X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u nas całą noc padało i dzisiaj ochłodzenie. Pięknie :)
    oczywiście nie może być za dobrze, pobolewa brzuch, więc dzisiaj leżakowanie przed tv :(
    Kark to może wypróbuję Twoją metodę i mój chłop się opamięta :P
    Ja to czuję,że będę sierpniowa. Tak sobie myślę, że jak pójdę na zdjęcie szwu (o ile dotrwam do tego czasu) to poproszę ich żeby od razu przyjęli mnie na oddział. W końcu będę sama i nie będę musiała nikogo fatygować jak się zacznie.

• dba Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Co macie dzis na obiad babki??? Szukam inspiracji ;)
    bunt, nie gotuję :P

stardust87, Paula55, kark lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem chętna na pierwszy ogień - ten 20 sierpnia mnie jakoś kusi :P
    Ale jak tak czytam sierpniówki i piszą, że w nocy im wody odchodzą i skurcze itd to wydaje mi się, że jak u mnie zacznie się to dziać (bez względu na termin) to ja w jakaś panikę wpadnę. A one tak wszystko na spokojnie - prysznic, kanapki... Podziwiam.

a na obiad też ryba, tradycyjnie w piątek, z piekarnika i kasza, bo mi się ziemniaki skończyły :P Mężowi pewnie frytki, bo kaszy nie lubi.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - zjadłam na śniadanie bułkę z masłem i jest trochę poprawa. No i piję dużo ciepłej herbaty. Jak leżę to nie jest tak źle. Na razie nie dzwonię. Moja gin jest pod telefonem cały czas więc jak coś to jeszcze zdążę. Obym nie musiała. A ten kisiel to chyba faktycznie każę mężowi kupić bo mama też mi tak radziła. Zastanawiam się czy może być ten błyskawiczny.

A moja mama jest kochana. Zawiozła mnie dzisiaj do szpitala po wyniki i pierwsze co to do mnie z tekstem: czemu Ty chodzisz w tych spodniach, masz taką wielką pupę, powinnaś to maskować. Nie ma to jak wsparcie najbliższych :P

kark lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja na obiad mam dziś prosto - paluszki rybne, ziemniaki i surówkę z kapusty... No i jedziemy w końcu po zakupy, bo w lodówce światło :( Jak dobrze, że dziś wypłata...

Ja też bym chciała, żeby było nieco później i żeby u nas zaczęło się dziać... według belly ciążę donoszoną mam 25 sierpnia i nie miałabym absolutnie nic przeciwko aby wtedy urodzić, termin na 15 września a mam głupie przeczucie, że przenoszę :/ Mogę w ten sposób zostać "ukarana" za moją niecierpliwość... :)

Aaaa w poniedziałek mam wizytę ;) Wyjątkowo późno bo o 19:30, ale przynajmniej będę mogła pójść z mężem :)

Paula55 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Fipsik, Stardust, wiem ze Wy wymiotowalyscie bardzo dlugo, takze czapki z glow::-)

Oj tam, tylko od 6 do 20 tygodnia :P Ale mnie męczyło całymi dniami, a w nocy nadrabiałam zaległości w jedzeniu więc tak nie wychudłam jak stardust. A szkoda :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm widze ze dzis rybka gosci na talerzach ;) tez myslalam o rybce ale juz rozmrozilam leczo :P bedzie na szybko :)
    To moze jutro walne rybke :)

Wy tu chcecie szybko szybko a ja nie koniecznie :P

Mi sie wydaje ze teraz tak myslimy ze spanikujemy a tak naprawde to moze nie koniecznie :)
    Mojej szwagierce odszedl czop, potem wody, zaczely sie skurcze (jednego wieczoru) to wziela prysznic, wloski zeobila, dopakowala sie, zjadla i czekala na meza az mecz skonczy ogladac haha :)
    A jak zajechali to ja lekarz zjebal ze po co tak wczesnie przyjechala i ze ma tylko 1cm rozwarcia :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki:-) do tych niewyspanych.spalam jak zabita od 23 do teraz hihi.ale dzisiaj u mnie super, chlodno, w koncu jest czym oddychac.tak patrzylam na listę bodajże lipcowek, to mało urodziło przed terminem, jakoś tak blisko albo przekroczyły. Jeszcze jedna z 28 lipca zostala im . Więc może te nasze przeczucia ze juz rodzimy i dzieci wychodzą to nasze marzenia, bo chcemy je już przytulic a nie czekać do września:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy sierpień! Rozpakowywania czas zacząć! :)

Lo mi przy rzyganiu pomagał kisiel , ale nie ten "gorący kubek". I rozwodniony budyń. Znaczy dwa razy więcej mleka niż w przepisie, taki do picia trochę wychodził. Dobry miesiąc byłam tylko na kisielu i budyniu.

Io lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś makaron z boczkiem i pieczarkami w sosie śmietanowym :P

Paula55, kark, Tysia87 lubią tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mamy sierpień! Rozpakowywania czas zacząć! :)

Lo mi przy rzyganiu pomagał kisiel , ale nie ten "gorący kubek". I rozwodniony budyń. Znaczy dwa razy więcej mleka niż w przepisie, taki do picia trochę wychodził. Dobry miesiąc byłam tylko na kisielu i budyniu.

Tak myślałam, że ten goracy kubek to nie zadziała. No coż, będę musiała zrobić prawdziwy. A budyń niestety dla mnie odpada bo lubię tylko w cieście :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Oj tam, tylko od 6 do 20 tygodnia :P Ale mnie męczyło całymi dniami, a w nocy nadrabiałam zaległości w jedzeniu więc tak nie wychudłam jak stardust. A szkoda :(
    e, kochana, wszystko już nadrobiłam. Jakby liczyć od najniższej wagi w ciąży to ja mam ponad +11kg

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiad dzis pierogi ze szpinakiem i nalesniki na slono zapiekane z zoltym serem

h84fkrhm4lz65cww.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Mmm widze ze dzis rybka gosci na talerzach ;) tez myslalam o rybce ale juz rozmrozilam leczo :P bedzie na szybko :)
    To moze jutro walne rybke :)

Wy tu chcecie szybko szybko a ja nie koniecznie :P

Mi sie wydaje ze teraz tak myslimy ze spanikujemy a tak naprawde to moze nie koniecznie :)
    Mojej szwagierce odszedl czop, potem wody, zaczely sie skurcze (jednego wieczoru) to wziela prysznic, wloski zeobila, dopakowala sie, zjadla i czekala na meza az mecz skonczy ogladac haha :)
    A jak zajechali to ja lekarz zjebal ze po co tak wczesnie przyjechala i ze ma tylko 1cm rozwarcia :P
    no właśnie o to chodzi, że u nas ns SR też mówili, że jak wody odejdą (czyste) to tak spokojnie 2-3 godziny mamy jeszcze w domu posiedzieć i dopiero zacząć się zbierać, a ja się boję, że poczuję pierwszy skurcz, panika i pędem do szpitala (choć mam jakieś 5 minut drogi samochodem :P) i mnie tam zjebią, że to w ogóle poród jeszcze nie jest :P

betinka lubi tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamuski :)

mam dwa dni laby od słońca, chłodek i deszcz :) choć na weekend zapowiadają ponownie 35 stopni :/ ja tego sierpnia nie widzę już teraz się topie ja masło..
    wczoraj mieliśmy ostatnie zajęcia ze szkoły rodzenia, i tutaj aż zapytam jakie macie zdanie i podejście do przedporodowej lewatywy ??
    a tak poza tym to cały wczorajszy dzień spałam odsypiałam upały, a dzisiaj mnie obudził cholerny skurcz nogi i znowu pospane tylko 3h..zgroza

wczoraj pisałyście o jakiejś nieznośniej sierpniówce..jak można rodzic drugi raz i tak się zachowywać ? to śmieszne, owszem każda ciąża inna i nie wszystko pójdzie po naszej myśli czy to 2 czy 3 ciąża ale żeby do tego stopnia przeginać? :/

hela, tak nawiązując faktycznie twój chłop niepoważny...zastanawiam się co dla niego jest priorytetem ciężarna żona i maluszek czy imprezowanie z kumplami ? wiadomo że każdy inaczej przechodzi pewne etapy, ale jakby nie było my przyszłe mamusie tez musiałyśmy z wielu rzeczy zrezygnować na ten czas..wiec skoro nie ma możliwości żeby się z nami nasi panowie fizycznie zamienili miejscami to niech przynajmniej psychicznie nas wspierają i nie przysparzają nerwów i stresów dodatkowych..

a ja powoli zabieram się za pościel do łóżeczka :) będzie na zielono :P mam trochę materiału takiej moskitiery wiec jak tylko przyjdą zamówione rzeczy do obszycia będę szyła baldachim i resztę :) zobaczymy co mi z tego wyjdzie :P

a co do zwierzaków to oto moje dwa leniwe łobuzy tak samo zniechęcone do czegokolwiek tymi upałami jak ja :P

..........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:55

Fipsik, stardust87, verynice, anulka81, Io, kark, Ewi25, JagoodkaK, akuszerka89, nenka, Tysia87, afrykanka, betinka, Nelus, betina89 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    e, kochana, wszystko już nadrobiłam. Jakby liczyć od najniższej wagi w ciąży to ja mam ponad +11kg

Mi mąż nagadał, że mam więcej niż 10 kilo nie przytyć i waga się chyba zestresowała i pokazuje od 3 tygodni 9,7-9,9 w zależności od dnia :P

Za to brzuch mam jak balon z winem, ledwo się z boku na bok przekręcam :/ Gdzie mój malutki brzuszek się podział?! Mąż się śmieje, że najpierw idzie brzuch, potem za parę metrów widać dopiero mnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 11:28

stardust87, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, zwierzaki super :) A co do lewatywy to jeśli u mnie zaczęłoby się spokojnie z tym porodem (w sensie, najpierw wody, później skurcze) to chciałabym ją sobie w domu zrobić. Bo jakoś mi się nie uśmiechać "kupować" przy narodzinach mojego dziecka.. jakoś tak cała chwila straciłaby urok :P

BlackLuna lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna - ja wolę lewatywę niż kupę przy porodzie. Tylko chce ją sama zrobić. Najlepiej w domu jeśli poród zacznie się wcześniej. Nawet kupiłam jedną w aptece.

BlackLuna lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sie juz tak zabezpieczyli ze jak sie zacznie to musze zadzwonic najpierw ;P
    Musze opowiedziec wszystko co sie dzieje i dopiero pani powie czy juz jechac czy jeszcze :)
    Wiec ja bede w domu pewnie do samego konca :)

A ja sie dzis wazylam i jestem milo zaskoczona :) dobilam do 60 czyli 8 kg na plusie :)
    Myslicie ze jeszcze duzo mozna przytyc na koncowce??

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• anulka81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś na obiad krokiety z kapustką od teściowej :D

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ