X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Mika to moze do mnie wpadnij bo tez mam okna do pomycia i ogolnie generalny porządek do zrobienia :)

Nie ma problemu tylko musi to być transakcja wiązana czyli Ja z chęcią posprzątam a Ty mi zagwarantujesz że po tym sprzątanku wyląduje w szpitalu :P Bo Ja tu normalnie świruje z tym sprzątaniem i nic się nie dzieje :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie. Tylko mnie denerwuje ten mój ginekolog... usg nie zrobił, nie wiem ile waży mala, zbadał na fotelu i powiedział że jeśli nie urodze do następnej środy to żebym przyszła na wizytę.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    le'nutka: ale emocje, już pewnie w pełnej gotowości byłaś do podróży a tu zmiana planów ale dobrze że gin zadzwonił niż miałabyś leżeć na korytarzu i czekać na "okienko" jeśli mają akurat kumulacje ;)

No w gotowosci, akurat sterylizowalam laktator a tu kuku niespodzianka i powtorka z rozrywki za 2 dni, hehe

relg2n0a1g998ci6.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do babć to moja tez jest dobra tak wygląda za każdym razem nasza rozmowa:
    B:to wiesz "juz" czy chłopak czy dziewczynka
    Ja:tak babciu mówiłam juz ze dziewczynka
    B: a no przecież wiem! A imię?
    Ja: Livia
    B:Lidia!
    Ja:nie, Livia
    B:Lidia?
    ..100x
    Ja:ehh no tak babciu Livia
    B:no przecież mowie Lidia a ty ze nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 15:48

Io, Mika 28, stardust87, dba, Ewi25, afrykanka, le'nutka, Tysia87, K_A_M_A, EmiBam lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le`nutka współczuję. Ja to bym chyba szału dostała, jakbym była gotowa, że jutro dzidzię zobaczę i nagle się dowiedziała, że nic z tego. Ale ja to w ogóle jestem w gorącej wodzie kąpana. Dziwne, że te 9 miesięcy wytrzymałam w miarę spokojnie :P

le'nutka lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi i akuszerka, współczuję podejmowania tak ważnych decyzji. Ja bym pewnie nie słuchała co mówią dziewczyny na forum i przypadkowych lekarzy tylko jednak opierała się na opinii lekarza który zaczął prowadzić moja ciążę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 16:00

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja babcia znowu jest mistrzynią w wymyślaniu ,,zdrobnień". Jej zdaniem są słodkie a ja czasami się zastanawiam skąd ona bierze takie pomysły. Na mnie np jak byłam młodsza to mówiła cipcia. Myślałam, że się ze wstydu spalę bo ona waliła tak przy ludziach. A na Kubusia mówiła już bebeszek, fistaszek...
    Tata mówi, że jak się urodziłam to pierwsze co to liczyła czy mam wszystkie palce u rąk i nóg. Ciekawe czy Kubusia też tak będzie sprawdzać :P

Nelus, afrykanka, le'nutka, dba, K_A_M_A lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja musze się pochwalić że dostałam od mężusia kwiatki i zastanawiam się z jakiej to okazji ? przecież rocznica dopiero za 8 dni dziecko też w drodze heh... znaczy ze nie dałam mu jeszcze tak w kość w tej ciąży chyba skoro jeszcze kocha :)

Nelus bardzo konstruktywne rozmowy przeprowadzasz z babcią :P Ale tak jest starsi nie znają tak nowoczesnych imion i bardzo próbuję je skrócić lub przekształcić

akuszerka89, stardust87, Sylka, dba, K_A_M_A lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa - a co Ty w moim zapyziałowie robisz co tydzień? Chyba tylko przejeżdżasz w drodze na mazury :P

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika miło z jego strony:)

Tak to z babciami jest. Ja juz się poddałam mowie Livia ona Lidia i trudno. Na mojego męża tez mówi Serb (jakby był z Serbii) a ma na imię Sarb :p

stardust87, le'nutka, Mika 28, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Łomża do porodu podobno nie taka straszna - w końcu rodziła u nas sama Edyta Górniak (jakieś 11 lat temu ale to zawsze coś:P) Chociaż ja osobiście na poród wybieram się do Ostrołęki :)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam już żadnej babci, został mi tylko dziadek i pierwsze pytanie jakie zadaje mojej mamie jak z nią rozmawia to: "jak Warszawa?" czyli my :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tu se możemy gadać a i tak wiadomo, że każda zrobi jak zechce. No, jedynie jak się któraś zaprze, że wcale nie urodzi to jednak musi nas posłuchać i w końcu dzieciaka wypluć :D

Akuszerka dopegyt działa po jakimś czasie dopiero, dziwne że do szpitala Cię nie wzięli od razu :/ Ale pociesz się, że nadciśnienie będziesz miała maksymalnie przez miesiąc i minie :) Obyś tortur nie przechodziła jak Karolinka :(

stardust87 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Nie ma problemu tylko musi to być transakcja wiązana czyli Ja z chęcią posprzątam a Ty mi zagwarantujesz że po tym sprzątanku wyląduje w szpitalu :P Bo Ja tu normalnie świruje z tym sprzątaniem i nic się nie dzieje :(

hehe nie wiem czy na Ciebie to zadziala, ale ja jak tylko mysle ile mam do roboty to robi mi sie slabo i cisnienie skacze na miare szpitala :)

Mika 28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    aleksa - a co Ty w moim zapyziałowie robisz co tydzień? Chyba tylko przejeżdżasz w drodze na mazury :P

Nie nie :) Jezdzimy w odwiedziny do "tesciowej" i na działeczke :)
    Jutro też jade i zostaje az do niedzieli z tym że bez niemęża i już mi "tesciowa" steka ze jej zaczne rodzic :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    A Łomża do porodu podobno nie taka straszna - w końcu rodziła u nas sama Edyta Górniak (jakieś 11 lat temu ale to zawsze coś:P) Chociaż ja osobiście na poród wybieram się do Ostrołęki :)

O to dobrze wiedziec. Czyli jak zaczne tam rodzic to radzisz Ostrołęke?
    Moja "tesciowa" jest pielegniarką w szpitalu Łomzynskim wiec pewnie tam by mnie zabrała :/ W sumie to wole sie nad tym nie zastanawiac i urodzic u siebie :)

• Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to odnośnie rodzenia na wyjeździe to dziewczyna w poczekalni u gina opowiadała mi, że jej koleżanka urodziła teraz na wakacjach we Władysławowie. :P
    Pojechali 3 tygodnie przed terminem i wrócili we trójkę. A jaki mieli problem bo nie mieli nic ze sobą! Wszystko musieli kupić: ubranka, koszule nocne, kosmetyki i fotelik. Nie mówiąc już o tym, że do domu z noworodkiem jechali 5 godzin.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :)

Wlasnie poogladalam sobie wasze suwaczki, wy juz jestescie tak daleko…jedne skonczyly 36, inne 37 czy nawet 38 tydzien. ja wedlug suwaczka mam najmlodsza kruszyne, chociaz z niej to kawal baby bedzie a nie kruszyna ;)

Jak juz wspomnialam nie spiesze sie z rozpakowaniem, chce aby mala zostala tam do 19 wrzesnia wtedy bedzie 38 tyg i 5 dni.

Ktoras z was napisala liste z zabiegami/operacjami i cennik do tego. JA jestem w szoku bo myslalm ze jak sie jest ubezpieczonym to operacje sa za darmo…w koncu to nie powiekszanie biustu na zyczenie, tylko potrzebne czy ratujace zdrowie operacje.
    Ja tutaj nawet za witaminy, aspiryne czy moj gluckophage nie place, bo pokrywa ubezpieczenie.

Moja mala rosnie z dnia na dzien, bo brzuch coraz wiekszy, coraz bardziej skora jest napieta i ja po zjedzeniu nie mam czym oddychac. O chodzie kaczkowo-pingwinowym nie wspominjac ;)

W piatek ide do fryzjera :) Czyli bede sie czula jak nowo narodzona, a jak bede miala sile to moze na zakupy sie wybiore.
    W czwartek mam wizyte i juz sie nie moge doczekac zeby zobazcyc moja kluseczke…mam nadzieje,ze zwolnila z tym przybieraniem na wadze, bo jak dalej tak pojdzie to trzeba bedzie cc przesunac na wczesniej.
    Ewi ty tez masz wizyte w czwartek ?

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    A to odnośnie rodzenia na wyjeździe to dziewczyna w poczekalni u gina opowiadała mi, że jej koleżanka urodziła teraz na wakacjach we Władysławowie. :P
    Pojechali 3 tygodnie przed terminem i wrócili we trójkę. A jaki mieli problem bo nie mieli nic ze sobą! Wszystko musieli kupić: ubranka, koszule nocne, kosmetyki i fotelik. Nie mówiąc już o tym, że do domu z noworodkiem jechali 5 godzin.

o jaaa to faktycznie grubo :/
    ja to bym raczej na wakacje w 9 m-cu ciazy nie pojechala :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 16:20

• Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym się nie zdecydowała na daleki wyjazd na tym etapie ciąży. No a oni mają nauczkę na całe życie :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ