Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kark no nie wzięłam dzisiejszej luteiny i już mam brzuch twardy jak kamień.. no ale o 13.40 wizyta i zobaczę czy już zostanę bez niej czy będzie kazał wrócić (oby nie
)szybko minie Ci te 1.5 tygodnia
kark lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualny
-
CZesc kobietki
U mnie kryzys zazegnany
Jak sobie pomysle o ladnych wloskach i paznokciach to mi lepiejPoza tym mezus twierdzi, ze jestem najpiekniejsza kobieta na swiecie, wiec mu wierze
Jak tylko dojde do swojej figurki wybieram sie na olbrzymie zakupy ciuchowe
Ogolnie to mi szkoda czasu na marudzenie, bo mam mnostwo innych rzeczy do zrobienia, ale jak wiadomo kazdego moze dopasc slabszy dzien.
Akuszerka mi sie wydaje, ze u Ciebie to tez przejsciowe….
Trzymam kciuki za wizyty, ja na wizyte ide w czwartek…..
Migotka super, ze mozesz wyjsc ze szpitala.
Ja sie dolaczalm do gratulacjii w zwiazku z nowymi tygodniami
U mnie dzisiaj rozpoczal sie 33 tydzien
Zmykam bo mam jazde, a jutro egzaminTysia87, Migotka22, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Witamy z rana:-) ja jak zawsze mam dobry humor . Michał stwierdził, że będę na okrągło w ciazy, bo mam wtedy lepszy humor.zgodzilam się, pod warunkiem omijania lipca i sierpnia:-)
KAMA dzis komisyjnie mozemy się opierdzielac:-) no wlasnie ja też zawsze pasemka, ale jak pomyslalam ze mam siedziec u mnie to tak schodzi ze 3,4 h to jednak ufarbowalam sama:-) i mam dość dlugie wlosy ale fsrba super pokrywa wiec polecam syoss oleo intense:-) co prawda mam teraz ciemne włosy ale myślę, ze przez pierwsze miesiące w domu z maluchem jie bede miala co troche czasu biegac do fryzjera, więc chociaż odrostu nie będzie:-) dobrze, że paznokcie i wszystko inne robie sama to w domu jak maly pojdzie spac,bede dzialac.nie chce zeby moj syn mial zaniedbana, wiecznie skwaszona i marudzaca mame:-)K_A_M_A, afrykanka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Tysia87 wrote:Witamy z rana:-) ja jak zawsze mam dobry humor . Michał stwierdził, że będę na okrągło w ciazy, bo mam wtedy lepszy humor.zgodzilam się, pod warunkiem omijania lipca i sierpnia:-)
KAMA dzis komisyjnie mozemy się opierdzielac:-) no wlasnie ja też zawsze pasemka, ale jak pomyslalam ze mam siedziec u mnie to tak schodzi ze 3,4 h to jednak ufarbowalam sama:-) i mam dość dlugie wlosy ale fsrba super pokrywa wiec polecam syoss oleo intense:-) co prawda mam teraz ciemne włosy ale myślę, ze przez pierwsze miesiące w domu z maluchem jie bede miala co troche czasu biegac do fryzjera, więc chociaż odrostu nie będzie:-) dobrze, że paznokcie i wszystko inne robie sama to w domu jak maly pojdzie spac,bede dzialac.nie chce zeby moj syn mial zaniedbana, wiecznie skwaszona i marudzaca mame:-)
Ja mam troszkę siwych i często nawet po farbowaniu u fryzjera siwaczki po 3 tygodniach wychodzą na światło dzienne...
A ten syoss śmierdzi? -
nick nieaktualnyja ogólnie też miałam dobry humor tylko zauważyłam, że teraz na końcówce chyba hormony mi buzują i jest mi ciężko..
Dziś mam takie zakwasy i bóle kręgosłupa!
Dziewczyny, jakie macie rozmiary koszul? Ile macie wzrostu i na tą chwilę kg? Chciałabym w końcu zamówić jakieś koszule i mieć z głowy -
Ja mam rozmiar m i 164 cm i 60 kg na ta chwile.
Mam tylko jedna koszule, plus pizamke specjalna, plus koszulke z dostepem do cyca i do tego krotkie gatki.
No i do porodu nie wiem czy ńie poprosze szpitalnej. Szkoda mi kupowac nowej i wyzucic a starej ńie mam
Poza tym jak bede siedziec w wannie to mi sie tylko stanik przyda
-
pralinka wrote:Co ile tyg musisz farbować?
Ja mam troszkę siwych i często nawet po farbowaniu u fryzjera siwaczki po 3 tygodniach wychodzą na światło dzienne...
A ten syoss śmierdzi?https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Tysia87 wrote:Pralinka syoss ma taki specyficzny zapach, na pewno nie smierdzi chemią, mnie się podoba.wlosy są takie lśniące i przede wszystkim nie niszczą się.Jak mialam jasne blond to tak jak Ty,3 tygodnie, max miesiąc, zeby odrostu nie bylo.a teraz ufarbowalam na ciemny blond.trzymalam troche dluzej bo tsk mi poradzila znajoma i wyszły brazowe.jestem zadowolona, ale nie mówię ze nie wroce do blondu:-)
-
Dzień dobry
Śliczne te Wasze brzuszki. Zazdroszczę. Mój w ostatnim tygodniu tak się wysunął do przodu, że nawet nie sądziłam, że to mozliwe. A syn i tak mi wystaje górą i bokiem.Obstawiam, że to pupa i nóżki.
W ogóle proszę się tu nie dołować. Zawsze może być gorzej. Mozna np piąty dzień jeść suche bułki i kisiel.Jutro mam wizytę i trochę mnie to martwi, bo po pierwsze bardzo często biegam do kibelka, a po drugie jesli to jakaś jelitówka to nie chciałabym jej sprzedać innym ciężarnym. A u mnie nie ma umawiania się na godziny.
A dzisiaj zauwazyłam, że skończyły mi się kłopoty z oddychaniem. Na sr mówili, że tak się robi przed porodem jak brzuch się opuszcza. Oby młody jeszcze nigdzie sie nie wybierał.
Trzymam kciuki za same pozytywne wieści z wizyt! -
Pralinka ja raczej też zawsze kupowałam farbę w hurtowni kosmetycznej taka profesjonalna.ale teraz chcialam bez amoniaku i mi naprawde ta odpowiada.ja juz nieraz mialam zielone.teraz juz wiem zeby na jasny blond nie farbowac sredniego blondu bo zielona poswiata gwarantowana:-)
Juz wszystko mialam na glowie.nawet rudy:-)https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Witajcie Brzuszki
No najpierw zła wiadomość, nie mam zdjęcia, gdyż u fryzjera miałam 1,5 godz opóźnienie i wyszłam od niego zamiast przed 15 to po 16, a ślub na 17! więc raz dwa kąpiel, make-up i sru w samochód.
Zdjęcia jak dostane z wesela, to wtedy coś wstawię. Na weselu wytrwaliśmy do 2tańczyliśmy i szybkie i wolne kawałki, tylko raczej z boku, żeby nikt mi w brzuszek w tym szale nie uderzył. Było bardzo miło. U mnie też było sporo kobitek w ciąży bo razem ze mną aż 5, i też była mała dzidzia 2 miesięczna
Także, rok 2014 jest bardzoooo płodny.Oczywiście ja również byłam tą ciężarną najbardziej zaawansowaną , reszta kobitek była między 4 a 6 miesiącem, w tym jedna z bliźniakami
Wczoraj odpoczywałam, bo troszkę stopy mi spuchły po tych szaleństwach ale już dziś wróciły do swojego normalnego rozmiaru i wyglądu, choć jeszcze bolą
Tą sukienke co miałam z h&m mogę spokojnie polecić, świetnie się w niej czułam, zresztą wszystkie kobitki w ciąży były w czarnych sukienkach:) również nasłuchałam się komplementów, nawet od mojego męża i siostry przed wyjściem, sporo osób na weselu pytało czy na pewno dziewczynkę noszę w brzuszku bo brzuszek piłeczka i cere mam ślicznątakże miło:)
betinka wyglądałaś bosko
verynice my dziś też mamy wizytę- usg III trymestru o 17.30. Ja mojej Oluni nie widziałam od 26 maja, i wtedy ważyła 550 gciekawe ile teraz mój okruszek waży. Jak obstawiacie? Lekarz już na pierwszym usg nazwał ją pulchniutką, ciekawe czy się potwierdzi
Ja mam wrażenie, że duża nie jest, bo kopniaczki nie są bolesne i żeber mi nie skopuje jeszcze.
verynice lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Io wrote:Dzień dobry
(...)
A dzisiaj zauwazyłam, że skończyły mi się kłopoty z oddychaniem. Na sr mówili, że tak się robi przed porodem jak brzuch się opuszcza. Oby młody jeszcze nigdzie sie nie wybierał.
Trzymam kciuki za same pozytywne wieści z wizyt!
Io właśnie miałam zadać pytanie odnośnie trudności w oddychaniu i juz mam odpowiedźtylko mi się dopiero niedawno zaczęły problemy z oddychaniem, no ale najważniejsze że to normalne i przejdzie
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Muszę się Wam pochwalić mamusie zdjęciem sprzed miesiąca co byłam na tej akcji w galerii handlowej
anulka81, Kaarolina, Tysia87, Majeczka2014, justyna14, Io, pralinka, nenka, madiiiii, K_A_M_A, ofcooo, rabarbarka, Diabla85, Ewi25, Migotka22, Karolaaa91, afrykanka, kark, betinka, stardust87, Gosia19, betina89 lubią tę wiadomość
-
Justyna14 ja ank razu w zebra nie dostalam i kopniaczki też nie mocne, a synek duży:-) on bardziej się tak rozpycha niz mnie kopie.ale ja jestem wysoka 175 cm wiec ma tez duzo miejsca.
anulka81 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Tysia87 wrote:Justyna14 ja ank razu w zebra nie dostalam i kopniaczki też nie mocne, a synek duży:-) on bardziej się tak rozpycha niz mnie kopie.ale ja jestem wysoka 175 cm wiec ma tez duzo miejsca.
Tysia to ja Ci zazdroszczę bo ja już nawet palcem nie mogę dotknąć moich żeber po prawej stronie tak bolą, i kopniaczki od pewnego momentu są bardzo mocne, ale może wzrost ma tu znaczenie tak jak piszesz bo ja jestem niska 160 to i mały ma mało miejsca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 11:02
https://www.maluchy.pl/li-69207.png