X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ejjj laski czy myslicie ze dziecko jest w stanie wsadzic mi swoj leb miedzy zebra???
    Kur*** tak mi cisnie ze mam wrazenie ze sie rozchodze w tym miejscu.
    A jak tam wsadzi i nie wyciagnie???? Aaaaa.

Mogl by skubany juz fiknac :/
    nie wiem jak łeb, ale mój dupę pod żebra wciska od kilku tygodni. Jakby mi je ktoś łomem podważał. Niekoniecznie przyjemne uczucie :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Haha to juz wiem co wam pokaze jak skoncze :P
    Mmm biszkopcik juz gotowy :) zaraz mase robie :P

Ale jestem swinia co? Haha :P

Noooooo!!!!!! :P Foch :D

Paula55 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ty masz budyn w majtach a ja mam takie gluty jak smarki :P tez nie wiem wtf ???!!!
    I to taki zolto- zielonkawy kolor :/

Mam nadzieje ze akurat nikt nic nie jadl haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust to juz nie wiem co lepsze czy tylek czy lebek :P
    Wiecie co ostatnio zauwazylam??? Ze juz chyba wstyd by mi bylo isc zjesc np do knajpy bo przez ten moj brzuch to nie moge sie schylic do talerza i wszystko mi leci na bluzke, gacie i buty haha,
    Moj T do jedzenia przynosi mi fartuszek :P

Ehh sobie dzieciory nasze zebra upodobaly :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna chyba pisała o koszule do szpitala.
    A więc wczoraj (w mojej mieścinie-zadupiu za przeproszeniem) :) wyboru nie ma zbytnio,bo mam chyba jeden sklep z bielizną.
    Nie dość, że ceny od 40 w górę to totalnie nic mi się nie podobało,no ale żeby mieć z głowy to wzięłam jedną na krótki rękawek, z guzikami odpinanymi po bokach. Jedną dziś zamówiłam na ramiączka, najzwyklejszą, rozpinaną na guziki(do karmienia żeby łatwiej było) za 18,90 jak pamiętam. Jeśli będzie ok ,to dokupię jeszcze jedną -mam upatrzoną też u tego sprzedawcy na allegro.
    A tak w ogóle to nie lubię koszul, preferuję pidżamy 2 cz. :) spodenki + koszulka. Na allegro zamawiałam sobie z Primarka. Taką zamierzam kupić sobie już po porodzie ,jak będzie mnie troszkę mniej(mam nadzieję) bo te szpitalne napewno mi się nie przydadzą( musiałam wziąć rozmiar, 2 większą ze względu na brzuszek), odłożę sobie najwyżej na następny raz :)

Mam dylemat nad szlafrokiem. No i nie przymierzyłam wczoraj żeby zorientować się jaki zamówić rozmiar. W sklepie mi się nie podobały , były babcine :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Wiecie co ostatnio zauwazylam??? Ze juz chyba wstyd by mi bylo isc zjesc np do knajpy bo przez ten moj brzuch to nie moge sie schylic do talerza i wszystko mi leci na bluzke, gacie i buty haha,

ahahahahahahaha 2smiech.gif wyobraziłam sobie Ciebie przy stole!

Paula55, justyna14 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka jaka masz z primarka???? Ja bylam ostatnio i kupilam ta moja z musu ale po porodzie idzie do kosza bo jest okropna :P
    A szlafroczek tez mam z primarka taki cienki z krotkim rekawkiem :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Ja tak miałam ostatnio jak byłam na stypie-oczywiście rosołek i na drugie schaboszczak, no i co-i biedna Kamcia rozkraczona tak, że wciskałam pod stół jedną nogę mojemu T a drugą jakiemuś staremu facetowi, pochylałam się co by się nie uświnić-no szczyt elegancji to to nie był :P

Paula55, stardust87, justyna14 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowałyście od rana :P Ja byłam dziś u rodziców na wsi, bo stwierdziłam że to chyba ostatnia okazja żeby do nich pojechać (60km) bo pogoda fajna tz nie było dzis słońca i gorąca.
    Dziś widzę dyskusja o narzekaniu :P cóż ja należę do tych co sie wszystkim przejmują bo to moja pierwsza długo oczekiwana ciąża, wiem że momentami powinnam wrzucić na luz ale to wcale nie jest proste, w każdym razie trzeba troche rozsądku. Badaniami i pomiarami sie nie przejmuję bo wiem że to różnie bywa. Jednak rozumiem dziewczyny jak piszą o skurczach czy twardnieniu brzucha bo sama byłam nimi przejęta jak po raz pierwszy sie pojawiły, ja nawet nie wiedziałam że to co czuję to skurcze porodowe i tak naprawdę to siostra mnie uświadomiła i przestraszyła jednocześnie, no ale grunt że wszystko zaczyna się normować.

Karolina trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Majeczka ty masz budyn w majtach a ja mam takie gluty jak smarki :P tez nie wiem wtf ???!!!
    I to taki zolto- zielonkawy kolor :/

Mam nadzieje ze akurat nikt nic nie jadl haha :)

ja mam raz budyń, a raz jajko kurze :) ciągnie się jak guma..haha
    no i kolor raz biały a raz ciemniejszy.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ahahahahahahaha 2smiech.gif wyobraziłam sobie Ciebie przy stole!

Dzieki :P
    Ale mam cos lepszego...bylismy ostatnio nad jeziorem. Uwalilam sobie buta musztarda i keczupem :P
    Stwierdzilam ze pojde do wody buta umyc. Kucnelam, umylam i tu opowiesc sie konczy...
    Probowalam sie podniesc i tak mnie zawialo na bok ze wyjeb*** betami na plazy hahaha :)
    Chcialy byscie widziec jak moj t lecial z koca zeby mnie podnosic :P

stardust87, K_A_M_A, anulka81, justyna14, ofcooo, Kaarolina, EmiBam lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Majeczka jaka masz z primarka???? Ja bylam ostatnio i kupilam ta moja z musu ale po porodzie idzie do kosza bo jest okropna :P
    A szlafroczek tez mam z primarka taki cienki z krotkim rekawkiem :)

z Primarka jeszcze nie zamawiałam sobie :) ale zamówię jak się przeprowadzimy :) na allegro są fajne.
    A miałam wcześniej też z primarka :) i raz dostałam od siostry na urodziny :) dla mnie super

a szlafroków nie widziałam na allegro?? Z Primarka oczywiście :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja koszule do karmienia mam 2, bo podobno po porodzie poci się jak wieprz.
    Taką mam
    http://rafjolka.pl/product-pol-3903-806-KOSZULKA-panterka.html
    i drugą na ramiączkach z kopertowym dekoltem.

A do porodu to buchnęłam mężowi stary T-shirt, żeby długi był i mi tyłek zakrywał i żebym mogła wyrzucić po wszystkim.

Paula55 lubi tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

Heheh a ja sobie ostatnio uświadomiłam podczas jedzenia że chyba założe śliniaczek który kupiłam dla synka :P :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa, a co do biustonoszy to ja najpierw kupie takie nie usztywniane, zwykłe do karmienia. Mam narazie póki co reż 2 sportowe,ale nie wiem czy rozmiarowo będą dobre za miesiąc, dwa.... najwyżej dokupię.
    A na jakiś ładny staniczek, usztywniany skuszę się też napewno..na wyjścia. a po domku mogę chodzić sobie "swobodniej"

Póki co narazie nie kupiłam żadnego do karmienia :/ bo też nie mam pojęcia jaki rozmiar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 19:20

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn ktore chca karmic piersia. Bierzecie do szpitala butelke i sztuczne mleko na wypadek gdybyscie nie mialy pokarmu? Czy szpital powinien to zapewnic? Bo ja zielona w tym temacie jestem :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio na szkole rodzenia rozwaliłam się na worku sako, zajęcia się skończyły, wszyscy wychodzą (łącznie z moim mężem) a ja próbuję się wygramolić. Normalnie tak się zaczęłam sama z siebie śmiać, że wstać nie mogę! Dobrze, że mój mąż zorientował się że nie idę koło niego i wrócił po mnie bo bym tam siedziała do dnia dzisiejszego pewnie! :D

stardust87, justyna14, verynice, Io, ofcooo lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Pytanie do dziewczyn ktore chca karmic piersia. Bierzecie do szpitala butelke i sztuczne mleko na wypadek gdybyscie nie mialy pokarmu? Czy szpital powinien to zapewnic? Bo ja zielona w tym temacie jestem :)
    W szpitalu jakby co mają więc ja nie biorę

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:

U mnie w szpitalu mleko w razie czego zapewnia szpital i butelke też, własnie też sie od koleżanki dowiadywałam jak to wygląda bo też jestem zielona ;P

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    ja mam przygotowaną butelkę w rzeczach do przywiezienia jakby było potrzebne. Ale jak jest z mlekiem to nie wiem :|

‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ