Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Moja misja 3 bit w większej połowie skończona-jeszcze tylko zostało śmietankę ubić ale to jak wszystko wystygnie
A następnym razem będzie test tego cytrynowca
No i właśnie przeczytałam tekst Akuszerki-kobieto odważna i niepoważna, szacun!Ja bym się chyba ojszczała jakbym dotknęła główki mojego dziecka będącego jeszcze w brzuchu
betinka, turkawka, Majeczka2014 lubią tę wiadomość
-
Betinka ja dzisiaj tez umieram z powodu spojenia lonowego masakra jakas
Tylko ze moja wizyta to moze maksymalie z 7 minut dzisiaj trwala.. juz sie nie moge Krzysia doczekac az bede mogla Go przytulic..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnypralinka wrote:Czyli jeśli główka duża to lepiej cc? 34cm to dużo/mało?
). Ja nie dałam rady bez cięcia krocza.
Zresztą pewnie dlatego, że miała taki baniak, a nie główeczkę, to usg pokazywało wagę 3500, a urodziła się 3120
Akuszerka, pełen szacunek, ja odkąd wtedy pojechaliśmy do szpitala i poczułam takiego gluta zamiast szyjki(chciałam sprawdzić czy krwawię z pochwy czy to czasem nie jakiś hemoroid, o którym nie wiedziałam) to się normalnie boję dotykać gdziekolwiek na dole... -
nick nieaktualnyakuszerka89 wrote:Spojenie lonowe boli z powodu zwiekszonego wydzelania relaksyny i rozciagania chrzastek, trzeba to przezyc. Boli kilka dni a pozniej odpuszcza, przynajmniej u mnie tak bylo.
A nasienie zawiera naturalne prostaglandyny ktore podaje sie w niektorych placowkach na wywolanie porodu (oczywiscie prostaglandyny a nie nasienie:-P). Tylko ze te w nasieniu dzialaja podobno po 38 tygodniu. Jak jest ze sztucznymi to nie wiem.
No i wspolzycie dziala troche jak masaz szyjki takze tez przyspiesza porod:-)
jak dobrze mieć położną i obeznaną osobę w tych sprawachczyt.akuszerke
Co do bólu spojenia łonowego to ja mam taki ból od 20 tyg. Oj koszmarnie ciągnie... Do tej pory niestety też mam, najgorzej mi w nocy i ogólnie jeśli leżę i zmieniać pozycję z lewej na prawą, albo z prawej na lewa...przy wstawaniu też. Często przy tych odruchach zamykam oczy i ściskam zęby bo tak boli...akuszerka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno i w takim razie ja od 38tyg. intensywnie zaciągam T do łóżka :)hihi
Mojej drugiej kuzynce przyśpieszyło poród, tylko stety ,niestety o 4 tyg wcześniej, mały urodził jako wcześniak(a raczej przez cc bo był ułożony pośladkowo),ale wszystko skończyło dobrze i teraz kawał chłopaczka z niegoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 21:31
-
nick nieaktualnyA ja w przeciwieństwie do was chciałabym jeszcze nawet 5 miesięcy ciąży. Jak pomyślę, że możliwe, że już nigdy w życiu nie poczuję pierwszych ruchów, czkawki, tych stópek, które chcą mi wyjść bokiem, nie usłyszę serduszka, nie będę czekać z niecierpliwością na widok serduszka na usg albo tego czy noszę w sobie synka/córcię, to jest mi smutno.
Akurat jestem pesymistką i wolę zakładać najgorsze, a potem się cieszyć, że jest dużo lepiej niż myślałam. Może się okazać, że coś pójdzie nie tak, że nie będę mogła mieć dzieci, albo, że mąż nie będzie już chciał. Może nie będziemy mieć możliwości na kolejne dziecko...
Więc nie chcę jeszcze synka na świecie, chcę ten magiczny stan przeżywać jak najdłużej, mimo, że nie jest łatwo.
Szczególnie, że po narodzinach nawet nie zdążymy się obejrzeć, jak ze słodkiego, delikatnego, kochanego bobaska zrobi się mały dorosły człowiek.Majeczka2014, dba, verynice, pralinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej, ja już dawno po wizycie, ale musiałam trochę dojść do siebie...
Więc : BĘDZIEMY MIELI SYNA A NIE CÓRKĘ
Synek zdrowy, duży, łożysko III stopień, ginek powiedział, że pewnie 2-3 tyg przed terminem urodzę, żeby się tak szykować. Ułożony do porodu sn, tak jak ostatnio i straszny wiertek
i co ja zrobie z moimi pięknymi sukieneczkami, skarpeciami z falbankami??akuszerka89, betinka, Kaarolina, Paula55, ofcooo, kark, Mika 28, madiiiii, anulka81, stardust87, nenka, K_A_M_A, verynice, pestka lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:hej, ja już dawno po wizycie, ale musiałam trochę dojść do siebie...
Synek zdrowy, duży, łożysko III stopień, ginek powiedział, że pewnie 2-3 tyg przed terminem urodzę, żeby się tak szykować. Ułożony do porodu sn, tak jak ostatnio i straszny wiertek
i co ja zrobie z moimi pięknymi sukieneczkami, skarpeciami z falbankami??
Kochana nie żartuj???!!! W tym tyg.dopiero zauważono zmianę?
Najważniejsze, że z dzidzią ok -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:nie żartuje
mąż w niebo wzięty
a ja w ciężkim szoku!
a kiedy miałaś ostatnio wizytę?? Tzn kiedy ostatnio wiedziałaś o płci?
no to niezła Wam się niespodzianka trafiłajej, ja nawet nie wyobrażałabym sobie... tzn nastawienia to raz a dwa tyle rzeczy różówych
justyna14 lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:hej, ja już dawno po wizycie, ale musiałam trochę dojść do siebie...
i co ja zrobie z moimi pięknymi sukieneczkami, skarpeciami z falbankami??
ALLLLLLE CZAD!!!!justyna14 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Ahahshahahha justyna, rozwalilas system:-) oj moze na poczatek chlopiec tez moze chodzic w sukienkach? A poza tym roz to taki ladny kolor:-DDD
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:a kiedy miałaś ostatnio wizytę?? Tzn kiedy ostatnio wiedziałaś o płci?
no to niezła Wam się niespodzianka trafiłajej, ja nawet nie wyobrażałabym sobie... tzn nastawienia to raz a dwa tyle rzeczy różówych
Majeczka2014 lubi tę wiadomość
7w3d 💔