X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:
    Aleksa- gratuluje udanej wizyty i dzidzolka:)

AnkaK- dopiero na 19;15 :(

hela- współczuje nocnych mdłości. Ja am największe wieczorem. A siusiu też wstaje w nocy ze 2-3 razy . Ahhhh uroki tego błogiego stanu :D

Dziewczyny! Aż tak Wam się podoba imię Emilia???? Dziwne :D

U nas typy od paru lat są takie; Marysia lub Tomasz, ALe powiem Wam ,że może być tak, że się odmieni przed samym porodem. Tak było z moją Olą która przez całą ciąże miała być Nikola Wiktoria :D

to i tak wczesniej niz ja wczoraj;D do gabinetu weszlam ok godz 21.45;D
    a jesli chodzi o imie Emilia to tak jakos mi sie podoba Emilka Emi Milka;)

Emalia82 lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra Babeczki uciekam do kuchni:) do uslyszenia:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje ale WY piszecie super ale nadgonić to wszytsko nie jestem wstanie :D
    WItam nowe mamusie :D :D :D
    Mnie meczą mdłosci dzień i noc normalnie modle sie wieczorem abym mogła chociaż przespać pare godzin bo jestem zmeczona nimi nie wymiotuje narazie ale te mdłosci są wykańczajace coraz mniej potraw moge jeśc ostatnio jem dużo warzyw i jakis owoców ale i tak nie jest tego duzo już schudłam a co dopiero do końća 3 miesiaca. Doszło mi jeszcze od niedzieli niskie ciśnienie. No i strach czy maluszkowi bije serduszko a wizyta za tydzień w srode :(
    Buziaki dla kazdej :D :D :D

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK Mikołaj to super imię, z Mikołajów wyrastają wspaniali mężczyźni (np tacy jak mój mąż-Mikołaj:P)

AnkaK lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Ponownie się witam (co prawda robiłam to już gdzieś na pierwszej stronie ale od tego czasu praktycznie tu nie zaglądałam). Cudownie, że nas tyle jest:) dużo będzie tych wrześniowych bobasów.
    Na pierwszej swojej wizycie u gina byłam 15.01 i mój maluszek miał już 9 mm:) i było słychać serduszko:) strasznie wzruszające. Dostałam od razu skierowanie na badanie krwi i moczu i jutro idę na ponowną wizytę:) Na samym początku nie miałam żadnych objawów po za bólami jak na miesiączkę i bólem piersi. Ale obecnie mdli mnie na całego... coś okropnego. Moją jedyną zachcianką jak na razie była w-ztka co jest ciekawe bo odrzuca mnie od słodyczy:) pozdrawiam was wszystkie

kark, akuszerka89 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Anda Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, ciężko za Wami zdążyć. Ja dziś po wizycie i chyba pierwszy raz szeroko się uśmiecham:)Wszystko ok, ciąża trochę młodsza - ale tak podejrzewałam po owu. I maluszek ma 5 mm i serduszko bije!! Jak ja się cieszę. Lekarz powiedział, ze jest dobrze, ale mam dbać o siebie - bo pierwsze 13 tygodni jest święte. Ja mam już od dziś kartę ciąży i zwolnienie.

kark, Nelus lubią tę wiadomość

2nn3dqk31nkwojvt.png
    bfarxqpkxuml9tsm.png
  • Anda Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do nadżerek, kiedyś miałam i robili mi krioterapię - czyli wymrażanie. Lekarz powiedział, że u kobiet które nie rodziły nie można wypalać, bo zostają blizny na szyjce i mogą się potem brzydko porwać przy porodzie.

2nn3dqk31nkwojvt.png
    bfarxqpkxuml9tsm.png
  • Anda Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus z tą trawą to na serio :) Ona jest niezniszczalna, ale ja po dzisiejszej wizycie też czuję że mogę wszystko:)

2nn3dqk31nkwojvt.png
    bfarxqpkxuml9tsm.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    stardust87 Jak tam krzyz? Przestalo juz bolec ? Smarowalas czyms??
    mycha89 Mozemy dodac rubryiki inne w tabeli ;) Ja jestem zaaa, za nowymi pomyslami ;)
    kark Wszystkim rosna tylko nie mi?? Mi sie zrobily takie pelniejesze i nic wiecej :/
    Szonka powodzenia na wizycie! A gdzie to jedziecie ?? Ale fajnie ;) Chociaz fakt z mdlosciami, to sie pewnie tak nie cieszysz. Tez mnie czekaja jazda 6 h w aucie, a potem imprezy w pl. No ciekawe jak ja to zniose :/
    rabarbarka Pewnie juz dzisiaj bedziesz miala karte cazy. Moj zakalada te ksiazeczke od razu jak pyka serducho ;)

A tak w ogole ciezarowki jak sie czujecie??

My wczoraj zakupy. Kupilam spodnie i koszulke :P Nie, nie nic ciazowego. Bo przeciez, po mnie nie widac ze mam nowe zycie ;) Generalnie latania bylo, przynajmniej dzien zlecial :P

Jeszcze boli Ale już trochę mniej. Niczym nie posmarowałam, trochę się bałam że może zaszkodzić. Ale do jutra pewnie przejdzie :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała fotorelacja przedstawiająca domek maluszka - na tym zdjęciu wyszedł olbrzymi, ale tańcowałam przy lustrze już dobre kilkanaście minut, a to wyszło najlepsze :D Na pierwszym zdjęciu to co pozostało po kolczyku w pępku, M kazał mi wyjąć i już się boję jaka ochydna blizna po nim zostanie..Swoją drogą nie przypuszczałam, że jest tak źle zrobiony..no ale cóż, błędy młodości...
    A teraz z innej beczki. Od kilku dni czuję chyba czkawkę maleństwa, czytałam że pojawia się od 9tc, u nas jest właśnie 9.. to dziwne uczucie, jak leżę to zazwyczaj trzymam jedną rekę na brzuszku i go głaszczę, no i czasem rozmawiam i ostatnio poczułam takie pulsowanie ze 4 razy na wysokości pępka..myśle serduszko? niemożliwe..poczytałam trochę i myślę, że to czkawka..Dziś to samo, jak leżałam w wannie Być może się mylę..
    Oby do wtorku <3

ec3e58c1528cb4f8m.jpg
    81b1869872c56397m.jpg

kark, AnkaK, staraczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo nadżerki to właśnie przed ciążą ją wyleczyłam, poprzez zamrożenie ;) teraz narazie jest ok, zobaczymy przy porodzie

• Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinlowe- przepraszam ,że tak wprost ale to co piszesz jest niemożliwe. Macica nie przekracza jeszcze nawet wysokości owłosienia łonowego a do pępka dojdzie dopiero w połowie ciąży. Dzieciątko jest maleńkie jak fasolka więc nie jest to możliwe żeby czuć ruchy a co dopiero czkawkę. Myślę że to prostu jelita :)

madeinloove, Fipsik lubią tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:
    madeinlowe- przepraszam ,że tak wprost ale to co piszesz jest niemożliwe. Macica nie przekracza jeszcze nawet wysokości owłosienia łonowego a do pępka dojdzie dopiero w połowie ciąży. Dzieciątko jest maleńkie jak fasolka więc nie jest to możliwe żeby czuć ruchy a co dopiero czkawkę. Myślę że to prostu jelita :)

Chyba jestem przewrażliwiona, przepraszam za głupote :P

• Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ nie masz za co przepraszać. Wydaje mi się że to normalne ,że kobieta chce szybko czuć swoje maleństwo i często tak jej się wydaje, ale niestety musimy na to jeszcze poczekać. :) To twoja pierwsza ciążą?

f2w33e3kzt3vjmmk.png

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no czkawka to nie możliwe:D Ale z wysokością macicy też się nie zgodzę;p Jest już dużo wyżej owłosienia łonowego...

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:33

• dba Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinlove ja jeszcze nie wyjęłam kolczyka :) brzusio super :)
    ja mam nadżerkę po ostatnim porodzie, mam regularnie robioną cytologię i kazali mi to tak zostawić ;)
    jeszcze nie myślę o imieniu, chcę wytrwać do tego magicznego 12 tygodnia (a nawet 13, bo cykl przesunięty miałam).
    Czuję się dzisiaj słabo, co chwile leże w łóżku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:
    Ależ nie masz za co przepraszać. Wydaje mi się że to normalne ,że kobieta chce szybko czuć swoje maleństwo i często tak jej się wydaje, ale niestety musimy na to jeszcze poczekać. :) To twoja pierwsza ciążą?

Tak, to jest moja pierwsza ciąża :)

• Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha- to moja 3 ciąża i tak mi się jednak kojarzyło ,że mam racje.

To tak poglądowo http://www.noworodek.pl/index.php?ms=3&art=31

f2w33e3kzt3vjmmk.png

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia - z tą betą to spokojnie. Wszędzie piszą że najważniejszy jest przyrost, ale mój przypadek pokazuje że wcale to nie prawda. U mnie beta rośnie wolniutko a dzieciątko rozwija się prawidłowo. A może po prostu jestem wybrykiem natury?:P Tylko skoro beta jest poniżej 1000 to pewnie na USG jeszcze nic nie będzie widać. U mnie pęcherzyk pokazał się dopiero przy wartości ponad 1470 pomimo za..bistego sprzętu w szpitalu. Wszystko się poukłada, zobaczysz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 16:45

Ewelcia lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ