X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    też zastanawiam się teraz nad szlafrokiem, żeby z niego brzuszek nie wychodził przed porodem, ale żeby znów nie był za wielki mega, bo nie chce jak w worze pokutnym wyglądać
    ja tak sobie myślę, że szlafrok nie musi brzucha okrywać teraz. Tzn o ile nie trafisz do szpitala na kilka dni przed porodem tylko na sam poród, to po porodzie brzuch automatycznie trochę maleje. Ja spakowałam taki, co w nim przed ciążą chodziłam, bawełniany, lekki i mało miejsca zajmuje.

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wiesci to tak na decyzje . cc mam czekac do poniedzialku jak bedzie ordynator no chyba ze dalej te cisnienie bedzie mi tak skakac to beda kombinowac teraz czekam na wyniki bo ta lekarca co mnie przyjmowala dala skierowanie na mnostwo badan i to pilnych i ze niby dzisiaj maja byc wyniki.. wiec czekam..w moim szpitalu gdybym byla w 36tygodniu a nie 35 juz dzisiaj mialabym cc bo lekarz stwierdzil ze nie ma na co czekac.. ale oczywiscie w tym szpitalu kaza czekac wiec czekam :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jak tam u Ciebie! Odezwij się!

edit: wyprzedziłaś mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2014, 20:27

• Szonka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Pytanie do dziewczyn ktore chca karmic piersia. Bierzecie do szpitala butelke i sztuczne mleko na wypadek gdybyscie nie mialy pokarmu? Czy szpital powinien to zapewnic? Bo ja zielona w tym temacie jestem :)

Ja nie biorę, w szpitalu jak nie masz od razu mleka dokarmiają dzieci. U mnie mieli patent ze strzykawką. I oni dają swoje mleko.

Co do jedzenia mam ten sam problem co wy i po prostu podnoszę sobie talerzyk pod brodę ;) (jak jest taka potrawa, że się da).

Jeśli chodzi o panikę, to Justyna i reszta mają rację. Za bardzo panikujemy ostatnio, już duża część miała objawy porodu, a prawda jest taka, że większość przenosi. Ja też w poprzednich ciążach myślałam że obie urodzę wcześniej, lekarze straszyli mnie szyjką skracającą się, skurczami, były nospa i dupek, a obie przenosiłam. Więc teraz też nie liczę, że będzie wcześniej mimo iż 2 razy mnie lekarz wysyłam do szpitala z zagrożeniem przedwczesnego porodu. Ja panikowałam w drugim trymestrze bo 0d 20 do 30 tc miałam plamienia i nikt nie wiedział co jest grane, więc doskonale rozumiem panikę innych dziewczyn, ale faktycznie nie ma co przesadzać, wszystkie już jesteśmy na takim etapie ciąży, że w razie czego maluchy sa bezpieczne :)

Jeśli chodzi o koszulki do szpitala kupiłam dwie najtańsze do karmienia jakie znalazłam na allegro. Jedną pewnie wyrzucę po porodzie, a z drugiej bedę korzystać. No i jeszcze mam tą koszulkę ciążową z biedry, ona też jest przystosowana do karmienia piersią.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Z wiesci to tak na decyzje . cc mam czekac do poniedzialku jak bedzie ordynator no chyba ze dalej te cisnienie bedzie mi tak skakac to beda kombinowac teraz czekam na wyniki bo ta lekarca co mnie przyjmowala dala skierowanie na mnostwo badan i to pilnych i ze niby dzisiaj maja byc wyniki.. wiec czekam..w moim szpitalu gdybym byla w 36tygodniu a nie 35 juz dzisiaj mialabym cc bo lekarz stwierdzil ze nie ma na co czekac.. ale oczywiscie w tym szpitalu kaza czekac wiec czekam :)
    wszystko będzie dobrze, kobieto. Jesteś pod okiem lekarzy więc nic się nie stanie :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Karola zaciskam kciuki!! Dawaj znać na bieżąco jak tylko będziesz mogła! No i nie martw się, napewno wszystko będzie dobrze. Lekarze wiedzą co dobre dla Was..no i niedługo będziesz tulić Krzysia!!

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina najważniejsze że jesteś pod opieka lekarzy, napewno wszystko bedzie dobrze i z Toba i z Krzysiem :) Trzymam kciuki :)

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, będzie dobrze, kciukasy są :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolin a trzymaj sie tam! najwazniejsze ze jestes pod opieka lekarzy bedzie dobrze! :)

a ja mam pytanie, sprawdzilam moje wyniki, ostatnio byly leukocyty wiec gin kazal ponowic. a dzisiaj białko:
    Badanie Ogólne moczu:
    Białko 25 mg/dl
    Weryfikacja - białko w moczu
    Białko w moczu 8 mg/dl
    ktoras cos powie czy to cos znaczy? ;) pierwszy raz mam taki wynik

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mi to w tym mózgu juz całkiem sie poprzestawiało, całą ciążę unikałam mięsa bo mnie po prostu odrzucało, tolerowałam tylko chudą szyneczkę. No i poszłam teraz do lodówki zrobić sobie kolacje a tam zapach wiejskiej kiełbasy, wczoraj mąż przywiózł od szwagra bo było świniobicie, i jest taka wędzoną pachnąca że jak doszedł do mnie ten zapach to od razu odruch żeby zjeść :P, no ale się powstrzymałam bo jakbym teraz zjadła to miałabym w nocy zgage. Ale jutro to chyba na śniadanie zrobię sobie jajecznicę z tą kiełbaską, chyba że mi odejdą smaki :P

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, czekamy na wieści!!!!!!!!!!! Trzymaj się dzielnie!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Krolin a trzymaj sie tam! najwazniejsze ze jestes pod opieka lekarzy bedzie dobrze! :)

a ja mam pytanie, sprawdzilam moje wyniki, ostatnio byly leukocyty wiec gin kazal ponowic. a dzisiaj białko:
    Badanie Ogólne moczu:
    Białko 25 mg/dl
    Weryfikacja - białko w moczu
    Białko w moczu 8 mg/dl
    ktoras cos powie czy to cos znaczy? ;) pierwszy raz mam taki wynik

A jakie masz ciśnienie???

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    rozwiesiłam właśnie prześcieradła z Ikei (na gumce) i zastanawiam się jak to cholerstwo uprasować!!!! Coś czuję, że ciężko będzie ;)

Diabla, jak dałaś radę w końcu? :)

Moje nadal leżą i czekają na męża :) Może jutro się za to weźmie, bo wczoraj nie mieliśmy czasu bo byliśmy na wizycie po 19, a dzisiaj mój mąż na piwko z kolegami poszedł. Ja się poddałam z tymi prześcieradłami!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    A jakie masz ciśnienie???

na wizytach jak mi mierza to takie w miare normalne, zawsze mialam niskie, wiec dla mnie teraz normalne to wysokie ;)

ale nie mierze sama wiec nie wiem ile teraz mam

64xp62y.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    na wizytach jak mi mierza to takie w miare normalne, zawsze mialam niskie, wiec dla mnie teraz normalne to wysokie ;)

ale nie mierze sama wiec nie wiem ile teraz mam

A kiedy ostatnio miałaś mierzone? Puchniesz?

• hela Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio mialam mierzone 14lipca 116/75. moj lekarz napisal zeby powtorzyc badanie...
    do puchniecia to stopy sa lekko napuchniete i paluszki u rak :)

64xp62y.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ostatnio mialam mierzone 14lipca 116/75. moj lekarz napisal zeby powtorzyc badanie...
    do puchniecia to stopy sa lekko napuchniete i paluszki u rak :)

No to przyzwoite ciśnienie. Do lekarza ciśnij z wynikami i się dowiesz ocb :)

• hela Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide we wtorek na wizyte wiec zobaczymy co tam sie znow porobilo :)

64xp62y.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym białkiem w moczu to bym zadzwoniła do gina. Z tego co się orientuję to nawet poza ciążą białkomocz może być groźny. Mnie przez to moje ciśnienie to co drugą wizytę każą mocz robić i za każdym razem jak jestem w szpitalu.

Karolina - na pewno wszystko będzie dobrze. W końcu zobaczysz swojego synusia. Ściskam Cię mocno.

Co do panikowania to ja przyznaję, że byłam przerażona we wtorek: małe dziecko, coś tam mówią o wodogłowiu, szyjka skraca się jak opętana a oni mówią, że jeszcze nie mogę rodzić. Teraz jestem już spokojna. Wiem, że Kubuś wcale maluszkiem nie jest, dostał zastrzyki na płuca i teraz od niego już tylko zalezy kiedy wyjdzie.

Ale mistrzami panikowania są moja mama i mój mąż. Mama najlepiej dałaby łapówkę, żeby mnie ze szpitala nie wypuszczali. :P A mężowi niestety przyznałam się, że miałam dzisiaj kilka skurczy jak chodziłam po mieszkaniu i teraz nawet siedzieć mi nie pozwala :P Teraz siedzę, bo on akurat śpi. Wrócił padnięty z pracy, zrobił zakupy, sprzątnął całe mieszkanie, zrobił pranie, obiad ugotował, pozmywał i palcem mi kiwnąć nie pozwala. Do tego jeszcze pyta czy może się piwa napić czy będę dziś rodzić :P No i przyznał, że od wtorku po nocach nie spał tylko co chwilę telefon sprawdzał czy nie dzwonię powiedzieć, że rodzę. Teraz biedaczek odpoczywa.

justyna14, Kaarolina lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko spoko tylko wlasnie leze z dziewczynami ktore maja nadcisnienie i hmm jedna nawet jest juz po terminie i nic nie robia wiec pewnie poleze i z Krzysiem wroce do domu ale jeszcze w brzuszku :) zwieksza pewnie mi dawki lekow no chyba ze skurcze beda zobaczymy :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 1459 1460 1461 1462 1463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ