Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Majeczka2014 wrote:ja ogólnie też miałam dobry humor tylko zauważyłam, że teraz na końcówce chyba hormony mi buzują i jest mi ciężko..
Dziś mam takie zakwasy i bóle kręgosłupa!
Dziewczyny, jakie macie rozmiary koszul? Ile macie wzrostu i na tą chwilę kg? Chciałabym w końcu zamówić jakieś koszule i mieć z głowy
ja mam 178 cm i 74 kg a rozmiar koszul to jedna L a druga XL -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyK_A_M_A wrote:Haha Akuszerka taka happy bo w końcu arbuza dorwała
Kurde, jak łatwo można poprawić humor ciężarnej przy pomocy owoca-ja też dziś wcinam chłodnego arbuza z lodóweczki
A teraz pokażę Wam czary-mary, przed ugotowaniem:
i po:
ej? Takiego czegoś nie widziałam -
Ja mam 164 cm, dzidzia nie za duża, a non stop dostaję ciosy w żebra
Czasami jak się mocno zaprze, to nie jestem w stanie się zgiąć. Nie wiem, gdzie ona się pomieści, jak będzie ważyła drugie tyle
justyna14 wrote:no ja też mam 175 więc może jest podobnie. Przekonam się dziś, żeby tylko zdrowa była to najważniejsze.justyna14 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Witam Brzuchatki
Ja chyba się wykończę, nie dość że gorąco, to jeszcze mam karat i taką "ciężką głowę"! W nocy męczył mnie ból gardła, na szczęście już jest znacznie lepiej.
Ale miałam dzisiaj sen! Byłam w szpitalu i miałam 1cm rozwarcia, podłączyli mnie pod KTG, a później kazali chodzić i jak wróciłam ze spaceru to mówię do mojego męża, że strasznie mi się chce kupę, ale nie wiem czy to kupa czy już rodzę. Ukucnęłam więc na fotelu i podłożyłam sobie ręczniki papierowe i zaczęłam delikatnie przeć. Okazało się, że jednak kupa więc szybko mąż to zabrał i mnie wytarłPrzychodzi moja mama, zagląda mi między nogi i mówi że już główkę widać. Krzyczę więc żeby mi podkład wsadzili pod tyłek i w pozycji kucającej zaczęłam przeć i wyszedł Franio! Śliczny umazany w mazi z czarnymi włoskami
Zaczął płakać więc położyłam go sobie na brzuchu i zaczęłam przytulać i całować. Miał takie oczka granatowe i był taki śliczny. Kazałam mamie iść po położną, żeby powiedziała że już urodziłam
Tak więc poród zaczął docierać do mojej podświadomościverynice lubi tę wiadomość
-
Bo to magiczna fasolka
heh
Madii ja nienawidzę chałwy-mój też nie przepada więc niestety odpada ciacho... A ostatnio szwagierka mnie poczęstowała chałwowym to pomyslałam, e tam, spróbuje może dobre-no i po dwóch gryzach myślałam, że zwymiotuję-bleh no dla mnie to smakuje jak brudny papierhehe
Ale dzięki za przepis-może ktoś inny skorzysta
Właśnie zadzwonił mój szanowny małżonek i oznajmił, że owszem odebrał wynik ale jakiejś innej babki, bo się pomyliły kobiety a on nawet nie raczył popatrzeć w kartkę, fajnie bo dziś wizyta i dupa... -
Ooo, to pochwal się przepisem, jak dobre wyjdzie. Ja ostatnio mniej piekę przez te upały. Do tortu się musiałam trochę przymusić, ale warto było
A gruchy wcinałam ostatnio pokrojone z bitą śmietaną i posypane zmielonymi orzeszkami.
justyna14 wrote:madiii a pro po ciast, to właśnie dziś gruszki dostałam, i zastanawiam się czy z nich czegoś nie upichcić, może na kruchym?♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
-
Hehe, no to wyjątkowo niefortunnie trafiłam z tym ciachem
K_A_M_A wrote:Bo to magiczna fasolkaheh
Madii ja nienawidzę chałwy-mój też nie przepada więc niestety odpada ciacho... A ostatnio szwagierka mnie poczęstowała chałwowym to pomyslałam, e tam, spróbuje może dobre-no i po dwóch gryzach myślałam, że zwymiotuję-bleh no dla mnie to smakuje jak brudny papierhehe
Ale dzięki za przepis-może ktoś inny skorzysta
Właśnie zadzwonił mój szanowny małżonek i oznajmił, że owszem odebrał wynik ale jakiejś innej babki, bo się pomyliły kobiety a on nawet nie raczył popatrzeć w kartkę, fajnie bo dziś wizyta i dupa...♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
-
Fipsik, szczerze mowiac to nie mam pojecia jaka szyjka jest lepsza. Najlepsza jest taka, ktora nie puszcza dziecka za szybko na ten swiat:-P
K_A_M_A, madiiiii, verynice, stardust87, nenka, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
madiiiii wrote:Hehe, no to wyjątkowo niefortunnie trafiłam z tym ciachem
No niestety nie moje smakiI tak samo nie lubię sezamków-nie wiem czemu tak mam, ale za to uwielbiam wszystko tofii, nugatt itp słodkie świństewka
Tysia87 lubi tę wiadomość
-
Kama dorwala magiczna fasolke od Harrego Pottera
Akuszerka wygladasz przeslicznie
Verynice sliczne foto
I zakupki boskie, tylko moj ciazowy mozg zapomnial juz czyje
Powiedzcie mi cczy skurcze dochodzace do 50% to duzo?K_A_M_A, verynice lubią tę wiadomość
-
kochana ja do tej pory nie mam pieniedzy ani decyzji, dzisiaj mnie pani uświadomiła, ze od momentu wszczęcia postepowania wyjasniającego ( takie u mnie sie zaczelo 3.07) maja dwa miesiace na wydanie decyzji i zakonczenie, także ja najprawdopodobniej urodze, a jeszcze żadnej decyzji nie otrzymam, a pan który się zajmuje moja sprawa oczywiscie co robi ? Jest na urlopie
madiiiii wrote:Dzień dobry
Dawno się nie odzywałam, bo przy tych upałach przegrzewam się przy kompie
Mam nadzieję, że sie ochłodzi do porodu, bo te wysokie temperatury zupełnie odbierają mi siły życiowe...
My dzisiaj lecimy na przedostatnie zajęcia szkoły rodzenia. Już się cieszę, bo w sali mają klimę, więc będę się chłodzić 3 godzinki
W tamtym tyg. dzwoniłam, żeby się umówić na wizytę kwalifikacyjną do domu narodzin i wzięłam pierwszy wolny termin na 11 września. Kurde mam nadzieję, że nie będzie za późno. Termin mam na 20, ale kto wie, czy Liwunia nie zechce wyskoczyć wcześniej
Dziewczyny, które dostają zasiłek bezpośrednio z ZUS-u, jak miała do Was przyjść pierwsza wpłata, to dostałyście wcześniej pocztą jakąś decyzję, czy po prostu tylko wpłata? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolaaa91 wrote:kochana ja do tej pory nie mam pieniedzy ani decyzji, dzisiaj mnie pani uświadomiła, ze od momentu wszczęcia postepowania wyjasniającego ( takie u mnie sie zaczelo 3.07) maja dwa miesiace na wydanie decyzji i zakonczenie, także ja najprawdopodobniej urodze, a jeszcze żadnej decyzji nie otrzymam, a pan który się zajmuje moja sprawa oczywiscie co robi ? Jest na urlopie
kurcze Karola,współczuję Ci! Bo ja mimo wszystko szybko zakończyłam sprawę. Jednego tygodnia szef złożył wszystkie dok. a w następnym miałam już pieniądze zaległe na koncie dokładnie 17.07, a 31.07 przyszła kolejna wypłata
ogólem na pieniądze plus sprawa która toczyła trwała 2 miesiące, jakoś tak. Sama sprawa niecały miesiąc
Ale i tak i tak muszą Ci wypłącić te pieniądze... masakra jakaśWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 12:22
-
Majeczka2014 wrote:Dziewczyny pomęczę Was jeszcze
powiedzcie mi jakie macie materace do łóżeczek???
I cenowo jak się u Was przedstawiał,bo ja muszę zamówić do łóżeczka i zastanawiam się...
7w3d 💔 -
Io wrote:Kama - a to kiedyś robiłaś? Po prostu rewelacja!!!
http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-jak-3-bit
Muszę jeszcze zrobić przed porodem bo potem to już przez rok minimum takiego nie zjem
Tak, już kiedyś robiłam i z pewnością zrobię, ale nie wiem czy dziś zdążę, może jutro się wyrobię bo też jest okazja-moje urodzinyAle ciasto jest mega
Majeczka ja mam rozmiar koszuli do karmienia M-a mam 178cm wzrostu i ważę 78-80 mniej więcej bo waga się waha,i jak dla mnie jest szeroka, a materac mam pianka-kokos