X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Długość szyjki bez zmian - ok. 0,5 cm. Rozwarcie się powiększyło do 1,5 cm (ogólnie dziwne bo leżałam i luteinę brałam). Wody mi nie ciekną na pewno, to jakieś upławy są. Dostałam globulki gynalgin i miałam od razu sobie jedną zapodać ale zaczęłam krwawić i nie wiem co robić. Gin padł telefon a ja nie wiem czy wolno sobie wkładać coś przy krwawieniu. Poza tym nie wiem czy tym krwawieniem mam się martwić czy to znowu efekt badania. Może położne mi coś podpowiedzą? No i luteinę mam odstawić. Co do terminu porodu to dowiedziałam się, że może być jutro a może być za miesiąc :P W każdym razie następna wizyta 02.09 chyba, że do tego czasu urodzę. Mąż (umysł matematyczny) obliczył, że skoro w 1,5 tygodnia przybył mi 1 cm rozwarcia to w tym tempie do końca września nie urodzę :P

No i kuźwa o seks nie zapytałam! Jak się w końcu dodzwonię to muszę zapytać :P

mycha89 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozmawiałam z moim ginem prowadzącym i kazał mi wziąć dodatkową dawkę dopegytu, jak jutro znów będzie tak szaleć to mam się kłaść do szpitala bez mrugnięcia okiem. Powiedział że noSpa łagodzi niewielkie skurcze (te 50 które mogłyście zobaczyć na moim przedostatnim KTG), a jak rozpocznie się akcja porodowa to i tak nawet wiaderko nospy tego nie zatrzyma. Także nospe biorę dalej żeby nie przemęczać macicy, jutro dalsza obserwacja ciśnienia, jak wysokie to do szpitala, jak akceptowalne to w czwartek KTG i USG i dalsza obserwacja, a w pon kolejna wizyta i decyzja co robimy dalej. A najlepsze jest to, że nigdy nie miała problemów z ciśnieniem a tu w ciągu tak krótkiego czasu rozwinęło się nadciśnienie...

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to coś tam poczytałam i tak ku nadrobieniu to jesli chodzi o poród rodzinny to Ja z 1 córką płaciłam 300 zL a teraz mają tam za darmo ale jeszcze jeden szpital ma mega dobrą opinie i jest jednym z lepszych w wielkopolsce i chyba zdecyduję się tam rodzić bo też jest za darmo i mają wszystkie sprzęty :)

Jesli o osy chodzi to współczuje ugryzienia Ja z nimi walczę na ogrodzie i te pi..y za przeproszeniem sa cwane no cóż bitwa trwa i musze ją wygrać bo mi dzieciaki pogryzą :(

zrobiłam wreszcie kąt dla dzidziusia kołyska już stoi i siedzonka czekają spakowana już jestem i wszystko wysprzątałam i oka i pokoje i kuchnie łazienkę nawet kuźwa grilla umyłam i samochód wypucowałam i nic :( zero jakichkolwiek oznak :( co jeszcze mogę zrobic ?

życzę powodzonka na wizytach

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane:)
    Powiem krótko : JESTEM W TOTALNYM SZOKU!!!!
    nie było mnie chwilkę a tu proszę coraz więcej dzieciaków wyskakuje z brzuszków :P Wszystkim mamusiom ogromnie gratuluję :)

Ciężko mi Was nadrobić - na chwilę obecną pozostało mi z jedyne 20 stron :P tyle produkujecie. Ja w wolnej chwili między prawem upadłościowym a prawem karnym podczytuję zaległości u Was. Wpadłam na chwilkę się przywitać i zmykam dalej do kodeksów.
    P.S. Lilka chyba nie za bardzo jest zadowolona że mamusia aż tyle siedzi nad książkami bo napierdziela mnie równo. A do tej pory była w miarę spokojna. No cóż...chyba nie pójdzie w ślady matki :P

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka wrote:
    Do mnie wlasnie dzwonil lekarz ktory bedzie robic mi cc i przesunal termin na piatek 22.08. Zadzwonil bo maja straszne oblezenie i przy okazji skonsultowal ze mna wyniki usg itp i stwierdzil ze skoro nic narazie sie nie dzieje (bo ja grzecznie leze) to czy mozemy przesunac na piatek. Tak wiec zwalniam jutrzejszy termin innej chetnej - moze nowe mamusie sierpniowe chca? ;-)
    Patrz jak się wszystkie rzucilysmy;-) Kurde jutro mi nie pasuje,bo jest nowiutka dostawą w lumpeksie.no przecież w lumpeksie nie urodze ;-)
    Lo może po prostu lekarz Cie tak zbadał,że krwawisz.cholera wie,bo mimo,że mój gin jest nie delikatny to nigdy po badaniu nie krwawilam .....

le'nutka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie nie pisze na ten termin :) torba nie spakowana :)

Hmmm czyli Io jest w punkcie wyjscia tak jak kazda z nas :) nie znasz dnia ani godziny :)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej też nie krwawiłam, a moja gin jest bardzo delikatna. Pierwszy raz zdarzyło mi się krwawienie 2 tygodnie temu jak się okazało, że szyjka krótka i rozwarcie się zaczęło robić. Tyle, że wtedy krwawiłam już w trakcie badania. Dziś przy badaniu nie było nic a jak dojechałam do domu to okazało się, że wkładka zakrwawiona. To nie jakiś krwotok ale krwawienie jak przy okresie. Jak ustanie to nie ma problemu tylko nie wiem czy wolno mi te globulki stosować. W szpitalu jak się okazało, że krwawię po badaniu to od razu zmienili mi luteinę dopochwową na podjęzykową.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo terminu to moja babcia dzisiaj zadzwoniła i po raz setny zapytała kiedy rodzę. Powiedziałam, że jutro a ona się obraziła i rozłączyła :P

Ewi25, karolcia:)))), le'nutka, stardust87, Fipsik, Patu, verynice, BlackLuna lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha no padlam Io ;) ty chcesz babcie wykonczyc??? :)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam syndrom wicia gniazda sprzątam od dwóch godzin i klnę na mojego P że nic mi nie pomaga mimo ze jest w pracy :) ale jak ma wolne to mógłby się ruszyc bo kanapy przesawic nie dam rady a tam zawsze najwięcej kurzu. Okien też na razie nie myję może za tydzien sie za nie wezmę chce doczekać do pełnego 38 t.c. Po tym sprzataniu napina mi sie brzuszek wiec robie chwile odpoczynku...
    Akuszerka ja bym wzięła wieksza dawkę dopegytu i zobaczyła co bedzie sama wiesz że NIC potrafi być groźne na samej końcówce wiec czasami jak w przypadku Karoliny rozwiązać ciążę szybciej...
    LO ja myśle że krwawienie jest z szyjki zazwyczaj tak jest po wizycie kiedy jest ona macana do wieczora powinno przejsc i dopiero wtedy załóż sobie ten gynalgin

Io lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo trzeba było powiedzieć,że już urodziłas,ale z głowy Ci to wypadło całkiem;-)
    I zapomniałas zadzwonić.dopiero byłby foch

Paula55, Io lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka: dzięki za radę <3

tobie tez nie zazdroszczę, chyba tez powinnaś się trzymać opinii lekarza prowadzącego bo inaczej oszalejesz, a podobno wysokie ciśnienie i skoki w ciąży to poważna sprawa ale Ty o tym wiesz najlepiej, ściskam kciuki :)żeby się wszystko unormowało

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:

zrobiłam wreszcie kąt dla dzidziusia kołyska już stoi i siedzonka czekają spakowana już jestem i wszystko wysprzątałam i oka i pokoje i kuchnie łazienkę nawet kuźwa grilla umyłam i samochód wypucowałam i nic :( zero jakichkolwiek oznak :( co jeszcze mogę zrobic ?

życzę powodzonka na wizytach

Mika to moze do mnie wpadnij bo tez mam okna do pomycia i ogolnie generalny porządek do zrobienia :)

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo: myślę podobnie jak martusia, mi gin mówił że po badaniu krwawienie nie obfite może utrzymywać się jakąś dobę po, i chyba lepiej jak ono minie cokolwiek sobie tam wciskać :)

Io lubi tę wiadomość

xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka: ale emocje, już pewnie w pełnej gotowości byłaś do podróży a tu zmiana planów ale dobrze że gin zadzwonił niż miałabyś leżeć na korytarzu i czekać na "okienko" jeśli mają akurat kumulacje ;)

le'nutka lubi tę wiadomość

xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wrzuciła na FB nową fotkę małego, słodkiego Krzysia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka!!!!!!!!! Dopiero zauważyłam w naszej tabelce że ty z Łomży jesteś :) Ja jestem tam co weekend i za każdym razem sie spinam żeby przypadkiem nie zacząć tam rodzić :)

• Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. To poczekam z tymi globulkami aż przejdzie krwawienie. Swoją drogą to dziwią mnie te globulki bo śluz jest czysty i bez zapachu, nic mnie nie swędzi ani nie boli. No ale każą to każą. Przynajmniej nie muszę już luteiny brać.

Co do babci to od tygodnia co drugi dzień jej tłumaczę, że nie wiem kiedy urodzę. Przy następnym telefonie (o ile zadzwoni bo jest obrażona, że z niej żartuję) powiem, że już urodziłam :P Jakie pytanie taka odpowiedź.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Ja już po wizycie. Długość szyjki bez zmian - ok. 0,5 cm. Rozwarcie się powiększyło do 1,5 cm (ogólnie dziwne bo leżałam i luteinę brałam). Wody mi nie ciekną na pewno, to jakieś upławy są. Dostałam globulki gynalgin i miałam od razu sobie jedną zapodać ale zaczęłam krwawić i nie wiem co robić. Gin padł telefon a ja nie wiem czy wolno sobie wkładać coś przy krwawieniu. Poza tym nie wiem czy tym krwawieniem mam się martwić czy to znowu efekt badania. Może położne mi coś podpowiedzą? No i luteinę mam odstawić. Co do terminu porodu to dowiedziałam się, że może być jutro a może być za miesiąc :P W każdym razie następna wizyta 02.09 chyba, że do tego czasu urodzę. Mąż (umysł matematyczny) obliczył, że skoro w 1,5 tygodnia przybył mi 1 cm rozwarcia to w tym tempie do końca września nie urodzę :P

No i kuźwa o seks nie zapytałam! Jak się w końcu dodzwonię to muszę zapytać :P
    nie wiem jak u Ciebie kochana, ale ja wczoraj po badaniu to miałam takie krwawienie jak okres. Musiałam normalnie podpaskę założyć, bo wkładka nie wystarczała. Ale do wieczora się uspokoiło. Mówiła moja gin, że jakby nie przeszło tak intensywnie krwawić w ciągu dnia, albo jakby było gorzej to wtedy się martwić. Myślę, że możesz poczekać spokojnie do wieczora. Mi gin seksu nie zakazała - wręcz przeciwnie. Ale widać moja gin jest "pro poród w 38 tyg" :P

Io lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja co do porodu to powiedziała mi tylko, że na tym etapie już mam nie brać nospy i że zatrzymywac nic nie będą. Jak się zacznie to znaczy, że tak ma być. No ale nie wiadomo kiedy się zacznie i równie dobrze mogę jeszcze przenosić. Powiedziała, że fakt że mam już rozwarcie nie musi nic znaczyć. A to krwawienie już się zmniejsza więc tragedii chyba nie będzie. :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ