X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, biedactwo kładź się i odpoczywaj. Też mam czasami takie dni, że opuszczają mnie wszystkie siły i mam ochotę tylko wyć. Mnie wtedy pomaga dłuuugi sen. Raz przespałam tak prawie cały dzień, a w przerwach płakałam :P
    Pomogło :)
    Majeczka2014 wrote:
    ..a ja dzisiaj od południa czuje się fatalnie :(
    Wystarczyło, że pochodziłam po sklepie 10 minut i już nie dałam rady podnieść nogi. Tak mnie brzuch rozbolał, że cała reszta w okół miała najmniejsze znaczenie, nawet z tego wszystkiego nie reagowałam na to co mówi do mnie T. Jestem strasznie obolała. Kręgosłup mi siada. Po powrocie tylko i wyłącznie leżę. Z tej bezsilności się popłakałam, bo ciężko mi nawet z łóżka wstać, wstaję ze łzami w oczach. Tak mnie wszystko ciągnie. Małą czuję bardzo nisko. Za tydzień mam wizytę, mam nadzieję że wszystko jest w porządku.

Wstąpiłam przy okazji do Pepco, kupiłam w końcu ten koszyczek. Przyda się na drobnostki dla Mai.

5x5zec.jpg

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki z Warszawy, właśnie przeglądam gazetkę dla mamuś i na ostatniej stronie jest info, że 30-31 sierpnia 2014 w Warszawie (Hala Torwar) są największe w Polsce Targi Rodzinne.

Edit: Upolowałam dziś polskie truskawki. 0,5 kg za 10 zł ale warto było :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 19:47

le'nutka, madiiiii lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Mnie tak ostatnio potraktował, byłam zapisana na 18.30 i ewidentnie powiedział mi żebym więcej tak późno nie przychodziła bo on do 18 pracuje (a tak mnie położna zapisała) i gbs mi nie pobrał, ba nawet mnie na fotelu nie zbadał, a większość ciąży straszył skracającą szyjką, porodem przedwczesnym no i plamienia miałam, kazał mi tylko przyjść za tydzien na słuchanie tętna no i może mi też zrobi gbs jak będzie miał lepszy humor :/
    To też Cię brzydko potraktował. Ją się pocieszać tym że to już końcówka i nie będę musiała go oglądać.
    On jakiś taki dziwny jest bo najpierw straszy a potem olewa eh

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do teorii 4 trymestru to chyba już kiedyś rozmawiałyśmy na ten temat. W każdym razie ja jestem jak najbardziej za. Poród i "zmianę miejsca zamieszkania" maluszka jest dla niego ogromnym szokiem i dlatego warto wszystko wyciszyć, wytłumić, przygasić światło i niech spokojnie poznaje nowe otoczenie.

A co do termometru to ja jednak wole te dotykowe niż bezdotykowe. Starając się o dziecko doszłam do wniosku że najlepiej zbadać temperaturę tylko na śluzówkach, więc ja u małego będę mierzyć tylko w dupce. I kupiłam microlife - taki sam jak miałam do określania owulacji:)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • verynice Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić - właśnie wróciliśmy z sesji brzuszkowej :) jestem bardzo ciekawa efektów ale na zdjęcia będziemy musieli poczekać...bo fotograf ma dużo pracy i wyjeżdża za granice... No ale jestem spokojna bo przynajmniej zdarzylismy zrobić sesje przed porodem :) także teraz to juz w ogóle mogę rodzic hihih :):)

Majeczka2014, Paula55, karm3lka, Karolaaa91, ofcooo, Patu, nenka lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka, ja też mam jeszcze swój za czasów mierzenia do owulacji :)
    verynice, czekam na efekty. Super taka sesyjka

verynice lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a nam na wszystkich warsztatach w Pl i tu polozne w uk mowily ze odchodzi sie od mierzenia termometrem w pupce :/
    Ja tam kupilam (chyba jak wiekszosc z nas) ten bezdotykowy i troche sie nim bawilam i wydaje sie ok...
    W najgorszym wypadku mam dwa lub trzy takie zwykle wlasnie z cyfrowym wyswietlaczem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 20:05

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane, tyle czasu mi zajelo nadrobienie Was, ze ciemno za oknem sie robi.
    Moj T zostawil mnie na caly tydzien samą z piesynkiem, ktory od rana ma biegunke, wiec walczymy z nifuroksazydem i węglem.
    Niestety kregoslup juz ze mna nie współpracuje wiec wychodze na spacer i płacze :(
    Moja gin kazala mi przyjść 2.09 na wizyte zeby pobrac gbs bo wg niej pobiera sie go tylko w 37 tyg. Wiec co gin to inna opinia.
    jesli chodzi o seks to przez bolacy i twardy brzuch nie mam ochoty, wczesniej ten borowik i globulki.
    A dla odstresowania zrobilam znow konfiturke ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie też się naczytałam, że te do tyłeczka to jednak nie za bardzo. I bądź tu mądra :) Chyba jednak kupię ten Microlife. Przy okazji w tym samym miejscu mogę dokupić pieluszki flanelowe, bo też mam całą 1 :D

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla mnie też kuje w pochwie i to czasem tak bardzo ze podskakuje albo chwytam się i mocno dociskam bo jakby mnie rozrywalo i śluz mam od kilku dni różowy wiec może to szyjka się pomału rozwiera albo mała tak mocno się rusza i coś uciska?!

Ja mam termometr do ucha Graco, mierzy temp w sekundę

Co do tych opłat w Polsce to jest jakiś żart, ale w tym kraju nic mnie nie zdziwi. Ostatnio kolega dowiedział się ze ma trzy kamienie na nerce i jeden ma aż 10 cm, płakał z bólu do tego powiedziano mu ze może stracić nerkę a potem dostał termin do szpitala na zabieg na za miesiąc! Kur.. w miesiac tak cierpieć? Zapłacil 6 tys i zrobili od reki. Ja jak mieszkałam w pl to chodziłam prywatnie czy to gin czy dentysta bo na NFZ trzeba było zawsze długo czekać poza tym lekarze byli mniej uprzejmi. W Kanadzie ubezpieczenie zdrowotne pokrywa 80% kosztow za prywatnego dentystę, antykoncepcja i lekarstwa (te niezbedne) są za darmo, mój mąż nosi soczewki i tez mu państwo za nie płaci...a o operacjach,znieczuleniu czy porodzie rodzinnym nie ma co mówić bo to POWINNO być za darmo wszedzie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 20:44

201703012752.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem dziewczyny, że niektóre z Was miały takie skurcze w pachwinie - czy któraś sie pytała gina co to takiego? Od wczoraj mnie to męczy - przy chodzeniu :(

mycha89 lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Dzisiaj w miarę oki się czułam.Ostatnio zauważyłam że synek w ciągu dnia mniej się rusza.Najlepiej czuję ruchy wcześnie rano i póżna nocą.Brakuje mu miejsca pewnie.Kolejny pokój wymalowany,a jutro następny.Właściciel domu,który wynajmujemy twardo wziął się za malowanie,ale lepiej teraz niż po porodzie.Jutro ma nas odwiedzić kuzynka z narzeczonym,to trochę poplotkujemy.Dzisiaj mąż się osprzątał po malowaniu,okna wymył,pozawieszał firanki i zasłony,poodkurzał. Jestem z niego bardzo dumna,tym bardziej że wrócił po nocy z pracy i w ogôle nie spał.Ja juz się nie nadaję do takich prac,bo zaraz brzuch mi pęcznieje,albo sapię jak słonica.Pozdrawiam serdecznie .

akuszerka89, betinka, jovi81 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcooo mnie cholernie boli, ale zapomnialam dzis spytać :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oglądam położne na TVN Style hehe brakuje mi tego :)

relgh3715xtq0i4d.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus bo wszedzie jest wszystko za darmo jak placisz skladki a w Pl nie dosc ze bulisz tyle kasy to nic z tego nie masz!!!
    Chory kraj.
    W uk tez mam wszystko zadarmo! Moj T byl w szpitalu na nerki wlasnie na kamienie to na wyjsciu dostal wszystkie potrzebne leki i jak by potrzebowal cos wiecej to mial sie zglosic i tez by dostal. On tu przez 7 lat po wizycie u lekarza obojetnie na co nie zaplacil za leki ani funta :/

A w Pl jak dostal ataku ze zemdlal z bolu to w szpitalu mu powiedziel ze owszem mogli by go przyjac ale najpierw ma wypelnic sto stron dokumentow a i tak za pobyt w szpitalu i leczenie zaplaci w tysiacach!!!
    I co? Ojciec na wlasnych rekach go wyniosl ze szpitala :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    A ja oglądam położne na TVN Style hehe brakuje mi tego :)

Tez ogladam i juz becze :P
    Jeju juz niedlugo nasza kolej :)
    Musze zaczac przyswajac zwroty po ang ktorymi operuja polozne :P bo jak sie zestresuje to moge zapomniec haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sesję brzuszkową w czwartek tylko nie wiem czy lepiej zrobić w plenerze czy w studiu bo mam wybór i nie wiem co wybrać doradźcie

relgh3715xtq0i4d.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 Nelus w Polsce można za darmo jedynie brzydko mówiąc w łeb dostać.ja też noszę soczewki i już widzę jakby ktoś tutaj chciał mi zapłacić za takie"fanaberie":-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolala w plenerze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Paula55 Nelus w Polsce można za darmo jedynie brzydko mówiąc w łeb dostać.ja też noszę soczewki i już widzę jakby ktoś tutaj chciał mi zapłacić za takie"fanaberie":-)

Wiem kochana :/ strasznie to przykre :(
    Ja to juz sie zastanawiam nad antykoncepcja po porodzie ;)
    Pamietam ile w pl placilam za tabsy to jak uslyszalam ze tu wszystko za free to o malo oczy mi nie wypadly :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1642 1643 1644 1645 1646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ