Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Emalia82 wrote:Aleksa- gratuluje udanej wizyty i dzidzolka:)
AnkaK- dopiero na 19;15
hela- współczuje nocnych mdłości. Ja am największe wieczorem. A siusiu też wstaje w nocy ze 2-3 razy . Ahhhh uroki tego błogiego stanu
Dziewczyny! Aż tak Wam się podoba imię Emilia???? Dziwne
U nas typy od paru lat są takie; Marysia lub Tomasz, ALe powiem Wam ,że może być tak, że się odmieni przed samym porodem. Tak było z moją Olą która przez całą ciąże miała być Nikola Wiktoria
to i tak wczesniej niz ja wczoraj;D do gabinetu weszlam ok godz 21.45;D
a jesli chodzi o imie Emilia to tak jakos mi sie podoba Emilka Emi Milka;)Emalia82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane moje ale WY piszecie super ale nadgonić to wszytsko nie jestem wstanie
WItam nowe mamusie
Mnie meczą mdłosci dzień i noc normalnie modle sie wieczorem abym mogła chociaż przespać pare godzin bo jestem zmeczona nimi nie wymiotuje narazie ale te mdłosci są wykańczajace coraz mniej potraw moge jeśc ostatnio jem dużo warzyw i jakis owoców ale i tak nie jest tego duzo już schudłam a co dopiero do końća 3 miesiaca. Doszło mi jeszcze od niedzieli niskie ciśnienie. No i strach czy maluszkowi bije serduszko a wizyta za tydzień w srode
Buziaki dla kazdej -
AnkaK Mikołaj to super imię, z Mikołajów wyrastają wspaniali mężczyźni (np tacy jak mój mąż-Mikołaj:P)
AnkaK lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Ponownie się witam (co prawda robiłam to już gdzieś na pierwszej stronie ale od tego czasu praktycznie tu nie zaglądałam). Cudownie, że nas tyle jest:) dużo będzie tych wrześniowych bobasów.
Na pierwszej swojej wizycie u gina byłam 15.01 i mój maluszek miał już 9 mm:) i było słychać serduszko:) strasznie wzruszające. Dostałam od razu skierowanie na badanie krwi i moczu i jutro idę na ponowną wizytęNa samym początku nie miałam żadnych objawów po za bólami jak na miesiączkę i bólem piersi. Ale obecnie mdli mnie na całego... coś okropnego. Moją jedyną zachcianką jak na razie była w-ztka co jest ciekawe bo odrzuca mnie od słodyczy:) pozdrawiam was wszystkie
kark, akuszerka89 lubią tę wiadomość
-
Hej Kobietki, ciężko za Wami zdążyć. Ja dziś po wizycie i chyba pierwszy raz szeroko się uśmiecham:)Wszystko ok, ciąża trochę młodsza - ale tak podejrzewałam po owu. I maluszek ma 5 mm i serduszko bije!! Jak ja się cieszę. Lekarz powiedział, ze jest dobrze, ale mam dbać o siebie - bo pierwsze 13 tygodni jest święte. Ja mam już od dziś kartę ciąży i zwolnienie.
kark, Nelus lubią tę wiadomość
-
nescafe wrote:stardust87 Jak tam krzyz? Przestalo juz bolec ? Smarowalas czyms??
mycha89 Mozemy dodac rubryiki inne w tabeliJa jestem zaaa, za nowymi pomyslami
kark Wszystkim rosna tylko nie mi?? Mi sie zrobily takie pelniejesze i nic wiecej
Szonka powodzenia na wizycie! A gdzie to jedziecie ?? Ale fajnieChociaz fakt z mdlosciami, to sie pewnie tak nie cieszysz. Tez mnie czekaja jazda 6 h w aucie, a potem imprezy w pl. No ciekawe jak ja to zniose
rabarbarka Pewnie juz dzisiaj bedziesz miala karte cazy. Moj zakalada te ksiazeczke od razu jak pyka serducho
A tak w ogole ciezarowki jak sie czujecie??
My wczoraj zakupy. Kupilam spodnie i koszulkeNie, nie nic ciazowego. Bo przeciez, po mnie nie widac ze mam nowe zycie
Generalnie latania bylo, przynajmniej dzien zlecial
Jeszcze boli Ale już trochę mniej. Niczym nie posmarowałam, trochę się bałam że może zaszkodzić. Ale do jutra pewnie przejdzie -
nick nieaktualnyMała fotorelacja przedstawiająca domek maluszka - na tym zdjęciu wyszedł olbrzymi, ale tańcowałam przy lustrze już dobre kilkanaście minut, a to wyszło najlepsze
Na pierwszym zdjęciu to co pozostało po kolczyku w pępku, M kazał mi wyjąć i już się boję jaka ochydna blizna po nim zostanie..Swoją drogą nie przypuszczałam, że jest tak źle zrobiony..no ale cóż, błędy młodości...
A teraz z innej beczki. Od kilku dni czuję chyba czkawkę maleństwa, czytałam że pojawia się od 9tc, u nas jest właśnie 9.. to dziwne uczucie, jak leżę to zazwyczaj trzymam jedną rekę na brzuszku i go głaszczę, no i czasem rozmawiam i ostatnio poczułam takie pulsowanie ze 4 razy na wysokości pępka..myśle serduszko? niemożliwe..poczytałam trochę i myślę, że to czkawka..Dziś to samo, jak leżałam w wannie Być może się mylę..
Oby do wtorku
kark, AnkaK, staraczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
madeinlowe- przepraszam ,że tak wprost ale to co piszesz jest niemożliwe. Macica nie przekracza jeszcze nawet wysokości owłosienia łonowego a do pępka dojdzie dopiero w połowie ciąży. Dzieciątko jest maleńkie jak fasolka więc nie jest to możliwe żeby czuć ruchy a co dopiero czkawkę. Myślę że to prostu jelita
madeinloove, Fipsik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmalia82 wrote:madeinlowe- przepraszam ,że tak wprost ale to co piszesz jest niemożliwe. Macica nie przekracza jeszcze nawet wysokości owłosienia łonowego a do pępka dojdzie dopiero w połowie ciąży. Dzieciątko jest maleńkie jak fasolka więc nie jest to możliwe żeby czuć ruchy a co dopiero czkawkę. Myślę że to prostu jelita
Chyba jestem przewrażliwiona, przepraszam za głupote
-
madeinlove ja jeszcze nie wyjęłam kolczyka
brzusio super
ja mam nadżerkę po ostatnim porodzie, mam regularnie robioną cytologię i kazali mi to tak zostawić
jeszcze nie myślę o imieniu, chcę wytrwać do tego magicznego 12 tygodnia (a nawet 13, bo cykl przesunięty miałam).
Czuję się dzisiaj słabo, co chwile leże w łóżku. -
nick nieaktualnyEmalia82 wrote:Ależ nie masz za co przepraszać. Wydaje mi się że to normalne ,że kobieta chce szybko czuć swoje maleństwo i często tak jej się wydaje, ale niestety musimy na to jeszcze poczekać.
To twoja pierwsza ciążą?
Tak, to jest moja pierwsza ciąża
-
Ewelcia - z tą betą to spokojnie. Wszędzie piszą że najważniejszy jest przyrost, ale mój przypadek pokazuje że wcale to nie prawda. U mnie beta rośnie wolniutko a dzieciątko rozwija się prawidłowo. A może po prostu jestem wybrykiem natury?
Tylko skoro beta jest poniżej 1000 to pewnie na USG jeszcze nic nie będzie widać. U mnie pęcherzyk pokazał się dopiero przy wartości ponad 1470 pomimo za..bistego sprzętu w szpitalu. Wszystko się poukłada, zobaczysz:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 16:45
Ewelcia lubi tę wiadomość