X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, podrzuć przepis na to rafaello, bo naszło mnie na kokosowe ciachooo

• betinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie mam ciało (ahahahaha :D) już widziałyście w całości - kupiłam ten rozmiar S/M i naprawdę jestem z niego bardzo zadowolona :) Po praniu się nie zmienił do tego.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, Paula, dawaj przepis, może zmienię plany :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozwiesiłam właśnie prześcieradła z Ikei (na gumce) i zastanawiam się jak to cholerstwo uprasować!!!! Coś czuję, że ciężko będzie ;)

Diabla, jak dałaś radę w końcu? :)

• verynice Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mężusiem właśnie bierzemy się za robienie domowej tortilli :) Mąż zakupił sobie piwko, ja zaszaleję i mam małą puszkę Mirindy i wczytujemy sobie już filmik na zalukaj.pl :D Ależ się cieszę na taki wieczór we dwoje ;) hihih

A jutro rano właśnie mam zamiar wyciągnąć męża na rynek w celu poszukiwania szlafroka i koszuli nocnej do karmienia ;) Jak nic nie znajdę to zamówię na allegro :)

Miłego wieczoru Wam życzę dziewczyny!! :*

Ps. Karolina, daj znać co u Ciebie i Krzysia

Majeczka2014, anulka81 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    rozwiesiłam właśnie prześcieradła z Ikei (na gumce) i zastanawiam się jak to cholerstwo uprasować!!!! Coś czuję, że ciężko będzie ;)

Diabla, jak dałaś radę w końcu? :)

Ja ostatnio się męczyłam na desce do prasowania ale teraz sobie pomyślałam, że możnaby założyć prześcieradło na materac i w ten sposób je wyprasować???

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka mnie tu gin nie bada :) nikt mi miedzy nogi wogole nie zaglada...
    Ale to nie jest caly czas... Tylko czasem (tak jak by sie nazbieralo) i czasem hurtem wyleci i cisza.

Ja laktatora nie biore ale naszykuje jak by byl potrzebny, bedzie wyparzony i gotowy:)

Juz daje przepis :)

No wiec ja robie na biszkopcie ale na szybko mozna na malych gotowych biszkoptach.
    Jak ktos chce przepis na biszkopt tez to wolac.
    Natomiast masa wyglada tak:
    - 30 dag wiorkow kokosowych
    -2 biale czekolady
    -3 niepelne szkl smietanki 12% z kartonu (teraz doczytalam ze powinna byc z kartonu i dalam taka zwykla :/ )
    -3 sniezki
    -10-30 dag platkow migdalowych

Smietanke zagotowac z czekolada do rozpuszczenia. Wystudzic. Wsypac sniezki i ubic. Wsypac wiorki i migdaly. Przelozyc biszkopt i wstawic do lodowki :) tadam :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szitfak, nie mam połowy składników :/ Zrobię z kremem budyniowym jednak, na weirzch maliny, borówki i galaretka.

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Majeczka ciężko się prasuje, ja już mam to za sobą, ale to i tak pikuś w porównaniu do pościeli z bawełny po wypracowaniu wygląda prawie tak samo jak przed prasowaniem.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale smakołyki u Was :)
    Verynice, takie wieczorki najlepsze :)
    Daj znać jaki film wybraliście :)
    My ostatnio byliśmy na "Strażnicy Galaktyki":P, no i powiem, że fajny :) uśmiałam się :)choć wybrałabym na jakąś komedie. Sextaśma w kinach też jest ;)
    A z tym prześcieradłem się pomęczę... łóżeczko stoi już złożone u T i się wietrzy z materacykiem

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Oj Majeczka ciężko się prasuje, ja już mam to za sobą, ale to i tak pikuś w porównaniu do pościeli z bawełny po wypracowaniu wygląda prawie tak samo jak przed prasowaniem.

ojejku, naprawdę??
    Pościel mnie jeszcze czeka,ale to w nast. tyg.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Szitfak, nie mam połowy składników :/ Zrobię z kremem budyniowym jednak, na weirzch maliny, borówki i galaretka.

Mmm tez bedzie pycha :)
    Mojemu sie zachcialo rafaello bo ostatnio wszystkie ciasta byly z owocami :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie straszcie bo tez mam te przescieradla z ikei :/ grr mnie to od pon czeka. W sensie pranie i prasowanie :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzisiaj coś na słodkie wyjątkowo wzięło. Po obiedzie skusiłam się na pare kanek czekolady Milki, a za chwilę zeżarłam kilka garści orzechów w czekoladzie... Aż mi nie dobrze było :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurde nie straszcie bo tez mam te przescieradla z ikei :/ grr mnie to od pon czeka. W sensie pranie i prasowanie :P

ciuszki to pikuś w porównaniu pewnie do tych pościeli, prześcieradeł...
    Ja jeszcze taką tą deskę mam jak kaleka :) wyciągnęłam z szafy,bo dawno nie używana

• betinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacie, Wy pierzecie i prasujecie pościel, a ja nie mam ani pościeli, ani wyrka nawet ;)
    Śmiesznie będzie, jak się w poniedziałek na usg i ktg okaże, że cc za tydzień hahahahaha, będę jak Speedy Goncalez :D

justyna14, EmiBam lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja w szpitalu teraz ani razu nie założyłam szlafroka.. Normalnie w koszuli, a w dzień coś luźnego domowego na sobie. Wczesniej jak leżałam to szlafrok ubierałam tylko jak schodziłam na dół szpitala do sklepu albo bufetu. Ale po porodzie raczej tam latać nie będę. Także zamiast kupować jak macie szanse to pożyczcie, bo może wcale nie użyjecie :) Ja z racji wielkiego balona biorę swój domowy zwykły.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za przepis, jutro będę tworzyć. Na razie mam szarlotkę, wczoraj piekłam i też mega prosty przepis :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel która ją kupiłam pracowało się strasznie i efekt kiepski, za to pościel która kupił mąż prasowalo się super. No i mąż oczywiście nie mógł tego nie zauważyć i mi zwrócił uwagę ze on wie ci najlepsze! :-P a kupił do tej pory tylko ta pościel i kaftanik :-P

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flipsik, ja najchętniej bym nie kupowała :) bo nie lubię, ale dla komfortu i spokoju niech już będzie :) poza tym ja mam termin na koniec września, to jakiś lekki, bawełniany się przyda no i jak pisałam na potem też...
    Pod koniec stycznia jak leżałam z plamieniem to nie miałam szlafroka..ale to akurat była pora zimowa, no i rano gin. zgarnęła mnie na USG i zdziwiła się czemu nie mam szlafroka, że zmarznę itd itd. Głupio mi się aż zrobiło,ale serio nawet w domu nie miałam :) Pielęgniarki mi pożyczyły jakiś zastępczy.
    Więc wolę teraz mieć więcej niż mniej.
    Troszkę też byłam w szoku,bo z tym plamieniem trafiłam odrazu po urlopie z Zakopanego.. wracaliśmy wieczorem, wstąpiliśmy do knajpki na jedzonko, potem poszłam do WC i patrzę , że na wkładce mam plamienia. Rozryczałam się. A czekała nas jeszcze spora droga do przejechania. O 23 szybko do szpitala bo spanikowaliśmy i tak w sumie wszystko na szybkości..nie wiedziałam nawet, że mnie zatrzymają na obserwacji....

‹‹ 1458 1459 1460 1461 1462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ