Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mycha89 wrote:szonka - też odkleja mi się kosmówka. Mam leżeć 3 tyg, nic nie dźwigać, dużo spać... Ale jutro, czyli po 10 dniach, idę do innej gin skontrolować sytuację.
Buźki;**
Mi lekarz nie kazał leżeć, powiedział, ze mogę normalnie funkcjonować tylko bardzo się oszczędzać, w sensie nie dźwigać, bez serduszkowania itp. I kontrola za 4 tyg. -
Quatriona wrote:Mi lekarz nie zlecił bety ciekawe dlaczego? A na inne rzeczy dostałam. Byłam dziś na drugiej wizycie i mój bobas jak to powiedział lekarz tańczy:) ma 2,5 cm.
Trzymam kciuki za nas wszystkie.
-
Quatriona wrote:Przy pierwszym usg wyszło że o jeden dzień młodsza jest moja ciąża a teraz z dzisiejszego wychodzi 9tygodni i 1 dzień.
No wlasnie wiem, ze kazda z nas inna itd. Tylko zastanawiam sie z czego oni biora te wymiary co do tc
Ty masz 25 mm i 9t1 d
Moja fasolka 23 mm i 9t2 d
A syn mial 27 mm i tez byl 9t2d
No wiec rozmiary inne, a tydzien ten sam . To jakis przedzial jest od do. Czy od sprzetu zalezy. Wiem wiem glupie. Ale jakos tak sie zastanawiam juz od dluzszego czasu -
jovi81 wrote:U mnie światełko w tunelu : beta dzisiaj 28023 . Kalkulator pokazuje przyrost trochę ponad normę. Boję się cieszyć ale przynajmniej wiem że jest jeszcze szansa... jutro wizyta
Jovi!! Piękna nowina, jeszcze tylko jutro poprosimy o równie dobre wieści i będzie suuuper -
Fipsik, napisz nam co się stało? coś bardzo złego?
-
To i ja się w końcu pochwale. Dzidzia jest !!! Nasz człowiek ma 6mm i serduszko jak dzwon. Wg Usg jest to 6t2d ( zależy jak zmierzył) a było robione 6t4d, więc jest super. Kolejna wizyta za 4 tyg i kilka badan mam zlecone
Nie umiem wkleic fotkiJagoodkaK, Agusia2312, Paula55, hela, Quatriona, akuszerka89, Pipek83, justyna14, kark, AnkaK, jovi81, Ewelcia, Zaczarowana, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczeta
Gratuluje dobrych wiesci kochaneja sie jeszcze naczekam
Co do tych fikcyjnych firm... Siostra mojej mamy pracuje (pracowala w sumie juz) w zusie... Mowi ze to prawda ze mega duzo kobiet kozysta z tego! Owszem trzepia takie firmy ktore sa zalozone dopiero co i placa najwyzsza podstawe. Ale jesli ktos ma teoszke dluzej firme i oplaca ta nizsza skladke to nawet sie nie interesuja raczej... Za duzo tego teraz jest a za malo maja osob do kontroli. Wiec jesli ktos nie jest bardzo zachlanny i zadowoli sie tymi 2 tys to moze spokojnie pokombinowac.
Moja przyjaciolka przed 1 ciaza zalozyla firme. Nie szlo jej wiec zawiesila. Potem sie okazalo ze jest w ciazy, odwiesila, poplacila kilka skladek a potem dostawala kaskez druga ciaza teraz to samo. I nie muala zadnej kontroli. Ale nie porwala sie na ta najwyzsza tylko placila ta nizsza i dostawala 2000
Fipsik jejuuuu co sie dziejemartwimy sie!!!!
-
Emalia82 wrote:To i ja się w końcu pochwale. Dzidzia jest !!! Nasz człowiek ma 6mm i serduszko jak dzwon. Wg Usg jest to 6t2d ( zależy jak zmierzył) a było robione 6t4d, więc jest super. Kolejna wizyta za 4 tyg i kilka badan mam zlecone
Nie umiem wkleic fotki
GratulacjeSzkoda ze nie dasz rady wlekic fotki.
-
nescafe wrote:No wlasnie wiem, ze kazda z nas inna itd. Tylko zastanawiam sie z czego oni biora te wymiary co do tc
Ty masz 25 mm i 9t1 d
Moja fasolka 23 mm i 9t2 d
A syn mial 27 mm i tez byl 9t2d
No wiec rozmiary inne, a tydzien ten sam . To jakis przedzial jest od do. Czy od sprzetu zalezy. Wiem wiem glupie. Ale jakos tak sie zastanawiam juz od dluzszego czasu
-
Emalia82 wrote:To i ja się w końcu pochwale. Dzidzia jest !!! Nasz człowiek ma 6mm i serduszko jak dzwon. Wg Usg jest to 6t2d ( zależy jak zmierzył) a było robione 6t4d, więc jest super. Kolejna wizyta za 4 tyg i kilka badan mam zlecone
Nie umiem wkleic fotki
Emalia super wiesci! zaloguj sie na fotosiku lub na jakiejs stronce i wrzuc swoje malenstwoEmalia82 lubi tę wiadomość
-
W nocy z poniedziałku na wtorek plamienie przemieniło się w krwawienie ze skrzepami. Pojechaliśmy na izbę, zrobili usg, wyszło, że zarodek jest malutki, serce przez moment mignęło, ale jest za mały w stosunku do pęcherzyka. Położył mnie na oddziale, dostałam leki rozkurczowe, przeciw krwawieniom i wtedy zobaczyli, że rzygam jak kot. Ochrzanili, że nie zgłosiłam się szybciej, bo przez to się odwodniłam i może dlatego nie rośnie zarodek. Dostalam pełno kroplówek, wit B w zastrzykach i sobie leżę, rzygam już mniej i czekam. Jutro kolejne usg i się okaże, co dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 20:18
-
Fipsik wrote:W nocy z poniedziałku na wtorek plamienie przemieniło się w krwawienie ze skrzepami. Pojechaliśmy na izbę, zrobili usg, wyszło, że zarodek jest malutki, serce przez moment mignęło, ale jest za mały w stosunku do pęcherzyka. Położył mnie na oddziale, dostałam leki rozkurczowe, przeciw krwawieniom i wtedy zobaczyli, że rzygam jak kot. Ochrzanili, że nie zgłosiłam się szybciej, bo przez to się odwodniłam i może dlatego nie rośnie zarodek. Dostalam pełno kroplówek, wit B w zastrzykach i sobie leżę, rzygam już mniej i czekam. Jutro kolejne usg i się okaże, co dalej.
ale trzeba myslec o tym, że malenstwo tam jest i zyje. Mam nadzieję, ze jest bardzo silne i sobie poradzi. Trzymaj się tam i nie zamartwiaj, przynajmniej staraj.