X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark no nie wzięłam dzisiejszej luteiny i już mam brzuch twardy jak kamień.. no ale o 13.40 wizyta i zobaczę czy już zostanę bez niej czy będzie kazał wrócić (oby nie :D )szybko minie Ci te 1.5 tygodnia :)

kark lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! Gratuluję nowych tygodni i trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

verynice lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tak. Kciuki za wizyty zacisniete!!!

Laseczki ja mam pytanko... Ktoras z was lub znajomych miala do czynienia z maszyna TENS do lagodzenia bolu porodowego???
    Mam okazje wypozyczyc i chciala bym zasiegnac opini.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZesc kobietki :)
    U mnie kryzys zazegnany :)
    Jak sobie pomysle o ladnych wloskach i paznokciach to mi lepiej :) Poza tym mezus twierdzi, ze jestem najpiekniejsza kobieta na swiecie, wiec mu wierze ;) Jak tylko dojde do swojej figurki wybieram sie na olbrzymie zakupy ciuchowe :)

Ogolnie to mi szkoda czasu na marudzenie, bo mam mnostwo innych rzeczy do zrobienia, ale jak wiadomo kazdego moze dopasc slabszy dzien.

Akuszerka mi sie wydaje, ze u Ciebie to tez przejsciowe….

Trzymam kciuki za wizyty, ja na wizyte ide w czwartek…..

Migotka super, ze mozesz wyjsc ze szpitala.

Ja sie dolaczalm do gratulacjii w zwiazku z nowymi tygodniami :)

U mnie dzisiaj rozpoczal sie 33 tydzien :)

Zmykam bo mam jazde, a jutro egzamin :)

Tysia87, Migotka22, stardust87 lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z rana:-) ja jak zawsze mam dobry humor . Michał stwierdził, że będę na okrągło w ciazy, bo mam wtedy lepszy humor.zgodzilam się, pod warunkiem omijania lipca i sierpnia:-)
    KAMA dzis komisyjnie mozemy się opierdzielac:-) no wlasnie ja też zawsze pasemka, ale jak pomyslalam ze mam siedziec u mnie to tak schodzi ze 3,4 h to jednak ufarbowalam sama:-) i mam dość dlugie wlosy ale fsrba super pokrywa wiec polecam syoss oleo intense:-) co prawda mam teraz ciemne włosy ale myślę, ze przez pierwsze miesiące w domu z maluchem jie bede miala co troche czasu biegac do fryzjera, więc chociaż odrostu nie będzie:-) dobrze, że paznokcie i wszystko inne robie sama to w domu jak maly pojdzie spac,bede dzialac.nie chce zeby moj syn mial zaniedbana, wiecznie skwaszona i marudzaca mame:-)

K_A_M_A, afrykanka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Witamy z rana:-) ja jak zawsze mam dobry humor . Michał stwierdził, że będę na okrągło w ciazy, bo mam wtedy lepszy humor.zgodzilam się, pod warunkiem omijania lipca i sierpnia:-)
    KAMA dzis komisyjnie mozemy się opierdzielac:-) no wlasnie ja też zawsze pasemka, ale jak pomyslalam ze mam siedziec u mnie to tak schodzi ze 3,4 h to jednak ufarbowalam sama:-) i mam dość dlugie wlosy ale fsrba super pokrywa wiec polecam syoss oleo intense:-) co prawda mam teraz ciemne włosy ale myślę, ze przez pierwsze miesiące w domu z maluchem jie bede miala co troche czasu biegac do fryzjera, więc chociaż odrostu nie będzie:-) dobrze, że paznokcie i wszystko inne robie sama to w domu jak maly pojdzie spac,bede dzialac.nie chce zeby moj syn mial zaniedbana, wiecznie skwaszona i marudzaca mame:-)
    Co ile tyg musisz farbować?
    Ja mam troszkę siwych i często nawet po farbowaniu u fryzjera siwaczki po 3 tygodniach wychodzą na światło dzienne...
    A ten syoss śmierdzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie też miałam dobry humor tylko zauważyłam, że teraz na końcówce chyba hormony mi buzują i jest mi ciężko..
    Dziś mam takie zakwasy i bóle kręgosłupa!
    Dziewczyny, jakie macie rozmiary koszul? Ile macie wzrostu i na tą chwilę kg? Chciałabym w końcu zamówić jakieś koszule i mieć z głowy

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozmiar m i 164 cm i 60 kg na ta chwile.
    Mam tylko jedna koszule, plus pizamke specjalna, plus koszulke z dostepem do cyca i do tego krotkie gatki.
    No i do porodu nie wiem czy ńie poprosze szpitalnej. Szkoda mi kupowac nowej i wyzucic a starej ńie mam :)
    Poza tym jak bede siedziec w wannie to mi sie tylko stanik przyda :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś pospalam długo :-) ale to tylko dlatego ze w nocy wstaje i kręcę sie tysiąc razy:-/

Tez trzymam kciuki za wszystkie wizyty! :-)

Cos jeszcze miałam pisać ale oczywiście zapomniałam co :-P

atdci09kamv7205a.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Co ile tyg musisz farbować?
    Ja mam troszkę siwych i często nawet po farbowaniu u fryzjera siwaczki po 3 tygodniach wychodzą na światło dzienne...
    A ten syoss śmierdzi?
    Pralinka syoss ma taki specyficzny zapach, na pewno nie smierdzi chemią, mnie się podoba.wlosy są takie lśniące i przede wszystkim nie niszczą się.Jak mialam jasne blond to tak jak Ty,3 tygodnie, max miesiąc, zeby odrostu nie bylo.a teraz ufarbowalam na ciemny blond.trzymalam troche dluzej bo tsk mi poradzila znajoma i wyszły brazowe.jestem zadowolona, ale nie mówię ze nie wroce do blondu:-)

• pralinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Pralinka syoss ma taki specyficzny zapach, na pewno nie smierdzi chemią, mnie się podoba.wlosy są takie lśniące i przede wszystkim nie niszczą się.Jak mialam jasne blond to tak jak Ty,3 tygodnie, max miesiąc, zeby odrostu nie bylo.a teraz ufarbowalam na ciemny blond.trzymalam troche dluzej bo tsk mi poradzila znajoma i wyszły brazowe.jestem zadowolona, ale nie mówię ze nie wroce do blondu:-)
    Ja mam ciemne włosy, odcień czekoladowy.. Tylko farby drogeryjne nie zawsze dadza taki efekt chłodnej czekoladki a ruda/złocista poświata mi się nie podoba..Nigdy nie używałam syoss, w ogóle dawno kupowałam drogeryjną farbę.

• Io Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Śliczne te Wasze brzuszki. Zazdroszczę. Mój w ostatnim tygodniu tak się wysunął do przodu, że nawet nie sądziłam, że to mozliwe. A syn i tak mi wystaje górą i bokiem. :P Obstawiam, że to pupa i nóżki.

W ogóle proszę się tu nie dołować. Zawsze może być gorzej. Mozna np piąty dzień jeść suche bułki i kisiel. :P Jutro mam wizytę i trochę mnie to martwi, bo po pierwsze bardzo często biegam do kibelka, a po drugie jesli to jakaś jelitówka to nie chciałabym jej sprzedać innym ciężarnym. A u mnie nie ma umawiania się na godziny.

A dzisiaj zauwazyłam, że skończyły mi się kłopoty z oddychaniem. Na sr mówili, że tak się robi przed porodem jak brzuch się opuszcza. Oby młody jeszcze nigdzie sie nie wybierał.

Trzymam kciuki za same pozytywne wieści z wizyt!

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka ja raczej też zawsze kupowałam farbę w hurtowni kosmetycznej taka profesjonalna.ale teraz chcialam bez amoniaku i mi naprawde ta odpowiada.ja juz nieraz mialam zielone.teraz juz wiem zeby na jasny blond nie farbowac sredniego blondu bo zielona poswiata gwarantowana:-)
    Juz wszystko mialam na glowie.nawet rudy:-)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Brzuszki :)

No najpierw zła wiadomość, nie mam zdjęcia, gdyż u fryzjera miałam 1,5 godz opóźnienie i wyszłam od niego zamiast przed 15 to po 16, a ślub na 17! więc raz dwa kąpiel, make-up i sru w samochód.
    Zdjęcia jak dostane z wesela, to wtedy coś wstawię. Na weselu wytrwaliśmy do 2 :) tańczyliśmy i szybkie i wolne kawałki, tylko raczej z boku, żeby nikt mi w brzuszek w tym szale nie uderzył. Było bardzo miło. U mnie też było sporo kobitek w ciąży bo razem ze mną aż 5, i też była mała dzidzia 2 miesięczna :) Także, rok 2014 jest bardzoooo płodny.Oczywiście ja również byłam tą ciężarną najbardziej zaawansowaną , reszta kobitek była między 4 a 6 miesiącem, w tym jedna z bliźniakami :)
    Wczoraj odpoczywałam, bo troszkę stopy mi spuchły po tych szaleństwach ale już dziś wróciły do swojego normalnego rozmiaru i wyglądu, choć jeszcze bolą :)
    Tą sukienke co miałam z h&m mogę spokojnie polecić, świetnie się w niej czułam, zresztą wszystkie kobitki w ciąży były w czarnych sukienkach:) również nasłuchałam się komplementów, nawet od mojego męża i siostry przed wyjściem, sporo osób na weselu pytało czy na pewno dziewczynkę noszę w brzuszku bo brzuszek piłeczka i cere mam śliczną :) także miło:)

betinka wyglądałaś bosko :)

verynice my dziś też mamy wizytę- usg III trymestru o 17.30. Ja mojej Oluni nie widziałam od 26 maja, i wtedy ważyła 550 g :) ciekawe ile teraz mój okruszek waży. Jak obstawiacie? Lekarz już na pierwszym usg nazwał ją pulchniutką, ciekawe czy się potwierdzi :) Ja mam wrażenie, że duża nie jest, bo kopniaczki nie są bolesne i żeber mi nie skopuje jeszcze.

verynice lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dzień dobry :)
    (...)

A dzisiaj zauwazyłam, że skończyły mi się kłopoty z oddychaniem. Na sr mówili, że tak się robi przed porodem jak brzuch się opuszcza. Oby młody jeszcze nigdzie sie nie wybierał.

Trzymam kciuki za same pozytywne wieści z wizyt!

Io właśnie miałam zadać pytanie odnośnie trudności w oddychaniu i juz mam odpowiedź ;-) tylko mi się dopiero niedawno zaczęły problemy z oddychaniem, no ale najważniejsze że to normalne i przejdzie :-D

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah i gratuluję nowych tygodni :) widzę, że już spora część wkroczyła w 35!

verynice, anulka81 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • verynice Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się Wam pochwalić mamusie zdjęciem sprzed miesiąca co byłam na tej akcji w galerii handlowej :D :)

x1do9i.jpg

anulka81, Kaarolina, Tysia87, Majeczka2014, justyna14, Io, pralinka, nenka, madiiiii, K_A_M_A, ofcooo, rabarbarka, Diabla85, Ewi25, Migotka22, Karolaaa91, afrykanka, kark, betinka, stardust87, Gosia19, betina89 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz zaraz 11 a mi sie tylka z lozka nie chce podniesc a trzeba zaczac szykowac sie do lekarza..

justyna14 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 ja ank razu w zebra nie dostalam i kopniaczki też nie mocne, a synek duży:-) on bardziej się tak rozpycha niz mnie kopie.ale ja jestem wysoka 175 cm wiec ma tez duzo miejsca.

anulka81 lubi tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Justyna14 ja ank razu w zebra nie dostalam i kopniaczki też nie mocne, a synek duży:-) on bardziej się tak rozpycha niz mnie kopie.ale ja jestem wysoka 175 cm wiec ma tez duzo miejsca.

Tysia to ja Ci zazdroszczę bo ja już nawet palcem nie mogę dotknąć moich żeber po prawej stronie tak bolą, i kopniaczki od pewnego momentu są bardzo mocne, ale może wzrost ma tu znaczenie tak jak piszesz bo ja jestem niska 160 to i mały ma mało miejsca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 11:02

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
‹‹ 1390 1391 1392 1393 1394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ