WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    A moja gin dzisiaj przy badaniu mówiła, że czuć jak mały napiera główką, a mam szyjkę długą i zamkniętą o_O

Słuchajcie, tak mnie potwornie boli to spojenie łonowe jak ruszam nogą, że chyba ocipieję zaraz. Potworny ból, jakbym miała zaraz pęknąć :(
    Betinka mam to samo od paru dni.ale tylko z lewej strony i jak poloze sie na prawym boku to mniej boli.gorzej przy chodzeniu i wstawaniu z lozka.wiem jaki to ból i wspolczuje Tobie i sobie:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie spojenie łonowe bolało strasznie w 2 trymestrze. Drętwienia rąk też mam. Zły humor nadal.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Rainbow27 Nowa

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mulan napisz do mnie

mulan44 lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Betinka mam to samo od paru dni.ale tylko z lewej strony i jak poloze sie na prawym boku to mniej boli.gorzej przy chodzeniu i wstawaniu z lozka.wiem jaki to ból i wspolczuje Tobie i sobie:-)

Tysia, to jest jakiś koszmarrrrrr! Z boku na plecy się nie mogę przewrócić, wstawanie z łóżka w mega jękach, a wyprostować się graniczy z cudem. Chodzę rozkraczona chyba na metr, bo próba złączenia nóg boli jak diabli. Rano było trochę lepiej, a po południu znów masakra :/

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina moja ostatnia wizyta tez byla "na szybkiego" doslownie 15min i do widzenia i 160zl poszlo, szybko zmierzyl, pyk zdjecie i narka... pozniej wybiegl z gabinetu bo sie spieszyl. :/

ale....
    na pocieszenie mam dla ciebie cynk od mojej kumpeli, agnieszki (jest co prawda na fb ale sie nie udziela) napisala mi:
    wygrana w rossmanie to laktator fiemy avent, chyba jeszcze jakies smoczki i butelki tez z aventu ogólnie wartośc nagrody to 250 zł :D

fajnie nie? jeszcze kod dostaniemy i wygrana nasza! :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    aleksa.wawa wrote:
    Dlatego ja postanowilam naturalnie sie wspomagac zeby urodzic wlasnie ok 38-39 tc :)
    Od 36 tc zamierzam intensywnie serduszkowac i moze pomoze ;)
    Masakra![/QUOT

Hehe no moze tez pomolestuje mojego mężusia On zawsze chętny to co mi szkodzi :P tyle ze przy ostatnim razie zauważyłam ze juz tak ciasno nie jest więc cos tam się rozciągnęło w srodku :(

Molestuj molestuj :) Czytałam że nasienie meskie zawiera jakies substancje ktore wplywaja na szyjke i szybciej sie otwiera i szybciej mozna urodzic. Poza tym to naturalny masaż szyjki także same za :)

A wywar z lisci malin popijasz? Podobno od 38 tc jest zalecane :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Aleksa a Ty nie mialas miec cc ze wzgledu na korekcje wzroku?

No wlasnie moja cc stoi pod wielkim znakiem zapytania :( Bylam u okulistki i owszem wystawila mi zaswiadczenie ze mam rozszczep siatkówki w obu oczach ale ani slowa nie napisala ze jest to wskazanie do cc tylko powiedziala ze jak pokaze to zawiadczenie to mi lekarz musi skrocic drugą faze porodu gdyby sie wydluzala...
    25.08 ide do innej okulistki (tej co mi operacje robila) i jesli ona mi nie wystawi konkretnego zaswiadczenia gdzie bedzie napisane "musi byc cc" to sie poddaje i bede rodzic sn.

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Molestuj molestuj :) Czytałam że nasienie meskie zawiera jakies substancje ktore wplywaja na szyjke i szybciej sie otwiera i szybciej mozna urodzic. Poza tym to naturalny masaż szyjki także same za :)

A wywar z lisci malin popijasz? Podobno od 38 tc jest zalecane :)

No nie popijam ale czy to nie zaszkodzi ? Bo jak nie to już lecę kupić :) Jak urodzę wcześniej :) a jeśli o bzykanko chodzi to teraz poczekam do środy albo czwartku aż mąż wróci to wtedy zaczynam może akcja się rozwinie :P

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    No wlasnie moja cc stoi pod wielkim znakiem zapytania :( Bylam u okulistki i owszem wystawila mi zaswiadczenie ze mam rozszczep siatkówki w obu oczach ale ani slowa nie napisala ze jest to wskazanie do cc tylko powiedziala ze jak pokaze to zawiadczenie to mi lekarz musi skrocic drugą faze porodu gdyby sie wydluzala...
    25.08 ide do innej okulistki (tej co mi operacje robila) i jesli ona mi nie wystawi konkretnego zaswiadczenia gdzie bedzie napisane "musi byc cc" to sie poddaje i bede rodzic sn.

A u kogo byłaś w Mavicie? Podziwiam Cię, że chcesz ryzykować :/

• pralinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    turkawka wrote:
    no i własnie dlatego coraz bardziej się boję porodu, bo mój Staś nie dość, że cały zapowiada się na dużego gościa, to głowę własnie ma największą - według pomiarów :/
    a co do dotykania główki to on już chyba przywykł, bo dżin od jakiegoś 25-26 tyg na każdej wizycie go klepie po czaszce :) to na nim wrażenia nie robi, za to usg nie znosi, bo zaczyna wierzgać jak młode źrebie :)
    Jakiw wymiary ma główka Twojej dzidzi?
    Muszę mojej gin wypytać..

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojenie lonowe boli z powodu zwiekszonego wydzelania relaksyny i rozciagania chrzastek, trzeba to przezyc. Boli kilka dni a pozniej odpuszcza, przynajmniej u mnie tak bylo.
    A nasienie zawiera naturalne prostaglandyny ktore podaje sie w niektorych placowkach na wywolanie porodu (oczywiscie prostaglandyny a nie nasienie:-P). Tylko ze te w nasieniu dzialaja podobno po 38 tygodniu. Jak jest ze sztucznymi to nie wiem.
    No i wspolzycie dziala troche jak masaz szyjki takze tez przyspiesza porod:-)

betina89, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • mulan44 Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem :)

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iiiidzie ogromna buuurza, juz nie moge sie doczekac:-) na dworzu super chlodno, 22 stopnie, jak u Was goraco to zapraszam na moj taras:-) na sledzia zmiescimy sie wszystkie:-)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Spojenie lonowe boli z powodu zwiekszonego wydzelania relaksyny i rozciagania chrzastek, trzeba to przezyc. Boli kilka dni a pozniej odpuszcza, przynajmniej u mnie tak bylo.
    A nasienie zawiera naturalne prostaglandyny ktore podaje sie w niektorych placowkach na wywolanie porodu (oczywiscie prostaglandyny a nie nasienie:-P). Tylko ze te w nasieniu dzialaja podobno po 38 tygodniu. Jak jest ze sztucznymi to nie wiem.
    No i wspolzycie dziala troche jak masaz szyjki takze tez przyspiesza porod:-)

haha, własnie sobie wyobraziłam aplikację nasienia na fotelu ginekologicznym :D W IMiD słyszałam jak położna wysyłała rodzącą z mężem pod prysznic, żeby pomasował piersi 'i takie tam' :D

Mam nadzieję, że to spojenie odpuści, w życiu nie przypuszczałam, że tak może boleć w tym miejscu :/ A moja gin mnie dzisiaj nie pocieszyła, bo powiedziała, że może boleć jeszcze bardziej, bo młody będzie coraz bardziej napierał główką.

akuszerka89 lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Iiiidzie ogromna buuurza, juz nie moge sie doczekac:-) na dworzu super chlodno, 22 stopnie, jak u Was goraco to zapraszam na moj taras:-) na sledzia zmiescimy sie wszystkie:-)

Chyba na wieloryba :D

akuszerka89, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    No nie popijam ale czy to nie zaszkodzi ? Bo jak nie to już lecę kupić :) Jak urodzę wcześniej :) a jeśli o bzykanko chodzi to teraz poczekam do środy albo czwartku aż mąż wróci to wtedy zaczynam może akcja się rozwinie :P

Wiele kobitek sięga po wywar z liści (nie owoców!) malin, które działają naskurczowo. Nie zadziała on po jednorazowym zastosowaniu, a dopiero po kilku, kilkunastu dniach. Można go pić od 38 tc i nie slyszalam zeby na tym etapie komus zaszkodzilo :)

A tutaj cytuje artykuł:
    "Najprzyjemniejszym, a co ważne, skutecznym sposobem jest seks. Już w starożytności uważano go za bardzo dobrą metodę wywołania porodu. Dziś wiadomo, że sperma zawiera prostaglandyny – hormony, które znalazłszy się w pobliżu szyjki macicy, powodują jej dojrzewanie, co prowokuje skurcze. Przez 2–4 godziny po stosunku stężenie prostaglandyn w śluzie szyjkowym jest od 10 do 50 razy większe niż normalnie. Poza tym podczas stosunku dochodzi do naturalnego masażu szyjki macicy.

Skurcze macicy pojawiają się także podczas pobudzania brodawek piersiowych (zarówno rękami, jak i ustami). Do układu krwionośnego uwalnia się wtedy oksytocyna – hormon stymulujący skurcze macicy. Mamy karmiące piersią wiedzą, że to działa, bo po przystawieniu malucha czują, jak ich macica obkurcza się."

akuszerka89 lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hibiskus też podobno wywołuje skurcze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    A u kogo byłaś w Mavicie? Podziwiam Cię, że chcesz ryzykować :/

Nie bylam w Mavicie tylko w Enel Medzie u zwyklej okulistki. Do Mavitu lece 25.08 jak moja lekarka wroci z urlopu (dr Wojtyła).

• betinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Nie bylam w Mavicie tylko w Enel Medzie u zwyklej okulistki. Do Mavitu lece 25.08 jak moja lekarka wroci z urlopu (dr Wojtyła).

Aaaaaaaaaaaa, to zmienia postać rzeczy! No ciekawa jestem, co Wojtyła powie na tą siatkówkę. Zaproszę Cię do przyjaciółek, żebym mogła wiadomość na prv napisać, żeby nie spamować forum, ok? :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Kaarolcia gdzie ty mieszkasz bo z tego co zauważam to nas zawsze jest upał a gdzie indziej są już burze...
    Ja w Elblagu i to jakas masakra jest :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ