X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Czy któraś z was ma zlecony komplet badań? Bo mi zlecił tylko grupę,morfologie,mocz,glukoze, ale takie jak toksoplazmoza i inne to już nie,cholera nie wiem czy jeszcze zleci
    Mnie lekarz nie zlecał jeszcze żadnych badań, a pytałam go czy jakieś powinnam zrobić. Powiedział, że przyjdzie na to czas. Ufam, że wie co robi, więc nie martwię się tym specjalnie :) Kartę ciąży mamy założoną.

Wczoraj w nocy jak kładłam się spać, to bałam się, że będę miała zaraz bliskie spotkanie z toaletą :P ale na szczęście obyło się bez ofiar. Było mi strasznie niedobrze i czułam jak mi wszystko podchodzi do góry. Obawiam się, że to znak - chyba prędzej czy później mnie to nie ominie :( Jeszcze Mama mnie straszy, że jak była ze mną w ciąży to ciągle wymiotowała, najeść się nie mogła, bo co by nie zjadła, to zaraz biegła do toalety. Brr!

Mój Mąż ma świadomość tego, że to, że jestem w ciąży, oznacza że nie tylko ja ale i on musi o mnie dbać. Dlatego zalecenia lekarza bierze na poważnie i wychodzi z założenia, że lepiej dmuchać na zimne. Ginekolog zalecił nam np. ze względu na organogenezę, żebym unikała dużych skupisk ludzi, nie mogę więc chodzić do supermarketów, na mszę... chociaż bardzo bym chciała. Mąż sam robi zakupy, nawet te moje zachciankowe ;)

Od paru dni chodzi za mną coca-cola, a brat jak na złość kupił butelkę i postawił ją na stole. Naczytałam się w necie, że w ciąży nie wolno jej pić, a mnie tak strasznie jej się chce :/

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)
    AnkaK- gratuluje maleństwa. Ciekawe co ja dzisiaj zobaczę :)
    jovi- nie świruj kochana. Już dziewczyny pisały,że jednego dnia objawy są a drugiego nie ma. Spoooookojnie kochana :*
    koza- witaj :)
    szonka- super wycieczka, zazdroszczę :)

Miłego dzionka i prosze o kciuki :)

Koza, aleksa.wawa, jovi81, AnkaK lubią tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza witaj, gratulacje :)

Koza lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:33

Koza lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza gratulacje ;) Wpisz sie do naszej tabelki na dole ;) Link w suwaczku .

Emalia 82 trzymam kciuki :)

Koza, Emalia82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza gratuluje :) a co do objawow to spokojnie :) mi przyszly z dniem jak wkroczylam w 7 tydzien :p

Dziewczyny a ja sie tak fatalnie czuje ze nie wiem jak do gienka dzis pojade :( dzisiaj jest masakra no i dzis pierwszy raz sluchalam czy w muszli nie slychac szumu fal :/ tal zle to ja w zyciu jeszcze nie mialam ... nawet na mega kacu :/

Koza lubi tę wiadomość

• Koza Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za miłe przywitanie :)
    Miriam- jak ten czas leci , pamiętam Cie jeszcze z moich początków na Ovu: a tu zaraz mała kobietka będzie na świecie <3
    Ewelcia- pierwsza zdasz mi relacje co widziałaś w piątek , ja jak pisałam jak wszystko będzie ok to wybiorę się aż w poniedziałek.
    nescafe- mam nadzieje że będę umiała się wpisać :D Edytuje: wpiszę się po kolejnej wizycie bo u mnie nic jeszcze nie było widać i nie mam co wpisać.
    staraczka- w taki razie będę czekała dalej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 11:43

Miriam lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Mnie lekarz nie zlecał jeszcze żadnych badań, a pytałam go czy jakieś powinnam zrobić. Powiedział, że przyjdzie na to czas. Ufam, że wie co robi, więc nie martwię się tym specjalnie :) Kartę ciąży mamy założoną.

Wczoraj w nocy jak kładłam się spać, to bałam się, że będę miała zaraz bliskie spotkanie z toaletą :P ale na szczęście obyło się bez ofiar. Było mi strasznie niedobrze i czułam jak mi wszystko podchodzi do góry. Obawiam się, że to znak - chyba prędzej czy później mnie to nie ominie :( Jeszcze Mama mnie straszy, że jak była ze mną w ciąży to ciągle wymiotowała, najeść się nie mogła, bo co by nie zjadła, to zaraz biegła do toalety. Brr!

Mój Mąż ma świadomość tego, że to, że jestem w ciąży, oznacza że nie tylko ja ale i on musi o mnie dbać. Dlatego zalecenia lekarza bierze na poważnie i wychodzi z założenia, że lepiej dmuchać na zimne. Ginekolog zalecił nam np. ze względu na organogenezę, żebym unikała dużych skupisk ludzi, nie mogę więc chodzić do supermarketów, na mszę... chociaż bardzo bym chciała. Mąż sam robi zakupy, nawet te moje zachciankowe ;)

Od paru dni chodzi za mną coca-cola, a brat jak na złość kupił butelkę i postawił ją na stole. Naczytałam się w necie, że w ciąży nie wolno jej pić, a mnie tak strasznie jej się chce :/

rety to i ja mam chcice na colę. Normalnie nie moge sobie z tym poradzic :( oczywiscie jak mnie bardzo męczy to sobie nie odmawiam bo chyba bym nie wytrzymala, ale wiem ze codziennie pic jej nie moge wiec wstrzymuje sie jak moge

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 11:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to dzien dobry laseczki :) Witam tez nowe wrzesnioweczki :) Ja na wczorajszej wizycie splakalam sie jak bóbr, ale ze szczescia :) moja mała Żaba ma 4,5 mm i bijące serduszko :) wielka radość! Zrobil mi sie niestety maly krwiak takze musze sie oszczedzac :/

AnkaK, akuszerka89, Zaczarowana, staraczka, Anda, kark lubią tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    A tak w ogole to dzien dobry laseczki :) Witam tez nowe wrzesnioweczki :) Ja na wczorajszej wizycie splakalam sie jak bóbr, ale ze szczescia :) moja mała Żaba ma 4,5 mm i bijące serduszko :) wielka radość! Zrobil mi sie niestety maly krwiak takze musze sie oszczedzac :/

Kochana gratulacje!! Gdzie foto dla nas?? ;) :*:*

• nescafe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza wrote:
    Dziękuje za miłe przywitanie :)
    Miriam- jak ten czas leci , pamiętam Cie jeszcze z moich początków na Ovu: a tu zaraz mała kobietka będzie na świecie <3
    Ewelcia- pierwsza zdasz mi relacje co widziałaś w piątek , ja jak pisałam jak wszystko będzie ok to wybiorę się aż w poniedziałek.
    nescafe- mam nadzieje że będę umiała się wpisać :D Edytuje: wpiszę się po kolejnej wizycie bo u mnie nic jeszcze nie było widać i nie mam co wpisać.
    staraczka- w taki razie będę czekała dalej ;)

Oj tam oj tam ;) Wpiszesz koza i date wizyty ;) A swoja droga fajny avatarek hihi:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Kochana gratulacje!! Gdzie foto dla nas?? ;) :*:*

foto nie mam jak wstawic bo nie mam w domu skanera :/ a z telefonu sie nie da bo mam slaby aparat wiec nic nie widac :/

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:
    Witam i ja :)
    AnkaK- gratuluje maleństwa. Ciekawe co ja dzisiaj zobaczę :)
    jovi- nie świruj kochana. Już dziewczyny pisały,że jednego dnia objawy są a drugiego nie ma. Spoooookojnie kochana :*
    koza- witaj :)
    szonka- super wycieczka, zazdroszczę :)

Miłego dzionka i prosze o kciuki :)
    Kciukam mocno <3

Emalia82 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa i Koza gratulacje:):)
    Emalia bedzie dobrze bede trzymac kciuki a na ktora masz wizyte?
    a i zapomnialam dodac ze lekarz mi wyznaczyl termin na 20.09 a nie na 18.09 wiec bede musiala zmienic date w tabelce

Koza, Emalia82 lubią tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • Koza Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe- dzięki:) wpisałam się ,chyba tam nic nie skasowałam :D

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    AnkaK gratulacje 2mm:) zrobiłaś mi nadzieję, że i ja coś w piątek zobacze, bo będe wtedy akurat w tym samym dniu ciąży i tygodniu co Ty wczoraj:)
    obym i ja usłyszała serduszko!

Ja dziś słabo się czuję i zrobiłam sobie prace zdalną z domu.
    Bedzie dobrze Juzstyna:)ja wczoraj tez bylam zdenerwowana ale jak zobaczylam to bijace serduszko to caly stres ulecial:)
    a jak sie zle czujesz to pod kocyk i odpoczywaj i dbaj o siebie

uanndqk36vjen8uu.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane :)
    Próbuję za Wami nadążyć z czytaniem, a nie jest to łatwe ;)
    wszystkim co są po wizytach i zobaczyły swoje cudeńka ogromnie gratuluję i cieszę się razem z Wami :)
    I oczywiście witam wszystkie nowe mamuśki :) Fajnie że jest nas coraz więcej :)

Ja wczoraj poczułam pierwsze mdlości od północy do 3 rano mnie mdliło, oczywiście o 3 siusiu i powiedzmy że zasnęłam... mogłabym równie dobrze nie kłaść się spać ;) próbowałam jakoś odwrócić uwagę od tego jak mi niedobrze i zaczęłam szukać łóżeczka dla maleństwa :) wpadły mi w oko 2w1 :) które później przerabia się na tapczanik - super sprawa! :)

Dzis rano już czułam się dobrze, odebrałam wyniki, i zrobiłam następne, już prywatne :) okazało się że zostało im jeszcze surowicy z wczoraj więc Pani nie musiała mnie już kłóć :) dziś wieczorkiem może już wyniki dostanę pozostałych badań - póki co jest dobrze! :)

Co do nadżerki to ja miałam kiedyś jakieś może 10 lat temu leciutką która zniknęła po 2-3 globulkach. ale moja koleżanka miała mocną, lekarz stwierdził u niej że jeśli nie zagraża ciąży to nie jest źle i jeśli sama nie zniknie (bo niby po ciąży tak może się zdarzyć) to wtedy coś zrobią, noi miała wypalanie czy zamrażanie nie pamiętam :)

Się rozpisałam :P
    Trzymam kciuki za kolejne wizyty! :)

AnkaK lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Wiem,że to szybko na imiona, ale może podsuniemy sobie nawzajem pomysły... Jeśli się okaże,że ktoś jest przekonany na imię dziewczęce, a będzie jednak chłopiec, to już ma propozycje w zanadrzu...

Ja może zacznę, jeśli któraś z Was ma ochotę niech się dopisze;) I jak zwykle proszę o wyręczenie mnie w tabelce:D (chyba czas najwyższy założyć konto w googlu a nieWas wykorzystywać...:/)

Emilia lub Lena
    Borys, Maksymilian lub Marcel
    ja juz tez myslalam na imieniem...
    dla coreczki Amelia lub Emilia
    dla synusia Tomasz lub Mikolaj

mycha89 lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciężej wybrać imię dla dziewczynki, ale podoba mi się Emma, Natalia, Paulina... i pewnie jakieś jeszcze ale się nie wbijałam jeszcze ;)
    Dla chłopców bardziej mi się podobają Michał, Kamil, Marek, Paweł ... itd. takie normalne :)
    Nie będzie łatwo ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa- gratuluje udanej wizyty i dzidzolka:)

AnkaK- dopiero na 19;15 :(

hela- współczuje nocnych mdłości. Ja am największe wieczorem. A siusiu też wstaje w nocy ze 2-3 razy . Ahhhh uroki tego błogiego stanu :D

Dziewczyny! Aż tak Wam się podoba imię Emilia???? Dziwne :D

U nas typy od paru lat są takie; Marysia lub Tomasz, ALe powiem Wam ,że może być tak, że się odmieni przed samym porodem. Tak było z moją Olą która przez całą ciąże miała być Nikola Wiktoria :D

AnkaK, mycha89 lubią tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ