X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Oo Ewi dziex za fote :) zrob jeszcze jedna- walizk ;)

Stardust powiedz mezowi ze nas tu wiecej i mialo byc 20. Przeciez bylysmy umowione?!!

Paula55 w środku są podkłady na łóżko, podpaski bella, pampersy dadda, chusteczki dla małego z daddy, 2 pidzamy dla mnie ale jeszcze 1 musze dołożyć, stanik do karmienia, 2 pary majteczek bawełnianych, 1 para skarpetek, dla małego 3 śpioszki rozmiar 56 i 2 śpioszki rozmiar 52 bodajże, 2 czapeczki, 3 pary skarpetek, 2 pary niedrapek, mały ręczniczek dla małego w misie, 2 pieluchy tetrowe, rożek po kąpaniu, dla mnie duży ręcznik kąpielowy i mały do buzi naprzykład, klapki do chodzenia i pod prysznic. Wydaje mi się ze wszsytko już mam, a jak nie to ktoś mi dowiezie :)

Paula55 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Czekam na recenzje ;)
    Hmm... do moich ulubionych napojów jej nie dołączę na pewno. Właściwie nie ma smaku. Ale zapach nadal niezbyt przyjemny :P Ale poświecę się dla Was :P

Paula55 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołoże jeszcze parę paczek chusteczek higienicznych dla mnie :) no i później dokumenty też.

a i jeszcze wziełam nakładki na piesi pod stanik :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja wczesnopopołudniowo:)
    I nie pamiętam już kto co pisał, ale odniosę się do kilku tematów, a mianowicie:
    - mdłości też mam poranne, czasem wymiotuję, ale nie wydaje mi się to już niczym dziwnym w tym momencie.
    - magnez biorę już od daaawna, chyba od 16 tygodnia 2x1, czasem 3x1. Jak odstawiłam kilka dni temu to po jednym dniu niebrania pojawiły się bolesne skurcze łydek i ból mięśni, więc za namową lekarza wróciłam do niego żeby też ewentualny poród powstrzymywać.
    - herbatka z liści malin mi smakuje, ale może to dlatego, że sama sobie zebrałam liście z krzaczków, ususzyłam i zaparzam. Nawet ma posmak malin :)
    - jovi - w Twoim przypadku ja bym słuchała lekarza prowadzącego i zrobiła tak jak on uważa za słuszne. Pamiętam same początki naszych ciąż, ile musiałaś się namęczyć, ile leków brać, ile razy się kontrolować i w ogóle. Uważam, że żadna z nas nie zna Twojej sytuacji i Twojej ciąży tak dobrze jak Twój lekarz, więc słuchaj jego;)

A teraz się pożalę...
    Od tygodnia intensywnie monitoruje swoje ciśnienie, wartości są graniczne, często przekraczają 140/90, do tego niewielkie obrzęki dłoni i stóp. Wczoraj zaczęłam brać leki na nadciśnienie i to co się zaczęło dziać bardzo mnie wystraszyło. Po południu ciśnienie było 150/95, przed spaniem 170/100. Rano znów 160/96. Teraz nie spada poniżej wartości 140/90. Poszłam do drugiej lekarki z mojej przychodni zapytać, czy to może wina tego Dopegytu, że może jakiś skutek uboczny czy coś, bo miał obniżać ciśnienie, a ono wywindowało w górę. No ale niestety powiedziała, że to zbieg okoliczności, że końcówka ciąży i takie rzeczy mogą się dziać. W czwartek mam iść na KTG i USG żeby zobaczyć czy z małym wszystko dobrze. No i powiedziała, że jak w tak krótkim czasie to ciśnienie tak zaczęło wariować to mam odstawić nospe i nie wstrzymywać porodu, bo może rozwinąć się przez te 4 tygodnie jeszcze coś gorszego. I teraz już nie wiem co mam robić - jeden lekarz mówi że mam utrzymywać ciążę jak najdłużej, a drugi że lepiej jej już nie trzymać. No i nie wiem czy zadzwonić do mojego gina prowadzącego i powiedzieć mu co ta druga lekarka mi powiedziała. Obydwoje są bardzo dobrymi lekarzami, znają na wylot mnie i moją ciążę i nie wiem co mam robić...

jovi81 lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dam znać :) Gdzieś czytałam, że koło 36-37 tyg powinno się juz odstawiać leki, zwłaszcza te powstrzymujące skurcze. Ale to jeszcze jutro się upewnię co do tego magnezu.
    CZARNULKA77 wrote:
    A ja czym bliżej porodu to tym więcej leków dostaję :( Ciekawa jestem co Ci powie jutro lekarz. Napisz koniecznie.

CZARNULKA77 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Mysz ja też mam mdłości, raz nawet zwymiotowałam. Jak mam skurcze to co chwilę latam siku i kupę, tak mnie czyści, że przy porodzie nie będę potrzebować lewatywy ;)

O to to to!! Ja również tak mam! ;) Dziś mnie troche mdliło, po śniadaniu o 4 rano ale tak sobie myslę, że połączenie kanapek z wędzonymi szprotkami w oleju z sokiem pomarańczowym to nie jest dobry pomysł :P

A magnezu już nie łykam-brałam na skurcze łydek a kilka dni temu mi się skończył i już stwierdziłam że nie będę przedobrzać i koniec :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a co Wy tak się boicie mycia okien dziewuszki?? Na jakiej wysokości Wy je macie w chatach że na drabinie trzeba stawać??? :) To moja zagadka dnia... :P
    Ja mam na wyciągnięcie ręki-w każdej chwili mogę je oblecieć ze szmatą :) Jakkolwiek to brzmi :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka, może faktycznie zadzwoń do prowadzącego i spytaj co on na to. Ja też brałam nospę przez jakiś czas, stopniowo ją odstawiłam i wszystko jest ok. Chyba raczej niedobór Mg wywoływał u mnie te skurcze.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Ja łykam od ponad 2 miesięcy 3x dziennie po 2 tabletki Magne B6. Bardzo mi pomógł na nadmierne twardnienie brzucha i skurcze łydek. Ale jutro mam wizytę i muszę spytać lekarza, czy na tym etapie nie powinnam go już odstawić.
    O to daj znać co Ci powie:)

madiiiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ej a co Wy tak się boicie mycia okien dziewuszki?? Na jakiej wysokości Wy je macie w chatach że na drabinie trzeba stawać??? :) To moja zagadka dnia... :P
    Ja mam na wyciągnięcie ręki-w każdej chwili mogę je oblecieć ze szmatą :) Jakkolwiek to brzmi :D

Ja aby umyć okna muszę wchodzić na drabinę :(

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    ja na krzesło. ale to dlatego, że karzeł jestem. mam tylko 164cm wzrostu :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:

ŁOOOO MATKO :D Toż to skandal! :) Ja nawet z zewnątrz ramy mogę umyć od środka bez większego wysiłku ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie wlasnie dzwonil lekarz ktory bedzie robic mi cc i przesunal termin na piatek 22.08. Zadzwonil bo maja straszne oblezenie i przy okazji skonsultowal ze mna wyniki usg itp i stwierdzil ze skoro nic narazie sie nie dzieje (bo ja grzecznie leze) to czy mozemy przesunac na piatek. Tak wiec zwalniam jutrzejszy termin innej chetnej - moze nowe mamusie sierpniowe chca? ;-)

Sylka lubi tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Akuszerka no to powtorkaz rozrywki podobnie jak u Jovi :(
    Powiem tyle- wspolczuje wam takich sprzecznych sytuacji... Czlowiek niejako jest pozostawiony sam sobie...

Ewcia dziex za liste, jak kolo pt zaczne sie pakowac to skozystam :)

Kurde musze zobaczyc czy ta herbatke mozna zamowic u nas on line bo nie chce mi sie do sklepu isc :P
    Akuszerka a ona serio nie wywola porodu??? Bo tego nie chce :/ ale jak ma pomoc macicy i miesniom to skozystam :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już teraz wiem czemu Wy tak trząchacie portami przed oknami :P O nawet zrymowałam :P
    Ze mnie się śmieje sąsiadka bo ja mam hopla na punkcie czystych okien a ona na koszeniu trawy-ja jej narzekam -a wiesz okna muszę umyć, a ona -ja pie*** jaka długa trawa-musze skosić... :P Uzupełnienie totalne :P

Paula55, dba lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    ŁOOOO MATKO :D Toż to skandal! :) Ja nawet z zewnątrz ramy mogę umyć od środka bez większego wysiłku ;)

Fakt, jestem niska (158cm), ale okna mam praktycznie pod sam sufit :) Tak, to już jest w blokach :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja na krzesło. ale to dlatego, że karzeł jestem. mam tylko 164cm wzrostu :|

Wypraszam sobie!!! Tez mam tyle i nie jestem karlem haha ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Akuszerka-to samo co u Jovi-sama masz jakieś pojęcie o tym, pogadaj jeszcze z ginem i z chłopem i podejmiecie wspólnie decyzje bo jak tu zaczną znowu wszystkie radzić (włącznie z moimi zajebis*** radami :D hue hue hue) to nogami się nakryjesz :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja to zostawiam no comment ;)
    Wspolczuje tylko dziewczynom :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka mi też gadali że Isoptin obniża ciśnienie, a mi podwyższał... odkąd go odstawiłam to mam normalne... Może ten lek na ciśnienie Ci go podwyższa, nie na każdego musi przecież działać tak samo...

‹‹ 1636 1637 1638 1639 1640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ