WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Wierze Fipsik. Ale moj za to glowa mi siedzi prawie miedzy zrbrami i tak cisnie ze oddychac sie ńie da. W nocy mam takie bole w klatce piersiowej jak bym zawalu miala dostac i musze strasznie gleboko oddychac.
    Ostatnio omdlalam przez to siedzac!!! :/

Jak siedzę to też mnie ciśnie strasznie. Muszę podkładać poduszkę pod plecy i się wypinać, żeby móc oddychać. Najgorzej u kogoś przy stole, żeby coś zjeść - nie idzie tak siedzieć :/

Paula55 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry i Ja się witam w lepszym humorku na dworku 21 stopni w pokoju zarąbiście :) Nie chcę widziec tego słońca na oczy !!!

Justyna ale miałaś przygodę teraz to już tylko pewność będziesz miała przy porodzie bo Ja bym już nie wiedziała czy wierzyć czy nie :P Ja miałam usg prawie na każdej wizycie i mówił że dziewuszka ale nie nastawiałam się bo wolałam poczekać do tego 7 miesiaca i badania 4d gdzie lekarz potwierdził na 100% i dał dowód no ale zawsze może wyjść "surprise"

dziś zrobiłam ostatnie już badania i w pon ostatnia wizyta (chyba)ale będzie usg więc znowu zobaczę bobasa :)
    powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;)

Melduję się po wczorajszej wizycie ;)
    Marcel waży 2530g :) Ilość płynu owodniowego w normie AFI 11,4 :) Ja jestem 14,5kg na plusie :) Następną wizytę mamy za 2 tygodnie i potem kolejną po tygodniu, także w sierpniu będą 3 wizyty :)
    Generalnie wszystko jest idealnie, tak jak być powinno... a teraz przedstawiam Wam synusia :) Ma już bardzo mało miejsca w brzuszku i sama ginka powiedziała, że zrobić ładne zdjęcie 2,5kg dziecku to już wyczyn :) Buźką był wtulony w ściankę macicy...
    2aabiox.jpg
    a30do6.jpg
    2nkj61z.jpg

A teraz lecę Was nadrabiać bo mam chyba z 20 stron do nadrobienia!!!!

stardust87, Fipsik, justyna14, Mika 28, Majeczka2014, Tysia87, akuszerka89, Szonka, Diabla85, anulka81, rabarbarka, iwo_na, Paula55, K_A_M_A, betinka, kark, magdzia26, madiiiii, Karolaaa91, betina89, Gosia19, Migotka22, Ewi25, turkawka, Patu, le'nutka, afrykanka, Io, hela, nenka, Nelus lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice - CUDNY jest:) no i cieszę się, że wszystko jest książkowo:)

verynice lubi tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz was troszke zaspamuje, moje ostatnio poczynione zakupy :) i rzeczy które dostałam :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/27552d19bac6.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c8ac04e6dfe.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/77383ebebf3e.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ea2d95e8859.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/341227f9a2a4.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7889502ba14b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/318aad83c059.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe769306a005.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e547b8d31f1.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8678bf6b6295.jpg

Majeczka2014, anulka81, K_A_M_A, betinka, verynice, Kaarolina, kark, Karolaaa91, betina89, stardust87, Gosia19, Migotka22, Ewi25, le'nutka, Io, nenka, Nelus lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik to ja się nie dziwię dlaczego tak Ci mała uciska narządy, taki mały brzuszek to dziecko bardziej przy kręgosłupie "siedzi" ;)
    Wkurzyła mnie siostra :/ napisała w niedzielę że przyjedzie dzisiaj, no to dzwonię do niej, nie odbiera... napisała po 3 godz, że jest gdzieś tam i że jutro przyjedzie. No to jej napisałam, że mogła mi napisać o zmianie, no to ona, że nie sądziła że to dla mnie takie ważne :/ Napisałam, że jest ważne, bo skurcze mam częstsze i muszę leżeć cały czas. Wkurzyłam się :/ chciałabym chociaż do tego 36 tyg wytrzymać a tu zero pomocy :/ jestem zła na cały świat :/
    Gdyby mi się urodziła córka zamiast syna to mąż byłby w siódmym niebie haha :D on marzy o córce. Ja bym to gorzej przyjęła ;) a ciuszki które dokupiłam to w uniwersalnych kolorach większość, więc nie byłoby problemu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 12:53

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka i chwala Bogu ze nie mialas tego robionego :)
    Oczywiscie mowimy tu o obracaniu przez powloki brzuszne... No ale nic. Mnie to i tak ńie bedzie dotyczyc wiec luz :)

Verynice synus sliczny. A jakie ma pucusie :) super ze wszystko ok:)

Iwona zakupki i prezenty bardzo udane :) a moge zapytac czy to z myszka to posciel???

Nam w koncu przyszedl materac! Wyglada bardzo porzadnie. Ale baba i tak dostańie negatywny komentarz bo wyslala go dopiero jak T napisal wiad :/ moze znow uda sie i cos nam wysle w gratisie albo zwoci kase :) juz tak mielismy kilka razy :)

Tymczasem biore sie za pierogi ktore wczoraj mialam robic :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie jade do szpitala. Moje problemy żoładkowe to były skurcze. Dostałam ochrzan, że nie zadzwoniłam. Szyjka z 4 cm ma 1,5 cm i mam rozwarcie na palec. Do tego krwawię mocno po badaniu. Błagam trzymajcie kciuki żeby było ok.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w wtorkowy dzionek. Od wczoraj jestem w domku jakimś cudem ilość płynu zwiększyła się do 9 nie jest go za duzo ale tragedii nie ma w pn. kolejne USG więc i tak mam stresa i obserwuję ruchy maleństwa. Przepływy w normie nerki ok pęcherz moczowy wypełniony. Marcelek dalej pupcią w dół już z p. doktor sobie planujemy cięcie bo szanse że się odwróci są małe ale jak jednak zdecyduję się na obrót to wszystkich zaskoczy ja w sumie wolała bym rodzić sn ale jak mus mieć c.c to jakoś przeżyję. Po tych 3 dniach strachu i niepewności nie narzekam na nic byłe mały urodził się zdrowy.
    Verynice maluszek jest boski.
    Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach

verynice, kark, anulka81 lubią tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo, nareszcie portret :):):) Verynice, wspaniałe wieści!!!

Iwona, zakupki super!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo- Będzie dobrze ważne że masz jeszcze szyjkę skurcze można ładnie zatrzymać więc bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki

Io lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dziewczyny, właśnie jade do szpitala. Moje problemy żoładkowe to były skurcze. Dostałam ochrzan, że nie zadzwoniłam. Szyjka z 4 cm ma 1,5 cm i mam rozwarcie na palec. Do tego krwawię mocno po badaniu. Błagam trzymajcie kciuki żeby było ok.

WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, ale się u nas dzieje!

Lo kochana trzymaj się i w miarę możliwości nas informuj!!
    Martusia86 - dobrze, że jesteś już w domku, jednak w domku jest najlepiej! A Marcele to silne chłopaki i dadzą radę ;) Zobaczysz :) I Twój i Mychy i mój!

Marcel jest głową w dół już od 3 wizyt...bardzo mnie cieszy, że wczoraj też był łepkiem w dół - niech już tak zostanie :D
    Kolejną wizytę, za 2 tyg, mamy w szpitalu - będę miała tam zrobione KTG, badanie moczu i USG :) No i najważniejsze - moja ginka oprowadzi nas po oddziale i wszystko nam na spokojnie wytłumaczy :) Nie mogę się doczekać :) I bardzo się cieszę, że mąż pójdzie wtedy ze mną :)

Kurde, ale u Was się zaczyna coś dziać a u mnie spokój jak makiem zasiał...biorę Magne B6 3x1.. muszę za 2 tyg zapytać czy nie zmniejszyć/odstawić bo nie chcę przenosić :(

Io lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, to coś z myszką to przewijak turystyczny. Mój Czaruś bedzie twardzielem i mam nadzieje, że nie bedzie mu przeszkadzał taki "dziewczęcy" motyw :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

Trzymaj sie kochana, mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porządku.

Io lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo-kciukasy zaciśnięte-wracaj szybko w dwupaku!

Io lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Ja tak na szybko, bo czasu brakuje. Ciesze sie na wieczor i na nadrabianie was.

Ja jestem w SZOKU, u mnie bylo przed okolo pol godziny temu TRZESIENIE ZIEMI . Spalam sobie w najlepsze a lozko na wszytskie strony zaczelo chodzic, szafki halasu narobily, wszytsko sie trzeslo i tak okolo minuty.
    Najdluzasz minuta mojego zycia…..Z tego co wiem nic sie nie stalo u ludzi, obrazy pospadywaly i ksiazki sie przewrocily , z szfek rzeczy powypadywaly.

Afryka Poludniowa nie jest terenem gdzie trzesienia ziemi wystepuja, wiec tutaj wszyscy w szoku.

Ok ja zmykam, bo kolazanka zaraz przyjedzie. Do wieczora.

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice- śliczny synuś!

super zakupki!

Lo, zaciskam kciuki, napewno będzie dobrze!

verynice, Io lubią tę wiadomość

• iwo_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice śliczny Marcelek :)
    Zazdroszcze wam, ze macie USG 3D, u mnie w mieście nikt nie robi i ja zawsze mam zwykłe a na nim niewiele widać :( Smutno mi z tego powodu, chyba bede płakała ;(

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O szlag Lo trzymaj sie babo!!! Oby bylo wszystko dobrze bo sie juz swoje nameczylas!!!

Martusia a to ze sa male szanse na obrot u ciebie zalezy od tego ze masz malo wod czy ogolnie w tych tyg juz sa male szanse???

Verynice u mnie tez cisza i spokoj :) w zasadzie to co ja wam moge powiedziec skoro moje wizyty koncza sie na zmierzeniu cisnienia (ktore zawsze jest 100/60) zbadaniu siuskow papierkiem i pytaniu czy wszystko ok hahaha :)

Iwona ta mycha jest super :) ja mojemu synowi kupilam jedna dziewczynska pieluche tetrowa w rozowe sowy bo tak mi sie podobala haha :)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ