WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do facetów to się jakoś nie umiem wypowiedzieć. Każdy jest inny,ale większość naprawdę nie myśli... dla nich wszystko takie wydaje się proste i normalne.. Póki jeszcze się da to trzeba dotrzeć do ich mózgów i troszkę otrząsnąć.... Tylko, że obawiam się że w takim wieku już nie da się z nimi nic zrobić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, ważne, że w ogóle pójdziesz, sprawdzi i będziesz przynajmniej wiedzieć na czym stoisz :)

Jezu, mój M w życiu by nikomu swojego skarbeczka (samochodu) nie oddał! Zresztą ja też bym chyba nie pożyczyła, za bardzo go kocham :P
    pralinka wrote:
    (..)Pije wapno, ale nie wiem czy aby nie jechać do gin..(...)
    Pralinka, tylko nie przesadź z ilością wapna. Ja przy córce piłam i przez to chyba już w 36 tygodniu miałam zwapnienia na łożysku i zaczęło się szybciej starzeć. Niby nic się nie stało, ale teraz już wolę się sama odwapnić niż znowu się ostatni miesiąc martwić co z tym łożyskiem się dzieje :/

Ewi, afrykanka, dlatego ja was mocno podziwiam! Ja bym tak nie potrafiła, chyba bym zwariowała, a wy jesteście takie dzielne!
    Ale co racja to racja - co innego jak musisz, bo praca, a on innego jak masz wybór, bo jest wesele, chrzciny, impreza czy wieczór kawalerski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 12:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na swojego narzekać nie mogę, dobry z niego chłopak. Ale no czasami wkurza :) min.tym, że nigdzie nie możemy pojechać sobie (chodzi o dłuższy wyjazd) bo ja w ciąży, będę marudzić, że za rok (ok, maruda ze mnie jest ) :) ale za rok to już sami nie będziemy.. A chciałam troszkę skorzystać jeszcze. W sumie od początku ciąży przesiadujemy w domku. Jakoś tak to szybko zleciało. Przed ciążą bardzo byliśmy rozrywkowi, wyjazdy do Galeri, kina, kręgle, drinki ze znajomymi i było ok :)niech mu będzie, że to z troski. W niedzielę i tak poszłam z nim na kompromis, bo chciałam jechać się rozerwać trochę do kina, Galeri do Wawy, obiecał że pojedziemy teraz w tą niedzielę. Całe szczęście , że wiem że jak mówi z powagą "obiecuję" to dotrzymuje słowa. Zobaczymy :)
    Mamy rożne charaktery, zdania,.. ale ponoć przeciwieństwa się przyciągają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 12:40

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia dawaj znac co i jak :) czekamy na wiesci :)
    U mnie ochlodzenie Fajne ale mimo wszystko parno jak diabli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 12:40

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może i do mnie ochłodzenie wpadnie? MARZENIE
    Tysia, fajnie że lekarz tak podszedł do sprawy :) niech Cie skotroluje, będziesz spokojniejsza

• dba Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela rozumiem co przechodzisz.. mój też ma takie nieodpowiedzialne podejście... Postanowił, że pojedzie sobie na koncert w sierpniu, 100km od domu i sie dziwi, że się nie zgadzam na to ;/ i tak zrobi co zechce, bo dzieckiem nie jest, ale wkurza mnie jego egoizm.
    Ja pampersów 1 kupiłam małą paczuszkę, potem będę zakładać od razu rozm.2. Jak synka urodziłam to nie wiedziałam, że są jedynki, zakładałam 2 od początku i jakoś wielkiej tragedii nie było.

• pralinka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, a ile tego wapna piłaś? Mi babeczka w aptece powiedziała że jedną tabletke dziennie mogę...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z moim T też się czasem pokłócę, ale szybko nam mija. On ostatnio po moich wybrykach z ciśnieniem stara się bardziej. Jeśli chodzi o przygotowania do pojawienia się Oli, to uprzedzałam go od dawna że będzie musiał okna pomyć i dużo rzeczy w domu zrobić, bo ja nie będę w stanie i jakoś stopniowo to realizujemy. Firany już poprałam z korytarza i kuchni. Na korytarzu już okno czyściutkie a firany uprasowane już wiszą. Dziś pewnie w kuchni umyje okno i powiesi firany. W przyszłym tygodniu bierzemy się za sypialnię :) także powoli do przodu.

Na reszte zakupów umówiliśmy się w przyszłym tygodniu. Lista już gotowa. Już nawet pytał, czy nie chce teraz jechać żebyśmy byli gotowi. Także chyba już odczuwa, że to niedługo. Zresztą ja mu marudzę, że gruba orka jestem to zawsze mówi, że jestem w 8 miesiącu ciąży i wcale nie jestem orką :)

za to moja siostra tak mnie wkurza ostatnio że szok. Młodsza jest, ale już nie mała więc myślałam, że skoro wie, że mam problemy z ciśnieniem to jakoś się bedzie umiałą zachować, ale skąd. Zero pomocy, zero uprzejmości i najlepiej zrób wszystko za nią bo ona idzie ze znajomymi na piwo i nie będzie sprzątać.
    Nosz kur....! jeszcze troche i będziemy mieszkać sami i będę ją miałą w wielkim poważaniu!

7w3d 💔
  • Io Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kobitki, jak czytam o wybrykach waszych panów to krew zalewa. Dajcie im popalić :P A tak serio to życzę, żeby przyszli po rozum do głowy.

A ja właśnie pobiłam samą siebie. Mam w całym mieszkaniu pozaciągane rolety żeby się nie grzało i okna pozamykane, żeby upał nie właził a wiatrak lata na pełnych obrotach. I tak z tego bronienia się przed upałem nawet nie zauważyłam, że przyszło ochłodzenie. Jak rano wychodziłam to było jeszcze gorąco. Gdyby nie to, że wyszłam pranie powiesić to bym się kisiła w tych nagrzanych mieszkaniach i w ciemnościach. :P A tu już nawet słońca nie ma :P

betinka, stardust87 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Ewi mój mąż pierwszy swój "wyjazd" po zdaniu prawka miał na porodówkę ze swoją bratową i spisał się dzielnie :) Być może dlatego, że on jest mega opanowany,a nie wiem jak Twoja siostra.

coś czuję że wkońcu ja bym sama się zawiozła do szpitala :D, trochę niepewnie jeszcze jeździ moja sis

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babiszony brzuchate, naprodukowałyście jak przekupy na bazarze :D Zaraz mamy się do teściów na działkę zbierać, a ja zamiast się szykować, to siedzę i czytam :D I oczywiście zapomniałam kto co!

Wyrywkowo pamiętam :D
    Tysia, koniecznie dawaj znaki co tam u lekarza. Ale w ogóle się uspokoiło trochę?

Justynka, Gatta ma świetne rajty ciążowe, ale jak któraś z dziewczyn pisała może rzeczywiście lepiej pończochy samonośne jakieś megacienkie? Umrzesz w rajstopach, ta sukienka ma grubą podszewkę ze sztucznego materiału, na tym koronkę, więc jak jeszcze dowalisz rajty, to zemdlejesz jeszcze!
    Btw. jak to dobrze, że ja idę na gołe nogi ;)

Co do czkawki w tyłku to się uśmiałam nieźle :D Mati ma zawsze w lewym dolnym boku moim, we wtorek się tylko zdziwiłam jak byliśmy na zakupach, bo się straaaaasznie kotłował i jak to zwykle przy takiej jego nadaktywności zaraz czkawka się pojwia. I tym razem czułam ją normalnie między nogami na udach! Musiał się jakoś swoim 32-centymetrowym baniakiem ustawić mega nisko. A teraz tylko łyka kawy wzięłam i już czka w swoim lewym dolnym, rączkami majta koło pęcherza, a nóżkami przy żebrach prawych.

HELA, faceta za przeproszeniem opierdol od góry do dołu na czym świat stoi, tu nie ma co się patyczkować! Rozrywek się koniowi zachciało, jak dziecię w drodze i Ty masz sama zostać? PFFF! Wystaw pazury i walcz!

Oraz - GDZIE TO OCHŁODZENIE, JA SIĘ PYTAM!? Obudziłam się cała spocona, pierwsze co to prysznic, 10 minut minęło a mój mąż 'Ale się kleisz!' o_O

justyna14, hela lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burza burza burza nananananana:-D na razie parno ale mam nadzieje ze zaraz sie ochlodzi:-)

Ale porabane pomysly maja te Wasze chlopy, chyba trzeba im pozadnie wpierdolic zeby sie uspokoili:-) moj od kiedy tylko dowiedzielismy sie ze jestesmy w ciazy ma zakaz picia i wyjezdzania beze mnie gdziekolwiek. Tak w razie czego. No chyba ze mu pozwole, ale nie pozwalam:-P za to wczoraj sie na niego obrazilam, bo buzi na dobranoc dal tylko mi a brzuszkowi juz nie, o!

Tysia, nie szalej, bo juz chyba wystarczy lezacych wrzesniowek na tym forum, nie pakuj sie w to:-)

No i w czasie pisania postu burza sie skonczyla...

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o to Nasze 35tygodni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:26

Ewi25, karolcia:)))), anulka81, justyna14, kark, Majeczka2014, nenka, stardust87, K_A_M_A, Io, Gosia19, betinka, betina89 lubią tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    co do facetów to się jakoś nie umiem wypowiedzieć. Każdy jest inny,ale większość naprawdę nie myśli... dla nich wszystko takie wydaje się proste i normalne.. Póki jeszcze się da to trzeba dotrzeć do ich mózgów i troszkę otrząsnąć.... Tylko, że obawiam się że w takim wieku już nie da się z nimi nic zrobić ;)

to ja na mojego nie mogę narzekąć, mimo że wrócił w połowie lipca z miesięcznej pracy fizycznej i cały miesiąc robił na nocki od 18 do 6 rano to po powrocie zrobił malowanie, obskoczyliśmy wesele, 30 lecie moich rodziców, u jego rodziców też byliśmy ale tylko na jeden, później zakupy porobiliśmy dla małego, nadskakuje mi na każdym kroku :) robi wszystko co chce a ja mu narzekam :) czasami aż zła na siebie jestem że tak sie zachowuje ale mam nadzieje że po urodzeniu hormony się nam ustabilizują i będę taka jak przed ciążą ;)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej brzuchatki
    wlasnie przyszla paczka z gemini i wczoraj byly male zakupki dla malej lece was nadrabiac :)
    ps u mnie chodek jakos zyc sie chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 13:20

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    a o to Nasze 35tygodni :D

e45411220d1edfc5med.jpg

Jak porównuje ze swoim 33+3 to chyba rozumie dlaczego lekarz nie powiedział mi ile waży Szymek, bo skoro Ty masz taki fajny brzuszek i Krzyś juz waży ponad 2,5kg to mój pewno ponad 3!! i lekarz nie chciał mnie straszyć że mam kolosa w brzuchu hehehe
    :D :D :D

justyna14, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejna dzidzia na sierpniówkach :) szybko idzie:)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nenka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    kurde, mały mi się odwrócił i jest głową do góry! ;( Ja pierdziele.. Odbiło mu? W 35 tygodniu?.. :?:?:?

nawet dwa dni przedd prodem robia takie niespodziankii potem wracaja na miejsce takze sie nie martw :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    hej brzuchatki
    wlasnie przyszla paczka z gemini i wczoraj byly male zakupki dla malej lece was nadrabiac :)
    ps u mnie chodek jakos zyc sie chce
    pochwal się fotkami :)

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Jak porównuje ze swoim 33+3 to chyba rozumie dlaczego lekarz nie powiedział mi ile waży Szymek, bo skoro Ty masz taki fajny brzuszek i Krzyś juz waży ponad 2,5kg to mój pewno ponad 3!! i lekarz nie chciał mnie straszyć że mam kolosa w brzuchu hehehe
    :D :D :D
    On na taki maly tylko na zdjeciach jest moj Maz sie smieje ze niezly keg nosze ;) moj brzuchol to olbrzym tylko na zdjeciach sie tak zgrabnie prezentuje dlatego lubie robic mu zdjecia :D

kark, anulka81, justyna14 lubią tę wiadomość

‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ