X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anda nawet jak nie zobaczysz serduszka to i tak nie masz powodu do stresu, on jest zupełnie niepotrzebny - wiem to po sobie. I wszystko będzie dobrze:)

Anda lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Patu Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    http://manchester.green-surgery.com/a1360418232pol-Ginekologpoloznik.html
    temu gosciowi chce powierzyc opieke na d rozwojem mojego dzidziusia

na pewno świetnie zadba o Ciebie i Twoje maleństwo :)

AnkaK lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :) zapisuje sie na wrzesień wg owu 25.09 jutro mam pierwszą wizyte 3majcie kciuki

AnkaK, akuszerka89, jovi81, kark, nescafe, zoi lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    czesc :) zapisuje sie na wrzesień wg owu 25.09 jutro mam pierwszą wizyte 3majcie kciuki
    witaj:) i zapraszamy:)

aaaaga lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Babeczki ja uciekam pod prysznic musze jeszcze wlosy umyc, odezwe sie jak wroce do domu. Trzymajcie kcukasy za mnie i malenstwo:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej aaaaga - czuj się jak u siebie:)

aaaaga lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK : trzymam kciuki :)

Witam wszystkie nowe mamusie :)

Akuszerka: piękny ten Twój mały człowieczek <3

Dobija mnie już to czekanie - strasznie mi się dłuży. W środę dopiero beta i badania krzepliwości krwi, a w czwartek wizyta - na szczęście tym razem o 17stej bo zdarzyło mi się już być u tego gina o 22:30.
    Gdzieś tam na dole serducha marzy mi się że po niej będę mogła "legalnie" się wpisać do Waszej tabelki ale to tak po cichu bo głośno coś mi cały czas mówi że nic dobrego mnie w czwartek nie czeka.

Trzymam kciuki za wszystkie zbliżające się wizyty mając nadzieję na dobre wieści :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, aaaaga, zapraszamy do wpisywania się na listę :)
    Możecie na końcu, ja was potem poprzekładam :)
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi, będzie dobrze, zobaczysz, jeszcze tylko kilka dni i we czwartek będziesz płakać, ale ze szczęścia :*

Patu, nie przejmuj się, mój też jest taki trochę mamin synek, ale trzeba to jakoś przeżyć :) U nas jest super ekstra, odkąd się właśnie od teściów wyprowadziliśmy i mieszkamy sami ;)

AnkaK, to dawaj znać co na wizycie powiedział, co prawda ja już będę pewnie spać, ale z rana dobrze jest miłe wiadomości przeczytać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bliźniąt to ja mam dwie faworytki, ale niestety na wróżeniu nie zarabiam i pewnie żadna z nich nie będzie miała więcej niż jednego lokatora :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 18:17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe Mamusie:)
    AnkaK trzymam kciuki za wizyte! spisz sobie w domu o co chcesz zapytać, bo w stresie zawsze się o czymś zapomni:) będzie dobrze:)

któraś pisała o ogórkach-mam to samo - dziś na obiad ogórkowa:) mniam i generalnie kwaśne i dobrze doprawione mniam, słodkie bee

z mężem już rozejm. Generalnie mój mężuś to bardzo fajny facet, całkiem spokojny, czuły i opiekuńczy, ale ostatnio (to chyba wina braku seksu) nie możemy wskoczyć na tą samą fale, a jeszcze ja jestem choleryczką i jest ciężko:)

dziewczyny czy wy też wieczorami większe się robicie? bo mnie wieczorami tak rozdyma, że brzuszek wygląda na 4 miesiąc, a rano jak wstaje nie ma go praktycznie wcale. macie tak?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:33

• Nelus Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A to wasza wspólna decyzja była o dziecku... ?
    Mi sie wydaje ze to wszystko kwestia wychowania. Moj pochodzi z domu gdzie o niczym sie nie mowilo, np mimo ze ma siostre to gdy zamieszkalismy razem nie wiedzial nawet ze kobieta majac miesiaczke moze byc zdenerwowana I myslal ze okres to trwa moze z jeden dzien , owulacja? Co to jest? Hehe smieszne ale tak maja faceci pochodzacy z domu gdzie kazdy temat jest zakazany! ciaza to ciaza- 9 miesiacy rosnacego brzucha. Stwierdzil ze kobiety moga robic prawie wszystko jak przed ciaza, ostatnio zaprosil mnie na narty! Gdy sie oburzylam to nie wiedział o co mi chodzi i dlaczego to moze byc groźne! Jak bylam chora to tez nawet nie pomyslal ze nie moge brac wszystkich lekarstw, nie wierzyl mi jak powiedzialam ze nie moge pic ferweksu- uwierzyl dopiero farmaceucie! Czasem jest mi smutno Bo wydaje mi sie ze jego nic nie obchodzi ale to chyba nie jest tak do końca, on po prostu tego nie wie bo nie ma przykładu z domu! Staram sie tłumaczyć i pokazywać mu ile sie da, widzę juz lekkie postępy. Nosi wszystkie zakupy, masuje brzuszek, częściej gotuje i sprząta no i co do zakazu seksu jest bardzo wyrozumiały bo przy ostatniej ciazy przed poronieniem zaczekam krwawie właśnie po stosunku wiec sam widzi ze to moze zaszkodzić! Jestem dobrej myśli ze po tych kilku miesiacach moich "lekcji" bedzie obeznany w temacie prawie jak ginekolog :D hehe

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    AnkaK trzymam kciuki za wizyte! spisz sobie w domu o co chcesz zapytać, bo w stresie zawsze się o czymś zapomni:) będzie dobrze:)

któraś pisała o ogórkach-mam to samo - dziś na obiad ogórkowa:) mniam i generalnie kwaśne i dobrze doprawione mniam, słodkie bee

z mężem już rozejm. Generalnie mój mężuś to bardzo fajny facet, całkiem spokojny, czuły i opiekuńczy, ale ostatnio (to chyba wina braku seksu) nie możemy wskoczyć na tą samą fale, a jeszcze ja jestem choleryczką i jest ciężko:)

dziewczyny czy wy też wieczorami większe się robicie? bo mnie wieczorami tak rozdyma, że brzuszek wygląda na 4 miesiąc, a rano jak wstaje nie ma go praktycznie wcale. macie tak?

A mnie właśnie ciągnie do słodkiego:D
    super ze z mężem sie pogodziliscie, a co do seksu to czy tylko sam stosunek jest zakazany w niektórych przypadkach czy tez sam orgazm u kobiety? No my sobie radzimy na inne sposoby ;)no i nie wiem czy słusznie?
    Ja wieczorem mam brzuch jak balon, twardy i okraglutki takze to raczej nie tłuszczyk :p no i rano tez jest mniejszy! To pewnie przez gazy które sie gromadzą przez cały dzien w jelitach i powodują wzdęcia :)

201703012752.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    hmm... my to chyba jesteśmy z mężem dziwni ;) nie traktuje mnie jakoś lepiej przez to że jestem w ciąży, generalnie nie mieszam go do pewnych spraw, ale jednocześnie wiem, że mogę na niego liczyć gdyby coś złego się działo. W sumie może to jest tak, że ja nie lubię użalać się nad sobą, owszem zakupy cięższe weźmie z samochodu jak go poproszę, meble przesunie, ale w sumie zawsze mi pomagał, nawet jak nie byłam w ciąży. Jak usłyszał o zakazie seksu to lekko był zdziwiony, ale w sumie nie roztrząsał tego tematu ;)
    ja to czasami wrażenie jakbyśmy mieli staż 20 letni ;) kłótnia nasza ostatnia była w czerwcu, my się nie kłócimy generalnie, jesteśmy zgodnym małżeństwem.

• nescafe Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Dziewczęta moje Kochane!!! Wypisują mnie do domu, nadal mam niewielkie plamienie, ale daje radę, dziś na USG mój mały pikacz ma 7,52 mm i radośnie bije mu serduszko z prędkością 140ud/min:D Myślałam że będzie już po wszystkim a tu taka niespodzianka:) No i oczywiście zakaz seksu, noszenia i chodzenia, w sumie wiedziałam że tak będzie. Jak wrócę do domu to wrzucę Wam zdjęcie naszego CUDU, inaczej nie umiem go nazwać. Po takim krwawieniu, bólu i w ogóle on nadal jest we mnie i się dzielnie trzyma. I zostanie tam jeszcze przez kolejne 33 tygodnie:P I tak jak myślałam moja ciąża jest młodsza o niecały tydzień także wszystko jak najbardziej się zgadza, teraz już wszystko musi być dobrze :DD

Sliczny pikacz . Super maly czlowiek. Bedzie dobrze kochana !! :*
    justysia90 wrote:
    No to już po wizycie, lekarz ocenił ciążę na 6t7d,o 10 dni młodsza niż OM. Ale wszystko wporzadku,stwierdził,że serce bije jak oszalałe.
    http://vlep.pl/nwhcys.jpg

WIdzisz,a tak sie denrwowalas a tu ludzik mlodszy torszeczke i sie w koncu pokazal !! Gratulacjie :*:*

• nescafe Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK powodzenia na wizycie ;) hihi na nocki gin przyjmuje? hehe . Wyglada na sympatycznego. Pewnie o was dobrze zadba. Dawaj nam znac po wiyzcie i obowiazkowo fotke malucha ;)

• nescafe Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Marrr ale mi smaka narobilyscie na ta zupe ogorkowa brrrrr. A tu ogorka kiszonego brak :(

• nescafe Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niom wlasnie ciekawe ktorej sie trafia blizniaki. Szczerze to ja bym chciala , ale chciec se moge. To bym miala 3 dzieci nooo fajnie miec tak wieksza rodzine, pewnie super weslo jest ;);) Ciekawe ktora bedziesz szczesciara na blizniaki :

hela lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstraszam wszytkich ?? ;) hmmm

Milegoo wieczorka baby ;)

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ