X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mi moja gin. Zleca co tydzien ktg ale dopiero właśnie od 37 tyg. To chyba zależy od lekarza. Chcesz teraz na koniec zmieniac lekarza ? Niewiele już zostało :-)

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniać na nowego lekarza, to już nie ma sensu. Ja i tak za wszystkie badania płacę, bo chodzę prywatnie, więc jak dostanę już to zwolnienie, to nie będzie mi ona do niczego potrzebna. Resztę badań zrobię sama. Zapatruję się na poród w innym szpitalu, niż ona pracuje (choć nie wiem, czy będzie miejsce, bo ostatnio wszystko jest przepełnione), więc możemy się więcej nie spotkać. Aczkolwiek szkoda, bo naprawdę ją polubiłam, ale wolę lekarza, z którym zawsze można się skontaktować.

Jakby cokolwiek niepokojącego mi się działo, to kazała mi jechać na IP, więc już teraz żaden lekarz nie będzie mi potrzebny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 00:07

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie. Gdyby się coś działo to i tak szpital od razu. Szkoda że tak się popsuło na końcówce. Mimo wszystko nie stresuj się :-*
    U mnie wszystko ucichło. No jedynie mała buszuje w brzuchu...

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie, odpukać, wszystko dobrze. Tylko szyjka nieco skrócona, ale nic poza tym i podobno powinnam donosić do terminu. Zobaczymy, jak to będzie. Oczywiście, trochę mam już stracha, że wszystko może się już stać, bo to 9 miesiąc, ale jestem pozytywnie nastawiona ;-). W każdym bądź razie, nie będę marudziła, że chcę wcześniej urodzić, bo moja data porodu bardzo mi odpowiada hehe ( będzie to rocznica poznania się z moim mężem). :-)
    A nawet w razie, jakbym przenosiła 3 dni, to też by było fajnie, bo był by to najlepszy prezent na jego urodziny :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 00:37

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz oszalal. zamowil malej 4 bodziaki, slinik I skarpetki z logo swojej ulubionej druzyny hokeja za 80$! jescze brakuje zeby jej kij do gry kupil! juz sie cieszy ze bedzie z nia ogladal jak sie sezon zacznie we wrzesniu I sie wscieka jak mowie ze mala nie bedzie siedziec przed tv od urodzenia ehh ci faceci! biedna livka, ten sport taki nudny!:P

788110_thumbTT05KYGE.jpg
    788109_thumbCU0TTLQK.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 02:44

K_A_M_A, Ewi25, Io, betinka, Kaarolina, AniaDS, Gosia19 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam się po lipnie spędzonej nocy bo krecilam się jak kurczak na rożnie...masakra!

Ps. Martusia my wczoraj mieliśmy sesje w plenerze - juz jesienny klimat, zachodzące słońce, dużo zieleni no i mieliśmy gadżety typu wstążka która obwiazalismy brzuch, małe buciki, fajne zdjęcie z usg 4d... Tylko pewnie zanim dostane fotki to mały będzie juz dawno na świecie hehe :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki! Właśnie zjadłam śniadanko. Taaaak mnie skóra swędzi na brzuchu że szok! Ciągle się smaruje i masuje bo kur**cy można dostać :P
    Muszę odebrać mój powtórzony gbs ale nie chce mi się jechać, może wybłagam na mężu żeby jutro skoczył, a jak nie to pojadę-dziś mam lenia w dooopce ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sorki i dziś weszłam w 39 tydzień :D Ale mam radochę :D

stardust87, Paula55, Kaarolina, verynice, AniaDS lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo stardust Ty podglądaczu-nie śpisz ale nawet się nie przywitasz, gdzie Twoje maniery kobieto!! :P
    Ps. Rodzisz już? :P eheheh

stardust87 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja już drugą noc z rzędu śpię jak niemowlę (choć nie wiem skąd się wzięło to określenie :P). Dziś 20.08! :P powiem Wam, że tak sobie wbiłam do głowy ten dzień, że całą noc mi się śniło że wody mi odchodzą. A tak realistyczne były te sny, że jak się budziłam to byłam zdziwiona, że łóżko jest suche :P No nic, do północy dużo czasu :) po 9 jadę odebrać wyniki i wtedy pewnie się zacznie :P
    Miłego dnia laseczki :)

Paula55, Io, verynice lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama to kiedy rodzisz? :-)

Ja od 5 rano spać nie moge. Te wstawanie na siku mnie wykończy. Codziennie tez kładę sie juz z bólem kręgosłupa, moze mały szuka sobie miejsca, albo zamiast bólów brzucha na porodowke pojadę z krzyżowymi:-) generalnie od przyszłego tygodnia moge rodzic :-)

Jade dziś do Wałbrzycha do anestezjologa zeby przy porodzie znieczulenie mi dali:-) przy okazji dopytam sie w ktorym momencie mam jechac zeby zdążyć na to znieczulenie bo bez tego ani rusz.

atdci09kamv7205a.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wiesz, że nie wiem ;) Myślałam, że coś ruszy bo przez kilka dni odszedł czop i chyba wszystko co z nim się trzyma ale od 2 dni już czysto i nic się nie dzieje, ani mnie nic nie boli, brzuch sporadycznie twardnieje, trochę się obniżył i to wszystko-chyba jeszcze nie moja pora :) A nie wiem czemu ale chciałabym chociaż doczekać wizyty którą mam za tydzień-to będzie 27.08. tak dla spokojności :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam mamusie :) mam nadzieje, że choć połowa się wyspała i z uśmiechem wstanie z łóżka :)

fakt niezaprzeczalny przeleciało jakby to była chwila a nie 9 miesięcy :)

mnie taka nostalgia dopadła dzisiaj i zaczynam mieć już lekkiego pietra na myśl o porodzie.. w pierwszej ciąży niczego nie świadoma podchodziłam na lejcie często właśnie przejmując się takimi sprawami jak to czy wszystko mam, jaki rodzaj czego kupić, czy to juz ? zaczyna sie ? itp, teraz jest odwrotnie nie szaleje z zakupami i nie mam ciśnienia na to czy aby na pewno wszystko mam bo wiem ze połowa z tych rzeczy nie zostałaby nawet ruszona, co do tego czy to już - stwierdzam, że rzadko kiedy jest "książkowo" u mnie nie było :P więc po prostu czekam, a drżę na mysl o samym porodzie.. czy wszystko pójdzie dobrze czy trafie na lepszych ludzi niż za pierwszym razem którzy nie będą patrzeli na siebie tylko na nas bo to ja w końcu rodzę i jakby nie było mi ma być "lepiej" a nie im "szybciej"..ech głupie babsko ze mnie :P niby się mówi ze razem z dzieciątkiem bierze się wszystko więc i ból, ale pomimo tego na pewien rodzaj bólu nigdy nie jest się gotowym a takie czekanie na niego jest gorsze niż sam moment w którym do tego dochodzi.. co nie zmienia faktu ze tez nie mogę się już doczekać mojej kruszynki razem z nami w domciu poza mamusinym brzuszkiem :)

nelus, co jak co ale bodziaki genialne są a pomysł oryginalny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 07:28

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ooo stardust Ty podglądaczu-nie śpisz ale nawet się nie przywitasz, gdzie Twoje maniery kobieto!! :P
    Ps. Rodzisz już? :P eheheh
    A bo tak na szybciucha sprawdziłam, czy żadna się przez noc nie rozpakowała :)
    Poza tym, wiesz, myszy w domu, słoma w butach - za wiele nie można się po mnie spodziewać jeśli chodzi o dobre wychowanie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 07:29

Tysia87, akuszerka89, afrykanka, Io, verynice lubią tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A bo tak na szybciucha sprawdziłam, czy żadna się przez noc nie rozpakowała :)
    Poza tym, wiesz, myszy w domu, słoma w butach - za wiele nie można się po mnie spodziewać jeśli chodzi o dobre wychowanie :P

Hahaha, to dołącze do Ciebie bo ja też mam mysz, więc mnie też ktoś uzna za wieśniarę-nie będę wytykać palcami kto ale pewnie menda jeszcze śpi :P ehehehe

Paula55 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Hahaha, to dołącze do Ciebie bo ja też mam mysz, więc mnie też ktoś uzna za wieśniarę-nie będę wytykać palcami kto ale pewnie menda jeszcze śpi :P ehehehe
    2smiech.gif2smiech.gif2smiech.gif2smiech.gif2smiech.gif2smiech.gif2smiech.gif2smiech.gif2smiech.gif2smiech.gif2smiech.gif2smiech.gif

pewnie tak, ona najpóźniej zawsze wstaje :P

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna to dokładnie jak piszesz, bo jak czekasz i nie wiesz na co to jest gitara a jak wiesz, że czekasz na mega ból to trzęsiesz portkami :) Im człowiek mniej wie tym dłużej żyje :P

BlackLuna lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pakujcie cos na wyjście ze szpitala dla siebie? Czy w tym co przyjedziecie? Czy moze przyszykowac mężowi cos w domu awaryjnego zeby przywiózł? Piszcie co tam pakujcie do swoich toreb bo u mnie tak cos malo:-)

atdci09kamv7205a.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Dziewczyny a pakujcie cos na wyjście ze szpitala dla siebie? Czy w tym co przyjedziecie? Czy moze przyszykowac mężowi cos w domu awaryjnego zeby przywiózł? Piszcie co tam pakujcie do swoich toreb bo u mnie tak cos malo:-)
    Mało masz? To ja Ci chętnie połowę mojej torby oddam, bo aż wstyd z takim ładunkiem jechać do szpitala. Ogólnie mam jedną dużą dla siebie i jedną mniejszą dla dzidzia + taty. Ale wczoraj stwierdziłam, że chyba zrobię tak, że w tą małą dam rzeczy dla siebie do porodu+pierwsze ciuszki i pampers dzidzia+rzeczy męża (żeby mógł ją zaraz po porodzie zabrac do domu, a w tą dużą spakuję to co dzidź i ja będziemy potrzebować w szpitalu. Ale i tak od cholery tego jest. A co do ciuchów na wyjście to planuję wyjść w tym w czym przyjadę, ew. jakieś spodnie przygotuję mniejsze albo legginsy, żeby mąż mi przywiózł razem z dzidziowymi na wyjście, bo nie wiadomo czy te obecne nie spadną z tyłka.

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało?? Ja jak swoją torbę dopinałam (nówke sztuke) to w jednym miejscu nitki puściły :P Mogę Ci dopchać kilka swoich rzeczy :D hehe Zaznaczam, że nie mam ubranek dla dziecka bo szpital daje swoje a i tak mam 2 torby :P
    Ja właśnie nie wiem co na wyjście-ale myślę, że przygotuję tak jak ubranka-dam do fotelika i mi wszystko chłop przywiezie. Jakby nie miał kto dowieźć to pewnie bym musiała upchać do torby. Przygotuję chyba jakieś legginsy i tunikę z rek 3/4 jak będzie chłodno to też kurtkę. Buty to raczej te co w nich dotrę do szpitala czyli jakieś baletki. A no i przygotuję stópki bo on znając życie nie wpadnie na to żeby mi przywieźć coś na stopy :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 1646 1647 1648 1649 1650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ