X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Pytanie do dziewczyn ktore chca karmic piersia. Bierzecie do szpitala butelke i sztuczne mleko na wypadek gdybyscie nie mialy pokarmu? Czy szpital powinien to zapewnic? Bo ja zielona w tym temacie jestem :)

ja nie biorę chyba :) najwyżej jeśli będzie taka potrzeba, a mam nadzieję że nie będzie to po prostu dowiezie mi mój T
    A co do mleka to z tego co wiem, to szpital ma

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    nie wiem jak łeb, ale mój dupę pod żebra wciska od kilku tygodni. Jakby mi je ktoś łomem podważał. Niekoniecznie przyjemne uczucie :P
    mój też, a ja chodzę już na maksa wyprostowana. Jedyna ulga jak leżę i się porządnie wyciągam:) i tak się cieszę, że mi tych żeber nie skopuje jak inne tu pisały, bo wtedy to dopiero pewnie byłby ból :)

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biore. U nas w razie w maja,
    No ja tez mam 2 sportowe. Poki co po domu w takim smigam albo wogole bez :)
    Potem i tak co jakis czas trzeba bedzie wietrzyc cycochy wiec mysle ze dwa do karmienia i dwa sportowe wystarcza :)

Majekczko ja to nie na allegro kupowalam tylko bezposrednio w primarku :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze hasło dnia: ja do siostry:
    - Sylwia ale zjadłabym herbaty !!

I niech ktoś mi powie że w ciązy mózg sie nie kurczy :P, w moim przypadku zmalał strasznie! :P :D mam nadzieję że po porodzie wróci do normalnej sprawności :D

K_A_M_A, justyna14, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Majeczka ty masz budyn w majtach a ja mam takie gluty jak smarki :P tez nie wiem wtf ???!!!
    I to taki zolto- zielonkawy kolor :/

Mam nadzieje ze akurat nikt nic nie jadl haha :)
    jak mają taki dziwny kolor to lepiej udaj się do gina na przegląd bo może to jakiś grzybek :/

7w3d 💔
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie chyba nie biore. :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mój też, a ja chodzę już na maksa wyprostowana. Jedyna ulga jak leżę i się porządnie wyciągam:) i tak się cieszę, że mi tych żeber nie skopuje jak inne tu pisały, bo wtedy to dopiero pewnie byłby ból :)

dla mnie ulgą jest jak leżę albo jestem w pozycji pół leżącej jak teraz. Normalnie ten fotel to zbawienie :) troszkę się "rozkraczył" ale za to ulga dla kręgosłupa no i nie muszę być w pozycji na sztywno siedzącej.
    I tak czuję jak mała kopie pod żebrami i nieźle mnie to uciska. Najgorzej jest jak się trochę wyprostuje na siedząco to ten ucisk jest jeszcze mocniejszy , zatyka i ledwo idzie co oddychać. Więc muszę się dostosowywać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja nie biore. U nas w razie w maja,
    No ja tez mam 2 sportowe. Poki co po domu w takim smigam albo wogole bez :)
    Potem i tak co jakis czas trzeba bedzie wietrzyc cycochy wiec mysle ze dwa do karmienia i dwa sportowe wystarcza :)

Majekczko ja to nie na allegro kupowalam tylko bezposrednio w primarku :)

Kochana u mnie nie ma Primarku :) a szkoda wielka!!!!!
    Więc pozostaje tylko allegro.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Moje dzisiejsze hasło dnia: ja do siostry:
    - Sylwia ale zjadłabym herbaty !!

I niech ktoś mi powie że w ciązy mózg sie nie kurczy :P, w moim przypadku zmalał strasznie! :P :D mam nadzieję że po porodzie wróci do normalnej sprawności :D

oooo :) hehehehehehe :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Justyna chyba pisała o koszule do szpitala.
    A więc wczoraj (w mojej mieścinie-zadupiu za przeproszeniem) :) wyboru nie ma zbytnio,bo mam chyba jeden sklep z bielizną.
    Nie dość, że ceny od 40 w górę to totalnie nic mi się nie podobało,no ale żeby mieć z głowy to wzięłam jedną na krótki rękawek, z guzikami odpinanymi po bokach. Jedną dziś zamówiłam na ramiączka, najzwyklejszą, rozpinaną na guziki(do karmienia żeby łatwiej było) za 18,90 jak pamiętam. Jeśli będzie ok ,to dokupię jeszcze jedną -mam upatrzoną też u tego sprzedawcy na allegro.
    A tak w ogóle to nie lubię koszul, preferuję pidżamy 2 cz. :) spodenki + koszulka. Na allegro zamawiałam sobie z Primarka. Taką zamierzam kupić sobie już po porodzie ,jak będzie mnie troszkę mniej(mam nadzieję) bo te szpitalne napewno mi się nie przydadzą( musiałam wziąć rozmiar, 2 większą ze względu na brzuszek), odłożę sobie najwyżej na następny raz :)

Mam dylemat nad szlafrokiem. No i nie przymierzyłam wczoraj żeby zorientować się jaki zamówić rozmiar. W sklepie mi się nie podobały , były babcine :)
    też zastanawiam się teraz nad szlafrokiem, żeby z niego brzuszek nie wychodził przed porodem, ale żeby znów nie był za wielki mega, bo nie chce jak w worze pokutnym wyglądać

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Pytanie do dziewczyn ktore chca karmic piersia. Bierzecie do szpitala butelke i sztuczne mleko na wypadek gdybyscie nie mialy pokarmu? Czy szpital powinien to zapewnic? Bo ja zielona w tym temacie jestem :)
    ja nie biorę, szpital to zapewnia, przynajmnie ten gdzie ja będę rodzić, ale wydaje mi się, że każdy powinien.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    też zastanawiam się teraz nad szlafrokiem, żeby z niego brzuszek nie wychodził przed porodem, ale żeby znów nie był za wielki mega, bo nie chce jak w worze pokutnym wyglądać

ja to mam zamiar kupić taki, żeby nie był właśnie za duży i aby w szpitalu tylko mieć co założyć na siebie. Jakoś te 3 dni przeboleję. Ale chodzi mi też żeby był w miarę i przydał po domu. Ogólnie nie chodzę w szlafrokach,ale teraz jak przeprowadzę to mi się napewno przyda. Chociażby dlatego, że będę pewnie często paradować przy teściu, będziemy się mijać...także wiecie.....

• betinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taki szlafrok: http://allegro.pl/szlafrok-do-porodu-i-do-domu-s-m-super-cena-i4366824212.html
    Na żywca jest naprawdę fajny, cienki przede wszysstkim. Brzuchol się chowa praktycznie, więc i po nie bedzie tragedii :)

No i przez Was mam rozkmin teeraz, czy brać laktator do szpitala, a jak brać, to czy go wcześniej trzeba wygotować :S Jestem totalnie zielona w tym temacie.

Kurcze, Paula, przez Ciebie zamiast prasować ciuszki korzystając z ochłodzenia, to się rzuciłam do kuchni - piecze się biszkopt i studzi budyń i galaretka. BABO!

Majeczka2014, Paula55 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    dla mnie ulgą jest jak leżę albo jestem w pozycji pół leżącej jak teraz. Normalnie ten fotel to zbawienie :) troszkę się "rozkraczył" ale za to ulga dla kręgosłupa no i nie muszę być w pozycji na sztywno siedzącej.
    I tak czuję jak mała kopie pod żebrami i nieźle mnie to uciska. Najgorzej jest jak się trochę wyprostuje na siedząco to ten ucisk jest jeszcze mocniejszy , zatyka i ledwo idzie co oddychać. Więc muszę się dostosowywać :)
    mi najgorzej jak siedzę dłużej i tak jak dziewczyny pisała, przy jedzeniu jak trzeba się nachylać nad talerzem. Mi w przeciwieństwie do Was jedzenie zawsze trafi między cycki i zleci głęboko w stanik, żebym sobie jeszcze wstydu narobiła grzebiąc i próbując je wydostać :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, też się nad tym zastanawiałam. Ale doszłam do wniosku, że jeśli będzie potrzebny to ktoś mi dowiezie. Bo w końcu wyjdzie na to, że nie na porodówkę a na wczasy jadę z torbami :P nie mam miejsca już na laktator

justyna14 lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Ja kupiłam taki szlafrok: http://allegro.pl/szlafrok-do-porodu-i-do-domu-s-m-super-cena-i4366824212.html
    Na żywca jest naprawdę fajny, cienki przede wszysstkim. Brzuchol się chowa praktycznie, więc i po nie bedzie tragedii :)

No i przez Was mam rozkmin teeraz, czy brać laktator do szpitala, a jak brać, to czy go wcześniej trzeba wygotować :S Jestem totalnie zielona w tym temacie.

Kurcze, Paula, przez Ciebie zamiast prasować ciuszki korzystając z ochłodzenia, to się rzuciłam do kuchni - piecze się biszkopt i studzi budyń i galaretka. BABO!
    Betinka ja biorę laktator,koleżanka miała nawał pokarmu i radziła wźiąźć.Nie wiem czy ja będę miała czy nie,ale mało miejsca w torbie zajmuje więc biorę.I robie tak jak na instrukcji czyli wygotowywuje poszczegolne czesci

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ja to mam zamiar kupić taki, żeby nie był właśnie za duży i aby w szpitalu tylko mieć co założyć na siebie. Jakoś te 3 dni przeboleję. Ale chodzi mi też żeby był w miarę i przydał po domu. Ogólnie nie chodzę w szlafrokach,ale teraz jak przeprowadzę to mi się napewno przyda. Chociażby dlatego, że będę pewnie często paradować przy teściu, będziemy się mijać...także wiecie.....
    no tak, teść:)
    taki po domu to mam, ale trochę już znoszony, więc muszę coś nowego kupić do szpitala. Ja to uwielbiam szlafroki:) zwłaszcza takie polarkowe mięciutkie:) tylko ten rozmiar, może się jednak wstrzymam i przymierzę gdzieś, żeby nie kupować dwa razy.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mi najgorzej jak siedzę dłużej i tak jak dziewczyny pisała, przy jedzeniu jak trzeba się nachylać nad talerzem. Mi w przeciwieństwie do Was jedzenie zawsze trafi między cycki i zleci głęboko w stanik, żebym sobie jeszcze wstydu narobiła grzebiąc i próbując je wydostać :)

no to mam właśnie podobnie :) nie wiem jak mam jeść :) często właśnie biorę talerz, i jem np.kanapki na pół leżąco :P na fotelu... inaczej nie daję rady bo mnie mocno uciska i czuję jak mała się wierci

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no tak, teść:)
    taki po domu to mam, ale trochę już znoszony, więc muszę coś nowego kupić do szpitala. Ja to uwielbiam szlafroki:) zwłaszcza takie polarkowe mięciutkie:) tylko ten rozmiar, może się jednak wstrzymam i przymierzę gdzieś, żeby nie kupować dwa razy.

..noo.... teść... w gatkach sobie już nie poparaduje jak u siebie :)
    też się chyba wstrzymam :) tylko żebyśmy zdążyły ;)

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

Ja mam własnie taki szlafrok sama go kupowałam rok temu siostrze jak była w ciaży a teraz mam od niej :D polecam jest cieniutki i fajny i jak betinka pisze brzuchol sie chowa.

Ja też nie wiem co z laktatorem robic czy brać swój czy nie, podobno w szpitalu są.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ