X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Nie martw sie ;) Bedzie dobrze. A to twoja pierwsza cytologoia?
    szczerze to robilam 2 lata temu w de i wszystko bylo ok. Wiem moja wina ze nie odwiedzalam Gin tak czesto jak powinnam...

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    A czemu nie sa wskazane? Mi ani pani doktor ani moj nic nie gadali.
    bo jak się długo siedzi to coś tam z macią się dzieje ...nie pamiętam dokładnie co ... zmiana ciśnienia itp.. tak samo jak nie mieszka się w górach to w 1 trymestrze nie wolno do gór jeździć...

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas jest inna i każda ciąża jest inna. Pewnie i tak bym poroniła nigdzie nie jadąc więc to zawsze potem jest gdybanie...

Szonka: jedź, wygrzej się i wypoczywaj jeśli poczujesz że tempo wycieczki jest za duże. Zawsze dla spokoju możesz zapytać gina czy nie ma przeciwwskazań z jego strony do tej podróży.

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    A jak to lecza te nadzerki? Wypalaja albo cos? wiesz moj lekarz nic mi nie gadal, tylko raz w roku na cytologie mam chodzic. Ale to tak jak kazda kobieta. A pani doktor gadala w pl ze mam nadzerke, ale jak cytologia wychodzi ok to sie z ta nadzerka nic nie robi. Nei martw sie bo masa kobiet tak ma nie jestes sama.
    wiem mi tez lekarz mowil ze jest spora ale dziecku nic nie zagraza ale po urodzeniu bede musiala to podleczyc a jak to dowiem sie w czasie

nescafe lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    bo jak się długo siedzi to coś tam z macią się dzieje ...nie pamiętam dokładnie co ... zmiana ciśnienia itp.. tak samo jak nie mieszka się w górach to w 1 trymestrze nie wolno do gór jeździć...

Ja siedzę w pracy codziennie po 8 godzin, więc moja macica jest przyzwyczajona ;)

nescafe lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:33

• Szonka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział że to nasza decyzja.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nescafe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:

noo a ja mieszkam .. a potem przejezdzam prez niziny i na zadymiony slask :P Ale fakt po 2 h pauza na wyprostowanie sie. W drugiej ciazy lezalam plackiem nic nie robilam a i tak katastrofa :/
    Kazda z nas musi zdecydowac, czy sie czuje dobrze i czy nie ma ciazy zagrozonej itd. no i pogadac co lekarz na to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 10:20

• nescafe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Powiedział, że to nasza decyzja, że nie ma przeciwwskazań medycznych. Jutro jeszcze zapytam, bo byłam 3 tyg temu więc ani badań nie miałam i ciąża jeszcze bardzo wczesna była. Zobaczymy co powie po jutrzejszej wizycie.

To jak bedzie wszytko dobrze, to pewnie powie ze sie macie swietnie bawic ;) Przeciez nie masz ciazy zagrozonej, albo plamien ,nic sie nie dzieje.
    Najwyzej jak bedziesz bardzo slaba to zrezygnujecie z jakiego zwiedzania . Mam nadzieje ze pocykasz duzo zdjec aby sie nam tu potem pochwalic ;)

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

betina89 lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    wiem mi tez lekarz mowil ze jest spora ale dziecku nic nie zagraza ale po urodzeniu bede musiala to podleczyc a jak to dowiem sie w czasie

Bedzie dobrze!! ;) Sie tam nie przejmuj nadzerka. Po porodzie bedziesz o tym myslec.

AnkaK lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK gratulacje 2mm:) zrobiłaś mi nadzieję, że i ja coś w piątek zobacze, bo będe wtedy akurat w tym samym dniu ciąży i tygodniu co Ty wczoraj:)
    obym i ja usłyszała serduszko!

Ja dziś słabo się czuję i zrobiłam sobie prace zdalną z domu.

AnkaK lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anda wrote:
    Mam takie pytanie, jak używacie laptopa to gdzie go ustawiacie? Ja głównie siedzę półleżąco na kanapie i laptopa stawiam sobie na poduszce, ale martwię się czy to nie za blisko dzidzi? Może powinnam siedzieć przy stole? Jak Wy robicie?

Ja kupiłam sobie taki stoliczek śniadaniowy na nóżkach i idealnie pasuje mi pod laptop :) tanie i wygodne rozwiązanie.

Anda lubi tę wiadomość

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow, ładny kommplet Ci zlecił. Mi jednak wzięli od razu mocz, morfologię, VDRL (kiła, WR jest starszym badaniem na kiłę) i glukozę. Toksoplazmoza na następnej wizycie. Lekarka kazała mi wziąć skierowanie na badanie na cholestazę i na coś tam... mimo wczesnej ciąży... Bo mówi,że to może być ta wątroba lub reakcja na hormony... Zaczęłam się smarować, ale to nie swędzi jak na suchą skórę tylko tak popiekuje miejscowo jakby mnie komary gryzły... Oby to było naturalne.
    akuszerka89 wrote:
    mycha89 problem cholestazy ciężarnych dotyczy przede wszystkim dużych ciąż po 30 tc. A teraz te Twoje dolegliwości są spowodowane zmianami hormonalnymi i przesuszaniem się skóry. Zacznij stosować na całe ciało jakiś balsam mocno nawilżający dwa razy dziennie i powinno pomóc:)

A co do badań ja dostałam cały komplet(morfologia, mocz, glukoza, toxoplazma, cytomegalia, WR, HIV, TSH i FT4) bez różyczki, ale za to z Bhcg, żelazem, sodem i potasem:) i jeszcze coś tam bo razem było 16 parametrów

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,że to szybko na imiona, ale może podsuniemy sobie nawzajem pomysły... Jeśli się okaże,że ktoś jest przekonany na imię dziewczęce, a będzie jednak chłopiec, to już ma propozycje w zanadrzu...

Ja może zacznę, jeśli któraś z Was ma ochotę niech się dopisze;) I jak zwykle proszę o wyręczenie mnie w tabelce:D (chyba czas najwyższy założyć konto w googlu a nieWas wykorzystywać...:/)

Emilia lub Lena
    Borys, Maksymilian lub Marcel

AnkaK lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Ja kupiłam sobie taki stoliczek śniadaniowy na nóżkach i idealnie pasuje mi pod laptop :) tanie i wygodne rozwiązanie.

hihi tez tak robie ;) Bardzo dobre rozwiazanie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    dziewczyny, a ja mam pytanie do tych które plamią i były z tym u lekarza...
    Zastanawiam się czy Wam lekarze kazali leżeć czy coś? Bo mi ani jedna ani druga gin nie kazały leżeć, nic o tym nie mówiły, dały tylko progesteron. A teraz trochę poodkurzałam i pomyłam podłogi i zaczęły mnie strasznie plecy boleć i tak sobie myślę, czy ja nie przesadzam z tym sprzątaniem.
    Coś Wam mówili lekarze?

Aż tak to nie szalej. Ja w weekend troche sprzątalam no i zrobil mi sie maly krwiak. Ginka powiedziala ze to od tego moglam miec te plamienie. Nie mam nakazu leżenia plackiem ale ogolnie mam duzo odpoczywac, nie przemeczac sie no i w miare mozliwosci lezec.

stardust87 lubi tę wiadomość

• Koza Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witacie Kobietki :)
    Podglądam was już kilka dni , wiec pomyślałam że chociaż się przywitam.
    Pierwszą wizytę miałam w zeszłą środę , jeszcze nie było nic widać ale Ginka porobiła badania i powiedziała żebym przyszła w czwartek/piątek to powinno być coś widać.
    Pójdę w poniedziałek ,raczej te 2 dni różnicy nie robią.
    Objawów żadnych nie mam ,co mnie trochę martwi bo wolałabym żeby ktoś dawał o sobie znać.

Miriam, Ewelcia, aleksa.wawa, akuszerka89, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza witam i gratuluje udało się :)

Koza lubi tę wiadomość

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj