X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nescafe Ty już 10 tydzień :) ale fajnie :)

nescafe lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście kochane <3

Staraczka: super wieści kochana - teraz możesz już spokojnie rzygać :) (żart)

stardust87, staraczka, nescafe, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to super ze wszytko dobrze ;)
    Hmmm a co to za dzieta ta wysokobialkowa. Trzeba poczytac co tam sie je ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Staraczka to super ze wszytko dobrze ;)
    Hmmm a co to za dzieta ta wysokobialkowa. Trzeba poczytac co tam sie je ;)

Masz mniej więcej z tym , że gin mi mówił , żebym jadła ciemne pieczywo :)
    Przykładowy jadłospis dla kobiet w ciąży

Śniadanie I: płatki kukurydziane (20 g) z jogurtem (150 g), jajko gotowane (50 g), pomidor (100g), pieczywo mieszane (50 g), masło (10 g), zielona herbata (250 ml).

Śniadanie II: serek homogenizowany (200 g), sok owocowy (200 ml), jabłko (150 g).

Obiad: zupa pomidorowa (350 ml) z makaronem (80 g), wołowina duszona (100 g) z sosem własnym (100 ml), kasza gryczana (150 g), buraki oprószane (100 g), kompot porzeczkowy (150 ml).

Podwieczorek: surówka owocowa (150 g), ciasto drożdżowe (100 g), herbata (250 ml).

Kolacja: sałatka z kurczaka (150 g), pieczywo mieszane (50 g), naleśniki z dżemem (150g), kawa zbożowa z mlekiem (250 ml), pomarańcze (150 g).

jovi no masakra z tym rzyganiem hahha ale mam nadzieję , że to minie za nie długo :P

nescafe, jovi81 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Właśnie nescafe ty zaraz skończy 1 trymestr. Kurcze, ale Ci zazdroszcze, że już masz to prawie za sobą. U mnie dopiero 7 tydzień się zaczyna, a u Ciebie 11 - cóż, może ty się na sierpień załapiesz kochana a nie na wrzesień a ja może na październik całkiem :)

nescafe lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:

Śniadanie I: płatki kukurydziane (20 g) z jogurtem (150 g), jajko gotowane (50 g), pomidor (100g), pieczywo mieszane (50 g), masło (10 g), zielona herbata (250 ml).

Śniadanie II: serek homogenizowany (200 g), sok owocowy (200 ml), jabłko (150 g).

Obiad: zupa pomidorowa (350 ml) z makaronem (80 g), wołowina duszona (100 g) z sosem własnym (100 ml), kasza gryczana (150 g), buraki oprószane (100 g), kompot porzeczkowy (150 ml).

Podwieczorek: surówka owocowa (150 g), ciasto drożdżowe (100 g), herbata (250 ml).

Kolacja: sałatka z kurczaka (150 g), pieczywo mieszane (50 g), naleśniki z dżemem (150g), kawa zbożowa z mlekiem (250 ml), pomarańcze (150 g).

jovi no masakra z tym rzyganiem hahha ale mam nadzieję , że to minie za nie długo :P

hejjj noo dziekuje :*:*

staraczka lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Witam:)
    Właśnie nescafe ty zaraz skończy 1 trymestr. Kurcze, ale Ci zazdroszcze, że już masz to prawie za sobą. U mnie dopiero 7 tydzień się zaczyna, a u Ciebie 11 - cóż, może ty się na sierpień załapiesz kochana a nie na wrzesień a ja może na październik całkiem :)

Cel jest jeden ;) Wszytkie musimy wytrzymac do tego 38 tygdonia ;) A potem sie zacznie rozpakowywanie.

W piatek masz wizyte? Pewnie stresik jest. Bedzie dobrze:*

staraczka, Quatriona lubią tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to sa te buraki orposzane?? Takie zwykle na tarce gotowane potarte i tak sie to nazywa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    A co to sa te buraki orposzane?? Takie zwykle na tarce gotowane potarte i tak sie to nazywa?

hehhe taka papka burakowa :P ale zwykłe też można :) a u mnie sniadanie zaczyna się od jogurtu z płatkami a potem 2 sniadanie to kanapki np z serem białym i pomidorem :P jakoś tak na pierwsze śniadanie nie umie w siebie kanapek wcisnąć ...

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane. Dopisałam się do listy, mimo, że obiecywałam sobie, że wytrzymam do jutrzejszej wizyty:P ale cóż cierpliwość nie jest moją mocną stroną :)

Cieszę się, że u Was wszystko ok - mam nadzieję, że u mnie też będzie :)

Staraczka takiego mi narobiłaś apetytu na ten biały ser, że zaraz chyba nie wytrzymam i urwę się z pracy do sklepiku. normalnie ślina mi cieknie na myśl o takiej kanapeczce... ach te ciążowe zachcianki :)

staraczka, Quatriona lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Witajcie kochane. Dopisałam się do listy, mimo, że obiecywałam sobie, że wytrzymam do jutrzejszej wizyty:P ale cóż cierpliwość nie jest moją mocną stroną :)

Cieszę się, że u Was wszystko ok - mam nadzieję, że u mnie też będzie :)

Staraczka takiego mi narobiłaś apetytu na ten biały ser, że zaraz chyba nie wytrzymam i urwę się z pracy do sklepiku. normalnie ślina mi cieknie na myśl o takiej kanapeczce... ach te ciążowe zachcianki :)

No dla mnie póki co ser biały i pomidor górują hahah

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic... nie ma mocnych, zrywam się z roboty i lecę po serek. W końcu jak mały człowiek chce to mamusia wyjścia nie ma :P

staraczka, jovi81, kark, Ewelcia, AnkaK lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    No nic... nie ma mocnych, zrywam się z roboty i lecę po serek. W końcu jak mały człowiek chce to mamusia wyjścia nie ma :P

smacznego!

rabarbarka lubi tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wypiłam 1 litr maślanki, uff od razu lepiej :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    ja właśnie wypiłam 1 litr maślanki, uff od razu lepiej :)

O mamo bleeee - nie lubię hehhe

jovi81 lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)
    same super wieści z rana (mojego rana) :)

Co do diety to cholera ten zestawik to dużo, nie zjadłabym na obiad aż tyle - 2 dania to dla mnie dużo :)

a serek biały uwielbiam z pomidorkiem, ale robię go z olejem lnianym tłoczonym na zimno, mieszam blenderem 3-4 łyżki na serek, dodaję jeszcze zmielone siemie lniane przyprawiam i się zajadam :) spróbujcie olej lniany bardzo wskazany w ciąży ogólnie dla wszystkich bo dobry na wszystko :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Wiesz co gin to opinia. Ja na pierwszej wizycie miałam człowieka 6,3 mm i aparat usg obliczyć ze to 6t3d co się zgadzało z datą ostatniej @, a tydzień później u innej gin człowiek miał już 10mm a ona że to za mały, że pewnie owulacji później albo że nie rosnie i ja już zawał a jak jej powiedziałam ile miał tydzień temu to mówi że wszystko w porządku bo w sumie przedział jest duży. Zresztą wg suwaczka te 10 mm było ok a wg belly powinien mieć więcej. Nie ma się co martwić :)

cholercia to mój jeszcze mniejszy :( na wykresie przy dolnej granicy... oby to była różnica ze inny lekarz i aparat...

64xp62y.png
  • Koza Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Mam dylemat czy iść do Ginki w piątek czy poniedziałek , w środę 22 stycznia nie było nic widać... Myślicie że przez weekend się może coś zmienić czy iść w piątek bo to niewielka różnica ?
    nescafe- mieszkam w okolicach Dortmundu, masz rodzinkę w Niemczech ?:)

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na dodatek nikt mi jeszcze nie dał posłuchać serduszka i nie mówił że tam jest, choć ja widziałam miganie i sobie wbijam w mój łeb że to serduszko ;)

64xp62y.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:

P

Brzmi pysznie, ale nie miałabym czasu przygotowywać tylu dań codziennie ;)

Ja na śniadanie jem płatki z mlekiem lub owsiane z jogurtem, potem w pracy 2 kanapki i owoce, w domu obiad przeważnie zupa lub jakieś warzywa).

Ostatnio nie mogłam się pohamować i zjadłam kanapkę szkolną córki z szynką! ( a ja od lat nie jem mięsa :)).

Ja mam problem z piciem, bo ciągle chce mi się pić, a praktycznie wszystkie pice mnie obrzydza, przełknę tylko wodę z cytryną i modem, ewentualnie herbatę z cytryną i samą wodę.

Widziałyście już jest wątek październik 2014 :)

Ech, czuję stresik przed dzisiejszą wizytą, oby tylko był tam malutki zarodek...

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ