Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Szonka wrote:Ja juz po wizycie. Maluszek ma 1.9 cm i pieknie bijace serduszko
niestety rozwarstwia sie kosmowka
dostalam zwolnienie do konca lutego i duphaston 2x1. Niestety tez lekarz zabronil lotu samolotem i na pielgrzymke nie jedziemy
martwilam sie o puste jajeczko to teraz bede sie martwic o kosmowke. termin z usg 8t3d wiec tylko 3 dni mniej niz wg. om. myslalam ze bedzie wieksza roznica.
ważne, ze ślicznie serduszko bije i dziecko ma się dobrzeduzo lez, dbaj o siebie i na pewno donosisz!
-
Co do bety to w późniejszym okresie przyrosty nie są tak szybkie. Robiłam bete w ubiegłym tygodniu we wtorek i czwartek i przyrost był ok 30% A na wczorajszym usg wszystko było dobrze i serduszko pięknie biło
nescafe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Wam tez w ciazy zmienily sie smaki? Kiedys dalabym sie pociac za czekolade, teraz zupa pomidorowa, ogorkowa (aktualnie sie gotuje), twarozek, pasta jajeczna. Normalnie jestem dziwadziwakiem.mrozone trukawki jeszcze nie... ale surowy kalafior mmmmmm!!!!
Kiedyś mogłam jeść tylko zupy krem(brokułowa, paprykowa, cebulowa, selerowa, itd), a na obiad tłuuuuste mięcho musiało być. Teraz zupa to rosół albo inne wodniste coś, a na drugie gotowany kurczak, bo inaczej mam straszne nudności...
Szonka wrote:Niestety tez lekarz zabronil lotu samolotem i na pielgrzymke nie jedziemymartwilam sie o puste jajeczko to teraz bede sie martwic o kosmowke.
Assantea zapraszamy do wpisania się do naszej listy:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3 -
Witam
u mnie dziś spokojny dzień w pracy i w domu. Z mężem rozejm. Czekam do piątku jak na zbawienie. Od dwóch dni troche silniejsze mam bóle, ale nadal są krótkie i do przeżycia, myślicie że jest się czym martwić?
Co do zmiany smaków to widze że sporo nas ma chętke na ogórki i ogórkową - ciekawe czy będziemy miały tą samą płeć maluszka:)
Ja staram się pić chociaż litr czystej wody plus herbatki owocowe - około 3-4 szkalnek więc kolejny litr i ze 2 szklanki soków + owoce (generalnie mandarynki mi wchodzą i pomarańcze).
Dziś zaliczyłam pierwsze mdłości w pracy, było blisko, ale obyło się bez rzyganka:) już wiem, że otręby z kokosem i serkiem waniliowym to nie jest najlepszy wybórkark lubi tę wiadomość
-
szonka - też odkleja mi się kosmówka. Mam leżeć 3 tyg, nic nie dźwigać, dużo spać... Ale jutro, czyli po 10 dniach, idę do innej gin skontrolować sytuację.
hela - masz prawo założyć własną działalność, ale musisz opłacić 3 składki... dopiero należeć Ci się będzie macierzyński...Rzeczywiście widziałam reportaż,że wiele kobiet zwracało całą kasę, bo udowodnili im przekręt... Możesz też zatrudnić się u znajomego i po mies już iść na chorobowe...
A tak w ogóle mam złe wyniki morfologii... Aż 6 parametrów poza normą... Zobaczymy co mi jutro powie gin...
Buźki;** -
Patu : takie są przyrosty prawidłowe :
beta < 1200 48 - 72 hours
beta 1200 to 6000 72 - 96 hours
beta > 6000 > 96 hours
tu masz link do sprytnego kalkulatora :
http://www.baby2see.com/preconception/hcg.html masz przyrost ponad normę -
U mnie światełko w tunelu : beta dzisiaj 28023 . Kalkulator pokazuje przyrost trochę ponad normę. Boję się cieszyć ale przynajmniej wiem że jest jeszcze szansa... jutro wizyta
staraczka, hela, akuszerka89, Anda, Fipsik, Pipek83, kark lubią tę wiadomość
-
jovi81 wrote:Patu : takie są przyrosty prawidłowe :
beta < 1200 48 - 72 hours
beta 1200 to 6000 72 - 96 hours
beta > 6000 > 96 hours
tu masz link do sprytnego kalkulatora :
http://www.baby2see.com/preconception/hcg.html masz przyrost ponad normę
właśnie tez wpadłam na ten kalkulator przed chwilą i ucieszyłąm się bardzoAle bardzo dziękuje za utwierdzenie
czuje się spokojniejsza
ciekawa tylko jestem czy ta gin w poniedziałek mi usg zrobi. Ale chyba powinna... 6 dni minie, to moze maleństwo juz sie pojawi.
Ale sie ciesze ze u Ciebie tak łądnie rośnie, widzisz, na pewno będzie dobrze! Taki ładny przyrost to super! bądź dobrej myśli -
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Wam tez w ciazy zmienily sie smaki? Kiedys dalabym sie pociac za czekolade, teraz zupa pomidorowa, ogorkowa (aktualnie sie gotuje), twarozek, pasta jajeczna. Normalnie jestem dziwadziwakiem.mrozone trukawki jeszcze nie... ale surowy kalafior mmmmmm!!!!
Co do picia to 500ml wody wmieszcze a reszta idzie w kawie zbozowej, bialej i owocowej herbacie.
Wiesz dziecko potrzebuje teraz duzo bialka moze dlatego masz takie ciagutkiJagoodkaK lubi tę wiadomość
-
jovi81 wrote:U mnie światełko w tunelu : beta dzisiaj 28023 . Kalkulator pokazuje przyrost trochę ponad normę. Boję się cieszyć ale przynajmniej wiem że jest jeszcze szansa... jutro wizyta
na pewno wszystko będzie dobrze
jovi81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mycha89 wrote:hela - masz prawo założyć własną działalność, ale musisz opłacić 3 składki... dopiero należeć Ci się będzie macierzyński...Rzeczywiście widziałam reportaż,że wiele kobiet zwracało całą kasę, bo udowodnili im przekręt... Możesz też zatrudnić się u znajomego i po mies już iść na chorobowe...
A tak w ogóle mam złe wyniki morfologii... Aż 6 parametrów poza normą... Zobaczymy co mi jutro powie gin...
Buźki;**
Mycha ja już mam firme prawie 3 lata i od 2lat nie płaciłam składek chorobowych bo planowałam dzidzięteraz od stycznia chcę zapłacić min 3 miesiące (bo tyle wystarczy zeby isc na L4, na macierzyński wystarczy miesiąc przed porodekm)
mam nadzieje ze nic nie pomieszają bo nie wyobrażam sobie latać po budowie z brzuchem
Też mam jakieś 3 parametry zaniżone i w moczu jakieś bakterie i nie wiem czy to źle czy się martwić
mycha89 lubi tę wiadomość
-
jovi81 wrote:U mnie światełko w tunelu : beta dzisiaj 28023 . Kalkulator pokazuje przyrost trochę ponad normę. Boję się cieszyć ale przynajmniej wiem że jest jeszcze szansa... jutro wizyta
Super beta wysoko jest dobrze!! Trzymam kciuki za jutrojovi81 lubi tę wiadomość
-
Quatriona wrote:Mi lekarz nie zlecił bety ciekawe dlaczego? A na inne rzeczy dostałam. Byłam dziś na drugiej wizycie i mój bobas jak to powiedział lekarz tańczy:) ma 2,5 cm.
Trzymam kciuki za nas wszystkie.
Mnie tez nieAle teraz juz chyba na bete sie nie patrzy tylko na usg
Gratulacje tanczacego malucha
hihi
Jak jeszcze nie jestes wpisana do naszej tabeli to sie dopisz. Link w moim suwaczku. Tak po prostu na dole sie dopisz i osoba ktora sie zna to potem w wonym czasie posegreguje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 19:21