X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja juz po wizycie. Maluszek ma 1.9 cm i pieknie bijace serduszko :) niestety rozwarstwia sie kosmowka :( dostalam zwolnienie do konca lutego i duphaston 2x1. Niestety tez lekarz zabronil lotu samolotem i na pielgrzymke nie jedziemy :( martwilam sie o puste jajeczko to teraz bede sie martwic o kosmowke. termin z usg 8t3d wiec tylko 3 dni mniej niz wg. om. myslalam ze bedzie wieksza roznica.

ważne, ze ślicznie serduszko bije i dziecko ma się dobrze :) duzo lez, dbaj o siebie i na pewno donosisz!

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bety to w późniejszym okresie przyrosty nie są tak szybkie. Robiłam bete w ubiegłym tygodniu we wtorek i czwartek i przyrost był ok 30% A na wczorajszym usg wszystko było dobrze i serduszko pięknie biło :-)

nescafe lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Wam tez w ciazy zmienily sie smaki? Kiedys dalabym sie pociac za czekolade, teraz zupa pomidorowa, ogorkowa (aktualnie sie gotuje), twarozek, pasta jajeczna. Normalnie jestem dziwadziwakiem.mrozone trukawki jeszcze nie... ale surowy kalafior mmmmmm!!!!
    Cóż, u mnie wystarczy spojrzeć na to co robię na obiad, żeby wiedzieć że dzidziuś w brzuchu siedzi :P Kiedyś mogłam jeść tylko zupy krem(brokułowa, paprykowa, cebulowa, selerowa, itd), a na obiad tłuuuuste mięcho musiało być. Teraz zupa to rosół albo inne wodniste coś, a na drugie gotowany kurczak, bo inaczej mam straszne nudności... :(
    Szonka wrote:
    Niestety tez lekarz zabronil lotu samolotem i na pielgrzymke nie jedziemy :( martwilam sie o puste jajeczko to teraz bede sie martwic o kosmowke.
    Kochana, trudno, wycieczka wycieczką, pieniądze pieniądzami, ale dzidziuś i ty teraz jesteście najważniejsi i jak mus to mus.

Assantea zapraszamy do wpisania się do naszej listy ;):
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=3

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u mnie dziś spokojny dzień w pracy i w domu. Z mężem rozejm. Czekam do piątku jak na zbawienie. Od dwóch dni troche silniejsze mam bóle, ale nadal są krótkie i do przeżycia, myślicie że jest się czym martwić?

Co do zmiany smaków to widze że sporo nas ma chętke na ogórki i ogórkową - ciekawe czy będziemy miały tą samą płeć maluszka:)
    Ja staram się pić chociaż litr czystej wody plus herbatki owocowe - około 3-4 szkalnek więc kolejny litr i ze 2 szklanki soków + owoce (generalnie mandarynki mi wchodzą i pomarańcze).

Dziś zaliczyłam pierwsze mdłości w pracy, było blisko, ale obyło się bez rzyganka:) już wiem, że otręby z kokosem i serkiem waniliowym to nie jest najlepszy wybór :)

kark lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szonka - też odkleja mi się kosmówka. Mam leżeć 3 tyg, nic nie dźwigać, dużo spać... Ale jutro, czyli po 10 dniach, idę do innej gin skontrolować sytuację.

hela - masz prawo założyć własną działalność, ale musisz opłacić 3 składki... dopiero należeć Ci się będzie macierzyński...Rzeczywiście widziałam reportaż,że wiele kobiet zwracało całą kasę, bo udowodnili im przekręt... Możesz też zatrudnić się u znajomego i po mies już iść na chorobowe...

A tak w ogóle mam złe wyniki morfologii... Aż 6 parametrów poza normą... Zobaczymy co mi jutro powie gin...

Buźki;**

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu : takie są przyrosty prawidłowe :

beta < 1200 48 - 72 hours

beta 1200 to 6000 72 - 96 hours

beta > 6000 > 96 hours

tu masz link do sprytnego kalkulatora :
    http://www.baby2see.com/preconception/hcg.html masz przyrost ponad normę :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie światełko w tunelu : beta dzisiaj 28023 . Kalkulator pokazuje przyrost trochę ponad normę. Boję się cieszyć ale przynajmniej wiem że jest jeszcze szansa... jutro wizyta

staraczka, hela, akuszerka89, Anda, Fipsik, Pipek83, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Patu : takie są przyrosty prawidłowe :

beta < 1200 48 - 72 hours

beta 1200 to 6000 72 - 96 hours

beta > 6000 > 96 hours

tu masz link do sprytnego kalkulatora :
    http://www.baby2see.com/preconception/hcg.html masz przyrost ponad normę :)

właśnie tez wpadłam na ten kalkulator przed chwilą i ucieszyłąm się bardzo :) Ale bardzo dziękuje za utwierdzenie :) czuje się spokojniejsza :) ciekawa tylko jestem czy ta gin w poniedziałek mi usg zrobi. Ale chyba powinna... 6 dni minie, to moze maleństwo juz sie pojawi.

Ale sie ciesze ze u Ciebie tak łądnie rośnie, widzisz, na pewno będzie dobrze! Taki ładny przyrost to super! bądź dobrej myśli :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Wam tez w ciazy zmienily sie smaki? Kiedys dalabym sie pociac za czekolade, teraz zupa pomidorowa, ogorkowa (aktualnie sie gotuje), twarozek, pasta jajeczna. Normalnie jestem dziwadziwakiem.mrozone trukawki jeszcze nie... ale surowy kalafior mmmmmm!!!!
    Co do picia to 500ml wody wmieszcze a reszta idzie w kawie zbozowej, bialej i owocowej herbacie.

Wiesz dziecko potrzebuje teraz duzo bialka moze dlatego masz takie ciagutki :P

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    U mnie światełko w tunelu : beta dzisiaj 28023 . Kalkulator pokazuje przyrost trochę ponad normę. Boję się cieszyć ale przynajmniej wiem że jest jeszcze szansa... jutro wizyta
    Jovi to wspaniale wieści :) na pewno wszystko będzie dobrze :)

jovi81 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovii to w takim razie za jutro ! :)

jovi81 lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka Serducho bije to jest dobrze!! Polezysz, odpoczniesz i wszytko bedzie ok. A tam olac wycieczke.

• nescafe Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    hej Nescafe ja mam rodzine w okolicach Monachium sama tez przez jakis czas tam mieszkalam:)a z Monachium do Austrii ti juz niedaleko:)

To czemu nie zostalas tu?? ;) Nie podobalo sie?? Z Monachum do mnie to 120 km do At mam z buta ;) hihi

• hela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    hela - masz prawo założyć własną działalność, ale musisz opłacić 3 składki... dopiero należeć Ci się będzie macierzyński...Rzeczywiście widziałam reportaż,że wiele kobiet zwracało całą kasę, bo udowodnili im przekręt... Możesz też zatrudnić się u znajomego i po mies już iść na chorobowe...

A tak w ogóle mam złe wyniki morfologii... Aż 6 parametrów poza normą... Zobaczymy co mi jutro powie gin...

Buźki;**

Mycha ja już mam firme prawie 3 lata i od 2lat nie płaciłam składek chorobowych bo planowałam dzidzię :) teraz od stycznia chcę zapłacić min 3 miesiące (bo tyle wystarczy zeby isc na L4, na macierzyński wystarczy miesiąc przed porodekm) :) mam nadzieje ze nic nie pomieszają bo nie wyobrażam sobie latać po budowie z brzuchem ;)

Też mam jakieś 3 parametry zaniżone i w moczu jakieś bakterie i nie wiem czy to źle czy się martwić :/

mycha89 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nescafe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:

Super beta wysoko jest dobrze!! Trzymam kciuki za jutro ;)

jovi81 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do lekarza nie dotarłam, bo jestem w szpitalu :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz nie zlecił bety ciekawe dlaczego? A na inne rzeczy dostałam. Byłam dziś na drugiej wizycie i mój bobas jak to powiedział lekarz tańczy:) ma 2,5 cm.
    Trzymam kciuki za nas wszystkie.

hela, kark lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Kochana co się stało?

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Jak to :( A co sie dzieje? :(

• nescafe Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Mi lekarz nie zlecił bety ciekawe dlaczego? A na inne rzeczy dostałam. Byłam dziś na drugiej wizycie i mój bobas jak to powiedział lekarz tańczy:) ma 2,5 cm.
    Trzymam kciuki za nas wszystkie.

Mnie tez nie ;) Ale teraz juz chyba na bete sie nie patrzy tylko na usg ;) Gratulacje tanczacego malucha ;) hihi
    Jak jeszcze nie jestes wpisana do naszej tabeli to sie dopisz. Link w moim suwaczku. Tak po prostu na dole sie dopisz i osoba ktora sie zna to potem w wonym czasie posegreguje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 19:21

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ