WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Poród naturalny jak dla mnie jest magiczny.kobieta musi się nacierpiec, zeby miec swojego skarba.rozumiem natomiast kobiety, które mają problemy czy to ze wzrokiem czy jakieś kobiece sprawy czy inne choroby, natomiast cesarek na życzenie nie rozumiem i nie zrozumiem.tak jak Akuszerka piszę, nie mamy zamków na brzuchu i jeśli można to powinno się rodzic naturalnie.ja chcę porod z zaskoczenia i nie chcę znac daty porodu:-),jechać do szpitala, nameczyc się i urodzic synusia:-)
    a ja bym chciała znać datę. Bo boję się paniki przy odejściu wód albo regularnych skurczach. Albo jeszcze gorzej przy nieregularnych - pojadę rodzić a oni mnie zjebią i powiedzą, że poród za tydzień najszybciej :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Dziewczyny, a któraś gra w jakąś grę na necie? Albo chociaż na fejsbuku jakąś fajną? Zanudzę i zamęczę się w łóżku, a lubię sobie klikać. Może coś polecicie?
    ja jako miłośniczka wsi, gram w Farmeramę :P

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ani jednego skurczu ale zapowiadam że biorę tonę magnezu i lekarz powiedział ze przyjdzie czas niedługo i odstawiamy bo w końcu urodzić chcemy ale boję sie go odstawić bo po 2 dniach pewnie łydki mi się zajada i te rece gdzie tez na nie magnez biorę ponoć troszkę pomaga ale nie wieadomo tego i tak sobie myslę że dorobie się prędzej skurczów łydek zamiast brzucha :P

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ja swego czasu grałam na nk w świat wg zombie-heheheh, takie głupawe ale wciągające :P Może wejdź na kurnik-tam są gry online np kalambury, fajnie się gra, tym bardziej, że są inne ludziska ;) Na fejsie w nic nie grałam nigdy, ale masa znajomych przysyła linki to chyba też są fajne te gierki

Dzięki dziewuszki za życzenia ;)

Ale ja się stresuję tym gbs-em, już ja durna naczytałam się w necie i mam! Ehh głupota nie boli...
    ja dla odmiany stresuję się, bo miałam ujemny. Wolałabym mieć dodatni i dostać ten antybiotyk przy porodzie. Bo miałam wymaz pobierany w 34 tygodniu i od tego czasu wszystko mogło się zmienić, bo nie ciężko nim się zarazić.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    No moja lekarka własnie o tym mówi, że 4kg nie urodzę sn.

Ja myślę, że to nie waga jest najgorsza duża, ale duże obwody, bo może maluch ważyć dużo a mieć np. mały obwód główki i brzuszka i być po prostu długi, a może ważyć średnio a mieś wielką główkę i tu pojawia się problem. Z tą wagą to bym nie przesadzała, bo jak pisałyśmy usg myli się +- pół kilo więc nie jest ono wiarygodne. Moja druga córka miała być malutka, a urodziła się 3915g gówkę miała 34cm, a brzuszek 37c7 i jakoś poszło mimo, że ja jestem drobną osobą. Teraz obawiam się dużego brzuszka u synka, bo w 32 tyg miał brzuszek na 35 tyg, więc raczej sporawy.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:

Ale ja się stresuję tym gbs-em, już ja durna naczytałam się w necie i mam! Ehh głupota nie boli...

Skąd ja to znam, mi na powiewie (już dawno) wyszła bakteria e. coli i też przez google chodziłam mocno spanikowana przez jakiś czas.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj moja księżniczka taka mało ruchliwa i deszczyk popadał ochłodziło sie rewelacyjnie kąpiel już wziełam i jest mega
    A powiedzcie mi co z tym ktg byłyście już w szpitalu robić to? bo Ja jeszze nie miałam

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust no to rzeczywiście nie za fajnie ale z drugiej strony skoro w takim tyg zalecił ci gin badanie to chyba wie co robi i ujemny wyszedł i jest ok.

Szonka jednak google to złoooo :)
    Ja naprawdę jestem obesrana a najbardziej tym, że nie zdążą mi podać tego antybiotyku na czas :/ I jeszcze panikuję, bo mój chłop wziął wynik innej baby i nic się dziś na wizycie konkretnego nie dowiem :/ Ja jak odbierałam wyniki to 20 razy obejrzałam wszystko a ten gamoń nie mógł popatrzeć chociaż na chwilę na nazwisko!! Ehh chłopy-zawsze można na nich liczyć..

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie miałam ktg

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA nie stresuj się wynikiem ja też mam dodatni ale gin mnie uspokoił ze co druga dziewczyna Ma ta bakterie i ze właśnie przed porodem dostane antybiotyk.
    Ja tez się martwiłam tym wynikiem ale nie szukałam info na Google bo juz się nie raz wystraszyłam tym co wyczytałam, a mój gin to wręcz zabrania czytania i interpretacji wyników w necie, twierdzi ze potem przychodzą do niego zestresowane pacjentki z żądaniem wypisanie konkretnego leku bo inny nie pomoże wg dr Google. Także głową do góry wszystko będzie dobrze! :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 17:00

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle nie wiem jakie są zalecenia co do KTG poza tym , że trzeba iść jak się dzidzia rusza mniej niż 10 ruchów na godzinę w chwili aktywności (a wg. mojej gin wystarczy 5 :?). Jak to jest z tym KTG? Warto je robić jak dziecko się rusza i nie ma skurczów. I jak to wygląda jak się chodzi tylko do gin prywatnie, a rodzi w innym szpitalu niż on pracuje? (ja to w innym mieście nawet). Wiem, że w moim szpitalu jest napisane, że KTG na życzenie kosztuje 30zł, ale nie wiem czy tak można sobie iść z ulicy bez żadnych zaleceń od lekarza.. któraś z Was wie coś więcej i mnie uświadomi?..

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki anulka :) Muszę odreagować... Te hormony ;) Dobra zbieram się dam znać po wizycie-paaa :*

betinka, Gosia19 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja myślę, że to nie waga jest najgorsza duża, ale duże obwody, bo może maluch ważyć dużo a mieć np. mały obwód główki i brzuszka i być po prostu długi, a może ważyć średnio a mieś wielką główkę i tu pojawia się problem. Z tą wagą to bym nie przesadzała, bo jak pisałyśmy usg myli się +- pół kilo więc nie jest ono wiarygodne. Moja druga córka miała być malutka, a urodziła się 3915g gówkę miała 34cm, a brzuszek 37c7 i jakoś poszło mimo, że ja jestem drobną osobą. Teraz obawiam się dużego brzuszka u synka, bo w 32 tyg miał brzuszek na 35 tyg, więc raczej sporawy.

Ale u mnie czuć, że on jest faktycznie duży. Do tego w 32 tyg miał już główkę 32cm (tyle mają dzieci przy porodzie), wszystkie parametry poza nóżką miał w 96 centylu (nóżka poniżej 50 centylu, więc długi raczej nie będzie). Ja ważyłam 4100g, moja mama 4600g, a jej brat ponad 5000g - moja lekarka powiedziała, że prawdopodobnie moje dziecko ma to w genach. W 37 tyg zobaczymy, czy zwolnił, czy się pasie dalej.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A ja w ogóle nie wiem jakie są zalecenia co do KTG poza tym , że trzeba iść jak się dzidzia rusza mniej niż 10 ruchów na godzinę w chwili aktywności (a wg. mojej gin wystarczy 5 :?). Jak to jest z tym KTG? Warto je robić jak dziecko się rusza i nie ma skurczów. I jak to wygląda jak się chodzi tylko do gin prywatnie, a rodzi w innym szpitalu niż on pracuje? (ja to w innym mieście nawet). Wiem, że w moim szpitalu jest napisane, że KTG na życzenie kosztuje 30zł, ale nie wiem czy tak można sobie iść z ulicy bez żadnych zaleceń od lekarza.. któraś z Was wie coś więcej i mnie uświadomi?..

Ja myślę, że jak nie masz zaleceń, a chcesz KTG w szpitalu bez opłaty, to po prostu pójdź na ip i powiedz, że się rusza mniej niż zwykle ;)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży chodziłam do innego ginka bo mieszkałam gdzieś indziej gin kazał mi przyjśc na jego dyżurze do św rodziny czyli szpitala i mi zrobił ale ten nic nie mówi tyle że pyta czy się dzidzia wierci Ja to rozumiem tak że jak nie rusza się za dużo dzidzia to do szpitala i tam już sami ci zrobią zawsze możesz naściemniać że się nie rusza za dużo i powinni zrobić bo do tego skierowania nie trzeba chyba że coś się zmieniło

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Ja myślę, że jak nie masz zaleceń, a chcesz KTG w szpitalu bez opłaty, to po prostu pójdź na ip i powiedz, że się rusza mniej niż zwykle ;)
    nie, tu nie chodzi o to, że chcę. A tym bardziej bez płacenia. Tylko chodzi o to czy powinnam nie mając zaleceń od lekarza :P czy to KTG jest potrzebne jak nic się nie dzieje..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    i te rece gdzie tez na nie magnez biorę ponoć troszkę pomaga ale nie wieadomo tego i tak sobie myslę że dorobie się prędzej skurczów łydek zamiast brzucha :P

Mika a co u ciebie sie dzieje z rekoma jesli moge spytac?
    Kurde ja mam mega problem z rekoma i juz nie wiem co robic, a gin mowi ze takie są uroki ciazy i nic na to nie poradzi :/ Uaktywnił mi sie zespol ciesni nadgarstka i praktycznie nie mam czucia w palcach u prawej ręki :(

• betinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    nie, tu nie chodzi o to, że chcę. A tym bardziej bez płacenia. Tylko chodzi o to czy powinnam nie mając zaleceń od lekarza :P czy to KTG jest potrzebne jak nic się nie dzieje..

Aaaaaa, takie buty! A to nie wiem... Teoretycznie, jak dziecko żadnych innych zachowań nie wykazuje i nic się nie dzieje niepokojącego, to w sumie nie wiem po co robić :) Ale wydaje mi się, że dla dzieciaczków nie jest to obojętne badanie - ja miałam w 24 tyg pierwsze na ip, Mati się POTWORNIE kotłował, potem w 26 też mi zrobili jak mnie przyjmowali na oddział ze skurczami - powtórka szaleństwa. Dziewczyny, z którymi leżałam to samo mówiły. Jedna z bliźniakami odmówiła w końcu jednego ktg, jak jej 3x dziennie robili, bo dzieci też się potwornie wierciły i nie wytrzymywała z bólu (38tc).

stardust87 lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a ja bym chciała znać datę. Bo boję się paniki przy odejściu wód albo regularnych skurczach. Albo jeszcze gorzej przy nieregularnych - pojadę rodzić a oni mnie zjebią i powiedzą, że poród za tydzień najszybciej :P

Zawsze możesz powiedzieć,że to Twój pierwszy poród,więc nie wiesz jak bolą takie skurcze a jak takie.I jakim prawem mają Cię w ogóle zjebać.Ja podczas pobytów w szpitalach nauczyłam się,że trzeba się pytać i domagać czegoś dotąd,dopóki się nie dowiem:)Płacimy co miesiąc składki zdrowotne,szpital za nasz poród dostaje pieniądze,ja też u swojego ginekologa,który pracuje w tym szpitalu zostawiłam do tej pory jakieś 1000 zł,więc za darmo tego wszystkiego w szpitalu nie robią.
    Ja właśnie chce np.stać przy zlewie i zmywać i poczuć skurcze i jechać haha.Chcę takie zaskoczenie.

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ja właśnie chce np.stać przy zlewie i zmywać i poczuć skurcze i jechać haha.Chcę takie zaskoczenie.

Haha, dobre :) Sado maso :D

Tysia87, Majeczka2014, stardust87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ