Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie
ja jak zwykle nocka pol na pol, nie mozna tego spaniem nazwac, brzuch mi sie stawial co chwile, twardy na jakis czas i puszczal. na tyle odczuwalne ze sie wybudzalam, nie jakis okropny bol... i dopiero nad ranem jakos lzej i moge odespac. W dzien jakos tak nie czuje mocno nie wiem...
co do hemoroidow to ja wyczailam skubance juz jakies 2 mce temu, lekarz przepisal mi masc posterisan, teraz mam posterisan H (mocniejsza na sterydach)
Stardust ty codziennie uzywasz tych masci? cos ci pomogly? mnie ogolnie nic nie boli ale cholerstwo nadal jesti tez sie boje ze przy porodzie bedzie zle
-
Majeczka2014 wrote:nie jestem przeciwniczką różu,ale co za dużo to nie zdrowo. Dla mnie też za cukierkowo wręcz
można róż fajnie połączyć z innymi kolorami. A uniwersalne jak najbardziej też mi się podobają i sama mam różnorodne.
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualnyTysia87 wrote:Ja Majeczka2014 też nie.i gdybym miała córkę to na bank miałaby różowe ciuszki.ale polaczylabym z bielą chociażby.co za dużo to nie zdrowo:-) a tyle jest ladnych kolorow dla dziewczynek, nie tylko róż. ..
dokładnie
ja sama swojej kupiłam buciki w dziale chłopięcym
takie ala tenisówki, szare bo mi się mega spodobały... i do leginsow czy jeansikow dla dziewczynki w sam raz (kupiłam rozmiar na wiosnę)
Strasznie mi się też granaty podobają. Łączyć ładnie można -
Ewi25 wrote:ja też zmieniałam u pracowdawcy bo pracuje już 7 lat a małżeństwem jesteśmy krótko
a w skarbówce to nie wiedziałam że trzeba zmieniać... najwięcej biegania było przy zmianie nazwiska...czasami się zastanawiam czy wszędzie już mam zmienione
Ja nie zmienilam jeszcze w wielu miejscach:-) jezdze na panienskim prawo jazdy:-) a nazwisko mam dwuczlonowe więc jakoś mi to prawko przechodzi:-) w banku swoim nadal jestem panna:-) musze w końcu się zebrać i pozmieniac.https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Majeczka2014 wrote:dokładnie
ja sama swojej kupiłam buciki w dziale chłopięcym
takie ala tenisówki, szare bo mi się mega spodobały... i do leginsow czy jeansikow dla dziewczynki w sam raz (kupiłam rozmiar na wiosnę)
Strasznie mi się też granaty podobają. Łączyć ładnie możnaMajeczka2014 lubi tę wiadomość
witam sie i ja wkoncu przebrnelam humor do dupy jak wczoraj
dba wiem co to znaczy i rozumiem doskonale u nas teraz jest z gorki ale kiedys tak latwo nie bylo wiec mysle ze u was tez sie ulozy pieniadze rzecz nabyta takie jest moje zdanie
dziewczynki szpitalne nogi zaciskac i sie trzymac -
Cześć dziewczyny, witamy się ze szpitala. Jestesm u Fipsik w odwiedzinach. Usmiechnieta, tryska humorem. Oblukalysmy oddzial i jedyne co mam do powiedzenia to rodzić
kark, Majeczka2014, stardust87, madiiiii, betinka, K_A_M_A, Fipsik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
JagoodkaK wrote:Cześć dziewczyny, witamy się ze szpitala. Jestesm u Fipsik w odwiedzinach. Usmiechnieta, tryska humorem. Oblukalysmy oddzial i jedyne co mam do powiedzenia to rodzić
stardust87, Fipsik, JagoodkaK lubią tę wiadomość
Co do kont, to my z mężem mamy osobne. Mąż zarabia dużo więcej ode mnie i to on zazwyczaj jeździ do sklepu, opłaca rachunki i ściągają od niego ratę kredytu. Moje konto raczej traktujemy jak oszczędnościowe, choć i tak muszę wydać min 200 zł miesięcznie żeby mi tam jakiejś opłaty nie doliczyli. Tak więc teraz jak z nim jeżdżę na zakupy to ja płacę, no i jak są większe wydatki np. jakieś meble czy sprzęt to z mojego płacimy. Taki mamy podział
-
U mnie też szaleństwo w brzuchu. A najbardziej nie lubi wizyt, gdy mi doktorka bada szyjkę. Potem wierci się non stop kilka godzin
nenka wrote:mam tak wlasnie do tego boli mnie brzuch na dole a mala szaleje jak opentana ale nie kopie caly czas sie wypychanenka lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualnyPowiem wam, że do drugiego roku życia moja córka chodziła w ciuchach zielonych, żółtych, białych, fioletowych, niebieskich, okazjonalnie w różu. Potem zaczęła się buntować i jak chciałam kupić jej żółtą bluzeczkę to było "plosie, mamusiu, kup mi tą luziową, ona jest taka piękna, ja Cię będę za nią tak mocno kochać"... Także aktualnie większość ciuchów jest różowych, staram się jej całej nie ubierać na różowo, ale często jest tak, że przygotuję jej ciuchy, a ona i tak się przebierze jak chce - na różowo
Dba, ja właśnie zawsze robię przetwory, głównie za względu na oszczędności. Bo jak sobie pomyślę, że mogę mieć np. paprykę marynowaną, ogórki z chili, pikle, korniszony czy inne w cenie 1,5zł za słoik to aż mi się chce, bo u nas to bardzo szybko schodzi i nie wyobrażam sobie kupować słoików po 6zł w sklepie
Tysia, ja zazwyczaj na do słoika daję ogórki, liść laurowy, ziarenka pieprzu, ziarenka białej gorczycy, ziele angielskie, olej i płatki chili, potem gotuję wodę z octem i cukrem, zalewam i chwilę pasteryzuję. Wszystko raczej daję na oko, a zalewę robię taką, żeby mi smakowała, bo te "gotowe" w necie zawsze dla mnie są za kwaśne
Dziewczyny, mój bąbel ma dziś imieniny!
Najlepsze jest to, że myślałam, że Kajetana jest często, a tu klops, tylko 7.08 i nie będzie można wybrać "fajnej" datyTysia87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Quatriona wrote:Na pocieszenie dodam że na żywo jest bardzo ładna7w3d 💔
-
Majeczka2014 wrote:justyna mam taki ręczniczek
właśnie z akuku-na allegro zamawiałam, tylko że różowy. A i nie wiem czemu,ale ręczniczek przyszedł z inną grafiką(nie pieskiem,a delfinkiem) niz na zdjęciu..
7w3d 💔 -
Kark u nas to tylko ogórki kiszone mają wzięcie
więc je mąż często robi
Afrykanka to szacun w Twoją stronę, że tak pomagałaś rodzicom, dużo dzieci będących za granicą zapomina o swoich rodzicach...
No i pewnie u nas sprawa koncertu wyjaśniona będzie, nie sądzę żeby w takiej sytuacji mąż pojechałafrykanka lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:liczę na to bo mogłam kupić tańszą, ale ta mi wpadła w oko:) za sam rożek i 2 komplety pościeli dałam niecałe ok 180 zł, masakra jak ta kasa idzie, ale już nie mogę się doczekać jak przyjdzie