X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    ja też chcę SN. Najbardziej nie mogę się doczekać, jak już Mała będzie lezała na mojej piersi i tak przez calutkie 2 godzinki :) Magiczna chwila.

Moja mama, która ma 170 cm wzrostu i przed ciążą ważyła 47 kg urodziła swoje pierwsze dziecko- mnie- 4200 g i 60 cm. Podobno poród miała bardzo lajtowy, bo waga to nie wszystko, ja byłam długa i wcale nie byłam pulpetem. Moja koleżanka urodziła naturalnie ( co prawda to był jej trzeci poród) chłopca 5000 g- naturalnie, a sama jest mega drobniutka :)

Ja też byłam długa i do dzisiaj mi to zostało-też miałam 60 cm:)a ważyłam 3700.Ale powiem Ci,że urodzić 5000g naturalnie to podziwiam:)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Haha, dobre :) Sado maso :D
    Oj tam sado maso od razu:)nie chcę się stresować konkretną datą i nastawiać na ból.Tylko chce żeby synek mnie odciągnął od codziennych czynności:)Tylko muszę z nim porozmawiać jeszcze,żebym zdążyła chociaż włosy umyć i prysznic wziąźć:)

• betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia rodziła mojego wujka (ponad 5kg) 36 godzin aje! Rozpruta do granic niemożliwości.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Moja babcia rodziła mojego wujka (ponad 5kg) 36 godzin aje! Rozpruta do granic niemożliwości.
    Toś nas pocieszyła:)))

stardust87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaję mi się że KTG nie robią raczej rutynowo ot tak. Tylko w szpitalu jak leżysz to monitorują. W ostatnich 2 tygodniach mogą kazać przyjeżdżać do szpitala, ale też chyba rzadko. Częściej po terminie.

Chociaż na necie znalazłam generalne wskazania do takiego badania:
    Ciąża przeterminowana.
    Nadciśnienie u kobiety ciężarnej.
    Obciążony wywiad położniczy.
    Choroby nerek.
    Hipotrofia płodu.
    Monitorowanie stanu płodu w czasie indukowania czynności porodowej.
    Monitorowanie stanu płodu podczas porodu.
    Subiektywne odczucie wyraźnie osłabionych lub gwałtownych ruchów płodu.
    Krwawienie z dróg rodnych.
    Ból brzucha z niewyjaśnionych przyczyn.
    Uraz mechaniczny brzucha kobiety ciężarnej.
    Konflikt serologiczny.
    Wady serca

• Szonka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Ale u mnie czuć, że on jest faktycznie duży. Do tego w 32 tyg miał już główkę 32cm (tyle mają dzieci przy porodzie), wszystkie parametry poza nóżką miał w 96 centylu (nóżka poniżej 50 centylu, więc długi raczej nie będzie). Ja ważyłam 4100g, moja mama 4600g, a jej brat ponad 5000g - moja lekarka powiedziała, że prawdopodobnie moje dziecko ma to w genach. W 37 tyg zobaczymy, czy zwolnił, czy się pasie dalej.

No to faktycznie gigancik mały :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    nie, tu nie chodzi o to, że chcę. A tym bardziej bez płacenia. Tylko chodzi o to czy powinnam nie mając zaleceń od lekarza :P czy to KTG jest potrzebne jak nic się nie dzieje..

Mi lekarz dawał skierowanie na KTG po terminie i chodziłam chyba co 2-3 dni. Ja myślę, że jak lekarz nie daje skierowania, to widocznie nie ma jeszcze potrzeby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 17:44

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Oj tam sado maso od razu:)nie chcę się stresować konkretną datą i nastawiać na ból.Tylko chce żeby synek mnie odciągnął od codziennych czynności:)Tylko muszę z nim porozmawiać jeszcze,żebym zdążyła chociaż włosy umyć i prysznic wziąźć:)

Też bym tak chciała :) i najlepiej jeszcze przed terminem, w jakąś sobotę rano jak będę po kąpieli z ułożonymi włosami i mąż pod ręką ;)

Tysia87, betinka, stardust87 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jak co ale ja bym nie chciała rodzić 4-5kg dziecka :D
    Bynajmniej liczę na to że i w moim przypadku nie będę musiała takiej opcji przewidywać... ja miałam 3200 i 54cm mój mąż miał 3400g i 56cm

• hela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam ktg juz 3 razy (oprocz szpitlanych) przed kazda wizyta, nie wiem czemu ale tak jest u mojego gina :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Też bym tak chciała :) i najlepiej jeszcze przed terminem, w jakąś sobotę rano jak będę po kąpieli z ułożonymi włosami i mąż pod ręką ;)
    A no ja też w wolny dzień męża,a najlepiej to żebym miała jeszcze paznokcie pomalowane i była wydepilowana haha

Szonka, stardust87 lubią tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)
    Ja tam myślę, że 4kg jeszcze da radę urodzić, gorzej z 5kg dzieckiem :/
    Akuszerka to mnie zaskoczyłaś z tymi informacjami o śluzie :) ja od jakiś 2tyg mam go sporo i nieraz się zastanawiałam czy to nie wody płodowe :D czyli u mnie duża szansa na szybkie odejście czopu.
    Ja to teraz mam schizę :/ myśli o tym czy dziecko będzie zdrowe, czy urodzę naturalnie (bardzo nie chcę cc).
    Ja miałam synka 3850g i nie mogłam go urodzić ze względu na dużą jego głowę. Także bardziej o wymiary w sumie się martwię niż o wagę.

• betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuuurcze, jedną z rzeczy, przez którą żałuję tego cc jest to, że przed sn można sobie z mężulkiem pofiglować bezkarnie po 37 tyg ;)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Mika a co u ciebie sie dzieje z rekoma jesli moge spytac?
    Kurde ja mam mega problem z rekoma i juz nie wiem co robic, a gin mowi ze takie są uroki ciazy i nic na to nie poradzi :/ Uaktywnił mi sie zespol ciesni nadgarstka i praktycznie nie mam czucia w palcach u prawej ręki :(

Kochana masz to co Ja posiadam niestety takie uroki ciąży tak jak mówią lekarze mi zapisała ketonal ale nie pomógł więc go nie stosuje n arazie Ci dretwieją rece a bolą też zyły bo Ja męczę sie już od 2,5 tygodnia z tym i wykituje :( Były dni kiedy tylko jedna reka mi drętwiała potem były dni kiedy cała reka no i przyszły dni kiedy obie ręce mi drętwieją i bolą żyły do ramion najgorzej w nocy bo spać nie mogę bo ręce mi drętwieją i nie mogę zasnąć a ból niesamowity no i po ciąży niby znika ale 100 % to Ci nikt gwarancji nie da

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale gorącoooo... nie moge już...właśnie wszamałam sorbet grycan malinowy :) pyszny był

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas idzie burza! Już prawie tańce szamańskie odprawiam ;) Otworzyłam okno balkonowe i nawet trochę różnicy czuć. Jak tylko walnie deszcz, to pędzę do kuchni robić placki ziemniaczane - mam potwooooorną ochotę!!!

Tysia87 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upal upal gdzie to ochlodzenie ja sie pytaaam??? Dzisiaj wszystko po zlosci ja nie wiem grrrr kiedy to sie skonczy...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nastawiam się na psn. Nie mam nadciśnienia, dziecko jest w miarę normalne wagowo itd, nie mam wad wzroku, malec ułożony jest od samego początku główką w dół więć nie ma przeciwskazań :)
    Boję się tylko że po porodzie naturalnym zdarzają się przypadki wypadania pochwy, odbytu itd...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Upal upal gdzie to ochlodzenie ja sie pytaaam??? Dzisiaj wszystko po zlosci ja nie wiem grrrr kiedy to sie skonczy...

Karolcia, biedna, już niedługo koniec! Ostatni odcinek ostatniej prostej :) Zaraz Krzyś będzie patrzył na Kłapoucha. Ale ten lekarz pisior jeden, fakt, płacisz taką kasę, to Ci się należy porządna wizyta i dokładne usg z oglądaniem Krzysia do woli! Zjedz coś słodkiego, może troszkę Ci się nastrój poprawi!

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Kaarolcia gdzie ty mieszkasz bo z tego co zauważam to nas zawsze jest upał a gdzie indziej są już burze...

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ