X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Fipsik dla mnie znajdzie sie odrobina tych dobroci :D

Ja odczowam ze dzisiaj swieto bo moj P ma wolne :P

Fipsik, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    szczypki na odpuście sprzedają :)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c4/Szczypki.JPG

Aaaa to takie coś!! :) E to ja mam widać odpust co każdy wtorek, piątek i sobotę bo wtedy mamy rynek i taki dziadek to sprzedaje ;) hehe

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie to w smaku jest, co to jest?:) cukierek czy co?

le'nutka lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    pierwszy raz na oczy to widzę :)

są bardzo słodkie ale je uwielbiam i raz dwa razy do roku na odpuście szaleje sobie z większą ilością :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    a jakie to w smaku jest, co to jest?:) cukierek czy co?

no taki kruchy cukierek, albo do ssania albo gryźć można :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przez was muszę iść jeść bo ślinotoku dostałam komplet do wózka skończony baldachim wczoraj jeszcze przybornik i z głowy ale jestem dumna z siebie

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    :) no no!!! A tak tylko mówi, że niby gorąco ;) jasne jasne :P
    Ta gorąco:-) i w kościele specjalnie na końcu bezboznica usiadła, żeby mąż nie widzial jakie roztacza czary na mężczyzn. Niejeden wrócił do domu i rosołu nie dostal za gapienie się w jej dekolt;-)

Majeczka2014, K_A_M_A, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ta gorąco:-) i w kościele specjalnie na końcu bezboznica usiadła, żeby mąż nie widzial jakie roztacza czary na mężczyzn. Niejeden wrócił do domu i rosołu nie dostal za gapienie się w jej dekolt;-)

tya.... winny się tłumaczy :P
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 13:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    no taki kruchy cukierek, albo do ssania albo gryźć można :)

normalnie jeśli jutro wybierzemy na spacer odpustowy to będę chyba lookała wszystkie stoiska hahah :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak apropo to mi rosołem zajechało :P --> uroki mieszkania w bloku ;)

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaraz bede szamać pieczoną rybkę z surówką z ogórków :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka zaprosila bym cie chetnie ale my dzis na resztkach jedziemy haha ;)

Oj tam obcej :P nie taka obca wcale :)
    Tak jak wy mńiej wiecej :P
    Dla turkusowych koszykow warto bylo zaryzykowac haha :)

betinka, stardust87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna, to jak mnie Kama i Fipsik wykarmia, to urodze na bank! Zoladek wypchnie mlodego :D

K_A_M_A, Fipsik lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

Niech mnie ktos przygarnie na obiad dzisiaaaaaaj! Nie mam sily wstac i czegos zrobic ;(

Dawaj na Ursus, mam już 7 ludzi na obiedzie to jedna gęba w tą czy w tą nie zrobi mi różnicy :P

Kaarolina, stardust87 lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Dawaj na Ursus, mam już 7 ludzi na obiedzie to jedna gęba w tą czy w tą nie zrobi mi różnicy :P
    Ale moja geba teraz podwojna :D

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, nakarmiłam siebie, młodego i milorda i pozostaje odpoczynek w wyrku ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu tak na szybko z pożyczonego sprzętu:)
    Pomyślałam, że będziecie chciały wiedzieć jak to jest więc z grubsza opiszę jak to u nas wyglądało :)
    Rano w niedziele troszkę poserduszkowaliśmy i chyba to nieco przyspieszyło akcję;) Od ok 14 czułam lekkie skurcze w dole brzucha, ale były bardzo regularne ok 15 minut. Pojechaliśmy do teściów na obiadek, wróciliśmy ok 18 a o 19 poczułam silne kopnięcie, takie jakby pyk i wody popłynęły sobie. Dla pewności sprawdziłam papierkiem lakmusowym. Po 2 godzinach pojechaliśmy do szpitala, mimo że skurcze były już dość mocno odczuwalne, w ogóle nie było ich widać na ktg i niestety nie powodowały rozwarcia. Po dwóch godzinach nadal były tylko 2 cm (czyli tak jak ostatnie 2 tygodnie). O 23 położna odesłała mnie na oddział a mojego męża do domu. Miałam się przespać... hahahha. Ok drugiej przeklinałam już na czym świat stoi budząc panie leżące ze mną na sali. Wzięłam ciepły prysznic a położna dała mi jakiś czopek i powiedziała, że jak nie będę mogła wytrzymać to mam przyjść. Po 3 podczas badania rozwarcie nadal wynosiło tylko 2 cm, więc położna zrobiła mi masaż szyjki macicy - o zgrozo! Jak to bolało! Ale trwało krótko a rozwarcie automatycznie skoczyło do 5-6cm. Dostałam kolejne 2 czopki, skurcze były już bardzo silne. O 4.45 położna kazała zadzwonić po męża, poszliśmy pod prysznic a stamtąd prosto na łóżko porodowe. Bardzo szybko doszłam do pełnego rozwarcia, pojawiły się bóle parte (mimo braku lewatywy udało mi się nie zrobiś kupki :P ) Po kliku silnych skurczach pojawiła się główka mojej księżniczki, po 3 skurczach była już na moim brzuchu. Uczucie nie do opisania. Płakaliśmy z mężem jak małe dzieci:) Tak na marginesie Jego obecność była jak dla mnie bezcenna. Pomógł mi niesamowicie i oboje bardzo się cieszymy, że byliśmy tam razem. Jak już pisałam, nie pękłam, nie nacieli mnie, mam tylko klika szwów na większych otarciach w środku. Szwy zakładane na żywca, bo mam uczulenie na znieczulenie :(

Nasza córcia ma jednak na imię Julia. Spojrtzeliśmy na nią po porodzie i uznaliśmy, że Zosia do Niej zwyczajnie nie pasuje :)

Bardzo dziękujemy wszystkim za gratulacje, pozdrowienia i uściski. Również ściskamy a Juleńka przesyła buziaki dla forumowych cioć:)
    A tak btw przestańcie pisać o jedzeniu, bo ja tym szpitalnym gównie ślinotoku dostaję jak Was czytam.

K_A_M_A, Kaarolina, kark, Tysia87, verynice, JagoodkaK, Quatriona, Fipsik, stardust87, afrykanka, Io, Paula55, magdzia26, anulka81, Beataa25, assantea, Patu, Ewi25, betinka, zoi, Migotka22, doti77, BlackLuna, jovi81, EmiBam, aswalda lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale parowa u Nas masakra a juz myslalam ze ochlodzenie do Nas idzie :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka na zdjecie czekamy :)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarko ale fajnie się to czyta,bo Twój opis nie straszy tylko tak na luzie po prostu jak było :)
    Jeszcze raz gratuluję i trzymajcie się zdrowo! Wracajcie jak najszybciej do domku i oczywiście na bieżąco na forum-będziesz nam zdawać mamine relacje :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 1576 1577 1578 1579 1580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ