X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jesteśmy ciociami Juleczki :D

Ja się tego właśnie boję...
    Dziś mąż wstał, jeszcze był zaspany i mówi do brzucha "Jak tam Tymek, już wstał?". Po chwili "Yyyy, Julek". Ja na niego patrzę, on na mnie i mówi "Kajtek, Kajtek!".
    Kurcze, przykro mi i już sama nie wiem jak się młody będzie nazywał :(

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka super, że znalazłaś chwilkę, zeby nam opisać poród i dzięki, że nie straszylas typu masakra itp.bo tym, ktore są przed porodem na pewno takie pisanie by nie pomogło:-) tak jak Kama pisze-na luzie.czekamy w takim razie na zdjęcie Juleczki a nie Zosi z niecierpliwością:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nie mamy imienia. Boję się, że kupie naklejkę z imieniem, wstazeczke do wozka z imieniem, spojrze na synka po urodzeniu i jakoś mi nie podpasuje:-) więc czekamy do końca. A jak ktoś się pyta nas 5 raz o imię to mówię, że wahamy się pomiędzy Dionizym, Zygmuntem a Kazimierzem i patrzymy na reakcje haha.

kark lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Dlatego nie mamy imienia. Boję się, że kupie naklejkę z imieniem, wstazeczke do wozka z imieniem, spojrze na synka po urodzeniu i jakoś mi nie podpasuje:-) więc czekamy do końca. A jak ktoś się pyta nas 5 raz o imię to mówię, że wahamy się pomiędzy Dionizym, Zygmuntem a Kazimierzem i patrzymy na reakcje haha.

Ha ha wariatka :)
    Ja już naklejkę z imieniem na auto mam-w sumie 2 ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne opowieści:)
    Rodzice juz pojechali, jedzenie swojskie, domowe, wiejskie jaja i prawdziwe kielbasy i szynki. Pomidory i ogorki z ogrodu aaahhhh, pyszności.
    Teraz marzy mi sie piwo /bezalkoholowe/ ale trzeba jechać na dluuugi weekend i oporzadzac chłopów. Zanim pojade pochwale Wam się czymś :)

Karola daj mi trochę swojej cierpliwości i pozytywnego nastawienia, ja jestem straszny nerwus i rycze co chwila, kiedy cos jest nie po mojej myśli.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ha ha wariatka :)
    Ja już naklejkę z imieniem na auto mam-w sumie 2 ;)
    A jak będzie miał skośne oczy?;-) To mój Michał mówi, że musi być Bruce, jak Bruce Lee :-D

kark lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    A jak będzie miał skośne oczy?;-) To mój Michał mówi, że musi być Bruce, jak Bruce Lee :-D

Jest takie prawdopodobieństwo jesli Twój chłop to azjata :P hehe

Jagodka chwal sie-jestem ciekawska ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    141860h.jpg
    Kolyska dla naszej Ninki, ma ponad 30 lat. Tato ręcznie ją zrobił kiedy urodziła się moja siostra, później ja w niej bylam. Teraz ma ją moja córka, rozczulilam się.

stardust87, K_A_M_A, Tysia87, Fipsik, afrykanka, Io, pralinka, Kaarolina, Paula55, le'nutka, anulka81, Beataa25, mycha89, kark, Patu, Ewi25, verynice, betinka, Nelus, BlackLuna, EmiBam lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie jest w niej wsadzone wszystko dla malej

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, to skoro ma 30 lat to nieźle zakonserwowana :) Ładna i fajna pamiątka bo Ty się w niej chowałaś :) Ja myślałam że nasze łóżeczko jest po moim bracie a się okazało że też po mnie więc też mam tą satysfakcję, że dziecko ma coś mojego :) Tyle że ja musiałam swoje odnowić ale było warto ;)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama no właśnie nie jest azjata:-)ale cholera wie;-) moja koleżanka brunetka, mąż to samo a córeczka ruda.Ale normalnie ruda ruda, a nie ruda jakaś kasztanowa czy coś.Normalnie wiewióreczka.Miny mieli dziwne.Z tymi oczami oczywiście zartuje, ale imienia nie mamy narazie i co zrobić:-)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Kama no właśnie nie jest azjata:-)ale cholera wie;-) moja koleżanka brunetka, mąż to samo a córeczka ruda.Ale normalnie ruda ruda, a nie ruda jakaś kasztanowa czy coś.Normalnie wiewióreczka.Miny mieli dziwne.Z tymi oczami oczywiście zartuje, ale imienia nie mamy narazie i co zrobić:-)

No nie wiem czy wiesz ale właśnie tak rude dzieci wychodzą-jak jedno z rodziców jest rude albo oboje bruneci :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj T jak byl malutki to mial jasne blond włoski, teraz ciemny blond a ja czarne a pozniej ciemny brąz. Ciekawe co z tego będzie, blond, wiewiórka czy black beauty ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Wow, to skoro ma 30 lat to nieźle zakonserwowana :) Ładna i fajna pamiątka bo Ty się w niej chowałaś :) Ja myślałam że nasze łóżeczko jest po moim bracie a się okazało że też po mnie więc też mam tą satysfakcję, że dziecko ma coś mojego :) Tyle że ja musiałam swoje odnowić ale było warto ;)
    Dokladnie ma 32 lata, wyszorowal ją tata, polakierowal na nowo i jest :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dokladnie ma 32 lata, wyszorowal ją tata, polakierowal na nowo i jest :)

Ale zrymowałaś ;) hehe
    A co do włosów to też się zastanawiam chyba jak każdy, w ogóle jak dzicko będzie wyglądało i do kogo będzie podobne :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama efekt nie byl zamierzony ;)
    Kiedy rodzina patrzy na usg 4dto mówią, ze do mnie jest podobna, ale miski nasze male tak szybko sie zmieniają, zenawet sie nie spostrzezemy, kiedy z coruni/synusai mamusi zmieni sie w dziecko tatusiwe :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko z 3d jest podobne do mojego taty, ale mój bratanek to samo :-D KAMA czy Ty mogłabyś mnie nie straszyć:-) ja naturalna brunetka, mąż szatyn, teraz lekko szpakowaty:-) i co mam mieć rudego synka.KAMA ja liczę albo na łysolka albo na czarnuszka małego.jakos rudego pod uwagę nie brałam:-) męża przyjaciel jest rudy, więc boję się,że Michał zażąda w takik wypadku badań DNA haha

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie predzej bedzie rude niż u Ciebie kochana !

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, jako że ja mało bystra w ciąży jestem to może podpowiecie mi jak te ,,wody'' przetestować. Majtki znowu mokre wiec mąż pojechał do całodobowej apteki po te paski. Tylko jak to przetestować? Przecież z majtek ani wkładki nie wycisnę :P A to nie leci ze mnie jakimś strumieniem. Mam pobrac na palucha troche z pochwy? Włożyć w majtki i nosić? Ma ktoś jakieś pomysły? No i czy luteina nie zaburzy wyniku? Wkładałam rano, teraz się wykąpię najwyżej.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dziewczynki, jako że ja mało bystra w ciąży jestem to może podpowiecie mi jak te ,,wody'' przetestować. Majtki znowu mokre wiec mąż pojechał do całodobowej apteki po te paski. Tylko jak to przetestować? Przecież z majtek ani wkładki nie wycisnę :P A to nie leci ze mnie jakimś strumieniem. Mam pobrac na palucha troche z pochwy? Włożyć w majtki i nosić? Ma ktoś jakieś pomysły? No i czy luteina nie zaburzy wyniku? Wkładałam rano, teraz się wykąpię najwyżej.
    a jakbyś przyłożyła ten pasek do wkładki takiej "świeżo mokrej"? powinien coś tam wchłonąć z niej..

Io lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 1577 1578 1579 1580 1581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ