X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, oglądałam to! Cudo :) rozczuliłam się

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nie mam pojecia :/ ja mam to konto premium i wszystkie te programy mam.
    A na krocej tez kupowalismy juz np przed wyjazdem do pl i tez byly wszystkie programy... Czasem owszem zdarza sie ze ktoregos nie ma przez chwile bo maja jakas przerwe techniczna ale rzadko... Wiec ńie wiem czemu :/

Hmm no ja sie przekonam pewnie idnoscie dzialania termometru :) mam taki i taki i zawsze moge porownac :)

A szlafrok kupilam cienki do szpitala :) w Primarku ;) gruby puchaty mam na zime do domku jak bede w nocy wstawac karmic synusia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ofcooo mnie cholernie boli, ale zapomnialam dzis spytać :(
    rozluźniają się stawy i wiązadła przed porodem i stąd ten ból - pytałam, bo ostatnio aż stanąć na prawą nogę nie mogłam. Pomógł troche magnez a potem samo przeszło.

ofcooo, JagoodkaK lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szlafroka nie kupuję w końcu. Po weekendzie w szpitalu stwierdzam, że szlafrok generalnie mi się nie przyda, a na wszelki wypadek mam w domu jeden. Większość lasek lata bez, jedynie stanik pod piżamką i tyle.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie co się stało: wstawiłam białe ciuszki Olka z takimi kremowymi do prania i okazało się, że jedna z kremowych zafarbował wszystko! aż się popłakałam. Nie wiem co z tym teraz zrobić, prałam już w odplamiaczu i nic, teraz piorę w 90 st. C, jak to nic nie da to chyba ciuszki do wyrzucenia. Cholera jasna no!!!!

7w3d 💔
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 90 stopniach? Ty chcesz z nich zrobić piżamy dla siebie?!?!

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka spróbuj tego:
    http://www.czysty-domek.pl/dr-beckmann-odbarwiacz-do-zafarbowanych-tkanin-75-gram-p-193.html
    Ja nigdy nie używałam, ale moja mama chwaliła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 22:11

justyna14 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    w 90 stopniach? Ty chcesz z nich zrobić piżamy dla siebie?!?!
    już nic im bardziej nie zaszkodzi:(

7w3d 💔
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Justynka spróbuj tego:
    http://www.czysty-domek.pl/dr-beckmann-odbarwiacz-do-zafarbowanych-tkanin-75-gram-p-193.html
    Ja nigdy nie używałam, ale moja mama je chwaliła. Wrzuca je do prania nawet zapobiegawczo.

Też polecam- sprawdza się!

justyna14 lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na przyszłość jak wiesz, że coś Ci farbuje to oni też robią chusteczki wyłapujące kolor. Wrzucasz do prania i nic Ci nie farbuje.

Paula55, le'nutka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrabiam i nadrabiam, ale tyle stron ze nie wiem komu odpisac co...

dziewczyny współczuje wam ciężkich decyzji do podjęcia. szczególnie odnośnie terminu cc. ja bym zdała sie na lekarza. w koncu to on zna medycyne, zajmuje sie wieloma ciążami i lepiej oszacuje co będzie korzystniejsze dla Was, wybierze mniejsze zło. skoro od początku był za 1 wrzesnia to bym go posłuchała. wiadomo, że im maluszek dłuzej w brzuchu tym lepiej, jednak jest lekarzem i musi miec przesłanki wazne by chciec zakonczyc ciaze szybciej. ale oczywiście to wasza decyzja, nikt nie zagwarantuje jakie skutki da.

co do szlafroka to ja mam tez tylko grubszy w domu ale nie chce kupowac drugiego tylko do szpitala. wezme ten co mam i juz. albo będzie ciepło i będę w safej koszuli/pizamie/dresach i zwykłej bluzie albo jak będzie chłodniej w cieplejszym szlafroku i juz.

zrobiłam dzis blok czekoladowy, właśnie tężeje w lodówce. nie moge sie doczekac :) a mąż jeszcze w pracy :( nie lubie samej byc wieczorem... zmęczona jestem jak nie wiem, a bez niego nie moge zasnąć.

ciąża płata figle niezłe, dzis o mało co nie postawiłam czajnika elektrycznego na kuchni :) oj mam nadzieje rozum po ciąży wróci do normy :D

i juz reszty nie pamiętam co komu miałam napisac... zaczne sobie notowac niedługo :P

jovi81 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    A na przyszłość jak wiesz, że coś Ci farbuje to oni też robią chusteczki wyłapujące kolor. Wrzucasz do prania i nic Ci nie farbuje.
    gdybym wiedziała, że zafarbuje, to przeprałabym ten jeden ciuszek ręcznie :( eh załamka, a taki dobry dzień miałam i taka katastrofa na koniec :(

7w3d 💔
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj z tym odbarwiaczem. Może zadziała. Ta firma jest ogólnie rewelacyjna.

Ja robiłam chyba z 10 prań bo podzieliłam wszystko na kolory: niebieski, zielony, pomarańczowy itd. Bałam się własnie tego farbowania.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Justynka spróbuj tego:
    Ja nigdy nie używałam, ale moja mama chwaliła.
    już zamawiam! może coś pomoże

7w3d 💔
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję ich spray do piekarnika. Jak pierwszy raz używałam to mi szczena opadła bo nie sądziłam, że tak można piekarnik doczyścić. A wystarczy tylko spsikać i zostawić na 24h a potem wytrzeć. A mój piekarnik wołał o pomstę do nieba.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Spróbuj z tym odbarwiaczem. Może zadziała. Ta firma jest ogólnie rewelacyjna.

Ja robiłam chyba z 10 prań bo podzieliłam wszystko na kolory: niebieski, zielony, pomarańczowy itd. Bałam się własnie tego farbowania.
    miałam ze 3 ciuszki takie ekri, w tym jednen pajacyk w misie, i chyba te przeklęte misie tak zafarbowaly. Nie wiem nawet na 100%. taka jestem zła na siebie ze szok.

7w3d 💔
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytałam sie mojej bratowej czy mam brać jakieś ubrania do szpitala w sesnsie dresik czy leginsy i bluzka - powiedziałą, że ona i wszystkie dziewczyny chodziły czały czas w koszulach nocnych i szlafrokach. Wiec na wrzesien to ja wezmę ten cieplejszy szlafroczek a nie jakiś cieniutki

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - a na jakiej temp prałaś?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurak, ale zonk, Justyna :( Ale dr Beckmann da radę, o ile po tych 90 stopniach przeżyją :D
    Ja tak jak Io zrobiłam więcej prań - same białe, same żółte i chyba niebieskie z zielonymi. A takie w intensywnym kolorze (jeansy, czerwone, granatowe) ręcznie osobno - na szczęście to dosłownie pojedyncze sztuki.

Kończąc temat termometru to na pewno najbardziej wiarygodnie dopupnie. Ja w sumie wierzę tylko termometrom rtęciowym (no ale wiadomo, że przy małym bobie, to niebezpieczne - nie dość, że rtęć, to jeszcze szkło). O bezdotykowych nie chciałam słyszeć nawet, ale ten ma naprawdę dobre opinie, więc zaryzykowałam ;)
    No i przy okazji spędziłam 3h w tej aptece na allegro i dokupiłam pieluszki flanelowe, maść Bepanthen (b dobra cena) i sobie serum na wypadające włosy, bo czuję, że będzie pogrom jak urodzę ;)

Paula - co do ubezpieczenia, to jestem w szoku jak to u Was wygląda. Mężowi powiedziałam, to też się zdziwił! Nie to, co ten syf w Polsce. Płacisz obowiązkowe ubezpieczenia (kupa kasy!), a traktują cię jak śmiecia, robią łaskę, każą czekać miesiącami i latami, więc koniec końców płacisz drugi raz za prywatne wizyty. Masakra!

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja też miałam nie brac, albo zabrać z domu taki gruby własnie na zime ale później stwierdziłam, że kupie taki tani może się przyda po porodzie i zamówiłam ten z koszulą:
    http://allegro.pl/szlafrok-s-m-ciaza-bawelna-100-producent-i4524058712.html

mam nadzieje, że jutro u mnie będzie bo chciałabym go jeszcze dać babci do przerobienia, bo pewnie bedzie na mnie króciaka za długi i z koszuli chciałam zlikwidowac tą falbankę :-)
    JagoodkaK wrote:
    Laseczki, jakie i gdzie kupilyscie szlafroki.
    ja mam jeden gruby taki puszysty ale z tym jie polece do szpitala a nie mam zamiaru kupować drugiego szkafroka za 100

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 1644 1645 1646 1647 1648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ