X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    Witam was:) dopiero wrocilam i...
    Moje Sloneczko ma 2mm i zobaczylam bijace serduszko:):):):):):):):):)ogolnie wszystko ok tylko ze mam spoora nadzerke wzial wymas na cytologie zeby upewnic sie czy nie ma zadnych zmian jutro ide robic badania na toksoplazmoze. Ide spac jutro wiecej napisze dobranoc :)

Jeeee gratulacje na malego ludzika ;);)

AnkaK lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Ja jeszcze nie miałam zleconych żadnych badań, dopiero jutro idę na wizytę i pewnie coś mi zleci.

Mój brzuch wieczorem też jest sporo większy niż rano.

Kurcze jakoś czuję, że cała energia życiowa ze mnie uleciała :/ czuję się osłabiona, na nic nie mam siły, cały czas mnie mdli. Dziś też miałam ciężką noc :/ o 3 obudziły mnie mdłości i wymioty. Koszmar jakiś. A o 6 trzeba było do pracy wstać i cały czas wierci mnie w brzuchu.

Martwię się też bo w poniedziałek jedziemy na wycieczkę, na którą od dawna czekamy ( nasz prezent z okazji 10 rocznicy ślubu), a ja zamiast cieszyć się tym wyjazdem to myślę jak ja zniosę nocną podróż samochodem (600km) i 5 godzinny lot samolotem, nie mówiąc już o zwiedzaniu. Po 20 minutach jazdy autem z pracy dojeżdżam do domu zielona :(

Ja ci zazdroszczę wycieczki, lot jakoś przeżyjesz ;) co najgorsze zwiedzisz pokładowa toaletę wzdłuż i wszerz :p ale pomysl co bedzie pózniej... Pewnie jedziecie do jakiś ciepłych krajów i polezysz sobie na słoneczku, złapiesz troszkę witaminki D dla bąbelka ;) odpoczniesz od pracy! Super

201703012752.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 Jak tam krzyz? Przestalo juz bolec ? Smarowalas czyms??
    mycha89 Mozemy dodac rubryki inne w tabeli ;) Ja jestem zaaa, za nowymi pomyslami ;)
    kark Wszystkim rosna tylko nie mi?? Mi sie zrobily takie pelniejesze i nic wiecej :/
    Szonka powodzenia na wizycie! A gdzie to jedziecie ?? Ale fajnie ;) Chociaz fakt z mdlosciami, to sie pewnie tak nie cieszysz. Tez mnie czekaja jazda 6 h w aucie, a potem imprezy w pl. No ciekawe jak ja to zniose :/
    rabarbarka Pewnie juz dzisiaj bedziesz miala karte cazy. Moj zakalada te ksiazeczke od razu jak pyka serducho ;)

A tak w ogole ciezarowki jak sie czujecie??

My wczoraj zakupy. Kupilam spodnie i koszulke :P Nie, nie nic ciazowego. Bo przeciez, po mnie nie widac ze mam nowe zycie ;) Generalnie latania bylo, przynajmniej dzien zlecial :P

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja ci zazdroszczę wycieczki, lot jakoś przeżyjesz ;) co najgorsze zwiedzisz pokładowa toaletę wzdłuż i wszerz :p ale pomysl co bedzie pózniej... Pewnie jedziecie do jakiś ciepłych krajów i polezysz sobie na słoneczku, złapiesz troszkę witaminki D dla bąbelka ;) odpoczniesz od pracy! Super

Jedziemy na pielgrzymkę do Ziemi Świętej, program jest dość napięty więc raczej nie wypocznę. Właśnie tam chcieliśmy zacząć starania o maluszka :) No ale od pracy na pewno odpocznę i od zimy też.

nescafe lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Szonka bedzie dobrze pomysl ze my tu bedziemy zamarzac a ty sie bedziesz relaksowac a gdzie jedziecie wogole?
    Powiem wam ze sie troche uspokoilam jak zobaczylam ze narazie z Dzidzia jest ok w sumie jeszcze badania pokaza no i mam nadzieje ze ta cytologia bedzie w porzadku. Milego dnia:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK: Super wieści <3

Mnie minęły wszelkie oznaki - piersi jakby zmalały, brzuch zupełnie nie dokucza, apetytu zero, mdłości zero... chyba ciąży też zero...

Ja zrezygnowałam z tygodniowego wyjazdu na którym mieliśmy właśnie być.
    pierwszy raz jak byłam ciąż to pojechaliśmy na urlop a po powrocie miałam zabieg, w drugiej ciąży pojechaliśmy w podróż poślubną do Chorwacji i tam poroniłam - koszmar... więc jak teraz się dowiedziałam o ciąży to zaraz wszystko odwołaliśmy - jakoś łatwiej takie koszmary znosić we własnym domu.

Szonka: nie piszę tego żeby Cię straszyć - to tylko moja historia. Jeśli z ciążą wszystko jest ok to jedź - zapomnisz o szaro burym naszym Polskim świecie i spędzicie piękne chwile z mężem :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym z kolumną z imionami zaczekała aż będzie chociaż wiadomo jaka płeć, bo tak szczerze, to my jeszcze o tym nie rozmawialiśmy i jakbym miała wszystkie moje typy wpisywać, to trzeba by osobną tabelkę na mnie zrobić :P

Szonka, to się tylko ciesz, dziecko będziesz mieć pobłogosławione, zanim się urodzi :D
    Dasz rade kochana, ja w 10tc jechałam do Włoch na 2 tygodnie objazdówka pod namiot :) Co dzień rozbijaliśmy się w innym mieście i mimo, że byłam mega zmęczona (sierpień i temp. w cieniu jakieś 35stopni + zwiedzanie codziennie), to wiem, że warto było jechać ;)
    A 10 rocznicę trzeba w sposób szczególny uczcić :D

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera ale sie wystraszylam czytalam o tej nadzerce( a ja mam podobno ogromna) i nieleczona prowadzi do raka szyjki macicy... no mam nadzieje ze ta cytologia bedzie ok...

uanndqk36vjen8uu.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    cholera ale sie wystraszylam czytalam o tej nadzerce( a ja mam podobno ogromna) i nieleczona prowadzi do raka szyjki macicy... no mam nadzieje ze ta cytologia bedzie ok...
    Nie martw sie ;) Bedzie dobrze. A to twoja pierwsza cytologoia?

• nescafe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie wydaje, ze jak z ciaza jest wszytko ok. Lekarz pozwala i my mamy ochote, to mozna byc aktywna mama, wyjazdy itd. A jak sie cos dzieje typu plamienia itd. to trzeba przystopowac.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    kurcze Szonka bedzie dobrze pomysl ze my tu bedziemy zamarzac a ty sie bedziesz relaksowac a gdzie jedziecie wogole?

Jedziemy do Izraela :)

AnkaK lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)

jovi81, justyna14 lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:

Szonka: nie piszę tego żeby Cię straszyć - to tylko moja historia. Jeśli z ciążą wszystko jest ok to jedź - zapomnisz o szaro burym naszym Polskim świecie i spędzicie piękne chwile z mężem :)

No to mnie nastraszyłaś... Kurcze ale w sumie ludzie w ciąży podróżują więc mus być dobrze.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nescafe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:

A jak to lecza te nadzerki? Wypalaja albo cos? wiesz moj lekarz nic mi nie gadal, tylko raz w roku na cytologie mam chodzic. Ale to tak jak kazda kobieta. A pani doktor gadala w pl ze mam nadzerke, ale jak cytologia wychodzi ok to sie z ta nadzerka nic nie robi. Nei martw sie bo masa kobiet tak ma nie jestes sama.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka zapytaj gina czy możesz jechać tyle autem... z tego co wiem na początku ciąży długie podróże samochodem są nie wskazane....

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Szonka, to się tylko ciesz, dziecko będziesz mieć pobłogosławione, zanim się urodzi :D
    Dasz rade kochana, ja w 10tc jechałam do Włoch na 2 tygodnie objazdówka pod namiot :) Co dzień rozbijaliśmy się w innym mieście i mimo, że byłam mega zmęczona (sierpień i temp. w cieniu jakieś 35stopni + zwiedzanie codziennie), to wiem, że warto było jechać ;)
    A 10 rocznicę trzeba w sposób szczególny uczcić :D

Dzięki za te słowa :) Brzmi to bardzo pocieszająco :) Na pewno będzie super, a ja niepotrzebnie wynajduję powody do zmartwień.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nescafe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka a pytalas lekarza co na wyjazd gada??

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:

Nie martw się, to jakbyś latami nie leczyła to mogłoby doprowadzić do raka. Nadżerka to ranka, która się robi np. od używania tamponów. Ja też kiedyś miałam i miałam ja zamrożoną. A teraz od lat mam cytologię I grupa, więc nadżerka to nic strasznego wbrew pozorom.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nescafe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Szonka zapytaj gina czy możesz jechać tyle autem... z tego co wiem na początku ciąży długie podróże samochodem są nie wskazane....

A czemu nie sa wskazane? Mi ani pani doktor ani moj nic nie gadali.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Szonka a pytalas lekarza co na wyjazd gada??

Powiedział, że to nasza decyzja, że nie ma przeciwwskazań medycznych. Jutro jeszcze zapytam, bo byłam 3 tyg temu więc ani badań nie miałam i ciąża jeszcze bardzo wczesna była. Zobaczymy co powie po jutrzejszej wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 10:05

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ