Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Patu : mam podobną sytuację, jutro zobaczę czy beta przyrasta a jeśli tak to w czwartek zobaczę czy ciąża się rozwinęła czy obumarła, żyję nadzieją że 5 tydz i 2 dzień to było za wcześnie na USG bo u mnie nie ma możliwości praktycznie żeby mi się ovu przestawiło, test pozytywny wyszedł mi 26 dnia cyklu a cykle mam 29dniowe. Też nie wiem co o tym myśleć. Ale niebawem się wszystkiego dowiem bo to czekanie jest najgorsze.
Jak tam wizyty ?? Staraczka i Emalia82 - czekamy na dobre wieściEmalia82 lubi tę wiadomość
-
Patu wrote:Ale mnie gin nastraszyl. Jest pęcherzyk 15 mm ale lekarz mówi ze za mały jak na ten tydzień. Ze albo owulacje miałam później albo przestała się rozwijać. Mam zrobić bęte i czekać na wizytę za 2 tyg. Ale owulacji nie mogłam mieć później niż 15 max. 16 dnia. Test pokazał pozytyw już 27 dnia cyklu. Powinnam się martwić? Bo narazie trochę się boję. Jutro jadę na bete
Nic sie nie martw kochana, jest jeszcze za wczesnie! na pewno beta pieknie przyrosnie! :* -
To i ja dołączę. Termin mam na 15 września. Dziś po raz pierwszy usłyszałam bicie serduszka swojego Maleństwa. Trzymam kciuki za siebie i za wszystkie Wrześniowe Mamy
Nelus, kark, akuszerka89, stardust87, aleksa.wawa, Quatriona lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny. Przyznam szczerze, że się zaczynam MEGA stresować czytając Was
Pierwszą wizytę mam dopiero we wrotek 4 lutego (według Belly będzie to końcówka 7 tygodnia) a już widzę siwe włosy na głowie. Wiem, ze to niedobrze ale mam stress czy wszystko jest w porządku. Lekarz mi mówił, ze szybciej nie ma sensu przychodzić bo i tak niewiele będzie widać. W sumie racja, po co mam się stresować, ze nie widać zarodka. Ale z drugiej strony nie mam żadnych objawów (poza bólem piersi przy dotykaniu). Pewnie powiecie, że mam się cieszyć
ale to moja pierwsza wyczekiwana ciąża i nie wiem jak faktycznie powinno to wszystko wyglądać
Proszę 3majcie za mnie kciuki -
hela wrote:Ja dziś odebrałam wyniki
wszystko dobrze... tylko zastanawia mnie czemu kazali mi robić na różyczkę tylko IgG wyszło dodatnie więc pewnie chorowałam na nią jak byłam mała albo mnie szczepili
wam też dawali tylko to czy jeszcze dodatkowo IgM?
jakoś mi tak lżej, choć widzę że wyniki się obniżyły niektóre wiec organizm słabnie chyba coshela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWszystkie nowe wrześniowe mamy zapraszamy do wpisywania się:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3
A jak jest z toksoplazmoza? Bo ja powiedziałam lekarzowi, że w poprzedniej ciąży i różyczka i tokso wyszły dodatnie i kazał tylko toksoplazmozę powtórzyć... -
Patu wrote:Ale mnie gin nastraszyl. Jest pęcherzyk 15 mm ale lekarz mówi ze za mały jak na ten tydzień. Ze albo owulacje miałam później albo przestała się rozwijać. Mam zrobić bęte i czekać na wizytę za 2 tyg. Ale owulacji nie mogłam mieć później niż 15 max. 16 dnia. Test pokazał pozytyw już 27 dnia cyklu. Powinnam się martwić? Bo narazie trochę się boję. Jutro jadę na bete
-
kark wrote:Wszystkie nowe wrześniowe mamy zapraszamy do wpisywania się:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3
A jak jest z toksoplazmoza? Bo ja powiedziałam lekarzowi, że w poprzedniej ciąży i różyczka i tokso wyszły dodatnie i kazał tylko toksoplazmozę powtórzyć... -
nick nieaktualny
-
Dżola wrote:cześć dziewczyny. Przyznam szczerze, że się zaczynam MEGA stresować czytając Was
Pierwszą wizytę mam dopiero we wrotek 4 lutego (według Belly będzie to końcówka 7 tygodnia) a już widzę siwe włosy na głowie. Wiem, ze to niedobrze ale mam stress czy wszystko jest w porządku. Lekarz mi mówił, ze szybciej nie ma sensu przychodzić bo i tak niewiele będzie widać. W sumie racja, po co mam się stresować, ze nie widać zarodka. Ale z drugiej strony nie mam żadnych objawów (poza bólem piersi przy dotykaniu). Pewnie powiecie, że mam się cieszyć
ale to moja pierwsza wyczekiwana ciąża i nbie wiem jak faktycznie powinno to wszystko wyglądać
Proszę 3majcie za mnie kciuki) mnie się objawy dopiero w 7 tym zaczęły więc jeszcze masz czas - a może będziesz ta szczęściara bez objawów
spokojnie poczekaj do wizyty na pewno wszystko będzie dobrze
-
staraczka wrote:A mi gin kazał zrobić IMG .... nie machnął się ? o IgG nic nie mówił
-
witajcie kochane
ja już po badaniach krwi - wieczorem wyniki - siedzę jak na szpilkach bo wiem że jeśli beta nie przyrosła to jest wszystko jasne... ufff oszaleję do tej 19stej.
Dziewczyny jak tam wczorajsze wizyty ?? Emalia82, Staraczka ?staraczka, Emalia82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystardust kurde walnęło mi się chodziło mi o IgM
no to nie wiem czemu gin nie kazał mi zrobić IgG bo IgM wyszło mi ujemne.
Jovi a na wizycie wszystko ok... te plamienie to jakaś stara krewa tam siedzi i dlatego gin mówił , że jak mi się dzieć zagnieżdzął musiał mnie okaleczyć i stąd ta krew i albo się wchłonie albo wyleciOGÓLNIE jest ok
Serdeńko bije 160 uderzeń na minutę ludź ma 1 cm i 39 mmi siedzi kurde do góry nogami
I tak sobie myślę , że pewnie mnie dlatego tak mdli hahah. Mówił , że jestem teraz w najgorszym okresie dlatego mam takie mdłości
powiedział , że ok 9 tygodnia powinno być już lepiej - oby
bo jak mnie gin wczoraj zobaczył jak ja wyglądam to się zaczął śmiać
POWIEDZIAŁ , że mam przejść na dietę dla kobiet w ciąży wysokobiałkową i powinno być lepiej
Następna wizyta 25 lutego
Joviii trzymam za twoje wyniki !!nescafe, jovi81, hela, kark, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry po fatalnej nocy
Masakra u mnie byla. Biegunka ( chociaz 2 razy, to bardziej smarkanie odbytem
) Rzyganie itd. Mam wrazenie ze mi sie wszystko nasilo z tymi objawami. Brrrrr
Patu no nastraszyl. Dziwne, bo moj pecherzyk mial prawie 11mm w 6 tc i bylo ok. Pewnie wszytko bedzie dobrze.
A z ta rozyczka, to nie jest tak ze my szczepione na to tez bylysmy? Na cos nas tam szczepili w podstawowce albo ??
Koza gdzie mieszkach, w tych Niemcach??
Verenice, Szonka i tym co dzis smigaja na wyzyty. Zycze samych dobrych wiesci.
AAaa noo i witam nowe wrzesniowki -
jovi81 wrote:witajcie kochane
ja już po badaniach krwi - wieczorem wyniki - siedzę jak na szpilkach bo wiem że jeśli beta nie przyrosła to jest wszystko jasne... ufff oszaleję do tej 19stej.
Dziewczyny jak tam wczorajsze wizyty ?? Emalia82, Staraczka ?jovi81 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak tam wczorajsze wizyty ?? Emalia82, Staraczka ?
kciuki zaciśnięte
nescafe, jovi81 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak tam wczorajsze wizyty ?? Emalia82, Staraczka ?
Kciukam aby byla wysoka ta beta!!jovi81 lubi tę wiadomość