X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Wczoraj afrykanka miala gorszy dzien a dzis mam ja:-/ ostatnio mam same gorsze dni... wiecie, to jest jakas masakra, zawsze bylam pelna energii, usmiechnieta, w centrum uwagi dusza towarzystwa, a teraz zrobily sie ze mnie cieple kluchy. I to rozgotowane! Na nic nie moge sie zdecydowac, nic mnie nie cieszy, nawet zartowac juz jakos nie umiem. Maz ma mnie dosc, bo ciagle cos od niego chce, ciagle narzekam ze to mnie boli, tamto ciagnie, ze duszno, ze glodna, ze program w telewizji nie taki. A wczoraj poklucilismy sie o to, ze od 3 dni nie moge doprosic sie arbuza. M pojechal sobie w nocy do tesco bo mu sie paluszkow zachcialo i pizzy mrozonej a mi arbuza nie kupil:-( no o ja w placz i fochh cala noc. W nocy mialam za to super sen, bo snilo mi sie, ze karmilam malego piersia, byl taki malenki, taki bezbronny... a najlepsze jest to, ze pierwszy raz w ciazy przysnilo mi sie moje dziecko:-) i jak teraz mysle o tym snie to znow rycze jak glupia. Juz tak nie moge sie doczekac.

Jeny, jestem porabana...

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z.rana...
    Pol nocy przeryczalam bo nie mogla zasnac przez ta pogode i z bezsilnosci lezalam jak glupek i ryczalam chyba do 4 :/ oczy mam spuchniete jakby ktos mi je podbil... pozniej przysnelam ale snily mi sie takie glupoty ze co chwile sie budzilam i tak o to jestem juz na nogach i nie wiem co ze soba zrobic.. :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka to Ty pisalas o arbuzie na spucniete nogi??
    Wczoraj zapodalam sobie na wieczor duuuuza ilosc i wiesz co na mnie podzialal przeczyszczajaco :D ale niestety "swinskie nozki" nadal sa..

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie. Ja o dziwo całkiem niezle dziś spałam nawet na siku wstałam dopiero przed chwilą. Mi za to dziś się śniło ze wypadł mi czop he he.
    Akuszerka już tak nie dużo zostało musimy być twarde.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry
    Ja juz kolejny dzien budze sie wczesnie, moje mysli coraz bardziej kraza wokol zblizajacego sie porodu....
    Dzisiaj snil mi sie slub kuzynki ahhhhhh

Akuszerka, nie wiem co by Ci doradzic..Moj Maz tylko raz mnie wkurzyl (odpukaccccc)w przeciagu calej ciazy a i powod byl powazny....Mysle ze Twoj dzisiaj z arbuzem przyjedzie:-) moze wczoraj chcial Ci kupic, ale nie bylo? Co moge doradzic to skup sie na pozytywnych stronach a to co Cie wkurza niech nie bedzie na pierwszym planie. Polecam ksiazke 'sztuka pozytywnego myślenia'.

Karolina, a wiatrak chociaz troche ulgi Ci nie przynosi? Moze masz mozliwosc skorzystac z basenu? Zawsze to jakies rozwiazanie i ew. ulga:-)

Ide robic sniadanie, bo moje cudne kopniaczki daja znaki<3

• verynice Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Witam się w 35 tygodniu. Jestem juz po pobraniu krwi i juz się nie mogę doczekać wizyty o 19:30 :) 4tyg małego nie widziałam...niekawe ile będzie ważył bo w 31 tyg ważył 1700g...

Ktoś jeszcze wizytuje dziś poza mną, doti i Karolina? :)

stardust87, Paula55, Tysia87, betinka, doti77, Gosia19, betina89 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka nie ma w tym zapyzialym elblagu basenu :/ tzn jeden jest ale zamkniety na czas wakacji :/ a wiatrak mieli ale cieple powietrze bo chlodnego nie ma z czego produkowac.. mam nadzieje ze dzisiejsze podgladanie Dzidka poprawi mi humor ;)

• pralinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie wieczorem o gubieniu kg hehe
    My mamy w przyszlym roku dwa wesele, wiec bede miec dużą mobilizację!!
    Pierwsze już w czerwcu, więc mel b pojdzie znowu w ruch hehe i tez moja szafa pelna mych cudownosci jest doskonala mobilizacja do powrotu wagi sprzed ciazy:-) wiec dziewczyny pozytywne myslenie górą!!

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja dzis mam wizyte kontrolna po szpitalu. Moze zrobievsobie tez KTG?
    A to ze arbuz dziala tez na oczyszczenie jelit to zapomnialam napisac:-) jak dla mnie to kolejny plus jedzenia go:-)
    No verynice, gratuluje rozpoczecia 35 tygodnia:-)

verynice lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) ja też się witam w 35 tygodniu! :-) jeszcze troszkę i dzieciaczki będą z nami :-D

stardust87, Paula55, verynice lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice czyli Ty tez dzisiaj wizytujesz i jak dobrze pamietam to jeszcze betinka :)

Akuszerka mi przeczyszczanie wieksze nie jest potrzebne ja i tak nie mam problemu z tym :D

• Szonka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo :)

betinka wyglądałaś pięknie :) Gdyby nie brzuszek wcale by ciąży widać nie było.

Dziewczyny przykro mi was czytać, że tak się dołujecie, na pocieszenie powiem, że to już końcówka, tyle wytrzymałyśmy to co to la nas ostatnie tygodnie :) Jeszcze pewnie ze 2 tyg. i na naszym wątku zacznie się wypakowywanie. Głowa do góry, cieszcie się ostatnimi dniami, które możecie wykorzystać tylko dla siebie i jak pisały dziewczyny sio do fryzjera, kosmetyczki czy na inne babskie przyjemności :)

Mnie na szczęście smutki omijają, odkąd skończyły mi się plamienia jestem wesoła i spokojna :)I już nie mogę się doczekac spotkanie z maluszkiem, choć nie powiem powrót bezsennych nocy mnie troszkę przeraża, ale jakoś trzeba będzie to znowu przeżyć :))

Z racji tego, że został mi równiutko miesiąc do porodu chyba dziś uczczę to i spakuję sobie torbę do szpitala, w środę ginka pewnie odstawi mi luteinę i różnie może być :)

Miłego dnia wam życzę, oby humory wam dopisywały, pamiętajcie, ze wasze nastroje wpływają na dzieci, a chyba nie chcecie, żeby bąbelki w brzuchach były smutne ;))

I oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 08:26

Tysia87, verynice, betinka lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z rana, jak nigdy wyspana:) Życzę Wam miłego dnia i dużo powodów do uśmiechu. Ja jutro idę na wizytę, żeby skontrolować mój poziom wód. Mam nadzieję, że będzie ok. A tym, które wizytują dzisiaj życzę samych dobrych wieści i pięknych widoków na USG:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Czytam sobie Was od rana próbując nadrobić tych kilka stron i ciężko ciężko :P

kark – soja ma swoje naturalne fitohormony, które rzeczywiście mogą działać jak estrogeny (dlatego np. w witaminach dla kobiet w okresie menopauzy są fitohormony z soi), ale to by tego bardzo dużo jeść, żeby zaszkodziło. Co innego, że ogromna część produkowanej soi jest GM, a to już dużo większy problem co dla niektórych :P

Paula! - Ja chcę pierogi z jagodami!!! Chodzą za mną od kilku tygodniu, a w tym cholernym Toruniu to nawet jagód nigdzie nie ma, żeby kupić :( (zaśliniłam się cała...)

afrykanka – przykro mi z powodu złego humoru, ale w końcu i Ciebie dopadło – trzymałaś się dzielnie dziewczyno z tym dobrym humorem przez całą ciążę :)

lo – biedna, mi już przeszło na szczęście. Synuś się uspokoił, nie kopie tak mocno po flakach to mam spokój.

Betinka – wyglądałaś cudownie! Panna młoda pewnie się wkurzyła, że wyglądałaś lepiej niż ona :)

Jak tak sobie czytam o tych Waszych dolegliwościach bólowych to jestem przerażona – ja przenoszę ciążę chyba z rok! Bo mnie nic nie boli, dziecko jeszcze się wierci zamiast nisko być, czop nie odchodzi.. Abuuu.. nie chcę przenosić ciąży :|

powodzenia życzę kochane na wizytach i czekam na dobre wieści i foto. A ja korzystając z braku słońca idę psom pokrzywy z dookoła kojców powycinać, bo już nic biedne nie widzą co się dzieje jak są w dzień zamknięte :P

afrykanka, betinka lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej na działce, nie dam rady nadrobić.jak wrócę to pewnie mi się włączy tryb spamera :P dzisiaj. 35 tydz hurra :D wg belly 36 ale tak tego nie liczę :) jeszcze tydzień i mogę w razie czego rodzic :)

Tysia87, verynice lubią tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :)

Betinki nasze wygladacie pieknie :)

Verynice i Dba gratuluje kolejnego tygodnia :)

Za wszystkie wizytujace mocno trzymamy kciuki &&&

A my prawdopodobnie jutro wychodzimy do domku :) no i cale szczescie do moja dupka nie zniesie kolejnych zastrzykow :/

Stardust ja tu cierpie katusze i juz chcialabym wrzesien bo ledwo zyje, a polozne caly czas mi mowia jaka to jeszcze malutka/mlodziutka ciaza...no fuck!!!
    I ja tez na pewno przenosze niby mam skurcze, ale tylko takie odczuwalne przeze mnie bo na ktg sie prawie nie pisza, a i szyjka jak ze stali...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 09:14

verynice, betinka, betina89 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka... Ja mam to samo w domu. Mąż już nie wyrabia (ale teraz już wie ile rzeczy trzeba w domu zrobić, a on chyba myślała, że ja tu zawsze jak na wakacjach siedziałam!), ja go wysyłałam od tygodnia po fasolkę szparagową, dopiero wczoraj teściowa mi dała, takto też bym się nie doczekała.

Tysia, teściowa powiedziała, że oni narożniki dawno temu prali tym mechanicznym i to zazwyczaj myła gąbką, a potem odkurzaczem wciągała, bo inaczej jak prała Rainbowem to było wszystko zalane. Także ilości proszku nie pamięta :(

Ja wczoraj miałam super sen :D Miałam cesarkę, potem na salę jednoosobową wcisnęli mi 5 osób i nie chcieli przynieść małego, a jak już go przynieśli to wyglądał jak córcia, tylko bardziej do mnie niż męża był podobny i miał szare oczka :) Mąż stwierdził wtedy, że będzie robił dzieci, póki wreszcie któreś nie będzie miało niebieskich oczu po nim :D Potem pojechaliśmy do domu, córka w kółko siedziała koło braciszka, przytulała go, całowała, a on patrzył na nią jak zaczarowany :D
    Ech, jak wstałam, to normalnie płakałam ze wzruszenia ;)

Co do diety to myślę, że chyba lepiej jak pisze Zaczarowana być na lekkiej i wprowadzać i patrzyć jak dziecko reaguje. Bo jak się będzie wszystko jeść i nagle dziecko się uczuli, albo będzie mieć kolki, to skąd będzie wiadomo co mu akurat szkodzi :/?

Tysia87 lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki! I to dosłownie bo patrząc na fotki to ja czuję się jeszcze bardziej rozlazła niż byłam :P hehe

Ja też dziś wizytuję!!!!! :D O 17.50. I dzwoniłam do laboratorium i dopiero dzisiaj można wynik odebrać, niestety gbs jest dodatni :( i już zaczynam się martwić...

Wczoraj za to było komisyjne mycie garów, heheeh :P To co dzisiaj "wspólnie" robimy?? ;)

A co do włosów to też chcę pofarbować!!! Buuuu... Czułabym się o niebo lepiej... Tyle, że jakbym chciała balejaż no to bite 3 h siedzieć! No i co tu zrobić?? Chyba, że całe pomalować tylko wtedy nie za jasno chyba... Już sama nie wiem-a nie chcę zaraz po porodzie bo po pierwsze nie bede miala na to ochoty a po drugie nie chce zostawiac malenstwa takiego np z tesciowa-o nie!!!

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry....
    No. To ja sie wczoraj tak nachwalilam ze nic mi nie jest to mam za swoje :/ nie zmruzylam oka do 3 w nocy :/
    Maly tak okropnie sie wiercil ze myslalam ze cos mu sie dzieje. Moze probowal sie obrocic...
    Ale to nie sprawilo że stracilam humorek :)

Czekam dzis na materac do lozeczka ktory mial byc juz w pt...i na tel od agenta ze zaakceptowali nasza oferte na dom :) !

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ale ci zazdroszczę, ja wizytę mam dopiero za 1,5 tygodnia i kurcze do tego czasu jadę cały czas 2x2 luteinę :/

Stardust, właśnie mówili, że 50g soi dla chłopców jest już szkodliwe. I produkty sojowe typu sosy sojowe mają jakoś przetworzoną tą soję i nie szkodzą, trzeba by w cholerę tego wypić, a reszta niestety już szkodzi.
    Mówili też, że jeżeli maluch (chłopczyk) się uczuli, to lepiej kupować inne mleko, nie sojowe.

‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ