Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Io wrote:A to odnośnie rodzenia na wyjeździe to dziewczyna w poczekalni u gina opowiadała mi, że jej koleżanka urodziła teraz na wakacjach we Władysławowie.
Pojechali 3 tygodnie przed terminem i wrócili we trójkę. A jaki mieli problem bo nie mieli nic ze sobą! Wszystko musieli kupić: ubranka, koszule nocne, kosmetyki i fotelik. Nie mówiąc już o tym, że do domu z noworodkiem jechali 5 godzin.A mamy tam tylko 20km
Io lubi tę wiadomość
-
Akuszerka kolezanka z innego watku z belly ma to samo... Miala juz zalatwione nawet papiery wszystkie miedzy krajami i co???
Na chwile przed porodem powiedzieli ze jej porod odbedzie sie okoloterminowo i musi sobie zaplacic za to.
Wiec to co POWINNO byc ma sie nijak do rzeczywistosci
-
Ja mam 1,5 cm. Właśnie tak sobie myślałam, że Tobie nic to nie przyspieszyło. My nie uprawialiśmy seksu od kiedy wiem, że mi się tam poskracało i pootwierało. Pewnie jak szyjka zamknięta to seks nie ma znaczenia a przy rozwarciu może więcej zdziałać. W każdym razie nie będę ryzykować bo mnie nastraszyłyście z tymi wcześniakami. Poczekam tydzień to będę w połowie 38 tygodnia. Od razu pewnie nie urodzę a jak się zacznie to chociaż to 38 tyg będzie skończone.
Jakbym teraz z mężem zadziałała i młody by się urodził od razu i coś by mu było to pewnie do końca życia bym się zadręczała.
Edit: Poza tym za tydzień odbieram GBs dopieroWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:13
dba, karm3lka lubią tę wiadomość
-
z tym seksem to zależy od kobiety... Jak z pierwszym byłam po terminie 2tyg to wzięłam chłopa na numerek, od razu po zaczęłam krwawić
przynajmniej przez to mnie przyjęli na oddział, podali oxy i poszło
Teraz jak był mąż to bałam się cokolwiek z nim robić, bo być może skończyłoby się to wizytą na porodówce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 17:16
Io lubi tę wiadomość
-
afrykantka tak w czwartek o 18:40 mam wizytę
jutro idę na mocz, morfologię i posiew.
justyna14 - ja z moim P też się kochaliśmy do połowy sierpnia tak 3 razy w tygodniu i czasami skurcze miałam a czasami nie, więc nie wiem od czego to jest zależne. I gdyby nie wyjechał w delegację to dalej byśmy się misiowali
justyna14, karm3lka, afrykanka lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Akuszerka kolezanka z innego watku z belly ma to samo... Miala juz zalatwione nawet papiery wszystkie miedzy krajami i co???
Na chwile przed porodem powiedzieli ze jej porod odbedzie sie okoloterminowo i musi sobie zaplacic za to.
Wiec to co POWINNO byc ma sie nijak do rzeczywistosci
Jak ta koleżanka sama teraz nie może to nich któryś z jej najbliższych - najlepiej jej mąż - podjedzie do najbliższego oddziału NFZtu dokładnie wyjaśni tą kwestię bo ja jest pewna, że świadczenia okołoporodowe są bezpłatne i należą się każdej kobiecie. -
Ja myślę, że to jest tak, że seks to może przyśpieszyć coś co normalnie miałoby się stać już na dniach. A jak do porodu jest jeszcze kilka tygodni to ile byśmy tych facetów nie męczyły to i tak nic nie zdziałamy. No, ale że u mnie coś już jest na rzeczy to kusić losu nie będę.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
No wlasnie musze ja zapytac jak oni to rozwiazali ale mowila ze chyba byli przed porodem i powiedzieli ze nie zaplaca....
Masakra jakas. Wogole w kraju w ktorym mieszka wszystkie wizyty miala skanowane na ta karte...przyjechala do Pl i chciala to samo to jej powiedzieli ze oni o czyms takim pojecia nie maja a wiem ze u niej w kraju tego wymagaja wlasnie do rozliczenia...
-
Na szybko melduję się po wizycie
Na ktg brak skurczy, w badaniu ginekologicznym też nic nie zwiastuje porodu no i mały waży 3011gGBS pobrane - nic strasznego. Zostaliśmy oprowadzeni po oddziale i mężowi nieco mina zrzedła jak wszedł na porodówkę - chyba do niego dotarło, że to już niedługo
Także u nas wszystko ok - czekamy na wizytę u ginki 29.08Io, Ewi25, justyna14, akuszerka89, Paula55, Migotka22, karm3lka, K_A_M_A, afrykanka, stardust87, le'nutka lubią tę wiadomość
-
verynice wrote:Na szybko melduję się po wizycie
Na ktg brak skurczy, w badaniu ginekologicznym też nic nie zwiastuje porodu no i mały waży 3011gGBS pobrane - nic strasznego. Zostaliśmy oprowadzeni po oddziale i mężowi nieco mina zrzedła jak wszedł na porodówkę - chyba do niego dotarło, że to już niedługo
Także u nas wszystko ok - czekamy na wizytę u ginki 29.08ja tylko modlę się, żeby donosić do 2 września.
verynice lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Io wrote:Ja już po wizycie. Długość szyjki bez zmian - ok. 0,5 cm. Rozwarcie się powiększyło do 1,5 cm (ogólnie dziwne bo leżałam i luteinę brałam). Wody mi nie ciekną na pewno, to jakieś upławy są. Dostałam globulki gynalgin i miałam od razu sobie jedną zapodać ale zaczęłam krwawić i nie wiem co robić. Gin padł telefon a ja nie wiem czy wolno sobie wkładać coś przy krwawieniu. Poza tym nie wiem czy tym krwawieniem mam się martwić czy to znowu efekt badania. Może położne mi coś podpowiedzą? No i luteinę mam odstawić. Co do terminu porodu to dowiedziałam się, że może być jutro a może być za miesiąc
W każdym razie następna wizyta 02.09 chyba, że do tego czasu urodzę. Mąż (umysł matematyczny) obliczył, że skoro w 1,5 tygodnia przybył mi 1 cm rozwarcia to w tym tempie do końca września nie urodzę
No i kuźwa o seks nie zapytałam! Jak się w końcu dodzwonię to muszę zapytać
Witaj w klubie. Ja dziś wizytowałam, rozwarcie 1,5cm, sączenie wydzieliny nadal, szyjka skrócona, jeśli nie urodzę to wizyta też 02.09, luteina odstawiona. Krwawienie raczej wywołane masz badaniem- też tak reaguję. Ciut wydzieliny galaretkowatej mi poszło, czyli chyba jakieś resztulki czopa mam;)Io lubi tę wiadomość
-
Karta Ekuz zapewnia świadczenia medyczne na terenie UE w razie nagłych wypadków.
A co do Twojej znajomej jeszcze to czy ona była cudzoziemką czy Polką mieszkającą poza granicami RP? -
Fipsik wrote:Io a jakie Ty masz rozwarcie? Ja mam 2cm i seks niczego póki co mi nie przyspieszył. Nie wiem, może to trzeba codziennie albo pare razy dziennie ;P
Ja się nie ten teges od początku ciąży i to ostatnia czynność na jaką mam ochotę .nie wiem czemu ,ale odkąd zaszlam w ciążę tak mamFipsik lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Tysia87 wrote:Fipsik albo z murzynem z wielką,murzynską pałą
Ja się nie ten teges od początku ciąży i to ostatnia czynność na jaką mam ochotę .nie wiem czemu ,ale odkąd zaszlam w ciążę tak mam
mi mąż wypomina że w 1 trymestrze non stop go gwałciłam bo tak mi się chciało i taką miałam chcicea w 2 i 3 trymestrze tak normalnie mam już
-
akuszerka89 wrote:Karta Ekuz zapewnia świadczenia medyczne na terenie UE w razie nagłych wypadków.
A co do Twojej znajomej jeszcze to czy ona była cudzoziemką czy Polką mieszkającą poza granicami RP?
No wlasnie.. Naglych. A porod w czasie okoloterminowym nie jest chyba nagly
Ona jest Polka mieszkajaca za granica...