Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale ze mnie głomb!!! Myslalam ze betinka to ta sama osoba co betinka! Tzn nie zauważyłam ze sa dwie i betine kojarzylam po zdjęciach wiec z automatu jak zobaczyłam betinke to wydawało mi sie ze to jedna osoba:-)
Ojj ciaza mi mózg zezarla:-)
Mi dzisiaj mega cieżko objadlam sie strasznie a i tak dalej mi czegoś brakuje:-/
Majeczka głowa do góry, poprostu gorszy dzien masz :-*
Ja tez mam kiepski humor jak patrzę na te wszystkie szczupłe opalone laski w krótkich spodenkach:-/ już sobie wyobrażam jaka parada bedzie w tym Kołobrzegua ja mors:-/ ehhh mam nadzieje ze odbije sobie to za rok i wszyscy beda sie slinic za taka mamuśka jak ja!
betina89 lubi tę wiadomość
-
Beatina w ryanair dalej tak chyba jest. W easy jet zmienili ze kazdy ma miejsce. Ale w ryanair tez ma sie to zmienic (chyba ze juz to weszlo) bo ja w maju lecialam
ale wez Polakom to wbij do lba ze i tak maja swoje miejsce i nikt im go nie ukradnie :p
My teraz wykupujemy miejsca wiec luz i nie pchamy sie w tych kolejkach. Tym bardziej teraz z malym jak polecimy w grudniubilety juz kupione
Martusia to mnie pocieszylas ze w tych mniejszych bimbalkach tez moze byc duzo mlesia
Majeczka ale mialas intensywny dzienja takie lubie wlasnie
Jak odpoczniesz to pochwal sie zakupamibetina89 lubi tę wiadomość
-
ja chyba wygrywam bo mam doła od czwartku ładna pogoda a ja tu cały weekend bez sensu w szpitalu przesiedziałam
Paula w tych małych najczęściej jest sporo tylko trzeba uważać bo często lubią mieć nawały i zastojeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 23:03
-
nick nieaktualnyKarolaaa91 wrote:Ale ze mnie głomb!!! Myslalam ze betinka to ta sama osoba co betinka! Tzn nie zauważyłam ze sa dwie i betine kojarzylam po zdjęciach wiec z automatu jak zobaczyłam betinke to wydawało mi sie ze to jedna osoba:-)
Ojj ciaza mi mózg zezarla:-)
Mi dzisiaj mega cieżko objadlam sie strasznie a i tak dalej mi czegoś brakuje:-/
Majeczka głowa do góry, poprostu gorszy dzien masz :-*
Ja tez mam kiepski humor jak patrzę na te wszystkie szczupłe opalone laski w krótkich spodenkach:-/ już sobie wyobrażam jaka parada bedzie w tym Kołobrzegua ja mors:-/ ehhh mam nadzieje ze odbije sobie to za rok i wszyscy beda sie slinic za taka mamuśka jak ja!
ale Wy dziewczyny naprawdę świetnie wyglądacie, super figurki. Po Was nie widać kg...
A mi a to cera pogorszyła, tzn mam mega suchą taką nijaką, włosy okropne-nie ma bata farbuję przed porodem. Taka się czuję w ogóle nijaka...... Nie mam siły już na nic. A gdzie to do 27 września (jak dobrze pójdzie)eh,sory..nie chcę Wam marudzić. Będę zaraz szła zmyć makijaż (choć nie wiem po co mi on jak i tak wstrętnie wyglądam) i kładę do łóżka. mam nadzieję, że chociaż nocka będzie przespana.
Dzięki Karola za pocieszenie -
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Beatina w ryanair dalej tak chyba jest. W easy jet zmienili ze kazdy ma miejsce. Ale w ryanair tez ma sie to zmienic (chyba ze juz to weszlo) bo ja w maju lecialam
ale wez Polakom to wbij do lba ze i tak maja swoje miejsce i nikt im go nie ukradnie :p
My teraz wykupujemy miejsca wiec luz i nie pchamy sie w tych kolejkach. Tym bardziej teraz z malym jak polecimy w grudniubilety juz kupione
Martusia to mnie pocieszylas ze w tych mniejszych bimbalkach tez moze byc duzo mlesia
Majeczka ale mialas intensywny dzienja takie lubie wlasnie
Jak odpoczniesz to pochwal sie zakupami
Paula radość mega mi sprawił taki dzieńnaprawdę.
We dwójkę fajnie się angażowaliśmy w zakupy, były uśmiechy, szczęście.
Dopóki mi coś nie walnęło i się nie poryczałam
No i gdybym miała więcej siły to i by było też inaczejPaula55 lubi tę wiadomość
-
Mysza luz
hormony i tyle
w koncu bedzie lepiej
jak ja sie ciesze ze mnie to ńie dotyka
Wogole chyba wszystko co zle w ciazy mnie omijamoze dlatego az tak mi sie do porodu nie spieszy
No moze juz troszke ciezko sie robi ale nic poza tym!
Majeczko mi cera tez soe popsula. Bylam u kosmetyczki i ona tez to stwierdzila, ale to wszystko jest hormonalne. Potem powinno wrocic do normy. Ja przynajmniej raz w tyg robie peeling (ziaja pro bo te zwykle sklepowe kosmetyki to o dupe potluc), plus maska z glinka tez z serii pro, plus krem mocno nawilzajacy z wit C i powiem ci ze jest lepiej
Na cialko peeling gruboziarnisty min 2 x w tyg. Masaz ud i wiesz ze jest roznica...! Cerio. Cellulit ciut zmalal!
A wlosy tez w koncu bylam u fryzjera zafarbowac!
Czuje sie teraz o niebo lepiej sama ze soba!
Warto zrobic cos tylko dla siebie babki!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 23:16
Tysia87, Majeczka2014 lubią tę wiadomość
-
Majeeeeeeeeeczka <przytula> Ja się w takich chwilach pocieszam, że ciąża się zaraz skończy i będziemy mogły się wziąć za siebie, żebyśmy znów były laseczkami
Na mnie też się gapią, jak się toczę w galeriach handlowych, ale wiadomo, że każda ciężarna przyciąga wzrok, taki już nasz los! Włosy farbuj i się nie przejmuj, ja też nie wyrobiłam i ponad miesiąc temu ufarbowałam. Nie sądzę, żeby to miało jakiś tragiczny wpływ na boba, w jedzeniu i napojach też jest syfu co niemiara
Tylko te rozstępy cholerne, też mnie załamują! Ale moja siostra, maniaczka pielęgnacji, mi doniosła, że jest jakiś zajebisty olejek z retinolem i jak się w pierwszych 3 mies od pojawienia rozstępów podziała, to naprawdę można je konkret zniwelować.
W ogóle byłaś dzisiaj w moich rewirach! Mieszkam przy samej Arkadii
Betina, jakie masz gładkie nóżki farciaro!
Majeczka2014, betina89 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Mysza luz
hormony i tyle
w koncu bedzie lepiej
jak ja sie ciesze ze mnie to ńie dotyka
Wogole chyba wszystko co zle w ciazy mnie omijamoze dlatego az tak mi sie do porodu nie spieszy
No moze juz troszke ciezko sie robi ale nic poza tym!
Majeczko mi cera tez soe popsula. Bylam u kosmetyczki i ona tez to stwierdzila, ale to wszystko jest hormonalne. Potem powinno wrocic do normy. Ja przynajmniej raz w tyg robie peeling (ziaja pro bo te zwykle sklepowe kosmetyki to o dupe potluc), plus maska z glinka tez z serii pro, plus krem mocno nawilzajacy z wit C i powiem ci ze jest lepiej
Na cialko peeling gruboziarnisty min 2 x w tyg. Masaz ud i wiesz ze jest roznica...! Cerio. Cellulit ciut zmalal!
A wlosy tez w koncu bylam u fryzjera zafarbowac!
Czuje sie teraz o niebo lepiej sama ze soba!
Warto zrobic cos tylko dla siebie babki!!!
nie mogę się doczekać w ogóle tej metamorfozy po ciążymam nadzieję że pójdzie w miare
no i masz rację...warto zrobić coś dla siebie. Nie ważne , ze na wadze + 15 kg, ale chociaż narazie włosy zafarbowane mogą poprawić nastrój
Wszystko teraz kręci w okól Mai, zapominam o sobie -
Laski moje kochane, nic się nie martwcie cerą, włosami i kilogramami... Też czuję się jak wieloryb, patrzeć na siebie nie mogę. Ja już przed ciążą miałam za dużo ciałka a teraz to już jest masakra... ale jak sobie pomyślę jaka mnie czeka radość, że spełni się nasze największe marzenie, to zwisa mi to jak wyglądam i z dumą świecę swoim wielkim dupskiem i rozstępami! Będę mamą! Mojemu małżowi i tak się podobam a reszta mi wisi:) Jak się uda to z czasem zgubimy kg, włosy i cera wrócą do normy a teraz nie marudzić tylko doceniać to co mamy, bo wiele par dało by wszystko żeby być na naszym miejscu
Śpijcie dobrze i śnijcie o naszych słodkich maluszkach:) Już niedługo będą z nami:)
Majeczka2014, Tysia87, le'nutka, anulka81, stardust87, Io lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybetinka wrote:Majeeeeeeeeeczka <przytula> Ja się w takich chwilach pocieszam, że ciąża się zaraz skończy i będziemy mogły się wziąć za siebie, żebyśmy znów były laseczkami
Na mnie też się gapią, jak się toczę w galeriach handlowych, ale wiadomo, że każda ciężarna przyciąga wzrok, taki już nasz los! Włosy farbuj i się nie przejmuj, ja też nie wyrobiłam i ponad miesiąc temu ufarbowałam. Nie sądzę, żeby to miało jakiś tragiczny wpływ na boba, w jedzeniu i napojach też jest syfu co niemiara
Tylko te rozstępy cholerne, też mnie załamują! Ale moja siostra, maniaczka pielęgnacji, mi doniosła, że jest jakiś zajebisty olejek z retinolem i jak się w pierwszych 3 mies od pojawienia rozstępów podziała, to naprawdę można je konkret zniwelować.
W ogóle byłaś dzisiaj w moich rewirach! Mieszkam przy samej Arkadii
Betina, jakie masz gładkie nóżki farciaro!
dzięki dzięki
Przed ciążą to do Wawy do Arkadii bardzo często jeździliśmy. Raz, dwa razy na miesiąc to na pewno. Już nas w Pizza Hut poznają i wiedzą jakie chcemy miejscówkiteraz była ogromna przerwa. Bo ostatnio byliśmy w lutym.
Ok dziewczynki. Nie użalam się już nad sobątak troszkę musiałam się wypisać... Jutro może będzie lepiej. Jeszcze troszkę , a za rok o tej porze mam nadzieję, że będę zadowolona z tego, że sobie się podobam i dałam radę się ogarnąć
-
Kama jestesmy dumne z okazji umycia garow:-) ja też pozmywalam.troche w salonie meble poprzestawialam, skonczylam szafe nieszczesna sprzatac i jestem ogarnięta w miarę.
Paula55 ja na samym początku ciąży czasami popłakałam, ale to tylko strach po stracie jednegk maleństwa, żeby drugiego nie stracić. A od jakiś 5 miesięcy to zero smutkow:-)też mnie to omija
Majeczka2014 też bym chciała wrócić do swojej wagi i wyglądać jak kiedyś. Ale nie ma się co martwić już niedlugo tak będzie. No ale jak pisala chyba Paula55 jakdobdze kojarze , warto zrobić coś dla siebie.ja sobie raz w miesiacu hybryde na paznokcie zrobie, a to jakaś maseczke, ale domowej roboty, bo teraz innych nie robię.Wlosy tez mam jakies takie bez wyrazu ale ufarbowalam na ciemniejsze i od razu lepiej.moze i nie jestem chuda wręcz przeciwnie, ale to stan przejsciowy, a warto czasami poswiecic czas tylko dla siebie:-)Paula55, K_A_M_A lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualnyrabarbarka wrote:Laski moje kochane, nic się nie martwcie cerą, włosami i kilogramami... Też czuję się jak wieloryb, patrzeć na siebie nie mogę. Ja już przed ciążą miałam za dużo ciałka a teraz to już jest masakra... ale jak sobie pomyślę jaka mnie czeka radość, że spełni się nasze największe marzenie, to zwisa mi to jak wyglądam i z dumą świecę swoim wielkim dupskiem i rozstępami! Będę mamą! Mojemu małżowi i tak się podobam a reszta mi wisi:) Jak się uda to z czasem zgubimy kg, włosy i cera wrócą do normy a teraz nie marudzić tylko doceniać to co mamy, bo wiele par dało by wszystko żeby być na naszym miejscu
Śpijcie dobrze i śnijcie o naszych słodkich maluszkach:) Już niedługo będą z nami:)
oj tak..... zgadzam się z Tobątylko czasem takie słabości są silniejsze.
Ale już koniec tematu
zmykam w końcu do tego łóżkado jutra i dziękuję Wam Kochane za wsparcie
-
Betinka to daj cynk jak sie dowiesz co to za olejek!!!
Tylko wiecie ze retinolu w ciazy i okresie karmienia nie mozna stosowac!!!
Kurde farba na wlosach jeszcze nikomu nie zaszkodzila a jak humor moze poprawicwiec laski dbamy o siebie juz teraz a kontynuujemy po porodzie
bedziemy same sexi mamy
W calej tej ciazy ńie mozna o sobie zapominac bo potem to sie odbije na nas czkawka
A tak jak rabarbarka pisze... My mamy to szcżescie ze bedziemy mamami i to jest najwazniejsze
Choc ja zamierzam spowrotem wbijac sie w rozmiar 34hihi
Tysia87, JagoodkaK lubią tę wiadomość
-
Cześć!
betinka, betina, wyglądacie pięknie dziewczyny
Co do diety matki karmiącej, wiadomo kapusty wpierdzielać nie będę, ale postaram się nie ograniczać strasznie diety. To, co wiadomo, że jest problematyczne odstawię, a tak będę starała się próbować po czym jest o.k., a co trzeba zmniejszyć, odstawić.
A kurczaki, moja bratowa ma problemy z jelitami i chodziła do dietetyka czy kogoś tam, kto jej radził jak ma sie odżywiać żeby było lepiej i mówiła właśnie, że kurczak to najgorsze co może być, bo on wszelką chemię wciąga, a indyk jest najlepszy, najzdrowszy, bo najdelikatniejszy, od razu reaguje na chemię. Ech, ja akurat bardzo lubię kurczaka, indyka też zjem, ale już bez entuzjazmu, ale chyba faktycznie trzeba bardziej go wprowadzić do diety, chociażby ze względu na małą. Do wołowiny przekonać się nie mogę, albo nie potrafię jej przyrządzić, albo nie wiem. Zawsze jest twarda, gumowata i włazi mi między zęby, a potem mam napuchnięte dziąsła pomimo tego, że nitka idzie w ruchA co do dojrzewania - ja okres dostałam w wieku 11-12 lat i wydaje mi się, że to było dość wcześnie, a na samych kurczakach się nie chowałam
Prawda jest taka, że teraz wszystko ma chemię i to niestety ma na nas wpływ
Wczoraj byłam taka zmęczona po zakupach, tak mnie plecy bolały, że nawet położenie się w łóżku nic nie pomogło. A jak chodzę, to po chwili nogi mnie tak bolą, jakbym była po pielgrzymce. Pytam mamy, czy ona też tak miała - powiedziała, że nie, że będąc ze mną w ciąży to całe miasto na pieszo oblatałaTo było naprawdę pocieszające
Ale wracając do zakupów - kupiliśmy używany przewijak, trochę duży jest, ale wydaje się być solidny. Kupiliśmy też półkę, żebym miała gdzie poukładać swoje rzeczy, jakieś książki, perfumy, różne pierdoły i co się okazało ? Że jak zawiesimy tę półkę, to na bank wstając z łóżka będę walić głową w nią albo co gorsza oko sobie wybiję. Nigdzie więcej nie ma miejsca żeby ją powiesić, musimy więc ją oddać. I tak wczoraj niewiele brakowało żebym się nie popłakała. Normalnie już miałam łzy w oczach z bezsilności, ale w porę wtłukłam sobie do łba, że nie ma co się denerwować dla córci, że trzeba zlać to wszystko i opanowałam jakoś histerię, ale było ciężko
A jutro jest święto i mój Mąż ma wolne, więc spędzimy razem jeszcze jeden dzieńJutro robimy cheesburgery z grilla na obiad!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 23:41
betina89 lubi tę wiadomość
-
Ja tez wybieram sie do fryzjera w ciagu dwoch najblizszych tygodni
a do tego chyba skusze sie na medi pedi
i poczuje sie jak nowo narodzona
Ja tez mam zamiar wrocic do swojego rozmiaru sprzed ciazy, bo mi szkoda sukienektym bardziej, ze wiekszosc roku to lato
Kochane zycze wam kolorowych snow
Tysia87 lubi tę wiadomość
-
Porobiłam dzisiaj dużo w domu i czas jakoś zleciał.Jutro o 16.10 mam wizytę.Udanych jutrzejszych wizyt,bo z tego co czytałam,to nie tylko ja będę mieć.Bolą mnie plecy.Pozdrawiam.Odezwę się po wizycie.https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Czy to 34 czy tez 36 ale wrócę. Mam w szafie tylko te rozmiary ciuchów i nie mam zamiaru kupowac nowych. Dziś zrobilam wlosy, 12 ide na paznokcie, maseczke i brwi. A co bedziemy piekne mamy, zeby nasze dzieci po porodzie nie ryczaly na nasz widok
Tysia87, Paula55 lubią tę wiadomość
-
BETINA I BETINKA LASECZKI JAK SIE PATRZY SEXI MAMY DOKLADNIE
MAJECZKA Y WEZ SIE W GARSC JESZCZE WROCISZ DO FORMY ZOBACZYSZ ZRESZT WSZYSTKIE WROCIMYTERAZ NIUNIE SA NAJWAZNIEJSZE
WLOSY TEZ FARBOWALAM BO LEPIEJ SIE CZUJE
DOBRANOC LASECZKIbetina89 lubi tę wiadomość