Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, biedactwo kładź się i odpoczywaj. Też mam czasami takie dni, że opuszczają mnie wszystkie siły i mam ochotę tylko wyć. Mnie wtedy pomaga dłuuugi sen. Raz przespałam tak prawie cały dzień, a w przerwach płakałam :P
    Pomogło :)
    Majeczka2014 wrote:
    ..a ja dzisiaj od południa czuje się fatalnie :(
    Wystarczyło, że pochodziłam po sklepie 10 minut i już nie dałam rady podnieść nogi. Tak mnie brzuch rozbolał, że cała reszta w okół miała najmniejsze znaczenie, nawet z tego wszystkiego nie reagowałam na to co mówi do mnie T. Jestem strasznie obolała. Kręgosłup mi siada. Po powrocie tylko i wyłącznie leżę. Z tej bezsilności się popłakałam, bo ciężko mi nawet z łóżka wstać, wstaję ze łzami w oczach. Tak mnie wszystko ciągnie. Małą czuję bardzo nisko. Za tydzień mam wizytę, mam nadzieję że wszystko jest w porządku.

Wstąpiłam przy okazji do Pepco, kupiłam w końcu ten koszyczek. Przyda się na drobnostki dla Mai.

5x5zec.jpg

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki z Warszawy, właśnie przeglądam gazetkę dla mamuś i na ostatniej stronie jest info, że 30-31 sierpnia 2014 w Warszawie (Hala Torwar) są największe w Polsce Targi Rodzinne.

Edit: Upolowałam dziś polskie truskawki. 0,5 kg za 10 zł ale warto było :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 19:47

le'nutka, madiiiii lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Mnie tak ostatnio potraktował, byłam zapisana na 18.30 i ewidentnie powiedział mi żebym więcej tak późno nie przychodziła bo on do 18 pracuje (a tak mnie położna zapisała) i gbs mi nie pobrał, ba nawet mnie na fotelu nie zbadał, a większość ciąży straszył skracającą szyjką, porodem przedwczesnym no i plamienia miałam, kazał mi tylko przyjść za tydzien na słuchanie tętna no i może mi też zrobi gbs jak będzie miał lepszy humor :/
    To też Cię brzydko potraktował. Ją się pocieszać tym że to już końcówka i nie będę musiała go oglądać.
    On jakiś taki dziwny jest bo najpierw straszy a potem olewa eh

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do teorii 4 trymestru to chyba już kiedyś rozmawiałyśmy na ten temat. W każdym razie ja jestem jak najbardziej za. Poród i "zmianę miejsca zamieszkania" maluszka jest dla niego ogromnym szokiem i dlatego warto wszystko wyciszyć, wytłumić, przygasić światło i niech spokojnie poznaje nowe otoczenie.

A co do termometru to ja jednak wole te dotykowe niż bezdotykowe. Starając się o dziecko doszłam do wniosku że najlepiej zbadać temperaturę tylko na śluzówkach, więc ja u małego będę mierzyć tylko w dupce. I kupiłam microlife - taki sam jak miałam do określania owulacji:)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • verynice Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić - właśnie wróciliśmy z sesji brzuszkowej :) jestem bardzo ciekawa efektów ale na zdjęcia będziemy musieli poczekać...bo fotograf ma dużo pracy i wyjeżdża za granice... No ale jestem spokojna bo przynajmniej zdarzylismy zrobić sesje przed porodem :) także teraz to juz w ogóle mogę rodzic hihih :):)

nick nieaktualny, Paula55, karm3lka, Karolaaa91, ofcooo, Patu, nenka lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka, ja też mam jeszcze swój za czasów mierzenia do owulacji :)
    verynice, czekam na efekty. Super taka sesyjka

verynice lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a nam na wszystkich warsztatach w Pl i tu polozne w uk mowily ze odchodzi sie od mierzenia termometrem w pupce :/
    Ja tam kupilam (chyba jak wiekszosc z nas) ten bezdotykowy i troche sie nim bawilam i wydaje sie ok...
    W najgorszym wypadku mam dwa lub trzy takie zwykle wlasnie z cyfrowym wyswietlaczem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 20:05

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane, tyle czasu mi zajelo nadrobienie Was, ze ciemno za oknem sie robi.
    Moj T zostawil mnie na caly tydzien samą z piesynkiem, ktory od rana ma biegunke, wiec walczymy z nifuroksazydem i węglem.
    Niestety kregoslup juz ze mna nie współpracuje wiec wychodze na spacer i płacze :(
    Moja gin kazala mi przyjść 2.09 na wizyte zeby pobrac gbs bo wg niej pobiera sie go tylko w 37 tyg. Wiec co gin to inna opinia.
    jesli chodzi o seks to przez bolacy i twardy brzuch nie mam ochoty, wczesniej ten borowik i globulki.
    A dla odstresowania zrobilam znow konfiturke ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie też się naczytałam, że te do tyłeczka to jednak nie za bardzo. I bądź tu mądra :) Chyba jednak kupię ten Microlife. Przy okazji w tym samym miejscu mogę dokupić pieluszki flanelowe, bo też mam całą 1 :D

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla mnie też kuje w pochwie i to czasem tak bardzo ze podskakuje albo chwytam się i mocno dociskam bo jakby mnie rozrywalo i śluz mam od kilku dni różowy wiec może to szyjka się pomału rozwiera albo mała tak mocno się rusza i coś uciska?!

Ja mam termometr do ucha Graco, mierzy temp w sekundę

Co do tych opłat w Polsce to jest jakiś żart, ale w tym kraju nic mnie nie zdziwi. Ostatnio kolega dowiedział się ze ma trzy kamienie na nerce i jeden ma aż 10 cm, płakał z bólu do tego powiedziano mu ze może stracić nerkę a potem dostał termin do szpitala na zabieg na za miesiąc! Kur.. w miesiac tak cierpieć? Zapłacil 6 tys i zrobili od reki. Ja jak mieszkałam w pl to chodziłam prywatnie czy to gin czy dentysta bo na NFZ trzeba było zawsze długo czekać poza tym lekarze byli mniej uprzejmi. W Kanadzie ubezpieczenie zdrowotne pokrywa 80% kosztow za prywatnego dentystę, antykoncepcja i lekarstwa (te niezbedne) są za darmo, mój mąż nosi soczewki i tez mu państwo za nie płaci...a o operacjach,znieczuleniu czy porodzie rodzinnym nie ma co mówić bo to POWINNO być za darmo wszedzie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 20:44

201703012752.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem dziewczyny, że niektóre z Was miały takie skurcze w pachwinie - czy któraś sie pytała gina co to takiego? Od wczoraj mnie to męczy - przy chodzeniu :(

mycha89 lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Dzisiaj w miarę oki się czułam.Ostatnio zauważyłam że synek w ciągu dnia mniej się rusza.Najlepiej czuję ruchy wcześnie rano i póżna nocą.Brakuje mu miejsca pewnie.Kolejny pokój wymalowany,a jutro następny.Właściciel domu,który wynajmujemy twardo wziął się za malowanie,ale lepiej teraz niż po porodzie.Jutro ma nas odwiedzić kuzynka z narzeczonym,to trochę poplotkujemy.Dzisiaj mąż się osprzątał po malowaniu,okna wymył,pozawieszał firanki i zasłony,poodkurzał. Jestem z niego bardzo dumna,tym bardziej że wrócił po nocy z pracy i w ogôle nie spał.Ja juz się nie nadaję do takich prac,bo zaraz brzuch mi pęcznieje,albo sapię jak słonica.Pozdrawiam serdecznie .

akuszerka89, betinka, jovi81 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcooo mnie cholernie boli, ale zapomnialam dzis spytać :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oglądam położne na TVN Style hehe brakuje mi tego :)

relgh3715xtq0i4d.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus bo wszedzie jest wszystko za darmo jak placisz skladki a w Pl nie dosc ze bulisz tyle kasy to nic z tego nie masz!!!
    Chory kraj.
    W uk tez mam wszystko zadarmo! Moj T byl w szpitalu na nerki wlasnie na kamienie to na wyjsciu dostal wszystkie potrzebne leki i jak by potrzebowal cos wiecej to mial sie zglosic i tez by dostal. On tu przez 7 lat po wizycie u lekarza obojetnie na co nie zaplacil za leki ani funta :/

A w Pl jak dostal ataku ze zemdlal z bolu to w szpitalu mu powiedziel ze owszem mogli by go przyjac ale najpierw ma wypelnic sto stron dokumentow a i tak za pobyt w szpitalu i leczenie zaplaci w tysiacach!!!
    I co? Ojciec na wlasnych rekach go wyniosl ze szpitala :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    A ja oglądam położne na TVN Style hehe brakuje mi tego :)

Tez ogladam i juz becze :P
    Jeju juz niedlugo nasza kolej :)
    Musze zaczac przyswajac zwroty po ang ktorymi operuja polozne :P bo jak sie zestresuje to moge zapomniec haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sesję brzuszkową w czwartek tylko nie wiem czy lepiej zrobić w plenerze czy w studiu bo mam wybór i nie wiem co wybrać doradźcie

relgh3715xtq0i4d.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 Nelus w Polsce można za darmo jedynie brzydko mówiąc w łeb dostać.ja też noszę soczewki i już widzę jakby ktoś tutaj chciał mi zapłacić za takie"fanaberie":-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolala w plenerze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Paula55 Nelus w Polsce można za darmo jedynie brzydko mówiąc w łeb dostać.ja też noszę soczewki i już widzę jakby ktoś tutaj chciał mi zapłacić za takie"fanaberie":-)

Wiem kochana :/ strasznie to przykre :(
    Ja to juz sie zastanawiam nad antykoncepcja po porodzie ;)
    Pamietam ile w pl placilam za tabsy to jak uslyszalam ze tu wszystko za free to o malo oczy mi nie wypadly :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1642 1643 1644 1645 1646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ