X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli ładna pogoda to plener :) ja ogólnie bardziej lubię i bardziej podobają mi się plenerowe sesje

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny.. dołączam się do Was, do tych stękających.. Coś czuję, że to forum będzie najbardziej ostękane... :) choć postaram się Was tym nie zamęczać...

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też oglądam też oglądam.niedługo my niedługo my:-):-):-):-):-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie czy można ten program gdzieś w necie oglądać będąc za granicą?

201703012752.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejkuu patrze na Wasze suwaczki i nie wierze : jedna dwa tygodnie do porodu inna tydzien i pare dni, kurcze kiedy to zleciało ? :-)

ja chyba nie uwierze, że dopóki swojego dziecka w ramionach nie bede trzymac :-)

betinka lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ja mam wykupiona polska tv przez internet, super sprawa :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa 91 ja sama patrzę na swój suwaczek i nie wierzę.niecały rok temu dowiedziałam się że jestem w pierwszej ciąży,później płacz i smutek,a za parę dni będę tuliła mojego synusia :-)

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze ja YouTube są jakieś odcinki:) myślałam że to polski program. To dzisiejszy dzień mam z głowy będę siedzieć w tel :D dobrze ze zostało mi mnóstwo ryby po grecku z wczoraj i nie muszę gotować!

Majeczka pomarudz sobie to ci przejdzie! Każdy ma czasem gorszy dzien

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja kiedyś kupiłam abonament w ipla i się rozczarowałam bo i tak połowa programów była niedostępna poza terenem polski. A w czym ty wykupiłas?

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam webb.tv
    To co innego. Mam chyba z milion kanalow (3/4 nawet nie ogladam) :P
    Za 90 dni wychodzi mi 50 kilka zl wiec za pol darmo :)
    To jak satelita tylko ze przez neta :) mozeszwykupic na kilka dni czy tydz na probe i masz kanaly od tvp1 po tlc, tvn style, sportowe, i inne...
    Poczytaj na ich str bo chyba oisze w jakich krajach nadaja :)

Nelus lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę uwierzyć, że już za chwilkę będę mamą. Ogólnie to straszna abstrakcja dla mnie. Niby wiem, że poród się zacznie, pojadę do szpitala, będę rodzić a potem zobaczę mojego syna, ale jakoś to mnie to nie dociera. To wydaje się tak niewiarygodne. Na razie nawet nie umiem sobie wyobrazić, że ten poród w końcu się zacznie. Mam wrażenie, że po prostu będę tak chodzić w tej ciąży. A dziś rodzina zaprosiła nas na sobotę na grilla i mąż powiedział, że jeśli nie urodzę do tego czasu to wpadniemy na trochę. Normalnie mogę urodzić do soboty! Niesamowite to jest.

Karolaaa91, stardust87, le'nutka, verynice lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti - super jest Twój mąż, tylko pozazdrościć :) Chociaż ja na swojego też nie mogę narzekać ;)

Wracając jeszcze do termometru to wiecie, każda z nas ma swoje zdanie i swoją opinię, ja uważam, że temperatura mierzona na śluzówkach jest najbardziej miarodajna. W szpitalach używane są teraz termometry bezdotykowe i ciężko est mi uwierzyć, że wszystkie pacjentki danego dnia mają temp 36,4 lub blisko tego, a następnego 35,9. Tak samo teściowa mojej siostry miała jakiś problem z jelitami, zapalenie uchyłków czy coś tam, po leczeniu w szpitalu wypisali ją do domu z wpisem, że nie gorączkuje ani nic. A skarżyła się cały czas że jej zimno, że ma dreszcze i w ogóle, no ale termometr bezdotykowy pokazywał cały czas 36,8-36,5 stopni. Więc wróciła do domu, zmierzyła temp zwykłym termometrem w ustach i okazało się że ma ponad 38 stopni i nie wyleczony stan zapalny. Więc nie do końca ufam termometrom bezkontaktowym.

Ale rozprawkę napisałam, sorki:) Chciałam tylko uargumentować swoją decyzję :)

afrykanka, Tysia87, dba, betinka, doti77, jovi81 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja mam webb.tv
    To co innego. Mam chyba z milion kanalow (3/4 nawet nie ogladam) :P
    Za 90 dni wychodzi mi 50 kilka zl wiec za pol darmo :)
    To jak satelita tylko ze przez neta :) mozeszwykupic na kilka dni czy tydz na probe i masz kanaly od tvp1 po tlc, tvn style, sportowe, i inne...
    Poczytaj na ich str bo chyba oisze w jakich krajach nadaja :)

kochana powiedz mi bo ja tez wykupilam ta webb.tv ale nie az na 3 mc tylko na proble na 14 dni (wczesniej mielismy cyfre ale jzu umowa dobiegla konca) i ja nie mam ani tvn ani polsat, nie mowiac juz o tvn style itd.
    jakim cudem ty masz?moze jak sie wykupi na dluzej to wtedy sa wszytskie kanaly?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Wy w 37, 38 tygodniach :) to juz tak blisko się wydaje, w każdej chwili.
    A mi się za to ciągnie, bo dopiero 35tydz :)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kompletnie nie mam zaufania do termometrow bezdotykowych .jak leżałam w szpitalu to zawsze miałam podwyższona ttemperaturę i przez 5 dni taka sama i położna powiedziała,że leze przy kaloryferze i termometr ściąga temperaturę z otoczenia a na odchodne odwróciła się i mówi,po prostu najlepsze są do dupy ,a ten jest do dupy,ale nie w tym sensie co powinien być:-)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    no Wy w 37, 38 tygodniach :) to juz tak blisko się wydaje, w każdej chwili.
    A mi się za to ciągnie, bo dopiero 35tydz :)
    Teraz to już te dni różnicy między nami o niczym nie świadczą.my możemy urodzić w 41 a Ty w 38:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Teraz to już te dni różnicy między nami o niczym nie świadczą.my możemy urodzić w 41 a Ty w 38:-)

no też prawda :) ale jak się patrzy na te cyferki to same wiecie ;)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, jakie i gdzie kupilyscie szlafroki.
    ja mam jeden gruby taki puszysty ale z tym jie polece do szpitala a nie mam zamiaru kupować drugiego szkafroka za 100

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.popularnie.pl/magiczna-kapiel-noworodka/
    Ja bym się nie odważyła tak zrobić,ale zobaczcie minę tego aniolka :-)

le'nutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Laseczki, jakie i gdzie kupilyscie szlafroki.
    ja mam jeden gruby taki puszysty ale z tym jie polece do szpitala a nie mam zamiaru kupować drugiego szkafroka za 100

ja jako, że nie lubię szlafroków i nie wiem czy będę jednak używać kupiłam naprawdę najzwyklejszy :) aby tylko był w razie W w szpitalu i żebym miała co zarzucić na siebie

http://allegro.pl/szlafrok-ciaza-100-bawelna-rozm-l-xl-producent-i4479070484.html

zamawiałam też najzwyklejsze koszule u tego allegrowicza(2 na ramiączka) i jestem bardzo zadowolona!

‹‹ 1643 1644 1645 1646 1647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ