Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Porody na wyjazdach...dzisiaj mi szwagierka opowiadała, że niedawno przyjechała dziewczyna z Warszawy tutaj gdzieś w moje okolice na wakacje, była w 6miesiącu ciąży i zaczęła plamić więc pojechała do szpiatala w Sokołowie Podlaskim(pewnie nie wiecie gdzie to jest) i nie została przyjęta bo: nie rodziła tam i jej lekarz prowadzący był z Warszawy a nie z okolic. Dziewczyna w drodze do domu poroniła...
-
Io wrote:Straszne to co piszesz Migotka. Normalnie nic tylko pozwać ten szpital.
A ja dodzwoniłam się do gin i z seksem mam się jeszcze z tydzień wstrzymać bo z tym rozwarciem to zapewne bym zaraz urodziła. Także na przytulanki muszę jeszcze poczekać7w3d 💔 -
Diabla85 wrote:Dziewczyny, czy mogłaby mi któraś podać link do naszego fb?
Tak się nie dostaniesz do tej grupy bo ona jest tajna. Chyba Mycha musi Cię zaprosić. Jak się pojawi to trzeba ją poprosić bo kilka innych dziewczyn też chciało jeszcze dołączyć. -
Uhh troszke sie zdrzemnelam
jak milo
Niezle jaja z tymi porodamito moja znajoma z tad (ze Szkocji) pojechala do Pl nA wakacke...
Byla chyba w 7 mies.. Kurde nie pametam dokladnie.. W kazdym badz razie ciaza bardzo mloda. I co? Zacżela rodzic. Urodzila wczesniaka i musiala w Pl zostac tak dlugo az lekarz wyrazil zgode na transpotr go do uk...
I co "smieszne" nasz chory kraj chcial wydebic od niej kase za porod, leczenie i caly pobyt w szpitalu gdzie miala ta karte europejska. Porod nie byl w terminie wiec nie byl planowanym zagiegiem ale musiala sie dochodzic z dziadami
-
justyna14 wrote:jaki tydzień? wstrzymaj się 2 dni do terminu donoszonej i już, później to możesz rodzić spokojnie, a teraz tyle tych ciąż przenoszonych i wywoływanych, że lepiej jak się samo zacznie. A i tak mąż na pewno będzie delikatny
Mąż to jak się dowie, że od tego mogę od razu urodzić to w życiu mu nie stanie ;P
Swoją drogą to naprawdę aż tak mocno działa ten seks? Myślałam, że to taka bajka z tym przyśpieszaniem.Karolaaa91 lubi tę wiadomość
-
Quatriona wrote:Ja też po wizycie. Tylko mnie denerwuje ten mój ginekolog... usg nie zrobił, nie wiem ile waży mala, zbadał na fotelu i powiedział że jeśli nie urodze do następnej środy to żebym przyszła na wizytę.
-
Fipsik wrote:My tu se możemy gadać a i tak wiadomo, że każda zrobi jak zechce. No, jedynie jak się któraś zaprze, że wcale nie urodzi to jednak musi nas posłuchać i w końcu dzieciaka wypluć
Akuszerka dopegyt działa po jakimś czasie dopiero, dziwne że do szpitala Cię nie wzięli od razuAle pociesz się, że nadciśnienie będziesz miała maksymalnie przez miesiąc i minie
Obyś tortur nie przechodziła jak Karolinka
Fipsiku on chciał mnie jużwczoraj położyć chociaż na 3 dni żeby mnie dokładnie zmonitorowali i porobili wszystkie badania, ale ja nie chciałam. Teraz też nie chcę i mam nadzieję, że to ciśnienie jednak nie będzie wariować i obejdzie się bez kolejnego pobytu:/ -
aleksa.wawa wrote:O to dobrze wiedziec. Czyli jak zaczne tam rodzic to radzisz Ostrołęke?
Moja "tesciowa" jest pielegniarką w szpitalu Łomzynskim wiec pewnie tam by mnie zabrałaW sumie to wole sie nad tym nie zastanawiac i urodzic u siebie
No "jakbyco" to jednak radzę Ostrołękę, bo u nas są teraz remonty i jest Tragedyja. A jak nie będziesz mogła znieść "teściowej" to zapraszam do mnie. Ewentualnie wcześniej też zapraszam -
ja czekam aż jutro przyjdzie mi szlafrok i koszula z allegro i zaczynam z moim wojaże łózkowe, bo przez te ostatnie dni się wstrzymuję, bo tu jedna pisała, że serduszkowała, a na drugi dzień porodówka:-)
ja myslę, że jezeli wszystko jest tam na dole zwarte i pozamykane to nie ma seks aż takiego wpływu ale jak już się coś zaczyna dziać a my niekoniecznie o tym wiemy to może pomaga otwierać nasze wrotaIo lubi tę wiadomość
-
Io wrote:Mąż to jak się dowie, że od tego mogę od razu urodzić to w życiu mu nie stanie ;P
Swoją drogą to naprawdę aż tak mocno działa ten seks? Myślałam, że to taka bajka z tym przyśpieszaniem.Io lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Paula55 wrote:Uhh troszke sie zdrzemnelam
jak milo
Niezle jaja z tymi porodamito moja znajoma z tad (ze Szkocji) pojechala do Pl nA wakacke...
Byla chyba w 7 mies.. Kurde nie pametam dokladnie.. W kazdym badz razie ciaza bardzo mloda. I co? Zacżela rodzic. Urodzila wczesniaka i musiala w Pl zostac tak dlugo az lekarz wyrazil zgode na transpotr go do uk...
I co "smieszne" nasz chory kraj chcial wydebic od niej kase za porod, leczenie i caly pobyt w szpitalu gdzie miala ta karte europejska. Porod nie byl w terminie wiec nie byl planowanym zagiegiem ale musiala sie dochodzic z dziadami
To co piszesz jest bardzo dziwne bo w Polsce kobiety w okresie ciąży, porodu i połogu oraz dzieci do 18 roku życia moją zapewnioną opiekę medyczną nawet jak są nieubezpieczeni. Tzw nieubezpieczony uprawniony do świadczeń. Także nawet bez karty EKUZ świadczenia medyczne jak najbardziej jej się należały. -
Io wrote:Mąż to jak się dowie, że od tego mogę od razu urodzić to w życiu mu nie stanie ;P
Swoją drogą to naprawdę aż tak mocno działa ten seks? Myślałam, że to taka bajka z tym przyśpieszaniem.justyna14, Io lubią tę wiadomość