X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Pytanie do dziewczyn ktore chca karmic piersia. Bierzecie do szpitala butelke i sztuczne mleko na wypadek gdybyscie nie mialy pokarmu? Czy szpital powinien to zapewnic? Bo ja zielona w tym temacie jestem :)

ja nie biorę chyba :) najwyżej jeśli będzie taka potrzeba, a mam nadzieję że nie będzie to po prostu dowiezie mi mój T
    A co do mleka to z tego co wiem, to szpital ma

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    nie wiem jak łeb, ale mój dupę pod żebra wciska od kilku tygodni. Jakby mi je ktoś łomem podważał. Niekoniecznie przyjemne uczucie :P
    mój też, a ja chodzę już na maksa wyprostowana. Jedyna ulga jak leżę i się porządnie wyciągam:) i tak się cieszę, że mi tych żeber nie skopuje jak inne tu pisały, bo wtedy to dopiero pewnie byłby ból :)

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biore. U nas w razie w maja,
    No ja tez mam 2 sportowe. Poki co po domu w takim smigam albo wogole bez :)
    Potem i tak co jakis czas trzeba bedzie wietrzyc cycochy wiec mysle ze dwa do karmienia i dwa sportowe wystarcza :)

Majekczko ja to nie na allegro kupowalam tylko bezposrednio w primarku :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze hasło dnia: ja do siostry:
    - Sylwia ale zjadłabym herbaty !!

I niech ktoś mi powie że w ciązy mózg sie nie kurczy :P, w moim przypadku zmalał strasznie! :P :D mam nadzieję że po porodzie wróci do normalnej sprawności :D

K_A_M_A, justyna14, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Majeczka ty masz budyn w majtach a ja mam takie gluty jak smarki :P tez nie wiem wtf ???!!!
    I to taki zolto- zielonkawy kolor :/

Mam nadzieje ze akurat nikt nic nie jadl haha :)
    jak mają taki dziwny kolor to lepiej udaj się do gina na przegląd bo może to jakiś grzybek :/

7w3d 💔
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie chyba nie biore. :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mój też, a ja chodzę już na maksa wyprostowana. Jedyna ulga jak leżę i się porządnie wyciągam:) i tak się cieszę, że mi tych żeber nie skopuje jak inne tu pisały, bo wtedy to dopiero pewnie byłby ból :)

dla mnie ulgą jest jak leżę albo jestem w pozycji pół leżącej jak teraz. Normalnie ten fotel to zbawienie :) troszkę się "rozkraczył" ale za to ulga dla kręgosłupa no i nie muszę być w pozycji na sztywno siedzącej.
    I tak czuję jak mała kopie pod żebrami i nieźle mnie to uciska. Najgorzej jest jak się trochę wyprostuje na siedząco to ten ucisk jest jeszcze mocniejszy , zatyka i ledwo idzie co oddychać. Więc muszę się dostosowywać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja nie biore. U nas w razie w maja,
    No ja tez mam 2 sportowe. Poki co po domu w takim smigam albo wogole bez :)
    Potem i tak co jakis czas trzeba bedzie wietrzyc cycochy wiec mysle ze dwa do karmienia i dwa sportowe wystarcza :)

Majekczko ja to nie na allegro kupowalam tylko bezposrednio w primarku :)

Kochana u mnie nie ma Primarku :) a szkoda wielka!!!!!
    Więc pozostaje tylko allegro.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Moje dzisiejsze hasło dnia: ja do siostry:
    - Sylwia ale zjadłabym herbaty !!

I niech ktoś mi powie że w ciązy mózg sie nie kurczy :P, w moim przypadku zmalał strasznie! :P :D mam nadzieję że po porodzie wróci do normalnej sprawności :D

oooo :) hehehehehehe :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Justyna chyba pisała o koszule do szpitala.
    A więc wczoraj (w mojej mieścinie-zadupiu za przeproszeniem) :) wyboru nie ma zbytnio,bo mam chyba jeden sklep z bielizną.
    Nie dość, że ceny od 40 w górę to totalnie nic mi się nie podobało,no ale żeby mieć z głowy to wzięłam jedną na krótki rękawek, z guzikami odpinanymi po bokach. Jedną dziś zamówiłam na ramiączka, najzwyklejszą, rozpinaną na guziki(do karmienia żeby łatwiej było) za 18,90 jak pamiętam. Jeśli będzie ok ,to dokupię jeszcze jedną -mam upatrzoną też u tego sprzedawcy na allegro.
    A tak w ogóle to nie lubię koszul, preferuję pidżamy 2 cz. :) spodenki + koszulka. Na allegro zamawiałam sobie z Primarka. Taką zamierzam kupić sobie już po porodzie ,jak będzie mnie troszkę mniej(mam nadzieję) bo te szpitalne napewno mi się nie przydadzą( musiałam wziąć rozmiar, 2 większą ze względu na brzuszek), odłożę sobie najwyżej na następny raz :)

Mam dylemat nad szlafrokiem. No i nie przymierzyłam wczoraj żeby zorientować się jaki zamówić rozmiar. W sklepie mi się nie podobały , były babcine :)
    też zastanawiam się teraz nad szlafrokiem, żeby z niego brzuszek nie wychodził przed porodem, ale żeby znów nie był za wielki mega, bo nie chce jak w worze pokutnym wyglądać

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Pytanie do dziewczyn ktore chca karmic piersia. Bierzecie do szpitala butelke i sztuczne mleko na wypadek gdybyscie nie mialy pokarmu? Czy szpital powinien to zapewnic? Bo ja zielona w tym temacie jestem :)
    ja nie biorę, szpital to zapewnia, przynajmnie ten gdzie ja będę rodzić, ale wydaje mi się, że każdy powinien.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    też zastanawiam się teraz nad szlafrokiem, żeby z niego brzuszek nie wychodził przed porodem, ale żeby znów nie był za wielki mega, bo nie chce jak w worze pokutnym wyglądać

ja to mam zamiar kupić taki, żeby nie był właśnie za duży i aby w szpitalu tylko mieć co założyć na siebie. Jakoś te 3 dni przeboleję. Ale chodzi mi też żeby był w miarę i przydał po domu. Ogólnie nie chodzę w szlafrokach,ale teraz jak przeprowadzę to mi się napewno przyda. Chociażby dlatego, że będę pewnie często paradować przy teściu, będziemy się mijać...także wiecie.....

• betinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taki szlafrok: http://allegro.pl/szlafrok-do-porodu-i-do-domu-s-m-super-cena-i4366824212.html
    Na żywca jest naprawdę fajny, cienki przede wszysstkim. Brzuchol się chowa praktycznie, więc i po nie bedzie tragedii :)

No i przez Was mam rozkmin teeraz, czy brać laktator do szpitala, a jak brać, to czy go wcześniej trzeba wygotować :S Jestem totalnie zielona w tym temacie.

Kurcze, Paula, przez Ciebie zamiast prasować ciuszki korzystając z ochłodzenia, to się rzuciłam do kuchni - piecze się biszkopt i studzi budyń i galaretka. BABO!

Majeczka2014, Paula55 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    dla mnie ulgą jest jak leżę albo jestem w pozycji pół leżącej jak teraz. Normalnie ten fotel to zbawienie :) troszkę się "rozkraczył" ale za to ulga dla kręgosłupa no i nie muszę być w pozycji na sztywno siedzącej.
    I tak czuję jak mała kopie pod żebrami i nieźle mnie to uciska. Najgorzej jest jak się trochę wyprostuje na siedząco to ten ucisk jest jeszcze mocniejszy , zatyka i ledwo idzie co oddychać. Więc muszę się dostosowywać :)
    mi najgorzej jak siedzę dłużej i tak jak dziewczyny pisała, przy jedzeniu jak trzeba się nachylać nad talerzem. Mi w przeciwieństwie do Was jedzenie zawsze trafi między cycki i zleci głęboko w stanik, żebym sobie jeszcze wstydu narobiła grzebiąc i próbując je wydostać :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, też się nad tym zastanawiałam. Ale doszłam do wniosku, że jeśli będzie potrzebny to ktoś mi dowiezie. Bo w końcu wyjdzie na to, że nie na porodówkę a na wczasy jadę z torbami :P nie mam miejsca już na laktator

justyna14 lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Ja kupiłam taki szlafrok: http://allegro.pl/szlafrok-do-porodu-i-do-domu-s-m-super-cena-i4366824212.html
    Na żywca jest naprawdę fajny, cienki przede wszysstkim. Brzuchol się chowa praktycznie, więc i po nie bedzie tragedii :)

No i przez Was mam rozkmin teeraz, czy brać laktator do szpitala, a jak brać, to czy go wcześniej trzeba wygotować :S Jestem totalnie zielona w tym temacie.

Kurcze, Paula, przez Ciebie zamiast prasować ciuszki korzystając z ochłodzenia, to się rzuciłam do kuchni - piecze się biszkopt i studzi budyń i galaretka. BABO!
    Betinka ja biorę laktator,koleżanka miała nawał pokarmu i radziła wźiąźć.Nie wiem czy ja będę miała czy nie,ale mało miejsca w torbie zajmuje więc biorę.I robie tak jak na instrukcji czyli wygotowywuje poszczegolne czesci

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ja to mam zamiar kupić taki, żeby nie był właśnie za duży i aby w szpitalu tylko mieć co założyć na siebie. Jakoś te 3 dni przeboleję. Ale chodzi mi też żeby był w miarę i przydał po domu. Ogólnie nie chodzę w szlafrokach,ale teraz jak przeprowadzę to mi się napewno przyda. Chociażby dlatego, że będę pewnie często paradować przy teściu, będziemy się mijać...także wiecie.....
    no tak, teść:)
    taki po domu to mam, ale trochę już znoszony, więc muszę coś nowego kupić do szpitala. Ja to uwielbiam szlafroki:) zwłaszcza takie polarkowe mięciutkie:) tylko ten rozmiar, może się jednak wstrzymam i przymierzę gdzieś, żeby nie kupować dwa razy.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mi najgorzej jak siedzę dłużej i tak jak dziewczyny pisała, przy jedzeniu jak trzeba się nachylać nad talerzem. Mi w przeciwieństwie do Was jedzenie zawsze trafi między cycki i zleci głęboko w stanik, żebym sobie jeszcze wstydu narobiła grzebiąc i próbując je wydostać :)

no to mam właśnie podobnie :) nie wiem jak mam jeść :) często właśnie biorę talerz, i jem np.kanapki na pół leżąco :P na fotelu... inaczej nie daję rady bo mnie mocno uciska i czuję jak mała się wierci

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    no tak, teść:)
    taki po domu to mam, ale trochę już znoszony, więc muszę coś nowego kupić do szpitala. Ja to uwielbiam szlafroki:) zwłaszcza takie polarkowe mięciutkie:) tylko ten rozmiar, może się jednak wstrzymam i przymierzę gdzieś, żeby nie kupować dwa razy.

..noo.... teść... w gatkach sobie już nie poparaduje jak u siebie :)
    też się chyba wstrzymam :) tylko żebyśmy zdążyły ;)

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

Ja mam własnie taki szlafrok sama go kupowałam rok temu siostrze jak była w ciaży a teraz mam od niej :D polecam jest cieniutki i fajny i jak betinka pisze brzuchol sie chowa.

Ja też nie wiem co z laktatorem robic czy brać swój czy nie, podobno w szpitalu są.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ