Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynescafe wrote:Staraczka to super ze wszytko dobrze
Hmmm a co to za dzieta ta wysokobialkowa. Trzeba poczytac co tam sie je
Masz mniej więcej z tym , że gin mi mówił , żebym jadła ciemne pieczywo
Przykładowy jadłospis dla kobiet w ciąży
Śniadanie I: płatki kukurydziane (20 g) z jogurtem (150 g), jajko gotowane (50 g), pomidor (100g), pieczywo mieszane (50 g), masło (10 g), zielona herbata (250 ml).
Śniadanie II: serek homogenizowany (200 g), sok owocowy (200 ml), jabłko (150 g).
Obiad: zupa pomidorowa (350 ml) z makaronem (80 g), wołowina duszona (100 g) z sosem własnym (100 ml), kasza gryczana (150 g), buraki oprószane (100 g), kompot porzeczkowy (150 ml).
Podwieczorek: surówka owocowa (150 g), ciasto drożdżowe (100 g), herbata (250 ml).
Kolacja: sałatka z kurczaka (150 g), pieczywo mieszane (50 g), naleśniki z dżemem (150g), kawa zbożowa z mlekiem (250 ml), pomarańcze (150 g).
jovi no masakra z tym rzyganiem hahha ale mam nadzieję , że to minie za nie długonescafe, jovi81 lubią tę wiadomość
-
Witam:)
Właśnie nescafe ty zaraz skończy 1 trymestr. Kurcze, ale Ci zazdroszcze, że już masz to prawie za sobą. U mnie dopiero 7 tydzień się zaczyna, a u Ciebie 11 - cóż, może ty się na sierpień załapiesz kochana a nie na wrzesień a ja może na październik całkiemnescafe lubi tę wiadomość
-
staraczka wrote:Masz mniej więcej z tym , że gin mi mówił , żebym jadła ciemne pieczywo
Śniadanie I: płatki kukurydziane (20 g) z jogurtem (150 g), jajko gotowane (50 g), pomidor (100g), pieczywo mieszane (50 g), masło (10 g), zielona herbata (250 ml).
Śniadanie II: serek homogenizowany (200 g), sok owocowy (200 ml), jabłko (150 g).
Obiad: zupa pomidorowa (350 ml) z makaronem (80 g), wołowina duszona (100 g) z sosem własnym (100 ml), kasza gryczana (150 g), buraki oprószane (100 g), kompot porzeczkowy (150 ml).
Podwieczorek: surówka owocowa (150 g), ciasto drożdżowe (100 g), herbata (250 ml).
Kolacja: sałatka z kurczaka (150 g), pieczywo mieszane (50 g), naleśniki z dżemem (150g), kawa zbożowa z mlekiem (250 ml), pomarańcze (150 g).
jovi no masakra z tym rzyganiem hahha ale mam nadzieję , że to minie za nie długo
hejjj noo dziekuje :*:*staraczka lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Witam:)
Właśnie nescafe ty zaraz skończy 1 trymestr. Kurcze, ale Ci zazdroszcze, że już masz to prawie za sobą. U mnie dopiero 7 tydzień się zaczyna, a u Ciebie 11 - cóż, może ty się na sierpień załapiesz kochana a nie na wrzesień a ja może na październik całkiem
Cel jest jedenWszytkie musimy wytrzymac do tego 38 tygdonia
A potem sie zacznie rozpakowywanie.
W piatek masz wizyte? Pewnie stresik jest. Bedzie dobrze:*staraczka, Quatriona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynescafe wrote:A co to sa te buraki orposzane?? Takie zwykle na tarce gotowane potarte i tak sie to nazywa?
hehhe taka papka burakowaale zwykłe też można
a u mnie sniadanie zaczyna się od jogurtu z płatkami a potem 2 sniadanie to kanapki np z serem białym i pomidorem
jakoś tak na pierwsze śniadanie nie umie w siebie kanapek wcisnąć ...
-
Witajcie kochane. Dopisałam się do listy, mimo, że obiecywałam sobie, że wytrzymam do jutrzejszej wizyty:P ale cóż cierpliwość nie jest moją mocną stroną
Cieszę się, że u Was wszystko ok - mam nadzieję, że u mnie też będzie
Staraczka takiego mi narobiłaś apetytu na ten biały ser, że zaraz chyba nie wytrzymam i urwę się z pracy do sklepiku. normalnie ślina mi cieknie na myśl o takiej kanapeczce... ach te ciążowe zachcianki
staraczka, Quatriona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrabarbarka wrote:Witajcie kochane. Dopisałam się do listy, mimo, że obiecywałam sobie, że wytrzymam do jutrzejszej wizyty:P ale cóż cierpliwość nie jest moją mocną stroną
Cieszę się, że u Was wszystko ok - mam nadzieję, że u mnie też będzie
Staraczka takiego mi narobiłaś apetytu na ten biały ser, że zaraz chyba nie wytrzymam i urwę się z pracy do sklepiku. normalnie ślina mi cieknie na myśl o takiej kanapeczce... ach te ciążowe zachcianki
No dla mnie póki co ser biały i pomidor górują hahah
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczynki
same super wieści z rana (mojego rana)
Co do diety to cholera ten zestawik to dużo, nie zjadłabym na obiad aż tyle - 2 dania to dla mnie dużo
a serek biały uwielbiam z pomidorkiem, ale robię go z olejem lnianym tłoczonym na zimno, mieszam blenderem 3-4 łyżki na serek, dodaję jeszcze zmielone siemie lniane przyprawiam i się zajadamspróbujcie olej lniany bardzo wskazany w ciąży ogólnie dla wszystkich bo dobry na wszystko
-
stardust87 wrote:Wiesz co gin to opinia. Ja na pierwszej wizycie miałam człowieka 6,3 mm i aparat usg obliczyć ze to 6t3d co się zgadzało z datą ostatniej @, a tydzień później u innej gin człowiek miał już 10mm a ona że to za mały, że pewnie owulacji później albo że nie rosnie i ja już zawał a jak jej powiedziałam ile miał tydzień temu to mówi że wszystko w porządku bo w sumie przedział jest duży. Zresztą wg suwaczka te 10 mm było ok a wg belly powinien mieć więcej. Nie ma się co martwić
cholercia to mój jeszcze mniejszyna wykresie przy dolnej granicy... oby to była różnica ze inny lekarz i aparat...
-
Witajcie
Mam dylemat czy iść do Ginki w piątek czy poniedziałek , w środę 22 stycznia nie było nic widać... Myślicie że przez weekend się może coś zmienić czy iść w piątek bo to niewielka różnica ?
nescafe- mieszkam w okolicach Dortmundu, masz rodzinkę w Niemczech ?https://www.maluchy.pl/li-68999.png -
staraczka wrote:Masz mniej więcej z tym , że gin mi mówił , żebym jadła ciemne pieczywo
P
Brzmi pysznie, ale nie miałabym czasu przygotowywać tylu dań codziennie
Ja na śniadanie jem płatki z mlekiem lub owsiane z jogurtem, potem w pracy 2 kanapki i owoce, w domu obiad przeważnie zupa lub jakieś warzywa).
Ostatnio nie mogłam się pohamować i zjadłam kanapkę szkolną córki z szynką! ( a ja od lat nie jem mięsa).
Ja mam problem z piciem, bo ciągle chce mi się pić, a praktycznie wszystkie pice mnie obrzydza, przełknę tylko wodę z cytryną i modem, ewentualnie herbatę z cytryną i samą wodę.
Widziałyście już jest wątek październik 2014
Ech, czuję stresik przed dzisiejszą wizytą, oby tylko był tam malutki zarodek...