic, tylko sie wtuliłam. a on do mnie wieczorem, że nie lubi jak taka jestem bo on to odbiera jakbym była zła na niego konkretnie. ze jak mówie do niego i mówie ze złością, to dla niego jest to informacja, że jestem zła właśnie konkretnie na niego. ze jak sie mówi ze złością w głosie to nie na sytuacje tylko na tą oobe i juz. faceci są dziwni :)

Tusia, informuj co lekarz powiedział. trzymaj sie dzielnie, a doktor swietny :)

a ja was wkurze teraz, wychodze na dwór na ramiączkach i co? zimno mi :D jakie to wspaniałe uczucie!

a skoro któras pisała (tylko która...) że jak tyle Pani K. gada jak rodzi i urodzi ostatnia na przekór to moze to jest metoda na moja szyjke i skurcze? bede was tu dzien w dzien meczyła dokładnymi opisami kazdego skurczu, marudziła jak juz na pewno skróciła sie szyjka niemal do 0, jak rozwarcie jestem pewna jest ogromne i zaraz chyba na porodówce bede bo rodze i moze dzięki temu donosze do terminu, co? :D Karolina, dla Ciebie to tez moze metoda na Krzysia? :)

akuszerka89, afrykanka, betinka lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to mam pytanie. Czy nazwisko rodowe matki i nazwisko panieńskie matki to to samo? Bo wypisuję umowę do banku komórek macierzystych. I tam przy części Rodzic - Matka (czyli ja) jest do wpisania "Nazwisko PANIEŃSKIE Matki rodzica" czyli mojej mamy. Ale w części Rodzic - Ojciec (czyli mój mąż) jest do wpisania "Nazwisko RODOWE Matki rodzica" czyli mamy mojego męża. I nie wiem teraz co u niego wpisać :|
    Więc ponawiam: czy nazwisko rodowe matki i nazwisko panieńskie matki to to samo?

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja się powoli ogarniam bo o 15 mam szkołe rodzenia, czuję że wyjdę stamtąd spocona jak świnka bo tam ani klimy ani nic :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu ja to pisałam ;) ale tutaj chodzi mi tylko o nią ;) wiecie o co chodzi.... No a u Ciebie w brzuszku Igunia niech siedzi grzecznie ;) do terminu

Patu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, nazwisko rodowe to nazwisko panieńskie matki..czyli wychodzi na to , że to samo
    Chyba się nie mylę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 14:15

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    jak o mężach mowa, to mnie zadziwia logika facetów. byłam wściekła, ale nie na męża, tylko ogółem na daną sytuacje i ide do męża sie wygadac. więc wiadomo, że nie mówie tego tuląc sie z usmiechem i spokojnym głosem, tylko gestykulując, lekko podniesionym tonem, zła itp. no chyba to normalne że tak sie wyraza emocje jakie sie czuje. ale jak chciał przyytulic to nie odepchnęłam ani nic, tylko sie wtuliłam. a on do mnie wieczorem, że nie lubi jak taka jestem bo on to odbiera jakbym była zła na niego konkretnie. ze jak mówie do niego i mówie ze złością, to dla niego jest to informacja, że jestem zła właśnie konkretnie na niego. ze jak sie mówi ze złością w głosie to nie na sytuacje tylko na tą oobe i juz. faceci są dziwni :)
    to ja chyba facet jestem. Mam tak samo jak Twój mąż. Mój wczoraj sobie zablokował konto internetowe w banku, bo klawiatura była przestawiona i 3 razy wpisał złe hasło i chodzi wkur@#$%y i wyzywał (mnie nawet nie było przy tym jak próbował się zalogować), a ja w ryk i z mordą na niego, że to przecież nie moja wina! i czemu on ma do mnie pretensje! i w ogóle awantura :P Dopiero jak mu powiedziałam, żeby zadzwonił na infolinię to mu może odblokują i nie będzie musiał do banku jechać i jak mu odblokowali to mówię "widzisz, co ty byś bez takiej żony zrobił? A ty się drzesz na mnie" to on mówi, że to nie było wcale na mnie tylko się po prostu wściekł i krzyczał sobie :P Ale ja zawsze podejrzewałam, że jestem bardziej facetem emocjonalnie i logistycznie (pomijając wybuchy płaczu z powodu hormonów :P) niż babką :P

afrykanka lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Stardust, nazwisko rodowe to nazwisko panieńskie matki..czyli wychodzi na to , że to samo
    Chyba się nie mylę?
    no ja też tak myślałam. Ale zgłupiałam jak przy jednym rodzicu jest "rodowe" a przy drugim "panieńskie".. :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    no ja też tak myślałam. Ale zgłupiałam jak przy jednym rodzicu jest "rodowe" a przy drugim "panieńskie".. :|

też bym się zastanawiała :) tak trochę pomącili

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu moze jest w tym metoda :D ale ja wole Mlodego przekupywac jedzeniem hyhy teraz Mu powtarzam ze ma korzystac z tego co jem bo pozniej takich pysznosci dlugo nie uswiadczy :D

kark, Patu lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ