X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Fipsik dla mnie znajdzie sie odrobina tych dobroci :D

Ja odczowam ze dzisiaj swieto bo moj P ma wolne :P

Fipsik, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    szczypki na odpuście sprzedają :)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c4/Szczypki.JPG

Aaaa to takie coś!! :) E to ja mam widać odpust co każdy wtorek, piątek i sobotę bo wtedy mamy rynek i taki dziadek to sprzedaje ;) hehe

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie to w smaku jest, co to jest?:) cukierek czy co?

le'nutka lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    pierwszy raz na oczy to widzę :)

są bardzo słodkie ale je uwielbiam i raz dwa razy do roku na odpuście szaleje sobie z większą ilością :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    a jakie to w smaku jest, co to jest?:) cukierek czy co?

no taki kruchy cukierek, albo do ssania albo gryźć można :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przez was muszę iść jeść bo ślinotoku dostałam komplet do wózka skończony baldachim wczoraj jeszcze przybornik i z głowy ale jestem dumna z siebie

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    :) no no!!! A tak tylko mówi, że niby gorąco ;) jasne jasne :P
    Ta gorąco:-) i w kościele specjalnie na końcu bezboznica usiadła, żeby mąż nie widzial jakie roztacza czary na mężczyzn. Niejeden wrócił do domu i rosołu nie dostal za gapienie się w jej dekolt;-)

Majeczka2014, K_A_M_A, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ta gorąco:-) i w kościele specjalnie na końcu bezboznica usiadła, żeby mąż nie widzial jakie roztacza czary na mężczyzn. Niejeden wrócił do domu i rosołu nie dostal za gapienie się w jej dekolt;-)

tya.... winny się tłumaczy :P
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 13:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    no taki kruchy cukierek, albo do ssania albo gryźć można :)

normalnie jeśli jutro wybierzemy na spacer odpustowy to będę chyba lookała wszystkie stoiska hahah :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak apropo to mi rosołem zajechało :P --> uroki mieszkania w bloku ;)

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaraz bede szamać pieczoną rybkę z surówką z ogórków :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka zaprosila bym cie chetnie ale my dzis na resztkach jedziemy haha ;)

Oj tam obcej :P nie taka obca wcale :)
    Tak jak wy mńiej wiecej :P
    Dla turkusowych koszykow warto bylo zaryzykowac haha :)

betinka, stardust87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna, to jak mnie Kama i Fipsik wykarmia, to urodze na bank! Zoladek wypchnie mlodego :D

K_A_M_A, Fipsik lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

Niech mnie ktos przygarnie na obiad dzisiaaaaaaj! Nie mam sily wstac i czegos zrobic ;(

Dawaj na Ursus, mam już 7 ludzi na obiedzie to jedna gęba w tą czy w tą nie zrobi mi różnicy :P

Kaarolina, stardust87 lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Dawaj na Ursus, mam już 7 ludzi na obiedzie to jedna gęba w tą czy w tą nie zrobi mi różnicy :P
    Ale moja geba teraz podwojna :D

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, nakarmiłam siebie, młodego i milorda i pozostaje odpoczynek w wyrku ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu tak na szybko z pożyczonego sprzętu:)
    Pomyślałam, że będziecie chciały wiedzieć jak to jest więc z grubsza opiszę jak to u nas wyglądało :)
    Rano w niedziele troszkę poserduszkowaliśmy i chyba to nieco przyspieszyło akcję;) Od ok 14 czułam lekkie skurcze w dole brzucha, ale były bardzo regularne ok 15 minut. Pojechaliśmy do teściów na obiadek, wróciliśmy ok 18 a o 19 poczułam silne kopnięcie, takie jakby pyk i wody popłynęły sobie. Dla pewności sprawdziłam papierkiem lakmusowym. Po 2 godzinach pojechaliśmy do szpitala, mimo że skurcze były już dość mocno odczuwalne, w ogóle nie było ich widać na ktg i niestety nie powodowały rozwarcia. Po dwóch godzinach nadal były tylko 2 cm (czyli tak jak ostatnie 2 tygodnie). O 23 położna odesłała mnie na oddział a mojego męża do domu. Miałam się przespać... hahahha. Ok drugiej przeklinałam już na czym świat stoi budząc panie leżące ze mną na sali. Wzięłam ciepły prysznic a położna dała mi jakiś czopek i powiedziała, że jak nie będę mogła wytrzymać to mam przyjść. Po 3 podczas badania rozwarcie nadal wynosiło tylko 2 cm, więc położna zrobiła mi masaż szyjki macicy - o zgrozo! Jak to bolało! Ale trwało krótko a rozwarcie automatycznie skoczyło do 5-6cm. Dostałam kolejne 2 czopki, skurcze były już bardzo silne. O 4.45 położna kazała zadzwonić po męża, poszliśmy pod prysznic a stamtąd prosto na łóżko porodowe. Bardzo szybko doszłam do pełnego rozwarcia, pojawiły się bóle parte (mimo braku lewatywy udało mi się nie zrobiś kupki :P ) Po kliku silnych skurczach pojawiła się główka mojej księżniczki, po 3 skurczach była już na moim brzuchu. Uczucie nie do opisania. Płakaliśmy z mężem jak małe dzieci:) Tak na marginesie Jego obecność była jak dla mnie bezcenna. Pomógł mi niesamowicie i oboje bardzo się cieszymy, że byliśmy tam razem. Jak już pisałam, nie pękłam, nie nacieli mnie, mam tylko klika szwów na większych otarciach w środku. Szwy zakładane na żywca, bo mam uczulenie na znieczulenie :(

Nasza córcia ma jednak na imię Julia. Spojrtzeliśmy na nią po porodzie i uznaliśmy, że Zosia do Niej zwyczajnie nie pasuje :)

Bardzo dziękujemy wszystkim za gratulacje, pozdrowienia i uściski. Również ściskamy a Juleńka przesyła buziaki dla forumowych cioć:)
    A tak btw przestańcie pisać o jedzeniu, bo ja tym szpitalnym gównie ślinotoku dostaję jak Was czytam.

K_A_M_A, Kaarolina, kark, Tysia87, verynice, JagoodkaK, Quatriona, Fipsik, stardust87, afrykanka, Io, Paula55, magdzia26, anulka81, Beataa25, assantea, Patu, Ewi25, betinka, zoi, Migotka22, doti77, BlackLuna, jovi81, EmiBam, aswalda lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale parowa u Nas masakra a juz myslalam ze ochlodzenie do Nas idzie :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka na zdjecie czekamy :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarko ale fajnie się to czyta,bo Twój opis nie straszy tylko tak na luzie po prostu jak było :)
    Jeszcze raz gratuluję i trzymajcie się zdrowo! Wracajcie jak najszybciej do domku i oczywiście na bieżąco na forum-będziesz nam zdawać mamine relacje :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 1576 1577 1578 1579 1580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ