X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jesteśmy ciociami Juleczki :D

Ja się tego właśnie boję...
    Dziś mąż wstał, jeszcze był zaspany i mówi do brzucha "Jak tam Tymek, już wstał?". Po chwili "Yyyy, Julek". Ja na niego patrzę, on na mnie i mówi "Kajtek, Kajtek!".
    Kurcze, przykro mi i już sama nie wiem jak się młody będzie nazywał :(

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka super, że znalazłaś chwilkę, zeby nam opisać poród i dzięki, że nie straszylas typu masakra itp.bo tym, ktore są przed porodem na pewno takie pisanie by nie pomogło:-) tak jak Kama pisze-na luzie.czekamy w takim razie na zdjęcie Juleczki a nie Zosi z niecierpliwością:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nie mamy imienia. Boję się, że kupie naklejkę z imieniem, wstazeczke do wozka z imieniem, spojrze na synka po urodzeniu i jakoś mi nie podpasuje:-) więc czekamy do końca. A jak ktoś się pyta nas 5 raz o imię to mówię, że wahamy się pomiędzy Dionizym, Zygmuntem a Kazimierzem i patrzymy na reakcje haha.

kark lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Dlatego nie mamy imienia. Boję się, że kupie naklejkę z imieniem, wstazeczke do wozka z imieniem, spojrze na synka po urodzeniu i jakoś mi nie podpasuje:-) więc czekamy do końca. A jak ktoś się pyta nas 5 raz o imię to mówię, że wahamy się pomiędzy Dionizym, Zygmuntem a Kazimierzem i patrzymy na reakcje haha.

Ha ha wariatka :)
    Ja już naklejkę z imieniem na auto mam-w sumie 2 ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne opowieści:)
    Rodzice juz pojechali, jedzenie swojskie, domowe, wiejskie jaja i prawdziwe kielbasy i szynki. Pomidory i ogorki z ogrodu aaahhhh, pyszności.
    Teraz marzy mi sie piwo /bezalkoholowe/ ale trzeba jechać na dluuugi weekend i oporzadzac chłopów. Zanim pojade pochwale Wam się czymś :)

Karola daj mi trochę swojej cierpliwości i pozytywnego nastawienia, ja jestem straszny nerwus i rycze co chwila, kiedy cos jest nie po mojej myśli.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ha ha wariatka :)
    Ja już naklejkę z imieniem na auto mam-w sumie 2 ;)
    A jak będzie miał skośne oczy?;-) To mój Michał mówi, że musi być Bruce, jak Bruce Lee :-D

kark lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    A jak będzie miał skośne oczy?;-) To mój Michał mówi, że musi być Bruce, jak Bruce Lee :-D

Jest takie prawdopodobieństwo jesli Twój chłop to azjata :P hehe

Jagodka chwal sie-jestem ciekawska ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    141860h.jpg
    Kolyska dla naszej Ninki, ma ponad 30 lat. Tato ręcznie ją zrobił kiedy urodziła się moja siostra, później ja w niej bylam. Teraz ma ją moja córka, rozczulilam się.

stardust87, K_A_M_A, Tysia87, Fipsik, afrykanka, Io, pralinka, Kaarolina, Paula55, le'nutka, anulka81, Beataa25, mycha89, kark, Patu, Ewi25, verynice, betinka, Nelus, BlackLuna, EmiBam lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie jest w niej wsadzone wszystko dla malej

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, to skoro ma 30 lat to nieźle zakonserwowana :) Ładna i fajna pamiątka bo Ty się w niej chowałaś :) Ja myślałam że nasze łóżeczko jest po moim bracie a się okazało że też po mnie więc też mam tą satysfakcję, że dziecko ma coś mojego :) Tyle że ja musiałam swoje odnowić ale było warto ;)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama no właśnie nie jest azjata:-)ale cholera wie;-) moja koleżanka brunetka, mąż to samo a córeczka ruda.Ale normalnie ruda ruda, a nie ruda jakaś kasztanowa czy coś.Normalnie wiewióreczka.Miny mieli dziwne.Z tymi oczami oczywiście zartuje, ale imienia nie mamy narazie i co zrobić:-)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Kama no właśnie nie jest azjata:-)ale cholera wie;-) moja koleżanka brunetka, mąż to samo a córeczka ruda.Ale normalnie ruda ruda, a nie ruda jakaś kasztanowa czy coś.Normalnie wiewióreczka.Miny mieli dziwne.Z tymi oczami oczywiście zartuje, ale imienia nie mamy narazie i co zrobić:-)

No nie wiem czy wiesz ale właśnie tak rude dzieci wychodzą-jak jedno z rodziców jest rude albo oboje bruneci :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj T jak byl malutki to mial jasne blond włoski, teraz ciemny blond a ja czarne a pozniej ciemny brąz. Ciekawe co z tego będzie, blond, wiewiórka czy black beauty ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Wow, to skoro ma 30 lat to nieźle zakonserwowana :) Ładna i fajna pamiątka bo Ty się w niej chowałaś :) Ja myślałam że nasze łóżeczko jest po moim bracie a się okazało że też po mnie więc też mam tą satysfakcję, że dziecko ma coś mojego :) Tyle że ja musiałam swoje odnowić ale było warto ;)
    Dokladnie ma 32 lata, wyszorowal ją tata, polakierowal na nowo i jest :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dokladnie ma 32 lata, wyszorowal ją tata, polakierowal na nowo i jest :)

Ale zrymowałaś ;) hehe
    A co do włosów to też się zastanawiam chyba jak każdy, w ogóle jak dzicko będzie wyglądało i do kogo będzie podobne :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama efekt nie byl zamierzony ;)
    Kiedy rodzina patrzy na usg 4dto mówią, ze do mnie jest podobna, ale miski nasze male tak szybko sie zmieniają, zenawet sie nie spostrzezemy, kiedy z coruni/synusai mamusi zmieni sie w dziecko tatusiwe :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko z 3d jest podobne do mojego taty, ale mój bratanek to samo :-D KAMA czy Ty mogłabyś mnie nie straszyć:-) ja naturalna brunetka, mąż szatyn, teraz lekko szpakowaty:-) i co mam mieć rudego synka.KAMA ja liczę albo na łysolka albo na czarnuszka małego.jakos rudego pod uwagę nie brałam:-) męża przyjaciel jest rudy, więc boję się,że Michał zażąda w takik wypadku badań DNA haha

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie predzej bedzie rude niż u Ciebie kochana !

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, jako że ja mało bystra w ciąży jestem to może podpowiecie mi jak te ,,wody'' przetestować. Majtki znowu mokre wiec mąż pojechał do całodobowej apteki po te paski. Tylko jak to przetestować? Przecież z majtek ani wkładki nie wycisnę :P A to nie leci ze mnie jakimś strumieniem. Mam pobrac na palucha troche z pochwy? Włożyć w majtki i nosić? Ma ktoś jakieś pomysły? No i czy luteina nie zaburzy wyniku? Wkładałam rano, teraz się wykąpię najwyżej.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dziewczynki, jako że ja mało bystra w ciąży jestem to może podpowiecie mi jak te ,,wody'' przetestować. Majtki znowu mokre wiec mąż pojechał do całodobowej apteki po te paski. Tylko jak to przetestować? Przecież z majtek ani wkładki nie wycisnę :P A to nie leci ze mnie jakimś strumieniem. Mam pobrac na palucha troche z pochwy? Włożyć w majtki i nosić? Ma ktoś jakieś pomysły? No i czy luteina nie zaburzy wyniku? Wkładałam rano, teraz się wykąpię najwyżej.
    a jakbyś przyłożyła ten pasek do wkładki takiej "świeżo mokrej"? powinien coś tam wchłonąć z niej..

Io lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ