X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, oglądałam to! Cudo :) rozczuliłam się

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nie mam pojecia :/ ja mam to konto premium i wszystkie te programy mam.
    A na krocej tez kupowalismy juz np przed wyjazdem do pl i tez byly wszystkie programy... Czasem owszem zdarza sie ze ktoregos nie ma przez chwile bo maja jakas przerwe techniczna ale rzadko... Wiec ńie wiem czemu :/

Hmm no ja sie przekonam pewnie idnoscie dzialania termometru :) mam taki i taki i zawsze moge porownac :)

A szlafrok kupilam cienki do szpitala :) w Primarku ;) gruby puchaty mam na zime do domku jak bede w nocy wstawac karmic synusia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ofcooo mnie cholernie boli, ale zapomnialam dzis spytać :(
    rozluźniają się stawy i wiązadła przed porodem i stąd ten ból - pytałam, bo ostatnio aż stanąć na prawą nogę nie mogłam. Pomógł troche magnez a potem samo przeszło.

ofcooo, JagoodkaK lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szlafroka nie kupuję w końcu. Po weekendzie w szpitalu stwierdzam, że szlafrok generalnie mi się nie przyda, a na wszelki wypadek mam w domu jeden. Większość lasek lata bez, jedynie stanik pod piżamką i tyle.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie co się stało: wstawiłam białe ciuszki Olka z takimi kremowymi do prania i okazało się, że jedna z kremowych zafarbował wszystko! aż się popłakałam. Nie wiem co z tym teraz zrobić, prałam już w odplamiaczu i nic, teraz piorę w 90 st. C, jak to nic nie da to chyba ciuszki do wyrzucenia. Cholera jasna no!!!!

7w3d 💔
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 90 stopniach? Ty chcesz z nich zrobić piżamy dla siebie?!?!

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka spróbuj tego:
    http://www.czysty-domek.pl/dr-beckmann-odbarwiacz-do-zafarbowanych-tkanin-75-gram-p-193.html
    Ja nigdy nie używałam, ale moja mama chwaliła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 22:11

justyna14 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    w 90 stopniach? Ty chcesz z nich zrobić piżamy dla siebie?!?!
    już nic im bardziej nie zaszkodzi:(

7w3d 💔
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Justynka spróbuj tego:
    http://www.czysty-domek.pl/dr-beckmann-odbarwiacz-do-zafarbowanych-tkanin-75-gram-p-193.html
    Ja nigdy nie używałam, ale moja mama je chwaliła. Wrzuca je do prania nawet zapobiegawczo.

Też polecam- sprawdza się!

justyna14 lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na przyszłość jak wiesz, że coś Ci farbuje to oni też robią chusteczki wyłapujące kolor. Wrzucasz do prania i nic Ci nie farbuje.

Paula55, le'nutka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrabiam i nadrabiam, ale tyle stron ze nie wiem komu odpisac co...

dziewczyny współczuje wam ciężkich decyzji do podjęcia. szczególnie odnośnie terminu cc. ja bym zdała sie na lekarza. w koncu to on zna medycyne, zajmuje sie wieloma ciążami i lepiej oszacuje co będzie korzystniejsze dla Was, wybierze mniejsze zło. skoro od początku był za 1 wrzesnia to bym go posłuchała. wiadomo, że im maluszek dłuzej w brzuchu tym lepiej, jednak jest lekarzem i musi miec przesłanki wazne by chciec zakonczyc ciaze szybciej. ale oczywiście to wasza decyzja, nikt nie zagwarantuje jakie skutki da.

co do szlafroka to ja mam tez tylko grubszy w domu ale nie chce kupowac drugiego tylko do szpitala. wezme ten co mam i juz. albo będzie ciepło i będę w safej koszuli/pizamie/dresach i zwykłej bluzie albo jak będzie chłodniej w cieplejszym szlafroku i juz.

zrobiłam dzis blok czekoladowy, właśnie tężeje w lodówce. nie moge sie doczekac :) a mąż jeszcze w pracy :( nie lubie samej byc wieczorem... zmęczona jestem jak nie wiem, a bez niego nie moge zasnąć.

ciąża płata figle niezłe, dzis o mało co nie postawiłam czajnika elektrycznego na kuchni :) oj mam nadzieje rozum po ciąży wróci do normy :D

i juz reszty nie pamiętam co komu miałam napisac... zaczne sobie notowac niedługo :P

jovi81 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    A na przyszłość jak wiesz, że coś Ci farbuje to oni też robią chusteczki wyłapujące kolor. Wrzucasz do prania i nic Ci nie farbuje.
    gdybym wiedziała, że zafarbuje, to przeprałabym ten jeden ciuszek ręcznie :( eh załamka, a taki dobry dzień miałam i taka katastrofa na koniec :(

7w3d 💔
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj z tym odbarwiaczem. Może zadziała. Ta firma jest ogólnie rewelacyjna.

Ja robiłam chyba z 10 prań bo podzieliłam wszystko na kolory: niebieski, zielony, pomarańczowy itd. Bałam się własnie tego farbowania.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Justynka spróbuj tego:
    Ja nigdy nie używałam, ale moja mama chwaliła.
    już zamawiam! może coś pomoże

7w3d 💔
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję ich spray do piekarnika. Jak pierwszy raz używałam to mi szczena opadła bo nie sądziłam, że tak można piekarnik doczyścić. A wystarczy tylko spsikać i zostawić na 24h a potem wytrzeć. A mój piekarnik wołał o pomstę do nieba.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Spróbuj z tym odbarwiaczem. Może zadziała. Ta firma jest ogólnie rewelacyjna.

Ja robiłam chyba z 10 prań bo podzieliłam wszystko na kolory: niebieski, zielony, pomarańczowy itd. Bałam się własnie tego farbowania.
    miałam ze 3 ciuszki takie ekri, w tym jednen pajacyk w misie, i chyba te przeklęte misie tak zafarbowaly. Nie wiem nawet na 100%. taka jestem zła na siebie ze szok.

7w3d 💔
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytałam sie mojej bratowej czy mam brać jakieś ubrania do szpitala w sesnsie dresik czy leginsy i bluzka - powiedziałą, że ona i wszystkie dziewczyny chodziły czały czas w koszulach nocnych i szlafrokach. Wiec na wrzesien to ja wezmę ten cieplejszy szlafroczek a nie jakiś cieniutki

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - a na jakiej temp prałaś?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurak, ale zonk, Justyna :( Ale dr Beckmann da radę, o ile po tych 90 stopniach przeżyją :D
    Ja tak jak Io zrobiłam więcej prań - same białe, same żółte i chyba niebieskie z zielonymi. A takie w intensywnym kolorze (jeansy, czerwone, granatowe) ręcznie osobno - na szczęście to dosłownie pojedyncze sztuki.

Kończąc temat termometru to na pewno najbardziej wiarygodnie dopupnie. Ja w sumie wierzę tylko termometrom rtęciowym (no ale wiadomo, że przy małym bobie, to niebezpieczne - nie dość, że rtęć, to jeszcze szkło). O bezdotykowych nie chciałam słyszeć nawet, ale ten ma naprawdę dobre opinie, więc zaryzykowałam ;)
    No i przy okazji spędziłam 3h w tej aptece na allegro i dokupiłam pieluszki flanelowe, maść Bepanthen (b dobra cena) i sobie serum na wypadające włosy, bo czuję, że będzie pogrom jak urodzę ;)

Paula - co do ubezpieczenia, to jestem w szoku jak to u Was wygląda. Mężowi powiedziałam, to też się zdziwił! Nie to, co ten syf w Polsce. Płacisz obowiązkowe ubezpieczenia (kupa kasy!), a traktują cię jak śmiecia, robią łaskę, każą czekać miesiącami i latami, więc koniec końców płacisz drugi raz za prywatne wizyty. Masakra!

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja też miałam nie brac, albo zabrać z domu taki gruby własnie na zime ale później stwierdziłam, że kupie taki tani może się przyda po porodzie i zamówiłam ten z koszulą:
    http://allegro.pl/szlafrok-s-m-ciaza-bawelna-100-producent-i4524058712.html

mam nadzieje, że jutro u mnie będzie bo chciałabym go jeszcze dać babci do przerobienia, bo pewnie bedzie na mnie króciaka za długi i z koszuli chciałam zlikwidowac tą falbankę :-)
    JagoodkaK wrote:
    Laseczki, jakie i gdzie kupilyscie szlafroki.
    ja mam jeden gruby taki puszysty ale z tym jie polece do szpitala a nie mam zamiaru kupować drugiego szkafroka za 100

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 1644 1645 1646 1647 1648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ