X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ja ogólnie też miałam dobry humor tylko zauważyłam, że teraz na końcówce chyba hormony mi buzują i jest mi ciężko..
    Dziś mam takie zakwasy i bóle kręgosłupa!
    Dziewczyny, jakie macie rozmiary koszul? Ile macie wzrostu i na tą chwilę kg? Chciałabym w końcu zamówić jakieś koszule i mieć z głowy

ja mam 178 cm i 74 kg a rozmiar koszul to jedna L a druga XL :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiii a pro po ciast, to właśnie dziś gruszki dostałam, i zastanawiam się czy z nich czegoś nie upichcić, może na kruchym?

7w3d 💔
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 13:31

madiiiii, anulka81, akuszerka89, betinka, stardust87, Gosia19, betina89 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja mam 178 cm i 74 kg a rozmiar koszul to jedna L a druga XL :)

wysoka Ty :)
    tak czy siak ja też muszę zamówić l/xl
    a do rodzenia będę mieć szpitalną

Ewi25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Haha Akuszerka taka happy bo w końcu arbuza dorwała :D Kurde, jak łatwo można poprawić humor ciężarnej przy pomocy owoca-ja też dziś wcinam chłodnego arbuza z lodóweczki :D

A teraz pokażę Wam czary-mary, przed ugotowaniem:

2wo91f4.jpg

i po:

2qm3m1d.jpg

:D

ej? Takiego czegoś nie widziałam :)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 164 cm, dzidzia nie za duża, a non stop dostaję ciosy w żebra ;) Czasami jak się mocno zaprze, to nie jestem w stanie się zgiąć. Nie wiem, gdzie ona się pomieści, jak będzie ważyła drugie tyle :D
    justyna14 wrote:
    no ja też mam 175 więc może jest podobnie. Przekonam się dziś, żeby tylko zdrowa była to najważniejsze.

justyna14 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Brzuchatki :)
    Ja chyba się wykończę, nie dość że gorąco, to jeszcze mam karat i taką "ciężką głowę"! W nocy męczył mnie ból gardła, na szczęście już jest znacznie lepiej.

Ale miałam dzisiaj sen! Byłam w szpitalu i miałam 1cm rozwarcia, podłączyli mnie pod KTG, a później kazali chodzić i jak wróciłam ze spaceru to mówię do mojego męża, że strasznie mi się chce kupę, ale nie wiem czy to kupa czy już rodzę. Ukucnęłam więc na fotelu i podłożyłam sobie ręczniki papierowe i zaczęłam delikatnie przeć. Okazało się, że jednak kupa więc szybko mąż to zabrał i mnie wytarł :) Przychodzi moja mama, zagląda mi między nogi i mówi że już główkę widać. Krzyczę więc żeby mi podkład wsadzili pod tyłek i w pozycji kucającej zaczęłam przeć i wyszedł Franio! Śliczny umazany w mazi z czarnymi włoskami :) Zaczął płakać więc położyłam go sobie na brzuchu i zaczęłam przytulać i całować. Miał takie oczka granatowe i był taki śliczny. Kazałam mamie iść po położną, żeby powiedziała że już urodziłam :)

Tak więc poród zaczął docierać do mojej podświadomości :)

verynice lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to magiczna fasolka :P heh

Madii ja nienawidzę chałwy-mój też nie przepada więc niestety odpada ciacho... A ostatnio szwagierka mnie poczęstowała chałwowym to pomyslałam, e tam, spróbuje może dobre-no i po dwóch gryzach myślałam, że zwymiotuję-bleh no dla mnie to smakuje jak brudny papier :P hehe
    Ale dzięki za przepis-może ktoś inny skorzysta :)

Właśnie zadzwonił mój szanowny małżonek i oznajmił, że owszem odebrał wynik ale jakiejś innej babki, bo się pomyliły kobiety a on nawet nie raczył popatrzeć w kartkę, fajnie bo dziś wizyta i dupa...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, to pochwal się przepisem, jak dobre wyjdzie. Ja ostatnio mniej piekę przez te upały. Do tortu się musiałam trochę przymusić, ale warto było ;) A gruchy wcinałam ostatnio pokrojone z bitą śmietaną i posypane zmielonymi orzeszkami.
    justyna14 wrote:
    madiii a pro po ciast, to właśnie dziś gruszki dostałam, i zastanawiam się czy z nich czegoś nie upichcić, może na kruchym?

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no to wyjątkowo niefortunnie trafiłam z tym ciachem ;)
    K_A_M_A wrote:
    Bo to magiczna fasolka :P heh

Madii ja nienawidzę chałwy-mój też nie przepada więc niestety odpada ciacho... A ostatnio szwagierka mnie poczęstowała chałwowym to pomyslałam, e tam, spróbuje może dobre-no i po dwóch gryzach myślałam, że zwymiotuję-bleh no dla mnie to smakuje jak brudny papier :P hehe
    Ale dzięki za przepis-może ktoś inny skorzysta :)

Właśnie zadzwonił mój szanowny małżonek i oznajmił, że owszem odebrał wynik ale jakiejś innej babki, bo się pomyliły kobiety a on nawet nie raczył popatrzeć w kartkę, fajnie bo dziś wizyta i dupa...

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, szczerze mowiac to nie mam pojecia jaka szyjka jest lepsza. Najlepsza jest taka, ktora nie puszcza dziecka za szybko na ten swiat:-P

K_A_M_A, madiiiii, verynice, stardust87, nenka, Gosia19 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Hehe, no to wyjątkowo niefortunnie trafiłam z tym ciachem ;)

No niestety nie moje smaki ;) I tak samo nie lubię sezamków-nie wiem czemu tak mam, ale za to uwielbiam wszystko tofii, nugatt itp słodkie świństewka ;)

Tysia87 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka - a jak to jest z tymi wcześniakami? Napisałaś, że już 34 tc skończony więc jest ok. Czy to znaczy, że w razie czego nasze maluszki są teraz bezpieczne? Bo ciąża donoszona to dopiero po skończeniu 37 tc z tego co wiem.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama dorwala magiczna fasolke od Harrego Pottera :)

Akuszerka wygladasz przeslicznie :)

Verynice sliczne foto :)

I zakupki boskie, tylko moj ciazowy mozg zapomnial juz czyje :P

Powiedzcie mi cczy skurcze dochodzace do 50% to duzo?

K_A_M_A, verynice lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - a to kiedyś robiłaś? Po prostu rewelacja!!!
    http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-jak-3-bit

Muszę jeszcze zrobić przed porodem bo potem to już przez rok minimum takiego nie zjem :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

kochana ja do tej pory nie mam pieniedzy ani decyzji, dzisiaj mnie pani uświadomiła, ze od momentu wszczęcia postepowania wyjasniającego ( takie u mnie sie zaczelo 3.07) maja dwa miesiace na wydanie decyzji i zakonczenie, także ja najprawdopodobniej urodze, a jeszcze żadnej decyzji nie otrzymam, a pan który się zajmuje moja sprawa oczywiscie co robi ? Jest na urlopie :-D

madiiiii wrote:
    Dzień dobry

Dawno się nie odzywałam, bo przy tych upałach przegrzewam się przy kompie :/
    Mam nadzieję, że sie ochłodzi do porodu, bo te wysokie temperatury zupełnie odbierają mi siły życiowe...

My dzisiaj lecimy na przedostatnie zajęcia szkoły rodzenia. Już się cieszę, bo w sali mają klimę, więc będę się chłodzić 3 godzinki :D

W tamtym tyg. dzwoniłam, żeby się umówić na wizytę kwalifikacyjną do domu narodzin i wzięłam pierwszy wolny termin na 11 września. Kurde mam nadzieję, że nie będzie za późno. Termin mam na 20, ale kto wie, czy Liwunia nie zechce wyskoczyć wcześniej :P

Dziewczyny, które dostają zasiłek bezpośrednio z ZUS-u, jak miała do Was przyjść pierwsza wpłata, to dostałyście wcześniej pocztą jakąś decyzję, czy po prostu tylko wpłata?

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomęczę Was jeszcze
    powiedzcie mi jakie macie materace do łóżeczek???
    I cenowo jak się u Was przedstawiał,bo ja muszę zamówić do łóżeczka i zastanawiam się...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    kochana ja do tej pory nie mam pieniedzy ani decyzji, dzisiaj mnie pani uświadomiła, ze od momentu wszczęcia postepowania wyjasniającego ( takie u mnie sie zaczelo 3.07) maja dwa miesiace na wydanie decyzji i zakonczenie, także ja najprawdopodobniej urodze, a jeszcze żadnej decyzji nie otrzymam, a pan który się zajmuje moja sprawa oczywiscie co robi ? Jest na urlopie :-D

kurcze Karola,współczuję Ci! Bo ja mimo wszystko szybko zakończyłam sprawę. Jednego tygodnia szef złożył wszystkie dok. a w następnym miałam już pieniądze zaległe na koncie dokładnie 17.07, a 31.07 przyszła kolejna wypłata
    ogólem na pieniądze plus sprawa która toczyła trwała 2 miesiące, jakoś tak. Sama sprawa niecały miesiąc
    Ale i tak i tak muszą Ci wypłącić te pieniądze... masakra jakaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:22

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Dziewczyny pomęczę Was jeszcze
    powiedzcie mi jakie macie materace do łóżeczek???
    I cenowo jak się u Was przedstawiał,bo ja muszę zamówić do łóżeczka i zastanawiam się...
    ja mam materac o grubości 12,5 cm, dwustronny, na początku miał być kokos i gryka, ale naczytałam się na temat tej gryki i mam z dwóch stron kokos. Wygląda super, ma zdejmowany bawełniany pokrowiec w razie potrzeby prania.

7w3d 💔
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Kama - a to kiedyś robiłaś? Po prostu rewelacja!!!
    http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-jak-3-bit

Muszę jeszcze zrobić przed porodem bo potem to już przez rok minimum takiego nie zjem :P

Tak, już kiedyś robiłam i z pewnością zrobię, ale nie wiem czy dziś zdążę, może jutro się wyrobię bo też jest okazja-moje urodziny ;) Ale ciasto jest mega :D

Majeczka ja mam rozmiar koszuli do karmienia M-a mam 178cm wzrostu i ważę 78-80 mniej więcej bo waga się waha,i jak dla mnie jest szeroka, a materac mam pianka-kokos

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 1392 1393 1394 1395 1396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ