X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwalę się Wam moimi wczorajszymi zakupami..;)
    łóżeczko;
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248529/
    pudła:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00243193/
    i 2 prześcieradła białe również z Ikea
    Ciuszkowo: :)
    2l8ho3.jpg
    1zdydkn.jpg
    vcqrtg.jpg
    zx2kph.jpg
    2iqeoh3.jpg
    2vsrqjp.jpg
    4tt02h.jpg
    168x185.jpg
    20fx0xv.jpg
    20sj9jt.jpg
    zn8ynq.jpg
    2nqtkq8.jpg
    2m3fklh.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 11:06

verynice, Tysia87, nenka, madiiiii, Io, anulka81, K_A_M_A, ofcooo, akuszerka89, aleksa.wawa, rabarbarka, Diabla85, Kaarolina, Ewi25, Migotka22, Karolaaa91, afrykanka, kark, betinka, stardust87, Gosia19, betina89 lubią tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Tysia to ja Ci zazdroszczę bo ja już nawet palcem nie mogę dotknąć moich żeber po prawej stronie tak bolą, i kopniaczki od pewnego momentu są bardzo mocne, ale może wzrost ma tu znaczenie tak jak piszesz bo ja jestem niska 160 to i mały ma mało miejsca.
    Ja i zebra i pecherz mam w calosci:-) Nie zdazylo mi się w nocy do toalety wstawac.mysle ze to ze jestem"dluga" wlasnie ma na to wplyw:-) teraz na pachwiny mi naciska ale to od paru dni doslownie

anulka81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice ślicznie zdjęcie :) super pamiątka!

verynice lubi tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie wyspana ale slaba
    dziewczyny glowy do gory humorek wroci nawet nie bedziecie wiedziec kiedy
    dla wizytujacych powodzenia i oczywiscie ciocia na zdjecia czeka
    jazmywam sie do ogolnego po skierowania w piatek moja wizyta

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do fryzjera zapisuję :) nie ma bata. Tylko, że zaczekam do września.

• verynice Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka - boskie zakupki :) A ubranka co jedno to piękniejsze <3

Ja już postanowiłam że po porodzie jak dojdę do siebie to ide na rzęski 1:1 i na hybrydkę na pazurki :) A włoski pofarbuję sobie jakoś w połowie sierpnia ;) Ale sama, w domu - sprawdzonym Castingiem ;)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:33

madiiiii, K_A_M_A, ofcooo, aleksa.wawa, rabarbarka, Io, justyna14, Diabla85, Kaarolina, Ewi25, anulka81, Migotka22, Karolaaa91, afrykanka, verynice, kark, betinka, stardust87, nenka, Gosia19, betina89 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do fryzjera też idę, może jutro, a co :P

justyna14, afrykanka, nenka lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Majeczka - boskie zakupki :) A ubranka co jedno to piękniejsze <3

Ja już postanowiłam że po porodzie jak dojdę do siebie to ide na rzęski 1:1 i na hybrydkę na pazurki :) A włoski pofarbuję sobie jakoś w połowie sierpnia ;) Ale sama, w domu - sprawdzonym Castingiem ;)
    Też mam w planach w połowie sierpnia farbować, chociaż początkowo chciałam dopiero po porodzie..Ale chyba lepiej teraz niż przy ew karmieniu piersią.. Kiedyś kiedyś farbowałam castingiem..

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Dawno się nie odzywałam, bo przy tych upałach przegrzewam się przy kompie :/
    Mam nadzieję, że sie ochłodzi do porodu, bo te wysokie temperatury zupełnie odbierają mi siły życiowe...

My dzisiaj lecimy na przedostatnie zajęcia szkoły rodzenia. Już się cieszę, bo w sali mają klimę, więc będę się chłodzić 3 godzinki :D

W tamtym tyg. dzwoniłam, żeby się umówić na wizytę kwalifikacyjną do domu narodzin i wzięłam pierwszy wolny termin na 11 września. Kurde mam nadzieję, że nie będzie za późno. Termin mam na 20, ale kto wie, czy Liwunia nie zechce wyskoczyć wcześniej :P

Dziewczyny, które dostają zasiłek bezpośrednio z ZUS-u, jak miała do Was przyjść pierwsza wpłata, to dostałyście wcześniej pocztą jakąś decyzję, czy po prostu tylko wpłata?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Dzień dobry

Dawno się nie odzywałam, bo przy tych upałach przegrzewam się przy kompie :/
    Mam nadzieję, że sie ochłodzi do porodu, bo te wysokie temperatury zupełnie odbierają mi siły życiowe...

My dzisiaj lecimy na przedostatnie zajęcia szkoły rodzenia. Już się cieszę, bo w sali mają klimę, więc będę się chłodzić 3 godzinki :D

W tamtym tyg. dzwoniłam, żeby się umówić na wizytę kwalifikacyjną do domu narodzin i wzięłam pierwszy wolny termin na 11 września. Kurde mam nadzieję, że nie będzie za późno. Termin mam na 20, ale kto wie, czy Liwunia nie zechce wyskoczyć wcześniej :P

Dziewczyny, które dostają zasiłek bezpośrednio z ZUS-u, jak miała do Was przyjść pierwsza wpłata, to dostałyście wcześniej pocztą jakąś decyzję, czy po prostu tylko wpłata?

madii ja decyzji nie dostałam,tylko pieniążki na koncie

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka piekne zakupy!!! Tyyle rozowego :) corcia bedzie sliczna i wystrjona :)

Akuszerka wygladasz ladnie i promiennie :) od razu widac ze humor lepszy ;)

akuszerka89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Majeczka piekne zakupy!!! Tyyle rozowego :) corcia bedzie sliczna i wystrjona :)

Akuszerka wygladasz ladnie i promiennie :) od razu widac ze humor lepszy ;)

tylko troszkę ;)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj cały dzień bez leżenia i od razu się lepiej spało. Oprócz tego, że w dzień mało kopie, za to w nocy nadrabia :/

Ja włosów robić nie będę, bo i tak pewnie wszystkie mi wypadną po porodzie :/

Akuszerka groźniejsza jest krótka szyjka zamknięta, czy średnia ale z rozwarciem? Mi lekarka powiedziała, że na luteinie i leżąc dotrwam do 36tyg, więc odliczam już do tego 26 sierpnia (skończony 36t), bo ledwo żyję :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki śliczne brzucholsony i zakupki Majeczki też cudne :)

Tysia miało być opierdzielanie się, ale stwierdziłam, że skoro u mnie brzydka pogoda to wezmę się za porządki, bo i sił więcej :)
    Jeszcze muszę ogarnąć łazienkę, wyprysznicować się i wypindrować i zaraz upiekę biszkopta jakiegoś bo z racji naszej 2 rocznicy jakieś ciasto to wypada wciągnąć ;)

A i potem Wam wrzucę fotkę, bo koleżanka pożyczyła matę edukacyjną i bujaczek-jednak dobrze, że nie kupowałam, bo tylko walałoby się po chacie. W tym m-cu jeszcze zamawiamy krzesła do jadalni-uff nareszcie :)

I wczoraj zrobiłam zamówienie z gemini-mam nadzieję, że w tym tygodniu dotrze, bo już chcę się do końca spakować!

Tysia87 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Majeczka! :) A ciuszki przeeeśliczne, zwłaszcza kurteczka i śpiworek :) Gdzie robiłaś zakupy?
    Majeczka2014 wrote:
    madii ja decyzji nie dostałam,tylko pieniążki na koncie

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Justyna14 ja ank razu w zebra nie dostalam i kopniaczki też nie mocne, a synek duży:-) on bardziej się tak rozpycha niz mnie kopie.ale ja jestem wysoka 175 cm wiec ma tez duzo miejsca.
    no ja też mam 175 więc może jest podobnie. Przekonam się dziś, żeby tylko zdrowa była to najważniejsze.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Dzięki Majeczka! :) A ciuszki przeeeśliczne, zwłaszcza kurteczka i śpiworek :) Gdzie robiłaś zakupy?

W Smyku , h&m i f&f :) trafiłam jeszcze na fajne wyprzedaże więc się cieszę, że udało mi się skorzystać :) choć na powrocie wst apiliśmy do Tesco do f&f i były fajniejsze śpiworki :) tzn miałam wcześniej uaptrzony właśnie- z Disneya ,biały z kubusiem pouchatkiem,ale cena wcześniej koło 100zł, a wczoraj patrzę 26 zł!!! a ten w Smyku kupiłam za 35 ;)

madiiiii lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam ostatnio tort na urodziny męża i bardzo, bardzo polecam chałwowy. Chyba najlepszy, jaki jadłam :) -> http://www.kwestiasmaku.com/desery/torty/tort_chalwowy/przepis.html
    Tylko masę zrobiłam z nieco innego przpisu, bo wolę te robione na bazie budyniu -> http://mojeconieco.com/torcik-chalwowy/
    Aaa i dodałam 3/4 szklanki cukru do biszkopcika a nie całą.
    Pyyycha, właśnie wcięłam ostatni kawałek :)
    K_A_M_A wrote:
    Dziewuszki śliczne brzucholsony i zakupki Majeczki też cudne :)

Tysia miało być opierdzielanie się, ale stwierdziłam, że skoro u mnie brzydka pogoda to wezmę się za porządki, bo i sił więcej :)
    Jeszcze muszę ogarnąć łazienkę, wyprysznicować się i wypindrować i zaraz upiekę biszkopta jakiegoś bo z racji naszej 2 rocznicy jakieś ciasto to wypada wciągnąć ;)

A i potem Wam wrzucę fotkę, bo koleżanka pożyczyła matę edukacyjną i bujaczek-jednak dobrze, że nie kupowałam, bo tylko walałoby się po chacie. W tym m-cu jeszcze zamawiamy krzesła do jadalni-uff nareszcie :)

I wczoraj zrobiłam zamówienie z gemini-mam nadzieję, że w tym tygodniu dotrze, bo już chcę się do końca spakować!

betinka lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko! przejść się do sklepu i z powrotem to nie lada wyzwanie o tej porze. Gorąco jak w piekle!

Akuszerka bardzo się cieszę, że wszystko ok. To teraz leż i czekaj do 36 tyg :) już mało Ci zostało :) no a najbardziej gratuluję arbuza i smacznego (jeśli jest jeszcze do czego :) )

akuszerka89 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ