Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula55 wrote:Dzieki stardust
Chyba sobe jednak daruje to pranie pokrowca z materaca tak jak dba pisze... I tak zakladam przescieradlo
Co wam powiem... Na opakowaniu tych platkow mydlanych dzidziusia jest napisane zeby je na pol h przed praniem namoczyc.
Tak tez zrobilam...kur*** co za gowno!!! W pojemniku na proszek nie dosc ze wszystko zostalo to sie jak galareta zrobilo
Wstawialm drugie pranie i ciekawe czy dopluka bo wsypalam tym razem je tak jak proszek... -
Kurcze, spakuje się jak tylko przyjdzie ta torba i zobaczę, jak by co, to mam jakiś kuferek jeszcze w domu, najwyżej wezmę i to i to. Albo mąż będzie mi dowoził.
Co do nazewnictwa to "żizel" przebija wszystkoja osobiście stosuję cipka, broszka, pipka, psioszka
Mika od razu 10 cm rozwarcia? nie szalej:) najpierw musisz się ze skurczami pomęczyćtrochę nam tu pojęczeć i dopiero:) Julcia na pewno Cie niedługo miło zaskoczy
trzymam kciuki, żeby jak najszybciej
i współczuje z tymi rękami, domyślam się tylko jak cierpisz, ale na pocieszenie dodam, że już niedługo, jeszcze tylko troszeczkę i wszystko wróci do normy
7w3d 💔 -
Mika ja to wiesz...chcialam jak na op zrobic
bo tak pisalo
Wiem co przezywasz bo u mnie w rodzinie kobity maja ciesn nadgarstkaciotka miala na obie rece (jest juz po operacji) ale ucierpiala sie. Moja mame to zaczyna dopadac.
Tesciowa jest po operacji jednej rekizycze żeby tobie po ciazy przeszlo...
My z moim mowimy piczkajakos tak sie przyjelo
Ewus tez bym prala w loveli ale u nas nie majak w tym praniu sie te platki nie spr to wyjeb** je do kosza i kupie jutro fairy bio i w tym wypiore... Tu ńie ma stricte proszkow dla dzieci
-
Paula55 wrote:Mika ja to wiesz...chcialam jak na op zrobic
bo tak pisalo
Wiem co przezywasz bo u mnie w rodzinie kobity maja ciesn nadgarstkaciotka miala na obie rece (jest juz po operacji) ale ucierpiala sie. Moja mame to zaczyna dopadac.
Tesciowa jest po operacji jednej rekizycze żeby tobie po ciazy przeszlo...
My z moim mowimy piczkajakos tak sie przyjelo
Ewus tez bym prala w loveli ale u nas nie majak w tym praniu sie te platki nie spr to wyjeb** je do kosza i kupie jutro fairy bio i w tym wypiore... Tu ńie ma stricte proszkow dla dzieci
A ten proszek Fairy bio jest całkiem dobry bo prałam w nim jak byłam u brata i powiem ze jest taki mało zapachowy bo tam znaleść proszek dla dzieci było ciężko
Ty normalnie jesteś "The Best " no co musisz to chyba wyjąć wszystko i w wodzie wypłukać bo nic innego nie zrobisz płatki mydlane bardzo mocno się pieniąWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 18:24
-
Mika 28 wrote:(..)
Aj bo moja wizyta wyszła tak jak nie chciałam czyli miało być już 10cm rozwarcia i najlepiej dzidzia wyskakująca wprost na ginka złapałabym a tu okazuje się że szyjka zamknięta i dojrzała (...)
Mika popatrz tu chybna nie chcesz żeby Ci tak dzieciaczek wyskoczył
https://www.facebook.com/photo.php?v=742108705855157Majeczka2014 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Paula55 wrote:Kurwaaaaa laski help!!!!
Weszlam do kuchńi, patrze na pralke a tam SAMA piana w srodku. Pralke mi zyluje i ledwo sie beben kreci!! Co mam zrobic zeby to wyjac????
Wyłącz pralkę i ustaw na płukanie zimna woda - nie otwieraj pralkihttps://www.maluchy.pl/li-69207.png -
A to odnośnie tego co Mika napisała to ja mam pytanie. Może nasze położne coś wiedzą na ten temat. Czy skoro moja szyjka już się skróciła to oznacza to, że urodzę wcześniej niż za miesiąc? Czy są szanse, ze mimo wszystko przenoszę? Mam cichą nadzieję, że skoro już się skróciła i zaczęła otwierać to sprawy pójdą trochę szybciej. Nie wiem czy wytrzymam ten miesiąc albo dłużej. Już o niczym innym nie myślę tylko o tym moim synusiu.
Ogólnie to jestem chyba okropną matką bo zamiast liczyć, że młody posiedzi jak najdłużej to ja bym chciała już go mieć przy sobie, a ciąża nawet jeszcze nie donoszona. -
Ja też bym już chciała żeby Lilka była z nami
Ale jakoś strasznie boje się porodu....ehhhh
-
justyna14 wrote:pytanko, może któraś się orientuje i mi łopatologicznie wytłumaczy czym różnią się wózki camarelo sevilla, od carera i od carmela? bo na jakoś się nie mogę doczytać
albo tępa strzała ze mnie
justyna14 lubi tę wiadomość