WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    ja też chcę SN. Najbardziej nie mogę się doczekać, jak już Mała będzie lezała na mojej piersi i tak przez calutkie 2 godzinki :) Magiczna chwila.

Moja mama, która ma 170 cm wzrostu i przed ciążą ważyła 47 kg urodziła swoje pierwsze dziecko- mnie- 4200 g i 60 cm. Podobno poród miała bardzo lajtowy, bo waga to nie wszystko, ja byłam długa i wcale nie byłam pulpetem. Moja koleżanka urodziła naturalnie ( co prawda to był jej trzeci poród) chłopca 5000 g- naturalnie, a sama jest mega drobniutka :)

Ja też byłam długa i do dzisiaj mi to zostało-też miałam 60 cm:)a ważyłam 3700.Ale powiem Ci,że urodzić 5000g naturalnie to podziwiam:)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Haha, dobre :) Sado maso :D
    Oj tam sado maso od razu:)nie chcę się stresować konkretną datą i nastawiać na ból.Tylko chce żeby synek mnie odciągnął od codziennych czynności:)Tylko muszę z nim porozmawiać jeszcze,żebym zdążyła chociaż włosy umyć i prysznic wziąźć:)

• betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia rodziła mojego wujka (ponad 5kg) 36 godzin aje! Rozpruta do granic niemożliwości.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Moja babcia rodziła mojego wujka (ponad 5kg) 36 godzin aje! Rozpruta do granic niemożliwości.
    Toś nas pocieszyła:)))

stardust87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaję mi się że KTG nie robią raczej rutynowo ot tak. Tylko w szpitalu jak leżysz to monitorują. W ostatnich 2 tygodniach mogą kazać przyjeżdżać do szpitala, ale też chyba rzadko. Częściej po terminie.

Chociaż na necie znalazłam generalne wskazania do takiego badania:
    Ciąża przeterminowana.
    Nadciśnienie u kobiety ciężarnej.
    Obciążony wywiad położniczy.
    Choroby nerek.
    Hipotrofia płodu.
    Monitorowanie stanu płodu w czasie indukowania czynności porodowej.
    Monitorowanie stanu płodu podczas porodu.
    Subiektywne odczucie wyraźnie osłabionych lub gwałtownych ruchów płodu.
    Krwawienie z dróg rodnych.
    Ból brzucha z niewyjaśnionych przyczyn.
    Uraz mechaniczny brzucha kobiety ciężarnej.
    Konflikt serologiczny.
    Wady serca

• Szonka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Ale u mnie czuć, że on jest faktycznie duży. Do tego w 32 tyg miał już główkę 32cm (tyle mają dzieci przy porodzie), wszystkie parametry poza nóżką miał w 96 centylu (nóżka poniżej 50 centylu, więc długi raczej nie będzie). Ja ważyłam 4100g, moja mama 4600g, a jej brat ponad 5000g - moja lekarka powiedziała, że prawdopodobnie moje dziecko ma to w genach. W 37 tyg zobaczymy, czy zwolnił, czy się pasie dalej.

No to faktycznie gigancik mały :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    nie, tu nie chodzi o to, że chcę. A tym bardziej bez płacenia. Tylko chodzi o to czy powinnam nie mając zaleceń od lekarza :P czy to KTG jest potrzebne jak nic się nie dzieje..

Mi lekarz dawał skierowanie na KTG po terminie i chodziłam chyba co 2-3 dni. Ja myślę, że jak lekarz nie daje skierowania, to widocznie nie ma jeszcze potrzeby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 17:44

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Oj tam sado maso od razu:)nie chcę się stresować konkretną datą i nastawiać na ból.Tylko chce żeby synek mnie odciągnął od codziennych czynności:)Tylko muszę z nim porozmawiać jeszcze,żebym zdążyła chociaż włosy umyć i prysznic wziąźć:)

Też bym tak chciała :) i najlepiej jeszcze przed terminem, w jakąś sobotę rano jak będę po kąpieli z ułożonymi włosami i mąż pod ręką ;)

Tysia87, betinka, stardust87 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jak co ale ja bym nie chciała rodzić 4-5kg dziecka :D
    Bynajmniej liczę na to że i w moim przypadku nie będę musiała takiej opcji przewidywać... ja miałam 3200 i 54cm mój mąż miał 3400g i 56cm

• hela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam ktg juz 3 razy (oprocz szpitlanych) przed kazda wizyta, nie wiem czemu ale tak jest u mojego gina :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Też bym tak chciała :) i najlepiej jeszcze przed terminem, w jakąś sobotę rano jak będę po kąpieli z ułożonymi włosami i mąż pod ręką ;)
    A no ja też w wolny dzień męża,a najlepiej to żebym miała jeszcze paznokcie pomalowane i była wydepilowana haha

Szonka, stardust87 lubią tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :)
    Ja tam myślę, że 4kg jeszcze da radę urodzić, gorzej z 5kg dzieckiem :/
    Akuszerka to mnie zaskoczyłaś z tymi informacjami o śluzie :) ja od jakiś 2tyg mam go sporo i nieraz się zastanawiałam czy to nie wody płodowe :D czyli u mnie duża szansa na szybkie odejście czopu.
    Ja to teraz mam schizę :/ myśli o tym czy dziecko będzie zdrowe, czy urodzę naturalnie (bardzo nie chcę cc).
    Ja miałam synka 3850g i nie mogłam go urodzić ze względu na dużą jego głowę. Także bardziej o wymiary w sumie się martwię niż o wagę.

• betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuuurcze, jedną z rzeczy, przez którą żałuję tego cc jest to, że przed sn można sobie z mężulkiem pofiglować bezkarnie po 37 tyg ;)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Mika a co u ciebie sie dzieje z rekoma jesli moge spytac?
    Kurde ja mam mega problem z rekoma i juz nie wiem co robic, a gin mowi ze takie są uroki ciazy i nic na to nie poradzi :/ Uaktywnił mi sie zespol ciesni nadgarstka i praktycznie nie mam czucia w palcach u prawej ręki :(

Kochana masz to co Ja posiadam niestety takie uroki ciąży tak jak mówią lekarze mi zapisała ketonal ale nie pomógł więc go nie stosuje n arazie Ci dretwieją rece a bolą też zyły bo Ja męczę sie już od 2,5 tygodnia z tym i wykituje :( Były dni kiedy tylko jedna reka mi drętwiała potem były dni kiedy cała reka no i przyszły dni kiedy obie ręce mi drętwieją i bolą żyły do ramion najgorzej w nocy bo spać nie mogę bo ręce mi drętwieją i nie mogę zasnąć a ból niesamowity no i po ciąży niby znika ale 100 % to Ci nikt gwarancji nie da

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale gorącoooo... nie moge już...właśnie wszamałam sorbet grycan malinowy :) pyszny był

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas idzie burza! Już prawie tańce szamańskie odprawiam ;) Otworzyłam okno balkonowe i nawet trochę różnicy czuć. Jak tylko walnie deszcz, to pędzę do kuchni robić placki ziemniaczane - mam potwooooorną ochotę!!!

Tysia87 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upal upal gdzie to ochlodzenie ja sie pytaaam??? Dzisiaj wszystko po zlosci ja nie wiem grrrr kiedy to sie skonczy...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nastawiam się na psn. Nie mam nadciśnienia, dziecko jest w miarę normalne wagowo itd, nie mam wad wzroku, malec ułożony jest od samego początku główką w dół więć nie ma przeciwskazań :)
    Boję się tylko że po porodzie naturalnym zdarzają się przypadki wypadania pochwy, odbytu itd...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Upal upal gdzie to ochlodzenie ja sie pytaaam??? Dzisiaj wszystko po zlosci ja nie wiem grrrr kiedy to sie skonczy...

Karolcia, biedna, już niedługo koniec! Ostatni odcinek ostatniej prostej :) Zaraz Krzyś będzie patrzył na Kłapoucha. Ale ten lekarz pisior jeden, fakt, płacisz taką kasę, to Ci się należy porządna wizyta i dokładne usg z oglądaniem Krzysia do woli! Zjedz coś słodkiego, może troszkę Ci się nastrój poprawi!

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Kaarolcia gdzie ty mieszkasz bo z tego co zauważam to nas zawsze jest upał a gdzie indziej są już burze...

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ