Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Fipsik wrote:Wiecie, to nie chodzi tylko o płucka. Często przesłanki wcześniactwa pojawiają się później niż w pierwszych dniach. Np. szwagierka urodziła 36+3. Zabrakło "tylko" 4 dni do ciąży donoszonej. Dzieciak ogólnie zdrowy. Ale - przez kilka miesięcy zaciskała piąstki, nie umiała wyprostować. Bardzo późno zaczęła siadać (10miesięcy), jak się ją posadziło to leciała zawsze na jeden bok. Przekręcać się umiała też tylko na jeden bok, na drugi nie. Jeżdżenie na rehabilitację, do kontroli neurologa.. Teraz ma 2 lata i jest wszystko ok. Ale co się najeździli z nią po lekarzach.. Płuca płucami, a mózg swoją drogą. A na niego zastrzyków nie ma niestety
Jovi ja bym poczekała, to nadal nie jest 38tydz, a moja gin twierdzi, że w 37tydz nadal rodzi się wcześniak...Tysia87 lubi tę wiadomość
-
Czesc mamusie,
wrocilam z wizyty i nie wiem nic. Nie miałam usgwiem tylko, ze w tym tygodniu mam jechac do szpitala na ktg, bo mam leniuszka zamiast dziecka i z powodu sobotnich skurczy. Moze wtedy się czegos dowiem.
Z przyjemnuejszych rzeczy, to pojechalam do lidla i kupilam malej skarpetki i rajstopki, no i oczywiscie pościel -
Ja łykam od ponad 2 miesięcy 3x dziennie po 2 tabletki Magne B6. Bardzo mi pomógł na nadmierne twardnienie brzucha i skurcze łydek. Ale jutro mam wizytę i muszę spytać lekarza, czy na tym etapie nie powinnam go już odstawić.
pralinka wrote:Dziewczyny czy łykacie magnez???♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Mycha, ja miałam mdłości niedawno, bo mi mały żołądek ugniatał. Ale tak od tygodnia, jak brzuch mi opadł między uda to po mdłościach śladu nie ma. Więc może rzeczywiście u Ciebie to jakiś znak
mycha89 lubi tę wiadomość
-
jestem już spakowana
to moja kosmetyczka:
dołożyłam aby do niej jeszcze antypespirant, tusz do rzęs i z zjaji pomadkę do ust ochronną.
a tak prezentuje się upchana walizka:
a tu przymierzałam sukienkę w sin say, bardzo mi się podobała ale jak szogun wyglądam w niej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 17:58
Majeczka2014, stardust87, Paula55, K_A_M_A, le'nutka, afrykanka, nenka, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Stardus to rodzisz jutro czy nie????
Bo my tu wszystkie czekamyChociaż mój małż się uparł na piątek
edit: a żeby Was nie zawieść to właśnie umyłam okno i idę herbatkę z malin sobie strzelićChociaż śmierdzi to jak obsikana przez psa sucha trawa
Mniam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 13:25
-
Paula55 wrote:Serio?? A mi kolezanka mowila ze jest smaczna- klamczucha
A ja mam na obiad placki ziemniaczane z gulaszempfff
-
nick nieaktualnymadiiiii wrote:Ja łykam od ponad 2 miesięcy 3x dziennie po 2 tabletki Magne B6. Bardzo mi pomógł na nadmierne twardnienie brzucha i skurcze łydek. Ale jutro mam wizytę i muszę spytać lekarza, czy na tym etapie nie powinnam go już odstawić.
A ja czym bliżej porodu to tym więcej leków dostajęCiekawa jestem co Ci powie jutro lekarz. Napisz koniecznie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:ahaha... rodzę rodzę
Chociaż mój małż się uparł na piątek
edit: a żeby Was nie zawieść to właśnie umyłam okno i idę herbatkę z malin sobie strzelićChociaż śmierdzi to jak obsikana przez psa sucha trawa
Mniam!
Ty jeszcze myjesz okna? Nie boisz się, że spadniesz? Ja od czasu jak jestem w ciąży jestem zwolniona z takich pracOkna czekają na męża
))